Orijinalini görmek için tıklayınız : Range Rover Vogue
2003 model Range Rover Vogue almayı düşünüyorum.Hem modelli olması hemde bakım,yakıt açısında beni yorarmı? Yoksa zevk için değermi?
Sadece haftasonları kullanım için düşünüyorum? Daha önce bu tarz bir araç kullanmadım.O yüzden karar veremedim.Kullanan ya da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
barakuda26
08-02-2018, 09:10
Araç hakkında bilgim yok ama genelde herkesin düşüncesi bu tarz araçlar için kenarda kıyıda en az bi 15-20 bin tl paranızın olması yönünde olur, yakıt bakım vs'den ziyade aylık bu araç için ayıracağınız bütçe önemli bence.
Yakıtı birşekilde karşılarım.Tek korkum ben fazla km yapmam ama eski model olduğundan sorunlarının çıkıp beni maddi açıdan yorması.
Burak Mehmet
08-02-2018, 10:00
trigeri değiştirirken kasa-kupa ayrılıyor.... Daha da başka bir şey söylemeyeyim.
trigeri değiştirirken kasa-kupa ayrılıyor.... Daha da başka bir şey söylemeyeyim.
Ben öyle bir foto gördüm ama pert sandım :D
Burak Mehmet
08-02-2018, 10:08
Ben öyle bir foto gördüm ama pert sandım :D
2007 freelanderımız var geçenlerde krank kasnağının değişmesi gerekti. normal mekanikçi değiştiremedi. Land rover mekanikçisi 4 dk da değiştirdi... kesinlikle ustasına gitmek lazım...
en temizine en az 5-10bin harcanır. Haftasonları ustaya bırakmak için güzel araba :D
Alınca bir kere harcayıp bitse sorun yok.Sonrasında sürpriz yumurtalar çıkarsa işte o zaman dert olur.
bu soru akıla takılıyorsa range rover alınmaz zaten. Ben harcatmayanını görmedim.
Yani Sürekli Birşey Çıkarabilir 2003 Model Her Araç İçin Geçerli Bu Ama Bunun Parça Fiyatı Yüksek Ustası Az Bundan Dolayı Daha Korkutucu Gibi Gelsede İlk Alınca Eksiklerini Tamamla Aracı Binek Gibi Kullanın Fazla Yorma Oda Sizi Yormaz ,Mümkün Olduğuncada En İyi Ustaya Götürün :)
ghibli06
08-02-2018, 10:22
amaç nedir büyük bir 4x4 almak için yani av merakı mı offrod mu balıkçılık mı şantiye mi? yoksa şehirde daha rahat olayım biraz yüksek bir araba olsun mu? aile geniş çoluk çocuk köpek bir yere gideriz mi? range den daha mantıklı seçenekler var o nedenle soruyorum :)
Servis isçilik
(kasa kupadan ayırma) = ..... TL
Bir adet ne sensör ne söyleyelim değişimi = 9876363737 TL :)
Maddi sıkıntı yoksa alınır benimde en sevdiğim araçlardan..
Hatta istanbul başakşehirde ustada önerebilirim gerekirse çok titizler.
Yani Sürekli Birşey Çıkarabilir 2003 Model Her Araç İçin Geçerli Bu Ama Bunun Parça Fiyatı Yüksek Ustası Az Bundan Dolayı Daha Korkutucu Gibi Gelsede İlk Alınca Eksiklerini Tamamla Aracı Binek Gibi Kullanın Fazla Yorma Oda Sizi Yormaz ,Mümkün Olduğuncada En İyi Ustaya Götürün :)
Düzgün bir ustaya götürüp yaptırmak benımde ısıme gelir.Birkere belki yüksek fiyat çıkar ama aklımda kalmaz en azından çıkanı bilirim :)
Ikı tane sıfır vogue aldım,ilki benzınlı ıdı,motoru 6000km de subab lastıklerını yaktı.
2003 dızel ıle degıstım. Aman allahım,kabus gıbı...
Bakın ben sıfır aldıgım zamandan bahsedıyorum. Suan bunlar 15 yasında! Ve bır range....
Allah kurtarsın... buarada benzın yada dızel belırtmemıssın ve modelli ne demek?
amaç nedir büyük bir 4x4 almak için yani av merakı mı offrod mu balıkçılık mı şantiye mi? yoksa şehirde daha rahat olayım biraz yüksek bir araba olsun mu? aile geniş çoluk çocuk köpek bir yere gideriz mi? range den daha mantıklı seçenekler var o nedenle soruyorum :)
büyük 4x4 merakı yoksa offrod falan bilmem ben :D
neden bu tip araçlara zengin arabası dendiğini bence bi araştırmak lazım :D onu almak mesele degil mesele o araca binmek yeğenn :D
şaka bi yana çok iyisini çok temizini bulup almak daha mantıklı diye düşünüyorum
Ikı tane sıfır vogue aldım,ilki benzınlı ıdı,motoru 6000km de subab lastıklerını yaktı.
2003 dızel ıle degıstım. Aman allahım,kabus gıbı...
Bakın ben sıfır aldıgım zamandan bahsedıyorum. Suan bunlar 15 yasında! Ve bır range....
Allah kurtarsın... buarada benzın yada dızel belırtmemıssın ve modelli ne demek?
Modelliden kastım eski olması yanlış ifade etmiş olabilirim.3.0TD6 baktım tabi benim bu araç hakkında bilgim olmadığımdan dizel baktım. Benzinli de olabilir. Çünkü hafta içi otoparkta yatar. Sadece cumartesi pazar kullanabilirim.
neden bu tip araçlara zengin arabası dendiğini bence bi araştırmak lazım :D onu almak mesele degil mesele o araca binmek yeğenn :D
şaka bi yana çok iyisini çok temizini bulup almak daha mantıklı diye düşünüyorum
Aynen bir şekilde alınır.Ama kullanabilmek lazım :)
parca fiyatları mini ile aynı euro bazında, aracın sıkıntılı olmayan tarafı yok denecek kadar az genelde düsük modelliye ilk kez binicekler hemen 2012 gorunum yapar yada yapılmısı tercih eder
mert_can 41
08-02-2018, 10:34
Bu tarz araç almak istiyorsanız en az 10 bin kenarda tutmalısınız şuan alıcağınız 2009 model bmw de bile bu durum geçerli ben olsam hiç bulaşmazdım bakım masrafları ustasını bulmak vs oldukça zordur. Alırsanızda ise B16 adlı kullanıcıya kendinizi tanıtın ingiltereden mal getiriyor. Noterden sonra yapılcaklar listesinde ilk sıraya tanışmayı ekleyin sık sık görüşürsünüz :)
Bu tarz araç almak istiyorsanız en az 10 bin kenarda tutmalısınız şuan alıcağınız 2009 model bmw de bile bu durum geçerli ben olsam hiç bulaşmazdım bakım masrafları ustasını bulmak vs oldukça zordur. Alırsanızda ise B16 adlı kullanıcıya kendinizi tanıtın ingiltereden mal getiriyor. Noterden sonra yapılcaklar listesinde ilk sıraya tanışmayı ekleyin sık sık görüşürsünüz :)
O kadar diyorsun yani :)
mert_can 41
08-02-2018, 10:42
O kadar diyorsun yani :)
Bir bmw e90 eskittik birde mini kullanıyorum şuan aldığım her araca fazlası ile masraf yaptım aşırı nazlı aletler. Birde bakım zamanı rangeleri gördükçe oldukça gözüm korktu sandık motor için şaseden komple ayrılıyor araba iyi bir ustası şart. Birde eski konulara bakarsanız bir üye yatak saran range için dava açmak istiyordu kronik sıkıntısıymış araçların. Ben mini coopera bile usta bulurken aşırı zorlandım yetkili servis ilgilenmek. İstemedi anlamadığından. Kesinlikle kenarda 10 bin tarzı para bırakmalısınız ve usta araştırması yapmalısınız almadan önce.
4x4 merakı ise bu Toyota nın büyük jipleri vardı, onlar fiyat olarak yakınmıdır bilmiyorum Range lere.
En azından daha az dert açıcaktır. Range in sıfırında bile problemlerle karşılaşılıyor
Hem eski olması hemde bu kadar sorun çıkarması beni aşar gibi duruyor. Benim tercihimi yeniden gözden geçirmem gerekecek sanırım.
trigeri değiştirirken kasa-kupa ayrılıyor.... Daha da başka bir şey söylemeyeyim
Şaka sanmıştım.
https://youtu.be/3kLpQrn74Vk
Grimlord
08-02-2018, 11:10
Onun yerine Land Cruiser alsanız kafanız rahat gezersiniz diye düşünüyorum. Adamlar taş gibi araba yapmışlar :)
Misal : 2004 Toyota Land Cruiser 4.0 Prado 100.000 TL Sahibinden satılık ikinci el - 525038192 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-sahibinden-canavar-525038192/detay)
onursumer
08-02-2018, 11:16
sandık motorun 100bin tl bandında olduğunu oğrendiğim andan itibaren bendi range bitti
toyota alın omurluk araçlar en azından para harcar sorun yaşamazsınız :D
Kasa kupa'dan niye ayrılıyor kimse sormuyor. Çünkü daha kolay. Yoksa motoru sökülebilir ama süre daha uzun olur.
altugkocer
08-02-2018, 11:44
Bu forumda birinden duymuşum:
Range Rover'a ilk, sahibi biner, ondan sonraki sahiplerine Range Rover biner :D
Kesinlikle ustasını bulmak çok önemlidir. Mini içinde derler parçası pahalıdır ustası zor bulunur diye Aren ve Doa ile tanışırsın bide üstüne maslak Ayn oto ile tanışırsın olay biter mesela :D Range de böyle ama o araçlar da pek ustalarda elini taşın altına sokmak istemiyorlar kasa kupadan ayırmak gibi. Hafta sonu binicem büyük olsun jeep olsun durumu varsa eğer gider Land Cruiser alırdım en azından para harcayınca saglıklı bineceğini bilirsin :D
sanırım tercihimi değiştirmem gerekecek...
atın intikamı gibi bişeymi :D
altugkocer
08-02-2018, 13:19
atın intikamı gibi bişeymi :D
Aynen :D dön sıra bende artık diyormuş Range bi süre sonra :D
Aynen :D dön sıra bende artık diyormuş Range bi süre sonra :D
aklıma amanuellaa serileri geldi bianda ne alakaysa :D
Tercihimi askıya almak gerek anladım :)
Burak Mehmet
09-02-2018, 08:17
Tercihimi askıya almak gerek anladım :)
tercihi değiştir. land cruiser prado al veya wh Grand Cherokee hem daha kolay otomobiller hem satması kolay...
Benim kafam karışık büyük 4x4 veya pickup tarzı ne bakabilirim?
Bütçem max 100.000 tl
tercihi değiştir. land cruiser prado al veya wh Grand Cherokee hem daha kolay otomobiller hem satması kolay...
2004 2005 X5 nasıldır acaba?
Grand Cherokee mantıklı aslında
Burak Mehmet
09-02-2018, 08:31
2004 2005 X5 nasıldır acaba?
Grand Cherokee mantıklı aslında
araziye hiç girilmeyecekse X5 olur tabi ama polat alemdar kasa artık çok prestijli değil.
araziye hiç girilmeyecekse X5 olur tabi ama polat alemdar kasa artık çok prestijli değil.
Yok araziye falan gitmem şehir içinde kullanıcam. Benim esas istediğim kısıtılı bütçemle heybetli bir araç :)
blackday
09-02-2018, 13:25
İlla jip tarzı olmayacaksa ford ranger gibi araçlara bakabilirsin hem 4x4 hemde arazi lastiği yükseltme kiti falan baya heybetli duruyor:)
şand cruiser prado en sorunsuz ve en iyi arazisi olan seçenek. fiyatları çok yüksek ama ona verilecek parayla daha sorunlu araç alınıp artan parayla kız gibi yapılır. prado sağlam ama hiç sorun çıkarmayacak değil sonuçta. parçalarınında ucuz olacağını sanmıyorum diğerlerine göre. bir tek motor parçaları ucuzdur hiluxla aynı motor sanırım.
aybarsdnr
09-02-2018, 13:52
wk kasa grand cherokee sizin için en mantıklısı. İşin içinde arazi olsaydı kesinlikle prado veya pajero derdim. Ama şehir içinde wk.
Prado ve pajeroların km ler çok yüksek, taş gibi araçlar ama problemler illaki olacaktır ve parçaları pahalıdır.
Wk ların motor şanzıman da taş gibidir merak etmeyin. Ufak tefek arazi gezilerinde de tatmin eder. Şehir içinde 12-13 lt civarı yakar. İyi bir usta da olursa çok baş ağrıtmaz
4.4 benzinli tercih sebebidir. x5 ile herşeyi aynıdır. Motor çok çok dayanıklıdır. Tabiki yakar ama çok yol yapılmıyorsa katlanılmayacak derecede değildir
Land cruıser vx100 4.7 tank gibi al dağ bayır gez miss.
Dün akşam ranger baktım.Aklımda olmayan bir araçtı ama fena değilmiş.
Dün akşam ranger baktım.Aklımda olmayan bir araçtı ama fena değilmiş.
2015+ FORD RANGER DODİK SETİ VİDALI TİP - FORD RANGER 2011+ - BUSHWACKER USA - TAR OTOMOTİV (http://www.tarotostore.com/2015-FORD-RANGER-DODIK-SETI-VIDALI-TIP,PR-3110.html)
Bu haline getirebilirsem.Hiç fena olmaz :)
2015+ FORD RANGER DODİK SETİ VİDALI TİP - FORD RANGER 2011+ - BUSHWACKER USA - TAR OTOMOTİV (http://www.tarotostore.com/2015-FORD-RANGER-DODIK-SETI-VIDALI-TIP,PR-3110.html)
Bu haline getirebilirsem.Hiç fena olmaz :)
abi az daha aklını karıştırayım o zaman bence bu kasa x5lerin tüplenmemiş benzinlilerine de bakabilirsin. Aşağıdaki x5 2-3 aydır 127k tl den satılıktı, müşteri bulamayınca 140a çekmiş bence rakam her manada esnetilebilir.
2007 BMW X5 30si 141.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 525045365 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-bmw-2007-x5-30si-3.sira-koltuk-arka-klima-head-up-orjinal-79.800-km-525045365/detay)
edit:link
ProdriveSTI
11-02-2018, 10:39
ahudahduahudfahf güldüm :hehe: :hehe:
Oha adamlar vosvos ayırır gibi ayırmışlar bende mecazi sanmıştım :D
100.000 bütçe ile touaregde alınabilir masrafı az parçası bol ve uygun
abi az daha aklını karıştırayım o zaman bence bu kasa x5lerin tüplenmemiş benzinlilerine de bakabilirsin. Aşağıdaki x5 2-3 aydır 127k tl den satılıktı, müşteri bulamayınca 140a çekmiş bence rakam her manada esnetilebilir.
2007 BMW X5 30si 141.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 525045365 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-bmw-2007-x5-30si-3.sira-koltuk-arka-klima-head-up-orjinal-79.800-km-525045365/detay)
edit:link
Evlat is loading... :)
Evlat is loading... :)
100e bitirse bence hayırlı evlat olur çok çok 5 lira zarar ettirir :D
Düşünen olursa masrafsız wk grand cherokee mi satıyorum.
Ani bir kararla Ford Ranger'a karar verdim.Haftasonu 2 tane baktım ikiside hoşuma gitti.İkisinden birisini birkaç gün için alıcam sanırım.
Yorumlarınız içim teşekkürler.
KemalHDH
13-02-2018, 09:23
Kısa ve net söylüyorum uzak durun. Bu ülkenin milli servetinin büyük bir kısmı sanayilerde Rangelere gitti halada gidiyor.
excellency23
15-02-2018, 11:26
garantisi bitmis range pimi cekilmis bomba gibidir
Range Rover düşüncesi benim için bittiği gibi Ford Ranger'ı bugün teslim alıyorum. :)
altugkocer
19-02-2018, 10:02
wildtrak mı aldınız?
wildtrak mı aldınız?
Evet aslında 2.el almayı planlıyordum.Fakat sonradan fikrim değişti.İlk başta XLT ile baktım.Wildtrak alıp çıktım gibi bişey oldu :)
altugkocer
19-02-2018, 10:41
Evet aslında 2.el almayı planlıyordum.Fakat sonradan fikrim değişti.İlk başta XLT ile baktım.Wildtrak alıp çıktım gibi bişey oldu :)
Hayırlı olsun çok beğendiğim bir pick up :) İlerde konusunu açıp bilgilendirirseniz iyi olur :)
Hayırlı olsun çok beğendiğim bir pick up :) İlerde konusunu açıp bilgilendirirseniz iyi olur :)
Vakit bulduğumda konusunu açıcam.
Çok teşekkür ederim.
imprezaWRC
19-02-2018, 10:54
Kısa ve net söylüyorum uzak durun. Bu ülkenin milli servetinin büyük bir kısmı sanayilerde Rangelere gitti halada gidiyor.
Bu millet kazığı sever, çok para verince çok iyi birşey aldığını sanar ve heryerde gördüğünü de iyibirşey zannedebilir. Komşuda Evoque vardı, adam benim gibi özen göstermezdi ama 2 senede kaputtaki yazılar simsiyah olmuştu. Ayıptır ya, o kadar para veriyorsun daha markanın yazıları bile diriliğini korumuyor.
Bu millet kazığı sever, çok para verince çok iyi birşey aldığını sanar ve heryerde gördüğünü de iyibirşey zannedebilir. Komşuda Evoque vardı, adam benim gibi özen göstermezdi ama 2 senede kaputtaki yazılar simsiyah olmuştu. Ayıptır ya, o kadar para veriyorsun daha markanın yazıları bile diriliğini korumuyor.
Herhalde düz mantıkla gitseydim.Otopark gülü olup çıkardı :D
Hayirli olsun
12 bin kusurat TL yillik vergisi harici guzel secim :)
excellency23
19-02-2018, 13:45
türkiye de sifir aracta en mantiklisi pick up galiba ötv den dolayi. hic degilse verdiginiz paranin arabasina biniyorsunuz. üstüne 100bin daha atesleyip 120 beygir arabaya binmek de vardi isin ucunda. güzel secim hayirli olsun :)
Drive Fast
19-02-2018, 14:26
Hayirli olsun
12 bin kusurat TL yillik vergisi harici guzel secim :)
Vergi dairesi bunu beğendi :D
Drive Fast
19-02-2018, 14:27
Range Rover düşüncesi benim için bittiği gibi Ford Ranger'ı bugün teslim alıyorum. :)
Araştırdınız mı sanırım ranger lar 2. Köprüden de geçemiyor
Nightfish
19-02-2018, 18:54
Araştırdınız mı sanırım ranger lar 2. Köprüden de geçemiyor
2. köprüden geçemediği nereden çıktı ? Amarok var bende, Avrasya'dan da, 2. Köprüden de geçebiliyor.
Drive Fast
19-02-2018, 20:51
2. köprüden geçemediği nereden çıktı ? Amarok var bende, Avrasya'dan da, 2. Köprüden de geçebiliyor.
Ben amarok demedim ranger dedim, ranger ların aks aralığı santimini tam hatırlamıyorum çok çok ufak bir farkla uzun olduğu için geçemiyor diye duydum
Simdi baktim bilgi dogru
Ranger 3220 mm aks araligi ile 2.sinif a giriyor 2 cm fark ile yani 2.kopruden bile gecemez.
Amarok 3090 mm o 1.sinif.
Drive Fast
19-02-2018, 21:15
Simdi baktim bilgi dogru
Ranger 3220 mm aks araligi ile 2.sinif a giriyor 2 cm fark ile yani 2.kopruden bile gecemez.
Amarok 3090 mm o 1.sinif.
Sanayi de arabayı bakıma götürdüğümde duymuştum, nissan servisi sahibi bi abi müşterisine navara öneriyor müşteriside gidip bir galeriden ranger alıyor, havale şatış falan geçtikten sonra noter çıkısı abi arabaya binip gidecek galerici kapıyı açıp abi yalnız ikinci köprüden geçmiyor haberin olsun diyor duyduğum an gülsem mi sövsem mi bilemedim servisin sahibide 2 cm ya 2 cm diyip duruyordu oradan aklımda kaldı :)
Grimlord
19-02-2018, 21:24
İnşallah alan kişinin bu köprü olayından haberi vardır :) Hayırlı olsun
Nightfish
19-02-2018, 21:30
Ben amarok demedim ranger dedim, ranger ların aks aralığı santimini tam hatırlamıyorum çok çok ufak bir farkla uzun olduğu için geçemiyor diye duydum
Kamyonet olduğu için diyorsun diye yazdım da, o aks işi hakikaten sıkıntı kaynağıymış.
Drive Fast
19-02-2018, 22:27
Kamyonet olduğu için diyorsun diye yazdım da, o aks işi hakikaten sıkıntı kaynağıymış.
Ah be abicim sen ne yaptın o kadar cahil değiliz :D bende günlük olarak ford connect kullanıyorum kamyonetler geçiyor tabi bilmem mi :D
İnşallah alan kişinin bu köprü olayından haberi vardır :) Hayırlı olsun
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu adam :D
2.köprüyü ben zaten çok az kullanırım.Gerektiğinde hafta içi kullandığım araçla geçerim.Çok kısa bir süre kullandım.Kafamdaki eksikleri giderdiğim de daha fazla memnun kalacağım sanırım :)
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu adam :D
Başımı yaktınız ben paşa paşa binecektim Ranger Rover'a :)
Drive Fast
26-02-2018, 13:23
2.köprüyü ben zaten çok az kullanırım.Gerektiğinde hafta içi kullandığım araçla geçerim.Çok kısa bir süre kullandım.Kafamdaki eksikleri giderdiğim de daha fazla memnun kalacağım sanırım :)
Hayırlı olsun inşallah kazasız belasız ranger güzel araç
2.köprüden geçemediğimiz gibi otoparka da sığmıyoruz :D
https://i.hizliresim.com/Lbz2X1.jpg (https://hizliresim.com/Lbz2X1)