Orijinalini görmek için tıklayınız : Tempra projemde bilir kişi yorumlarina ihtiyacim var
HardTemprax
09-02-2018, 12:23
ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA, Selamun Aleyküm
1992 Model Tempra 1.6 Sx karbüratörlü 8v aracım var.
İlk aracım ve 2 yıldır bende, ikinci sahibiyim.
Aracımı biraz yürütme kararı aldım.
Aman aman bişey istemiyorum bütçemde o kadar geniş değil.
Cadde tipi ufak çaplı roll vs.
Lpg yoktu, ben aldığımda taktırdım gerekirse iptal edebilirim.
Kaportasal olarak gerekli çoğı şeyi yaptım zaten masrafı yoktu ufak çaplı dokunuşlarla kendi zevkime göre getirdim görüntüsünü sıra biraz yürütmekte :)
Kafamdaki işlemlere gelicek olursak eğer ;
Şuan egzoz sistemini baştan sona değiştiriyorum
Krom 4/2/1 veya 4/1 headers
Susturucular iptal
Krom 51 lik ara boru
En arkada ise Krom varex mevcut olucak
Extra olarak
Açık hava filtresi (krom boru destekli)
Port polish
0.6 piston
Mikser (lpg sökülmez ise)
Bütçeye göre emme genişletme
Bu tarz bi proje düşünüyorum sizlerden tavsiye almak üzere bu konuyu açıyorum şimdiden herkese teşekkürler
Bu arada jant olarak hre performance kullanıyorum 16 inc 8.0Kg
HardTemprax
09-02-2018, 13:30
Hoşbuldum teşekkür ederim..
Motorunuza tofaşa yapılan tüm işlemler yapılabilir. Birsürü tofaş örneği ve ustası var onlardan yola çıkabilirsiniz. Lakin kasa ağır motor yetersiz. Yapacağınız masrafa göre pek tatmin etmeyebilir.
HardTemprax
09-02-2018, 15:35
Motorunuza tofaşa yapılan tüm işlemler yapılabilir. Birsürü tofaş örneği ve ustası var onlardan yola çıkabilirsiniz. Lakin kasa ağır motor yetersiz. Yapacağınız masrafa göre pek tatmin etmeyebilir.
Şöyle söyleyeyim, tofaşlardan 100 kg felan ağırım ayrıca tofaşlar 70 ben 86 hp yim diye biliyorum
mikelazi
09-02-2018, 16:25
unoda
emme-eksoz portlarını genişlettim,kapagın hafiften tozu alındı,51 düz,filtre,8mm silikon buji kablosu,ngk iridyum,son olarakta güzel bir karbüratör ve subap ayarı.ıkınıp sıkılmadan 7bin dönüyo :)
gideri baya farketti,soft kullanımda üstüne yakıt bile düştü diyebilirim.
2.0 alın masraf yapacağınıza.
Uğraşmayın Turbo yapın. Tofaş turbolayan çok gayette tatminkar oluyor.
Grimlord
09-02-2018, 19:12
Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez, tüm bu işlemleri yaptırırsan ( aracının sağlıklı olduğunu varsayalım) belki 10-12 hp bile zor alacaksın.
Aynı işlemler yerine aracını satıp yüklemeye değecek bir araba alabilirsin.
Yada satmam dersen arkadaşların dediği gibi turbo yapabilirsin.
HardTemprax
09-02-2018, 22:25
unoda
emme-eksoz portlarını genişlettim,kapagın hafiften tozu alındı,51 düz,filtre,8mm silikon buji kablosu,ngk iridyum,son olarakta güzel bir karbüratör ve subap ayarı.ıkınıp sıkılmadan 7bin dönüyo :)
gideri baya farketti,soft kullanımda üstüne yakıt bile düştü diyebilirim.
İşte bu ayarda hafif çaplı şaka makinesi gibi bişey olsun istiyorum. Bakalım ne yapacağız kafam çok karışık gerçekten
HardTemprax
09-02-2018, 22:26
2.0 alın masraf yapacağınıza.
Çok araştırdık hatta bi kaç araç beğenip ustaya götürdük, ama ustalar araba temiz al ama bakıma bana getirme diye cevaplar verince geri adım attık:confused:
HardTemprax
09-02-2018, 22:28
Uğraşmayın Turbo yapın. Tofaş turbolayan çok gayette tatminkar oluyor.
Turboya girince yakıt ve maliyat gözümü korkutuyo açıkcası birde babamla birlikte kullanıyoruz aracı o çok sıklıkla binmesede
HardTemprax
09-02-2018, 22:30
Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez, tüm bu işlemleri yaptırırsan ( aracının sağlıklı olduğunu varsayalım) belki 10-12 hp bile zor alacaksın.
Aynı işlemler yerine aracını satıp yüklemeye değecek bir araba alabilirsin.
Yada satmam dersen arkadaşların dediği gibi turbo yapabilirsin.
Şöyle söyleyeyim, yorumdada belirttiğim gibi turbo beni korkutuyo ekstra olarak arkadaşımda r19 1.6 rne mevcut araçta port polish, filtre- egzoz 51mm ara boru mevcut kapak taşlama var. Ciddi anlamda seri yürüyo mesela 150hp fr ile beraber gidiyo burdan heves alarak yola çıktım diyebilirim aslında
SpeedlinE™
09-02-2018, 23:15
imkan varsa kesinlikle lpg sökülmeli
gokhankenar
09-02-2018, 23:26
Temiz bir 2.0 16v tempra veya Tipo bul al. Ben daha geçen hafta sattım. 2.0a geç ben sana usta tavsiyesi yaparım çokta memnun kalırsın.
İşte bu ayarda hafif çaplı şaka makinesi gibi bişey olsun istiyorum. Bakalım ne yapacağız kafam çok karışık gerçekten
1.6 karbüratörlü motor hemde atmosferik motorlu tempra ile şaka makinası!
en kısa zamanda dünyaya dönmen dileğiyle
mikelazi
10-02-2018, 08:15
şaka makinası demiyelim.
kendi çapında tatminkar.
en son estaş egzantrik koyalım dedik.
sonradan vazgeçtik.sonuçta gitmesi kadar,duran,yol tutan,konforlu bir araçta istiyor insan.
yaza doğru satış :D
HardTemprax
10-02-2018, 09:48
imkan varsa kesinlikle lpg sökülmeli
Lpg sökülebilir dert değil, aracım lpg ile benzin arasında ortalama 20-25 krş yakıt farkı var sadece.
HardTemprax
10-02-2018, 09:49
Temiz bir 2.0 16v tempra veya Tipo bul al. Ben daha geçen hafta sattım. 2.0a geç ben sana usta tavsiyesi yaparım çokta memnun kalırsın.
Cat motor ciddi anlamda temizi kalmamış durumda hepsinin ekmeği yenmiş..
HardTemprax
10-02-2018, 09:50
1.6 karbüratörlü motor hemde atmosferik motorlu tempra ile şaka makinası!
en kısa zamanda dünyaya dönmen dileğiyle
Ben dünyadayım sen aşırı bilgili bi arkadaşımızsın heralde? İnsan gibi sorulan sorulara insan gibi cevap verdiğin zaman dünyaya dönmüş olursun.
HardTemprax
10-02-2018, 09:51
şaka makinası demiyelim.
kendi çapında tatminkar.
en son estaş egzantrik koyalım dedik.
sonradan vazgeçtik.sonuçta gitmesi kadar,duran,yol tutan,konforlu bir araçta istiyor insan.
yaza doğru satış :D
Şaka makinasından kastım benimde tatminkar bi araç istemem zaten. Evet sonuçta ne olduğu belli şasisi frenleri vs. vs
Ama içmde kalmasını kesinliklşe istemiyorum yapmadan rahat edemiyeceğim.
Ben dünyadayım sen aşırı bilgili bi arkadaşımızsın heralde? İnsan gibi sorulan sorulara insan gibi cevap verdiğin zaman dünyaya dönmüş olursun.
ya güzelim boş boş işler, bu forum öyle bi yer değil
senin gibi 1-2 ayda biri gelir böyle hayallerinden bahseder anlatır ve bizde ona doğruları gösteririz
sende onlardan birisin işte kusura bakma ya
yeterince bilgim var ve diyorumki hayal alemindesin çık oradan çıık
elle tutulur birşey yapmaya kalksan o 1.6 karbüratörlü atmosferik temprana en az 30bin lira harcaman lazım, varmı?
turbo yapman lazım diyorlar yok diyorsun
o motordan güç alamazsın diyorlar azıcık şaka makinası olsun diyorsun
2.0 16v tipo al diyorlar yok diyorsun
dünyaya dön diyoruz olmaz diyorsun
ohooo
sana iyi hayaller hacı
HardTemprax
10-02-2018, 13:31
ya güzelim boş boş işler, bu forum öyle bi yer değil
senin gibi 1-2 ayda biri gelir böyle hayallerinden bahseder anlatır ve bizde ona doğruları gösteririz
sende onlardan birisin işte kusura bakma ya
yeterince bilgim var ve diyorumki hayal alemindesin çık oradan çıık
elle tutulur birşey yapmaya kalksan o 1.6 karbüratörlü atmosferik temprana en az 30bin lira harcaman lazım, varmı?
turbo yapman lazım diyorlar yok diyorsun
o motordan güç alamazsın diyorlar azıcık şaka makinası olsun diyorsun
2.0 16v tipo al diyorlar yok diyorsun
dünyaya dön diyoruz olmaz diyorsun
ohooo
sana iyi hayaller hacı
30 bin liraya m3 motoru mu koyuyosun ? Ben burdan aldığım tavsiyelerle yapabildiğimi yaparım, tatmin eder veya etmez bu kadar düşünme benim için. Tarzında hoş değil böyle yorumlar yapıcağına yapma daha iyi. Tatlı bi dille izah edebilirsin. Herkesin şartları ve yapabileceği şeyler farklı. İyi forumlar sanada.
Bizim forum biraz yüksekten uçar, yenilerede böyle davranılıyor ama maalesef doğruları söylemiş. Senin şaka makinesi demen talihsizlik olmuş o kadar. Gidişini biraz daha iyileştireyim deseydin bu kadar hararete gerek kalmazdı :) Bu işler nakit ve vakit gerektirir. Ben sansa canlı örnek olayım. Pöjo 306 1.6 8v aracıma atmosferik olarak kimsenin yapmadıklarını yaptırdım. +50 hp aldım. Ama bir sor ne kadar harcadım ;) yani akıl işi değil.
Yapmak istedikten sonra herşeyi yaparsın ama karşılığı için çok fazla beklentin olmasın.
gokhankenar
10-02-2018, 23:21
Cat motor ciddi anlamda temizi kalmamış durumda hepsinin ekmeği yenmiş..
Acele etmeyip araştırırsan çok güzel arabalar denk geliyor :icon_tup:
hddsheriff
10-02-2018, 23:34
Lpg sökülebilir dert değil, aracım lpg ile benzin arasında ortalama 20-25 krş yakıt farkı var sadece.
istediğin gücü elde edebilirsen eğer o 25 kuruş farkı mumla arayacaksın.
sanayide tanıdık fiat grubu modlamış usta garaj vs varmı ?
bütçe nedir ?
yaş kaç ?
yukarıda aracının 86 hp olduğunu yazmışsın yılların vermiş olduğu kayıpları da göz önünde bulundurursak yapacağın modlarla ya fabrika verisine yada bir tık üstüne ulaşacaksın. Burada sana tavsiyede bulunanlar tecrübe ettiklerini paylaşıyor ciddiye alsan iyi olur. Üslubunu beğenmediğin Maxi nin açtığı konuları bir oku istersen , adam 155 q4 ü yalamış yutmuş yani bahsi geçen cat motorun turbolusu diyeyim sen anla.... Kolay gele.
Güzel kardeşim forumla tartışmayı boşver bence. Biraz önyargılılar ama inan fazlasıyla haklılar. Madem kafaya koydun bu işi sen bütçeni söyle ona göre bir yol haritası çizelim sana.
HardTemprax
11-02-2018, 05:22
Bizim forum biraz yüksekten uçar, yenilerede böyle davranılıyor ama maalesef doğruları söylemiş. Senin şaka makinesi demen talihsizlik olmuş o kadar. Gidişini biraz daha iyileştireyim deseydin bu kadar hararete gerek kalmazdı :) Bu işler nakit ve vakit gerektirir. Ben sansa canlı örnek olayım. Pöjo 306 1.6 8v aracıma atmosferik olarak kimsenin yapmadıklarını yaptırdım. +50 hp aldım. Ama bir sor ne kadar harcadım ;) yani akıl işi değil.
Yapmak istedikten sonra herşeyi yaparsın ama karşılığı için çok fazla beklentin olmasın.
Evet doğrudur çokta iyi anlıyorum. Bütçemi 4.500₺ kadar zorluyabilirim zatem amacım aracımın gidişini toparlamak biraz serilik katmak, uçma taraftarı değilim.. yorumun için teşekkürler
HardTemprax
11-02-2018, 05:26
istediğin gücü elde edebilirsen eğer o 25 kuruş farkı mumla arayacaksın.
sanayide tanıdık fiat grubu modlamış usta garaj vs varmı ?
bütçe nedir ?
yaş kaç ?
yukarıda aracının 86 hp olduğunu yazmışsın yılların vermiş olduğu kayıpları da göz önünde bulundurursak yapacağın modlarla ya fabrika verisine yada bir tık üstüne ulaşacaksın. Burada sana tavsiyede bulunanlar tecrübe ettiklerini paylaşıyor ciddiye alsan iyi olur. Üslubunu beğenmediğin Maxi nin açtığı konuları bir oku istersen , adam 155 q4 ü yalamış yutmuş yani bahsi geçen cat motorun turbolusu diyeyim sen anla.... Kolay gele.
Şimdi şöyle söyleyeyim, parçacım var evet lakin tam anlamıyla bu işi yaparım diyen ustam yok. Bütçe 4500₺ civarı, yaş 20
Burda bu konuyu açmamın sebebi tecrübeye dayalı insanların yorumlarını ve tavsiylerini alarak yola çıkmak zaten. Benim çok bilgim yok. Polish ile fabfika verisine dönüp üstüne bişeyler ekleyerek 10/15 hp alsam gayet tatmin edeceğini düşünüyorum
HardTemprax
11-02-2018, 05:30
Güzel kardeşim forumla tartışmayı boşver bence. Biraz önyargılılar ama inan fazlasıyla haklılar. Madem kafaya koydun bu işi sen bütçeni söyle ona göre bir yol haritası çizelim sana.
Yorumun için teşekkür ediyorum, bu işler için 3.500-4.500₺ arası bi rakam ayırmayı düşünüyorum. Birde yapılacak işlemlerden beni uçursun istemiyorum zaten. Rahat devir çevirsin, yukarıdada dediğim gibi polish ile fabrika verisinin üstüne ekstra bişeyler ekleyerek 10/15 alsam fazlasıyla tatmin eder diye düşünüyorum. Sadece yapılcak işlemlerin uzun dönemde stabil olması çok önemli, örneğin bi arkadaşım 95 şahinine 0.6 piston koymuştu sadece gayet toplamıştı aracın gidişini ama sürekli arıza çıkardığını söyleyerek geri sökmüştü.
gokhankenar
11-02-2018, 07:18
İzmit Merkez de Fatih Karakaş Usta var onunla bir görüş birşeyler yapabilirmi. 1.6 ile uğraşacağını pek sanmıyorum gerçi. Kendisi 2.0 16V ve 2.0 20V swaplıyor
Yorumun için teşekkür ediyorum, bu işler için 3.500-4.500₺ arası bi rakam ayırmayı düşünüyorum. Birde yapılacak işlemlerden beni uçursun istemiyorum zaten. Rahat devir çevirsin, yukarıdada dediğim gibi polish ile fabrika verisinin üstüne ekstra bişeyler ekleyerek 10/15 alsam fazlasıyla tatmin eder diye düşünüyorum. Sadece yapılcak işlemlerin uzun dönemde stabil olması çok önemli, örneğin bi arkadaşım 95 şahinine 0.6 piston koymuştu sadece gayet toplamıştı aracın gidişini ama sürekli arıza çıkardığını söyleyerek geri sökmüştü.
Bütçeni sorma sebebim bazen foruma gelip 1000 liraya turbo yapmak istiyorum uçmak istiyorum kaçmak istiyorum diye konuşanlar oluyo. Senin bütçen yapmak istediklerin için aşağı yukarı yeterli görünüyor.
HardTemprax
11-02-2018, 10:37
Bütçeni sorma sebebim bazen foruma gelip 1000 liraya turbo yapmak istiyorum uçmak istiyorum kaçmak istiyorum diye konuşanlar oluyo. Senin bütçen yapmak istediklerin için aşağı yukarı yeterli görünüyor.
Araştırdım neticede azda olsa okudum forumlarda, tam olarak ne, ne kadar takılır veyahut hangisi takılmalıdır, ne taksak stabil yürür ve biraz heycan katar anlamında..
Min 2.500₺ max 4.000-4.500₺ arası bi rakam ayırabilirim..
Atmosferik olarak yüklemek doğru olmaz. Ben de çok araştırdım 93 Model 1.6 Tempra SX-A'da ben de var. Turbolamayı düşündüm ama o kadar basit uygulama değil.
En az 10.000 lira gerektiren işlemler, daha yolun başlangıcından bahsettim.
O bahsettiğin eklemeler ile pek bir şey alabileceğini düşünmüyorum. Ha piston değiştirirsin yine de bir şeyler yoluna girer.
Şaka makinesi demişsin, ben orayı tamamen kendini tatmin etmek istediğini ve birkaç arabayı paketlemek istediğini anladım.
Çünkü ben de düşünüyordum bunu zamanında, ha şu güne kadar 15-20 tane Tofaş ile kapışmışımdır (drag, roll) hiçbiri beni geçemedi. Bu bana yeter, bu arabadan daha fazla bir şey beklemiyorum.
Emrecan-R
11-02-2018, 20:53
Atmosferik olarak yüklemek doğru olmaz. Ben de çok araştırdım 93 Model 1.6 Tempra SX-A'da ben de var. Turbolamayı düşündüm ama o kadar basit uygulama değil.
O bahsettiğin eklemeler ile pek bir şey alabileceğini düşünmüyorum. Ha piston değiştirirsin yine de bir şeyler yoluna girer.
Şaka makinesi demişsin, ben orayı tamamen kendini tatmin etmek istediğini ve birkaç arabayı paketlemek istediğini anladım.
Çünkü ben de düşünüyordum bunu zamanında, ha şu güne kadar 15-20 tane Tofaş ile kapışmışımdır (drag, roll) hiçbiri beni geçemedi. Bu bana yeter, bu arabadan daha fazla bir şey beklemiyorum.
istanbuldaysanız basarım 1.6 Slxle :D
istanbuldaysanız basarım 1.6 Slxle :D
Araç stoksa deneyebiliriz hocam. :D
Emrecan-R
11-02-2018, 21:04
Araç stoksa deneyebiliriz hocam. :D
Stok araç :D
Stok araç :D
O zaman her şekilde deneyelim, benim için fark etmez.. :)
HardTemprax
12-02-2018, 08:04
Evet dediğiniz maliyatlara çıkabilecek işlemler haklısınız, şaka makinası olayına gelirsek dediğiniz gibi en azından linea vs araçlara paket olmamak amaç. Bi kaç doğan ile bende denedim ortalama 2-2.5 boyla bitirdik. Yorumun için teşekkürler bu arada :)
kadioglu
12-02-2018, 10:00
Aynı kişi sanıp başka birine yazdığım yorumu buraya da yapayım istedim :
Yazmayayım yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum.
İnsanların hiç bir bilgisi olmadığı bir konuda fikir yürütmesi, ahkam kesmesi falan filan ne kadar kolay ya. Öbür konuya yazmadım ama buraya yazayım da konu sahibi arkadaş bir şeyler öğrensin. Ve yazacaklarım sadece otomobil konusunda değil, biraz da hayat dersi niteliğinde olacak.
1- Konuyu açan arkadaşım. Babanın arabasına bir şeyler yaptırmak istemekten vazgeçmeyi öğrenmelisin. Adamcağızın bir arabası var elleme. Al kendi arabanı canın ne istiyorsa yaptır.
2- Bir şeyler yapmak istiyorsan, önce alacağın arabayı araştır. Performans artırmak anlamında bir şeyler ilave etmenin kolay olduğu araçlardan seç beğen al. Bazı arabalar vardır ki ne kadar istersen iste performansını artıramazsın. Daha doğrusu artırırsın da maliyetine değmez.
3- Atmosferik, ecu, karbüratör gibi terimlerin anlamlarını ve işleyiş mekanizmalarını öğren ki karbüratörlü bir arabaya yazılım yapılıp yapılmayacağı gibi saçma sorularla insanların zamanlarını heba etme.
4- Babanla mutabık kalmışsan ve illa bu tempraya bir şeyler yapmak istiyorsan, o temprayı satın, 2.0 16V. bir tempra alın ve yazılımı ona yaptırın. Zaten 2.0 tempraların hazır chipleri var 300 lira. Takıyorsun biniyorsun miss. 2.0 tempraların 2.0 yazılarını söktüğün zaman da tam şaka makinası oluyorlar bilgin olsun. Çünkü millet bir tempranın öyle gideceğini ummuyor. Ha bir de, diğer konuda "piyasadaki tüm cat motorların ekmeği yenmiş " gibi saçma bir yorum yapmışsın. Yapma. Bilgin olmayan bir konuda yorum yapma ki insanlar sana saygı duysun.
5- Kendinden daha bilgili insanlar yorum yaptığında onlara artistlik yapma. Değer kaybedersin.
6- Son olarak illa 1.6 bir tempraya performans modifiyesi yapmak istiyorsan : Açık hava filtresi ve egsoz büyütebilirsin. Bu yetmezse karbüratörü büyütebilirsin ki çok gerekli değildir. Bu da yetmezse emme manifoldunu büyütebilirsin. Bunlar da yetmezse dereceli egzantrik mili takılabilir. Dereceli özellikle en bariz fark edecektir. Tempra da senin diğer konuda söylediğin gibi dandik bir araba değildir. Yol tutuşu da frenleri de senin yapacağını söylediğin, ama yapmayacağını hepimizin bildiği işlemleri kaldıracak durumdadır.
HardTemprax
12-02-2018, 15:44
Aynı kişi sanıp başka birine yazdığım yorumu buraya da yapayım istedim :
Yazmayayım yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum.
İnsanların hiç bir bilgisi olmadığı bir konuda fikir yürütmesi, ahkam kesmesi falan filan ne kadar kolay ya. Öbür konuya yazmadım ama buraya yazayım da konu sahibi arkadaş bir şeyler öğrensin. Ve yazacaklarım sadece otomobil konusunda değil, biraz da hayat dersi niteliğinde olacak.
1- Konuyu açan arkadaşım. Babanın arabasına bir şeyler yaptırmak istemekten vazgeçmeyi öğrenmelisin. Adamcağızın bir arabası var elleme. Al kendi arabanı canın ne istiyorsa yaptır.
2- Bir şeyler yapmak istiyorsan, önce alacağın arabayı araştır. Performans artırmak anlamında bir şeyler ilave etmenin kolay olduğu araçlardan seç beğen al. Bazı arabalar vardır ki ne kadar istersen iste performansını artıramazsın. Daha doğrusu artırırsın da maliyetine değmez.
3- Atmosferik, ecu, karbüratör gibi terimlerin anlamlarını ve işleyiş mekanizmalarını öğren ki karbüratörlü bir arabaya yazılım yapılıp yapılmayacağı gibi saçma sorularla insanların zamanlarını heba etme.
4- Babanla mutabık kalmışsan ve illa bu tempraya bir şeyler yapmak istiyorsan, o temprayı satın, 2.0 16V. bir tempra alın ve yazılımı ona yaptırın. Zaten 2.0 tempraların hazır chipleri var 300 lira. Takıyorsun biniyorsun miss. 2.0 tempraların 2.0 yazılarını söktüğün zaman da tam şaka makinası oluyorlar bilgin olsun. Çünkü millet bir tempranın öyle gideceğini ummuyor. Ha bir de, diğer konuda "piyasadaki tüm cat motorların ekmeği yenmiş " gibi saçma bir yorum yapmışsın. Yapma. Bilgin olmayan bir konuda yorum yapma ki insanlar sana saygı duysun.
5- Kendinden daha bilgili insanlar yorum yaptığında onlara artistlik yapma. Değer kaybedersin.
6- Son olarak illa 1.6 bir tempraya performans modifiyesi yapmak istiyorsan : Açık hava filtresi ve egsoz büyütebilirsin. Bu yetmezse karbüratörü büyütebilirsin ki çok gerekli değildir. Bu da yetmezse emme manifoldunu büyütebilirsin. Bunlar da yetmezse dereceli egzantrik mili takılabilir. Dereceli özellikle en bariz fark edecektir. Tempra da senin diğer konuda söylediğin gibi dandik bir araba değildir. Yol tutuşu da frenleri de senin yapacağını söylediğin, ama yapmayacağını hepimizin bildiği işlemleri kaldıracak durumdadır.
Önerilerini dikkate alıcağımı belirteyim öncelikle, yazdığım şeylerin çoğu hakkında bilgi sahibi olsaydım bu konuyu açmamın bi amacı zaten olmayacaktı.. Tek derdim yapmak istediğim şeyler hakkında olur - olmazı öğrenip ardından aldığım en stabil ve yapabileceğim şeyleri aracıma ekleyip bişeyler yapmak zaten. Son olarak filtre ve egzoz olayına gelirsek egzozum hazır, ben krom headers krom 51 lik ara boru ve arkada kumandalı varex kullanmaya karar verdim. Filtrede ise bilgi alabilirim çünkü forunlarda okuduğum üzere karbüratörlü (lpg) araçlarda düzen tutmadığını söyleyenler var. Yorumların içinde ayrıca teşekkür ederim, iyi forumlar.
mikelazi
12-02-2018, 17:37
Önerilerini dikkate alıcağımı belirteyim öncelikle, yazdığım şeylerin çoğu hakkında bilgi sahibi olsaydım bu konuyu açmamın bi amacı zaten olmayacaktı.. Tek derdim yapmak istediğim şeyler hakkında olur - olmazı öğrenip ardından aldığım en stabil ve yapabileceğim şeyleri aracıma ekleyip bişeyler yapmak zaten. Son olarak filtre ve egzoz olayına gelirsek egzozum hazır, ben krom headers krom 51 lik ara boru ve arkada kumandalı varex kullanmaya karar verdim. Filtrede ise bilgi alabilirim çünkü forunlarda okuduğum üzere karbüratörlü (lpg) araçlarda düzen tutmadığını söyleyenler var. Yorumların içinde ayrıca teşekkür ederim, iyi forumlar.
uygun yollu yapman gerekenleri çok önceden yazdım.harcadığım para çok komik rakamlardı.içimde kalan tek şey estaş dereceli idi.
tabi lpg den kesin kurtul ,benzin en iyisi.zati yazın çok sıkıntı yaşatır.
HardTemprax
13-02-2018, 09:47
uygun yollu yapman gerekenleri çok önceden yazdım.harcadığım para çok komik rakamlardı.içimde kalan tek şey estaş dereceli idi.
tabi lpg den kesin kurtul ,benzin en iyisi.zati yazın çok sıkıntı yaşatır.
Lpg bu hafta içi sökülüyo, filte - egzoz yapılacak. Karbüratör temizlenicek. Usta kapak açtığındada yılların kaybettirdiği gücü alabilirsek duruma göre bakıcaz gerisine. Teşekkürler yorumun için..
lpg sökülse yine randıman alır mı? sonuçta o karbüratör ve motor o pis gazı almış.
Tofask61
21-02-2018, 01:37
Motor'un atmosferikte önü açık fakat atmosferikte güzel güçler için çok para gerekir ve lpg'de güzel yürümez benzinde sürersin fakat ondada aşırı yakıt yakar ben senin yerinde olsam biraz daha para biriktirir turbo yaparım ve yakıtın maksimum 50 krş olur.Şuan bende turbo doğan l var ortadan egzantrik motor uzun yolda 28 krş şehir içi 50 krş yakıyor tahmini gücü 120hp diye düşünüyorum çok güzel yürüyor Allah'a şükür montajı vs herşeyi ben yaptım fakat konusu var çok zorluk çektim ayar hararet vs ama sonunda herşeyi çözdüm şuanda sadece keyfini sürüyorum.5000 6000 e turbo lpg yapılabilir.Ha ben 10 15 hp ile tatmin olurum diyorsan.Ben turbodan önce düz motora sübap büyütme karbüratör jet büyütme buji 0.6 piston denemiştim güzeldi devir çevirmesi sesi vs.Sana önerim yinede turbodan yana fakat turbo istemiyorsan.Egzantrik,kapak,karbüratör yaparsan tatmin olursun usta tavsiyemde konyada Yasin Altan hayırlı forumlar.Kapak ile karbüratörü sök yolla ustaya işleyip geri göndersin egzantrik taksın sübap büyütsün karbüratör kelebek jet büyütsün sübap ayarınıda yapıp gönderir sen sadece kapağı karbüratörü yerine taktırırsın.
yaşlarımız yakın bu yollardan geçmiş biri olarak tavsiyem eğer araç evin tek arabası ve sen babasının arabasını kullanan bir evlat isen BENCE elindeki nakiti sakın ama sakın babanın arabasına gömme. çünkü bu arabaya işlemler yapılırken araba sanayide kalacak o yeni tanıştığın ustalar 1 günde bitirebilecekleri işleri sırf çok para alabilmek için yada dükkan dolu gözüksün diye uzattıkça uzatacak sürekli arabanın başında olamayacağın için 50 tane içine sinmeyen iş senin adına çoktan yapılıp bahsi kapatılmış olacak. bence 4500 tl bu tarz araçlar için aşırı aşırı yeterli bir para.
bu daha işin başlangıcı. pekiii o araç bitti marşına basıldı iyi çok güzel yürüyor. ilk zamanlardan sonra baban sesten ötürü şikayet edecek, sonra araba ufak tefek yerlerden sorunlar çıkartmaya başlayacak, Allah korusun acil bi durum oldu evden çıktın gidiyorsun hastane ne olursa olsun o çok güvendiğin ustanın göz ardı edip önemsemediği küçük bir detay yüzünden araban yolda kalacak, yada çok daha kötü şeyler olacak (ailenin hayatını bir zevk için göze alabilir misin ?) ustanı arayıp karşında muhattap bulamayacaksın çünkü adam tempra ya göre iş yapacak özen göstermeyecek bu malesef bizim sanayimizin yazısız kuralı ucuz arabaya dandik iş pahalı arabaya kaymaklı. günün sonunda 10-15 dakikalık voooov kanka nasıl geçtim aa geyikleri için hem paranı hem huzurunu kaybedeceksin. sana tevsiyem buradaki bazı ABİ lerimizin sözünü dinlemen yönünde olacak.
bence paranı kenara ayır bilmiyorum görüşünü ama bankaya at 3-5 bişeyler biriksin serçe de alsan kendi aracını alıp yap o zaman hem daha cesur hem de daha doğru adımlar atarak bişeyleri başarırsın. olsun ben babama kendime iyilik için azda olsa yürüteyim diyorsan sana tavsiyem bu araçlar için en güzel perf artışı sağlam bakım ve motor içi temizliği, sağlığıdır. güzel kaliteli orjinal parçalarla bakımını yaptır. kaliteli bir yerde sübap ayarını yaptır ufak ses istiyorum diyorsan vanalı egzoz falan yapabilirsin. bunlar seni fazlasıyla tatmin edecektir. yerinde olsam ilk iş 2 kutu balata spreyi bi eski atlet alıp boğaz kelebeğini temizlemeye başlamıştım bile :) hayatta sana da bana da başarılar :)
kardeşim 12 liraya corsa al herkeze gider yap işin kuralı bu
metekaantosun
16-05-2018, 19:21
Hiç uğraşma sat yüklemeye değer bi şeyler al
Cimmeria
21-05-2018, 09:35
Merhaba, 8v atmosferik 1.6 motordan neler yaparak 50 beygir aldığınızı biraz açabilir misiniz?
Merhaba, 8v atmosferik 1.6 motordan neler yaparak 50 beygir aldığınızı biraz açabilir misiniz?
Peugeot / 306 / 1.6 / XN / Bu parcaları başka bir 306 da bulamazsınız...!!! sahibinden.comda - 566635865 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-bu-parcalari-baska-bir-306-da-bulamazsiniz-566635865/detay/)
Linkte yeterince açıklama var inceleyebilirsiniz :)
huseyinturk
22-05-2018, 01:06
Peugeot / 306 / 1.6 / XN / Bu parcaları başka bir 306 da bulamazsınız...!!! sahibinden.comda - 566635865 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-bu-parcalari-baska-bir-306-da-bulamazsiniz-566635865/detay/)
Linkte yeterince açıklama var inceleyebilirsiniz :)
+50 verdiğini nasıl tespit ettiniz? Baya uğraşmıssınız, emek harcamışsınız ama ne yazıkki aracın ilanına bakan 3 kişiden 2si tüp yokmuş deyip kapatıcak. Sıradaki araba gti felan olur inşallah
http://i67.tinypic.com/2wqtsuo.jpg
Dyno üzerinde ölçüldü. Bu fotoğrafı eklemeyi unuttum evet.
LPG kullanmak isteyen kullanıcılar zaten belirli bir fiyat aralığındaki araçlara bakıyorlardır, ITB li araçlara değil.
Sıradaki araba GTI olmayacak 2 kapılı araç bana göre değil.
Tofask61
26-05-2018, 02:10
S.a kardeşim.Sana tek önerim turbo olacak çünkü atmosferikte 10 bi lira verirsin turboda 5 lira verirsin 5 bin liraya daha iyi gider aracın ve daha az yakar.Şuan bende düz motor doğan l var yaklaşık 2 senedir turbo ile sürüyorum bütün herşeyinide kendim taktım ayarladım.Zor birşey değil Sana lazım olan sadece turbo kiti piston veya kalın conta kestireceksin ve ekstra olarak egt saati ve wideband.Trabzonda olsaydın 5000 liraya göstergelerinle beraber anahtar teslim yapardım.2 senede baya bi tecrübe sahibi oldum gerek kendim çözdüm sorunları gerek bu forumdan yardım aldım gerekirsede antalyadan, ankaradan ustaları aradım.Atmosferikte aracını 120 hp felan yaparsın 5 bin liradan fazla harcarsın ve kilometrede 1 liradan aşşağı yakmaz turboda 5000 liraya 150 hp lere çıkarsın aracın 50 krş yakar.Şuan benim aracım sakin kullanımda 30 krş gazlayınca 60krş uzun yolda 20krş yakıyor.İyi düşün hevesinin kırılmasına izin verme 534 251 36 56 whatsapp'tan yazarsan yardımcı olurum oralarda biyerlerde taktırırsın.
AutoDelta75
27-12-2018, 15:25
LPG sökeceksen eğer elimde 42lik yatık weber karbüratör var...istediğin gibi gazla...
Hayırlısı kardeş ama pek güzel sonuçlar alacağını sanmıyorum
http://i67.tinypic.com/2wqtsuo.jpg
Dyno üzerinde ölçüldü. Bu fotoğrafı eklemeyi unuttum evet.
LPG kullanmak isteyen kullanıcılar zaten belirli bir fiyat aralığındaki araçlara bakıyorlardır, ITB li araçlara değil.
Sıradaki araba GTI olmayacak 2 kapılı araç bana göre değil.
abi 8v itb vs yapılmayanı yapmaya çalışmak dünya kadar masraf... biz ne yaptık ya :D
abi 8v itb vs yapılmayanı yapmaya çalışmak dünya kadar masraf... biz ne yaptık ya :D
Çok ta iyi yaptık, bir daha mı geleceğim bu dünyaya, içkim yok sigaram yok