Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara kokusu giderme
optimus_prime
13-02-2018, 18:30
Selam. Bugün 2016 Corsa aldım ilk sahibi içinde sigara partisi vermiş heralde hayvanı kokuyor. 10 dk sürüyorum koku üstüme sindi. Bu kokuyu kendim hangi ürünleri kullanarak giderebilirim yoksa direk detailing e mi vereyim
rahmitanir
13-02-2018, 18:45
Benim arabada da çok hayvani olmasa da sigara kokusu vardı. Özellikle sıcak havalarda koku hissediliyordu.
Sonax smoke x i yaklaşık 1-2 ay boyunca bir kaç gün arayla aklıma geldiğince yani hep sıktım. Sonunda koku tamamen gitti ama vakit aldı biraz.
by serçe
13-02-2018, 19:26
bence hem hijyen hemde temizlik için detailing verin gitsin
Şu ürünü tavsiye ederim. kokuyu bastırarak değilde içinde enzim barındırdığı için direk yok eder.
Valet Pro - Enzyme Odour Eater 500ml (https://www.detailbox.com.tr/valet-pro-enzyme-odour-eater-500ml)
imprezaWRC
13-02-2018, 20:09
İlk sahibi otomobilde sigara partisi verdiyse o zaman smoke ex ve benzeri ürünler ile anca kokuyu maskelersin.
optimus_prime
13-02-2018, 20:21
İlk sahibi otomobilde sigara partisi verdiyse o zaman smoke ex ve benzeri ürünler ile anca kokuyu maskelersin.
ne yapmalıyım abi ben de tam ustaları bekliyordum :D
tavanda falan öyle bir kirlilik yok ama yine de sigara kokusu var
imprezaWRC
13-02-2018, 20:25
ne yapmalıyım abi ben de tam ustaları bekliyordum :D
tavanda falan öyle bir kirlilik yok ama yine de sigara kokusu var
Ben oyumu hem hijyen hem de temizlik açısından detailingden yana kullanıyorum. Smoke ex gibi ürünler tertemiz otomobilde tek sefer olan kokuları gidermekte işe yarayabilir.
Kıayfetine sigara kokusu sinse koku giderici mi sıkardın yoksa çamaşır makinasına mı atardın :)
Skyhawk34
13-02-2018, 20:45
Detaylı temizlik yapmama rağmen geçmemişti bi aracımda (meguairs apc)
Tavsiyem camları her gece iki parmak açık bırakın 10 güne geçiyor. Tecrübe ile sabit.
Tabi kapalı otopark yada kapalı sitede yaşıyorsanız
optimus_prime
13-02-2018, 21:15
Detaylı temizlik yapmama rağmen geçmemişti bi aracımda (meguairs apc)
Tavsiyem camları her gece iki parmak açık bırakın 10 güne geçiyor. Tecrübe ile sabit.
Tabi kapalı otopark yada kapalı sitede yaşıyorsanız
Garaj var ev bahçeli ama üstü kapalı değil havalar iyice güzellesince yapabilirim onu ancak
Bende 2016 vitara aldım aynı durumdaydı, şansıma sahibi kılıf ile kullanmış söküp attım ardından da detaylı iç temizlik + ozon temizliği yapıldı son olarak da polen filtresini değiştirdim şuan kokudan bir eser kalmadı.
optimus_prime
14-02-2018, 07:13
Halı yıkama makinası ile girisicem kendim olduğu kadar
Emrecan-R
14-02-2018, 07:34
abi halı makinesiyle giriş makinen yoksa halledelim anadolu yakasında evde var
ben kuaför + ozon ile çözmüştüm kokuyu...
Halı yıkama+ ozon jenaratörünü içine 3-5 saat bırakın.
Üstüne smoke ex.
optimus_prime
14-02-2018, 08:15
abi halı makinesiyle giriş makinen yoksa halledelim anadolu yakasında evde var
Makina var da ürün olarak tavsiye alabilirm
gokhankenar
14-02-2018, 08:19
Ben bir önceki arabamı aldığımda arabanın içi resmen kıraathane gibiydi valla bi okey taşları eksikti küllüğün içi bile doluydu neredeyse :Deli: koltuklar taban tavan halı yıkama makinasıyla haftada 2 gün temizlik yaptım. tam anlamıyla yaklaşık 6 ayda anca geçmişti koku.
optimus_prime
14-02-2018, 08:36
Ben bir önceki arabamı aldığımda arabanın içi resmen kıraathane gibiydi valla bi okey taşları eksikti küllüğün içi bile doluydu neredeyse :Deli: koltuklar taban tavan halı yıkama makinasıyla haftada 2 gün temizlik yaptım. tam anlamıyla yaklaşık 6 ayda anca geçmişti koku.
Benimkinde sigara külü falan yok sadece kapıyı açınca insanın yüzüne gelen hoş gelmeyen sigaramsi bir koku var
AliGizda
14-02-2018, 09:31
Benim aldığım aracımda vardı, küllük kullanılmıştı bende boş olmasına rağmen aşırı bir koku veriyordu. Öncelikle küllüğü bir güzel yıkadıktan sonra kendi kullanmadığım parfümlerimi sıktım içine 4 gün arayla, arabayıda camlar hafif açık şekilde bıraktıktan sonra koku gitmişti.
Würth' ün koku giderici spreyi var, youtube' da uygulama videosu falan var. En azından bir dene istersen.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=kUs7TQt8XyA)
Benim aldığım aracımda vardı, küllük kullanılmıştı bende boş olmasına rağmen aşırı bir koku veriyordu. Öncelikle küllüğü bir güzel yıkadıktan sonra kendi kullanmadığım parfümlerimi sıktım içine 4 gün arayla, arabayıda camlar hafif açık şekilde bıraktıktan sonra koku gitmişti.
Würth' ün koku giderici spreyi var, youtube' da uygulama videosu falan var. En azından bir dene istersen.
Aynı ürününün sonax markasını kullanmıştım gayet başarılıydı temizlik yapıldıktan sonra kullanılırsa gayet başarılı olur bence
optimus_prime
14-02-2018, 09:53
Aynı ürününün sonax markasını kullanmıştım gayet başarılıydı temizlik yapıldıktan sonra kullanılırsa gayet başarılı olur bence
dünden beri bu videoları izliyorum zaten dün hepsi buradadan aldım sonax smokex ve würth spreyi
inşallah dediğiniz yöntemlerle giderebilirim yoksa detailinge
kendin boşuna uğraşırsın detaylı iç temizliğe ver kurtul peşine polen filtrsi vs değiştir bide koku giderici uygula havalandır
bunlar tam çözüm olmaz 1-2 ay daha kokuyu alırsın
kendin yaparsan kurutma işi sıkıntı olacak bi nem kokusu ile uğraşacaksın mevsimden ötürü
İlla kendim yapacağım dersen iş bitince fanlı ısıtıcı ile arabayı ısıt
Kolay gelsin
optimus_prime
14-02-2018, 11:44
2 saattir uğraştım tavandan kır çıkmadı ya da ben beceremedim sadece turuncu çok ufak noktalar var. Koltukları Arielle sicak köpükle sildim