Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic Dizel Test Sürüşü 2018 / Göçüklü Güzel
https://www.youtube.com/watch?v=AdNAa8sJLDM
senelerdir sanayilerle dost olan fransız araç sahiplerinin hondayı görünce bu araba göçüyo demesini anlamıyorum bende :hihih:
Yüzde 1 hata oranı olarak çok ama çok yüksektir. Mühendis olmayan biri için düşük olabilir ama yüze 1 demek 10.000 ppm (parts per million) milyondaki hata oranı demektir.
Bir üretici için kabul edebileceği üretim max ppm değeri 200-250, sahadan dönen iadeler/hatalar için 1000-1500 civarıdır.
10000 nere 1000 nere, 10 katı.
Kandırmışlar bu arkadaşları.
Yüzde 1 hata oranı olarak çok ama çok yüksektir. Mühendis olmayan biri için düşük olabilir ama yüze 1 demek 10.000 ppm (parts per million) milyondaki hata oranı demektir.
Bir üretici için kabul edebileceği üretim max ppm değeri 200-250, sahadan dönen iadeler/hatalar için 1000-1500 civarıdır.
10000 nere 1000 nere, 10 katı.
Kandırmışlar bu arkadaşları.
Edip geri gelsin. Havacılık sektörü için bu ppm değerleri gerçekten düşüktür örneğin. Çünkü havada bozulması büyük sorundur bir parçanın.
6 sigma vs mandaval okuyabilir Honda. 6 sigma demek 1 milyonda 3.4 (3 virgül 4) hatalı üretim demektir. Buna ulaşan firma muhtemelen yoktur dünyada.
hddsheriff
14-02-2018, 20:42
He he diyip geçiyorum bu tip videolara , otomobil içeriği üreten hiç kimsenin bir tarafı yemiyor gerçekleri görmeye. Doğruyu söyleseler bir daha lansman lansman gezemeyip test için araba alamayacaklar.
100 bin üzeri para vericem servis köpük sıkıp göcük düzeltecek, benim de bunu makul karşılamam beklenecek. O köpüğü alır ..........
He he diyip geçiyorum bu tip videolara , otomobil içeriği üreten hiç kimsenin bir tarafı yemiyor gerçekleri görmeye. Doğruyu söyleseler bir daha lansman lansman gezemeyip test için araba alamayacaklar.
100 bin üzeri para vericem servis köpük sıkıp göcük düzeltecek, benim de bunu makul karşılamam beklenecek. O köpüğü alır ..........
Malesef öyle. Vlog'tan tut dergisine kadar hep aynı terane.
And'ın video kronolojisinde bu gayet net görülebilir..... Objektiflikten, firma ağzı ile konuşmaya geçiş.........
hddsheriff
14-02-2018, 22:37
Malesef öyle. Vlog'tan tut dergisine kadar hep aynı terane.
And'ın video kronolojisinde bu gayet net görülebilir..... Objektiflikten, firma ağzı ile konuşmaya geçiş.........
ekmeğinin peşinde adamlar , çok çok ilginç bir video olmadıkça izlemiyorum.
https://scontent.fsaw1-6.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/27858891_896449740515438_2932173958254480991_n.jpg ?oh=fc9347e33f404b3bb99044fa8919d48b&oe=5B22673A
Gökhan Bilgin
14-02-2018, 22:40
Göçüğü kendileri düzelttirenler var dışarda ustalara ama belli bir süre sonra tekrar aynı sorun oluyor diye okudum ama canlı görmedimde kullananda yok bilemiyorum. Diğeride kurumsallaşma adı altında esnaf ağzının kibarcası işte şöyle güzel böyle güzel nasıl ki iş yerinde kimse müdürüne rüzgar yapamaz bana göre test edenlerinde kendi net fikirleri değil :D
#ekmeğimizdeyiz
ben de bir firmanın satış sonrası teknik servis kısmında mühendisim. şikayetlerle ilgileniyorum ve şu lafı duyduğumda çok güldüm :D
''biz şöyle böyle denemeler yaptık, üstüne kendi prosesimizi baştan sona inceledik, bir problem tespit etmedik. fakat müşteri memnuniyeti kapsamında şunu yapalım''
imprezaWRC
18-02-2018, 17:36
ekmeğinin peşinde adamlar , çok çok ilginç bir video olmadıkça izlemiyorum.
+1 İşin açıkçası otomobil yerine sürekli video çekenleri izlemekte oldukça sıkıcı olmaya başladı. Otomobil izleyeceğim diye giriyorum bilmem kaç dakika video çekenleri izliyorum.
kelalper
20-02-2018, 22:38
burakta alet olmus yalanlara. hayret bisey yaw.
KemalHDH
21-02-2018, 17:50
Adam gibi çıkıp göçüyor kardeşim deyin bu kadar zormu yani neyi saklıyorsunuz herşey ortada. Ben bile kaç tane gördüm hususi baktım yani birçok civice harbiden aracın sırt kenarlarında var yani dalgalanma. Honda bir daha araç vermez diyede korkmayın kaç tane modeli varki?
Diğerlerinide şimdiye kadar test etmişsinizdir zaten.
Ya burak abi bile bu şekilde konuşuyorsa,paranın değiştiremeyeceği adam yok. Net.
Abi sadece benim memleketimde 100 tane civic varsa ben 50 tane göçüklü gösteririm. Diğer 50sini de görmemişimdir. 2 arkadaşımda var 2 si de göçtü. "Firma bu şekilde dedi ama biz böyle olduğunu düşünmüyoruz" dese,bu şekilde bir yorum yapmazdım.
serkanokan
22-02-2018, 08:04
Ben asla inanmıyorum bu sorunun yüzde 1 boyutlarda olduğuna. Yollarda gezen neredeyse tüm sedan civiclerde göçme sorunu var.
Hatta Honda showroomlarından birinde çalışan bir arkadaşımın bir kaç ay önce dediğine göre Honda Türkiye, bu sorunu kabul eden bayii müdürlerinin primlerini keseceğini söyleyen bilgilendirme bile yapmış.
yine de satıyor ve satacak