Orijinalini görmek için tıklayınız : Dpf iptalı hakkında
Öncelikle herkeze iyi günler. 2009 320cd aracım var ve bir miktar egsoz sesi almak istiyorum. Bunun için dpf iptali düşünüyorum. Ses bakımından bir fark yaratırmı. Zararı ne olur benim için vizeden geçmediğini biliyorum. Ve işlem ne kadar sürer nasıl yapılır ne kadara yapılır bilgisi olan arkadaslar yazarsa çok mutlu olurum.
Not: kat iptali mi yaptırmak gereklimi bunun için.
Ayrıyeten haftada 1-2 kere olan bir durum var. 1800-2000 devir arası egsozdan uğultu geliyor bunun sebebi ne olabilir
AhmetKadir
14-02-2018, 11:57
kendınızı uyeler kısmınızda tanıtmanız ıstenecektır genel bılgısını hatırlattıktan sonra sorunuzla ılgılı nacızane bılgımı paylasayım.
sadece dpf i kırdırıp ıcını bosaltarak ıptal edeceksenız eger cok az bır ıslık sesı duyarsınız o da kulagınızı arka tampona yaklastırınca olur. ben bu sekılde muayeneden 2 farklı aracımla da gectım orjınal kazan yerınde durdugu ıcın.
ancak downpıpe yaptırayım dıyorsanız eger bu sekılde muayeneden gecmeyecegını bılıyorum.
mekanık olarak ıptal edılen dpf ın yazılımsal olarak kapatılma ıslemıne para vermısken aracınıza yazılım da yaptırın bence
Birkaç video izledim kendi aracım için. Dpf iptali sonrası güzel bir ses alındığını gördüm. Fakat costum downpipe varmıydı bilgim yok. Bilgi için teşekkürler bu arada :)
i-vtec07
14-02-2018, 12:32
Biz 2012 320d nın orta ve son susturucularını iptal ettik ses pek çıkmadı dpf iptali şart ses için.
mikelazi
14-02-2018, 14:45
320d de orta varmı
320d de orta varmı
Garip o mevzu biraz abi. E92 320d lci 184lükte orta susturucu var. F30 320d'de yok. Motor aynı ama.
mikelazi
15-02-2018, 07:45
Garip o mevzu biraz abi. E92 320d lci 184lükte orta susturucu var. F30 320d'de yok. Motor aynı ama.
boru çapları aynımı.sonların içi farklıdır o zaman.
ben olsam.dpf,orta iptal denerdim.
emme cooler temizliğini naptın :)
boru çapları aynımı.sonların içi farklıdır o zaman.
ben olsam.dpf,orta iptal denerdim.
emme cooler temizliğini naptın :)
Abi yazılım sonrası yapıcam. Şuan Egr açık. Temizletsemde geri basıcak yine emmeyi kirleticek. Yazılım yapıp iptal edip sonrasında düşünüyorum.
Downpipe için aldığım fiyatlar korkutucu düzeyde. Dp yapmadan yazılım yapmak istemiyorum. Ondan dolayı bekliyorum.
mikelazi
15-02-2018, 10:21
Abi yazılım sonrası yapıcam. Şuan Egr açık. Temizletsemde geri basıcak yine emmeyi kirleticek. Yazılım yapıp iptal edip sonrasında düşünüyorum.
Downpipe için aldığım fiyatlar korkutucu düzeyde. Dp yapmadan yazılım yapmak istemiyorum. Ondan dolayı bekliyorum.
çok mantıklı
dp 2.el bulamıyormusun.vw olsa sebil gibi.
700-1500 arası fiyat vermişlerdi.sakaryada biri 400e yaparız dedi.pek işime gelmedi.muaynede sök tak uğraşamam.boşalttırdım içini devam :)
çok mantıklı
dp 2.el bulamıyormusun.vw olsa sebil gibi.
700-1500 arası fiyat vermişlerdi.sakaryada biri 400e yaparız dedi.pek işime gelmedi.muaynede sök tak uğraşamam.boşalttırdım içini devam :)
sakarya da kimmiş o ben gideyim ya da araştırayım ? Uygun fiyat baya.
mikelazi
15-02-2018, 14:16
sakarya da kimmiş o ben gideyim ya da araştırayım ? Uygun fiyat baya.
1 sene oldu ceed grubundan biri önermişti.sakarya sanayideymiş yeri.
valla bende ne tel.i var nede adresi