PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apple Watch Series 1 alınır mı?

300E
17-02-2018, 02:33
Merhaba, saat ihtiyacım var ve almışken kombinasyonları değiştirilebilir ve teknolojik birşey almak istedim. Senelerdir Apple telefon kullanan biri olarak Apple Watch almak istiyorum ama kararsızım, 700 TL ye sadece kutusu açılmış sıfır 42mm gri Series 1 saat buldum ama, halen series 1 alınır mı? Aramızda series 1 watch kullananlar var mı?

Geçen 1079 TL ye sıfır Series 2 saattı Troy mağazası ama çok çabuk tükendi karar veremeden kaçırdım.

Yada watch yerine tam otomatik saat almak ne kadar mantıklı olur, adam akıllı bir saat yine en kötü 600-900 TL arası, çok kararsız kaldım, S1 Watch kullananların fikirlerine ihtiyacım var. :)

Biraz nakitim var, elimdeki 7+ u satıp X almayı düşünmüştüm ama şimdilik gereksiz bir hareket olacak sanırım.

Evrenoz
17-02-2018, 20:03
Tavsiye etmem akıllı saatleri..
Aradan 1 sene geçtikten sonra pil performansı epey düşüyor.
Gear S3 almıştım, dolapta duruyor uzundur. 1 günü çıkarmıyor pili

sanctuary35
17-02-2018, 23:37
ben s1 kullanıyorum hatta sıfırına sıkılırım diye cesaret edip ikinci el aldım. sarjı 2 gün gidiyor. pek bi özelliğini kullanmıyorum ekran görüntüsünü değiştiriyorm keyfime göre memnunum iyi ki almışım diyorum. s2 ler suya dayanıklılık açısından güzel s1 suya dayanıklı değil. ama keşke s2 yada s3 alsaydım demedim henüz

mechanic
18-02-2018, 06:42
apple watch alinir mi peki? once bunu soralim.

MCN21
18-02-2018, 06:51
Ben seri 1 42 kullanmistik. Kayislarinin ve arka planin degismesi guze bir secenek. Al expresste dunya kadar kayis cesidi var 15-20 usd ye. Pili 1,5 gun gidyordu. Benim icin tek kotu yani evden baska yerde kalinca ertesi gun ogleden sonra saat isi iptal oluyor :) Hele 2-3 gun uzaktaysaniz bos bos kolunuzda tasiyorsunuz :) Pil isini bir sekil cozmeleri lazim. Yada en azindan iphone ile ayni sarj aletini kullanmasi lazim. Diger turlu bir daha almayi dusunmuyorum.

PaSHa-brk
18-02-2018, 09:40
Seri 3 42mm kullanıyorum.İşim gereği telefon ile çok uğraşıyorum.telefonun cebimden çıkarmadan çoğu işi halletmeme çok yarıyor.şarjı 2 gün gidiyor.ben çok memnunum :)

2jz
18-02-2018, 10:17
Yeni nesilde pil bitmeye yakınken saatin fonksiyonları kapanıyor sadece saat olarak çalışıyor. 1. Nesilde pil bittiğinde eksan kapanıyor ve kolunda bileklik olarak kalıyor. Suya dayanıklı olmaması ciddi dezavantaj bana göre.

Eworen
18-02-2018, 10:35
Evvela akilli saat ihtiyaci mevcut mu onu belirlemek lazim
En iyi ihtimalle 2 gun civarlari sarjlari gidiyor gunluk kullanmak icin surekli sarjini kontrol etmek takip etmek gerekiyor
Ben mesela hergun kullanmiyorum telefonun sarjini zor takip ediyorum bide onu edemem
Ote yandan zevk meselesi elbette ama ben apple watch u asla kullanmazdim bebek oyuncaklarina benziyor saat ile alakali bi tasarimi yok
Bende gear s3 frontier var akilli saat niyetine degilde aksesuar niyetine kullaniyorum cunku bildiginiz şık bi saat iste goruntuyu degistirerek binlerce farkli model saatiniz olabiliyor
Kisacasi apple telefonum olsa guzel şık bi saat alirim ama apple watch almazdim cunku cok ise yarar acayip bi ozellikleri yok

Silence45
18-02-2018, 11:28
Apple Watch, iPhone'lar ile gerçekten çok stabil ve düzgün çalışıyor, günlük işlemlerde kolaylık sağlıyor. Şarjı ortalama 1,5-2 gün gidiyor. Bende Series 2 42mm kullanmıştım ancak telefonun şarjına büyük etkisi var, resmen yarıya kadar düşebiliyor. Ayrıca dışarıda şarj bittiği zaman hiç bir anlam ifade etmiyor. Saat sever olarakta tasarımı gerçekten bir saat gibi değil. iPhone ile Gear 3 Classic kullandım ve kayışlarını da değiştirdim. Gerçekten o zaman hem aksesuar, hem de akıllı saat olarak kullanmak güzel oldu ancak bir Apple Watch kadar uyumlu değil tabiki.

sanctuary35
18-02-2018, 12:08
Yeni nesilde pil bitmeye yakınken saatin fonksiyonları kapanıyor sadece saat olarak çalışıyor. 1. Nesilde pil bittiğinde eksan kapanıyor ve kolunda bileklik olarak kalıyor. Suya dayanıklı olmaması ciddi dezavantaj bana göre.

s1 dede pil bitmeye yakın sadece saate çevirebiliosunuz.

300E
18-02-2018, 16:45
Herkes çok güzel bilgiler yazmış, normalde otomatik saat alacaktım ama, almışken özellikli birşey olsun dedim, apple watch dediğiniz gibi kolda pek saat gibi durmuyor ama, iOS cihazlar ile senkronize olması çok güzel bişey, daha önce Xiaomi Mi Band 2 vardı, o bile çok hoşuma gidiyordu, ondan apple watcha yöneldim, 700 liraya da 1 aylık S1 bulmuştum sadece kutusu açılmış aktif edilmiş ama kullanılmamış, oda satıldı, ama yine ucuza bulursam bi watch alma düşüncem var, amaç aksesuar olarak takmak, takmışkende ekstaları olsun diyor yine insan.

Yiğit G.
19-02-2018, 02:54
o paralara aliexpress den çok daha güzel akıllı saat alınır bence :)

oytn
19-02-2018, 07:26
1 yılı geçti series 1 kullanıyorum. Pil kesinlikle bir sorun olmaya başladı ve yukarıda da yazıldığı gibi ya şarj aletini yanında taşımak gerekiyor ya da saatin bazı özelliklerinden kısmak gerekiyor. Son güncellemelerden sonra şarjı neredeyse 1 günü bile çıkarmayacak hale geldi özellikle bileğini döndürdüğünde ekranın açılması özelliğini kapatırsanız şarjı 2 günlere kadar çıkıyor ama diğer türlü de saati görebilmek için ekrana dokunmak gerekiyor. s1 yerine s2 ve ya s3 alsam mı diye de çok düşündüm ama bana çok büyük özellik farkları varmış gibi gelmedi. Bence uygun fiyatlı bulursanız alın deneyin en kötü geri satarsınız :)

ayku82
19-02-2018, 10:08
Peki android bazli telefon (samsung s8) icin ne marka model akilli saat onerirsiniz?

volkan_gs
19-02-2018, 10:24
Series 1 kullanıyorum, series 3 nike edition vardı arkadaşımda, beraber aldık bir hafta sonra satmayı teklif etti. Şöyle söyleyeyim, 1 yıllık series 1 + 200 TL' ye 1 haftalık series 3 nike edition alabiliyordum ama almadım :)

Gerçekten pratikte benim işime yarayacak bir fark göremedim, 50m su geçirmezlik, dahili gps vs bir şey ifade etmiyor benim için, ekran vs aynı fotoyu açıp karşılaştırdık gözle görülür bir fark olmadı.

Kısaca, ilk seri kullananlar için upgrade çok gerekli gelmiyor bana, ama yeni alacaksanız series 3 alın, sonuçta daha uzun süre destek alacaktır yazılım anlamında, illaki batarya ömrü vs daha iyidir.

Texsin
19-02-2018, 11:09
Peki android bazli telefon (samsung s8) icin ne marka model akilli saat onerirsiniz?

bende s8+ kullanıcısıyım ve saat olarak samsung s3 frontier kullanıyorum.Ben saatten çok memnunum yaklaşık 4 gün şarjı gidiyor.Bütün bildirimleri alabiliyorsun,kordonu 22 mm olduğundan dolayı kordon bulmakta hiç sıkıntı yaşanmıyor tavsiye ederim

300E
21-02-2018, 00:07
42MM Space Gray Watch Sport 1 aldım bugün 2. el bakalım biraz tecrübe edeyim, beğenmezsem satıcam. :)

MeRtCaN
21-02-2018, 09:27
42MM Space Gray Watch Sport 1 aldım bugün 2. el bakalım biraz tecrübe edeyim, beğenmezsem satıcam. :)

42mm 3vers kullanıyorum
şarjı 4 gun gıdıyor

ıphone kullanan bırısı ısenız cıdden cok senkron calsııyor

volkan_gs
21-02-2018, 10:16
4 gün çok iddialıymış ya, benim 2. günü zor bitiriyor.
Nabız, kalori vs aktif olduğunda daha çabuk bitiyor.

Bu arada Apple kendi sitesinde Series 1 ve Series 3 her ikisinde de 18 saate kadar gözüküyor pil ömrü.

300E
21-02-2018, 11:39
Benim cihaz 2. el olduğu için bataryası yıpranmış gibi geldi biraz ama bakalım. :)

melihyilmaz
21-02-2018, 11:53
42mm 3vers kullanıyorum
şarjı 4 gun gıdıyor

ıphone kullanan bırısı ısenız cıdden cok senkron calsııyor

kendi sitesinde 18 saat gözüküyor max sarj suresi. sırf bunun için almamıstım 4 gün çok iyi bir süre.

MeRtCaN
21-02-2018, 12:05
belkı ılk gunlerı dıye mı boyle
apple zaman gectıkce pıl omru dusen bır sey :)

Quantum
21-02-2018, 14:03
Ben Apple Watch çıktığında ilk alanlardan olmuştum. Series 1 haliyle.. aldıktan sonra 5-6 kere güncelleme gelmiştir herhalde.. Hepsini de yaptım.
Hala çok iyi, hala çok memnunum series 1 olmasına rağmen. Hala batarya sorunu yaşamıyorum. Yoğun bir günse o gün, akşam yatarken şarja koymak gerek. Bildirimleri gps kullanan uygulamaları vs kapatırsan 4 güne kadar çıkıyor şarjı.

Telefondan navigasyon açtığımda kolumda watch varsa sağa dönmem gerektiğinde farklı, sola dönmem gerektiğinde farklı titriyor.
Telefonum yanımda değilse, ya da açamayacak durumda isem, ne iş yapıyorsam hem onu yapıyorum hem saat üzerinden telefonla konuşuyorum.
Mail ve uygulama bildirimleri telefona gelmeden önce saate geliyor.
Telefon çaldığında duymama şansın yok, saat de titriyor.
Spor/Fitness vs yapıyorsan günlük anlık kalori harcamalarını, yürüme mesafelerini, anlık kalp atış hızlarını, vs herşeyi hem saat üzerinden hem de iphone daki sağlık uygulaması üzerinden takip edebiliyorsun.
ve aklıma gelmeyen bir sürü şey..

Bu saatleri gereksiz bulanlar ya klasikten hoşlanıyordur, ya teknoloji ile barışık değildir beceremiyordur, ya da o cihaz nasıl/ne amaçla kullanılır, hayatını nasıl kolaylaştırır gibi konularda bilgi eksikliği vardır. Anlatırsın, yanında kanlı canlı kullanırsın, uzaydan gelmiş muamelesi görürsün.

Zandroid işletim sistemleri ile konuşan saatler hakkında bir fikrim yok, bilgim yok, kullanmadım hatta görme incelem ihtiyacı bile hissetmedim. O kadar fransızım.

Ancak Apple Watch ın bir üst versiyonuna geçmeyi de düşünmedim. İhtiyaç hissetmedim. Watch 1 ile çok mutluyuz.
İdare ediyorum değil, bana gayet güzel bir şekilde ilk günkü performansına çok yakın bir şekilde bana hizmet vermeye devam ediyor.

Anıl E.
21-02-2018, 14:23
Valla helal olsun nelere para veriyorsunuz :D

SeRKaN
21-02-2018, 14:36
42mm seri2 kullanıyorum, şarjı rahat 2 gün gidiyor gps bildirimler vs açık olmasına rağmen.

M_PROJECT
21-02-2018, 15:07
Seri 1 kullaniyorum , gerci bir suredir kullanamiyorum dunyada cok az kiside gorulen bir bug a yakalandi saat , kolu hareket ettirdiginizde ekrani off yapiyor haliyle kullanmasi baya zor oluyor , apple napacak duzeltecekmi vsvs bekliyoruz

McKrop
21-02-2018, 15:18
seri 1 kullanıyorum. Diğer serilerin hiç bir kullanılacak özelliği yok benim için. iPhonelardaki klasik yeni modellerin şarjı ve hızı çok hafif daha iyi. Seri 3 ün tek özelliği cellular olması yani içerisene micro sim gibi bişey takılarak telefonsuz kullanılabiliyor fakat bizim ülkede o sistem yok ve bildiğim kadarıyla gelmeyecek. Operatör firmalarının o sistem için alt yapısı yok. Tavsiyen seri 1 stainless steel.... alüminyum çok ucuz duruyor

individual
21-02-2018, 16:34
Xiaomi Mi Band 2 Akıllı Bileklik Siyah Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-band-2-akilli-bileklik-siyah-pm-telaklmiband2)

Sarji valla 1 ay gidiyor ben cok memnunum cok hafif bildirimleri logo ve titresim ile gosteriyor.

Saglik verileride var.Cevremde benden gorup alan 5 kisi vardir.

serkanokan
21-02-2018, 21:04
Xiaomi Mi Band 2 Akıllı Bileklik Siyah Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-band-2-akilli-bileklik-siyah-pm-telaklmiband2)

Sarji valla 1 ay gidiyor ben cok memnunum cok hafif bildirimleri logo ve titresim ile gosteriyor.

Saglik verileride var.Cevremde benden gorup alan 5 kisi vardir.

Telefonun kullanım dilini Ingilizce yaparsanız arayanın ismi de çıkıyor :)
Ben de 2 ay kadar önce aldım, benim de etrafımda benden görüp 2 kişi daha aldı. Ben uyku kalitesini daha hassas ölçmesi adına sürekli nabız ölçüm gibi bir özellik vardı, o özelliği kullanmama rağmen şarjı 10-12 gün arasında gidiyor. Apple watch'a tabi ki rakip olamaz ancak 10'da 1'i parasına alınabilecek en mantıklı seçenek bence bu.

individual
21-02-2018, 21:18
Telefonun kullanım dilini Ingilizce yaparsanız arayanın ismi de çıkıyor :)
Ben de 2 ay kadar önce aldım, benim de etrafımda benden görüp 2 kişi daha aldı. Ben uyku kalitesini daha hassas ölçmesi adına sürekli nabız ölçüm gibi bir özellik vardı, o özelliği kullanmama rağmen şarjı 10-12 gün arasında gidiyor. Apple watch'a tabi ki rakip olamaz ancak 10'da 1'i parasına alınabilecek en mantıklı seçenek bence bu.

Valla dil olayini bilmiyordum.

Yanliz parasini hak eden bir saat hic pisman olmadim :)

sanctuary35
21-02-2018, 21:47
toplantilarda falan baya işe yarıyor telefonla oynaşmadan wp msjlarını arayanı falan görebiliyorsunuz

.::EmrE::.
21-02-2018, 21:49
Merhaba, saat ihtiyacım var ve almışken kombinasyonları değiştirilebilir ve teknolojik birşey almak istedim. Senelerdir Apple telefon kullanan biri olarak Apple Watch almak istiyorum ama kararsızım, 700 TL ye sadece kutusu açılmış sıfır 42mm gri Series 1 saat buldum ama, halen series 1 alınır mı? Aramızda series 1 watch kullananlar var mı?

Geçen 1079 TL ye sıfır Series 2 saattı Troy mağazası ama çok çabuk tükendi karar veremeden kaçırdım.

Yada watch yerine tam otomatik saat almak ne kadar mantıklı olur, adam akıllı bir saat yine en kötü 600-900 TL arası, çok kararsız kaldım, S1 Watch kullananların fikirlerine ihtiyacım var. :)

Biraz nakitim var, elimdeki 7+ u satıp X almayı düşünmüştüm ama şimdilik gereksiz bir hareket olacak sanırım.

Aldım yaklaşık 2-3 ay kullanıp sattım. Bir kere saat dediğin, otomatik, akrepli yelkovanlı birşey olmalı :D
Şaka bir yana olsa da olur olmasa da olur bir aksesuar akıllı saat. Mesaj bildirimleri vs. görebiliyorsun, işin kolaylaşıyor ancak elini cebine uzatıp telefonu çıkarmak ile arasındaki zaman farkı max. 3 sanyie. Bunun dışında her gün şarj etmek lazım. Ayrıca Apple Watch'n tipinin güzel olduğunu düşünmüyorum, her elbise ile gitmiyor. Alınacaksa illa çelik kasa olanını alın, kayışın ne oldugu önemli değil, AliExpress'ten kayış alırsınız istediğiniz kayışlar en fazla 60-70 TL.

Yine de ben olsam kaliteli bir analog saat alırdım.

300E
22-02-2018, 00:32
Bugün Seri 1 ile ilk günümü geçirdim, gayet memnunum cihazdan. Öğlen 2 de sarjdan aldım, telefonla bağlantıdaydı sürekli, şuan sarjım %63 sarj olarak beni memnun edecek gibi, günü bile çıkarsa iyiydi benim için ama fazlasını bile gösterdi. Ama aktiviteler, kolu kaldırınca uyandırma vs tarzı şeyleri kapattım, 1-2 gün ölçeyim olmadı açarım, ayrıca saat kolumdayken telefona bildirim gitmemesi çok hoşuma gitti.

Ayrıca evde wifiye bağlı olduğum zaman, bluetooth kapalı cihazı kullanabiliyorum, oda çok hoşuma gitti.

Daha önce MiBand2 de almıştım, o hoşuma gitmişti, ondan ötürü Apple Watch'a geçmek istedim.

22-02-2018, 00:53
Bugün Seri 1 ile ilk günümü geçirdim, gayet memnunum cihazdan. Öğlen 2 de sarjdan aldım, telefonla bağlantıdaydı sürekli, şuan sarjım %63 sarj olarak beni memnun edecek gibi, günü bile çıkarsa iyiydi benim için ama fazlasını bile gösterdi. Ama aktiviteler, kolu kaldırınca uyandırma vs tarzı şeyleri kapattım, 1-2 gün ölçeyim olmadı açarım, ayrıca saat kolumdayken telefona bildirim gitmemesi çok hoşuma gitti.

Ayrıca evde wifiye bağlı olduğum zaman, bluetooth kapalı cihazı kullanabiliyorum, oda çok hoşuma gitti.

Daha önce MiBand2 de almıştım, o hoşuma gitmişti, ondan ötürü Apple Watch'a geçmek istedim.

Hayırlı olsun o zaman güzel günlerde kullanın :)

beratyuksel
25-10-2019, 10:16
Bu aralar ben de ikinci el bir seri 1 alsam mı diye düşünüyorum açıkçası. İlgimi çekmeye başladı saatin teknolojik ve telefonla birebir senkronize çalışması.
Tek rahatsız edici nokta ise şarj olayı. Telefondu, airpodsdu, macbooktu, powerbankti derken eve gelince bir anda 4 priz dolduruyorum..
Hayır telefon ile aynı kabloyla şarj olsa yine bir nebze iyi.. Ama şimdi bir de saatin kablosunu taşımak lazım.

Var mı şu anda kullanan, yorumu olan? Hatta kendisi veya çevresinde satan varsa mesajla ulaşabilir de.

rcpyldz
25-10-2019, 10:32
Bu aralar ben de ikinci el bir seri 1 alsam mı diye düşünüyorum açıkçası. İlgimi çekmeye başladı saatin teknolojik ve telefonla birebir senkronize çalışması.
Tek rahatsız edici nokta ise şarj olayı. Telefondu, airpodsdu, macbooktu, powerbankti derken eve gelince bir anda 4 priz dolduruyorum..
Hayır telefon ile aynı kabloyla şarj olsa yine bir nebze iyi.. Ama şimdi bir de saatin kablosunu taşımak lazım.

Var mı şu anda kullanan, yorumu olan? Hatta kendisi veya çevresinde satan varsa mesajla ulaşabilir de.

imkan var ise ikinci el 3. seri bakın aksamları kapatıyorum 3 gün rahat gidiyor sarjı 1. serilerede az istemiyorlar fiyatları yakın

beratyuksel
25-10-2019, 10:42
imkan var ise ikinci el 3. seri bakın aksamları kapatıyorum 3 gün rahat gidiyor sarjı 1. serilerede az istemiyorlar fiyatları yakın

Şuanda bir tane 1. seri buldum, 1 yıllık cihaz 650tl istiyor.
Bu fiyatlara seri 3 görmedim henüz hiç.

yilmazcatalbas
25-10-2019, 10:49

Hala 42mm S1 kullanıyorum. Özellikle hala diyerek anlatmak istedim çünkü üst seri olanına ihtiyaç duymadım henüz, stabil bir şekilde çalışmaya devam ediyor sarj sürem yoğunluğa bağlı olarak 1gün 1,5gün.

rcpyldz
25-10-2019, 11:47
Şuanda bir tane 1. seri buldum, 1 yıllık cihaz 650tl istiyor.
Bu fiyatlara seri 3 görmedim henüz hiç.

3 gün önce 4 aylık yurt dısından gelmiş cihazı 950 ye aldım arastırınca denk gelıyor

Carmageddon
25-10-2019, 12:48
Hala 42mm seri 1 kullanıyorum. geceleri kapatıyorum şarjı 2 gün gidiyor. Artık güncelleme almıyor fakat bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor şu an.
Bildirimleri göreyim, whatsappa kısa cevaplar vereyim, bazı durumlarda aramalara cevap vereyim.(şantiyede bazen elim kirliyken saatten konuşuyorum iyi oluyor.) Koşu yaparken telefonu almıyorum. Saate attım şarkıları bt kulaklıkla bağlayıp koşuyorum.

Son serilerin birçok özelliği türkiye'de kullanılamıyor zaten. Cep telefonu olmadan konuşma ve sağlık hizmetleri gibi.

Bozulana kadar kullanırım ben bunu. :)

beratyuksel
25-10-2019, 17:10
3 gün önce 4 aylık yurt dısından gelmiş cihazı 950 ye aldım arastırınca denk gelıyor

sahibinden.com'dan mı aldınız?

Yorumlara bakılırsa alsam pişman olmayacağım bir şey gibi. Yani ben de alsam muhtemelen bozulana kadar kullanırım diyeceğim satmayı falan düşünmeyeceğim.
Yine de alsam mı almasam mı ikileminden çıkamıyorum bir türlü. :D

rcpyldz
25-10-2019, 17:23
sahibinden.com'dan mı aldınız?

Yorumlara bakılırsa alsam pişman olmayacağım bir şey gibi. Yani ben de alsam muhtemelen bozulana kadar kullanırım diyeceğim satmayı falan düşünmeyeceğim.
Yine de alsam mı almasam mı ikileminden çıkamıyorum bir türlü. :D

evet sahibinden de buldum ilanı ama letgo da da vardı bir kaç kişide gün içinde satılıyor ama takip etmek gerekir

SK10
25-10-2019, 18:10
SERİ3 ü 1950tlye sıfır alıp 1250 tlye 3 ay kullanıp sattım 42mm di daha önce hayatımda bu kadar gereksiz birşeye para verdiğim olmamıştı zaten zararına bir satışla taçlandırdım :)

CloudGrey
08-11-2019, 12:00
seri 3 kullanıcılarının yorumları nedir ?
hala iş yaparmı ?
pili ne kadar gidiyor ?
bu aletle konuşulabiliyormu ?
seri 4-5 ile arasında fiyat farklarına değermi?

androidciyim , konuda hakkında bilgim sıfır.

manitamın doğum günü yaklaşıyorda , dedim biraz fizibilite yapayım ;)

WeLeT
08-11-2019, 12:37
seri 3 kullanıcılarının yorumları nedir ?
hala iş yaparmı ?
pili ne kadar gidiyor ?
bu aletle konuşulabiliyormu ?
seri 4-5 ile arasında fiyat farklarına değermi?

androidciyim , konuda hakkında bilgim sıfır.

manitamın doğum günü yaklaşıyorda , dedim biraz fizibilite yapayım ;)

Ben kullanıyorum abi. Banada kız arkadaşım hediye aldı :D Saatten konuşulabiliyo ama hangi ortamda nasıl konuşcaksın o önemli. Pili 2 gün filan idare ediyor. Son güncellemeyle şarjı bi tık daha iyileştirilmiş gibi. Klasik akıllı saat. Kalp ritmi ölçüyor, arada bir çok oturunca kalk hareket et filan diyo işte :D

CloudGrey
08-11-2019, 13:00
Ben kullanıyorum abi. Banada kız arkadaşım hediye aldı :D Saatten konuşulabiliyo ama hangi ortamda nasıl konuşcaksın o önemli. Pili 2 gün filan idare ediyor. Son güncellemeyle şarjı bi tık daha iyileştirilmiş gibi. Klasik akıllı saat. Kalp ritmi ölçüyor, arada bir çok oturunca kalk hareket et filan diyo işte :D

zaten akıllı saat olayı komple tatavada , takıoz işye öylesine...
bendede gear s3 frontier var oda aynılarını yapıyor :)
kalk bi hareket et diyor - la sanamı sorcaz diyim oturmaya devam ediyorum :D

gara cumada ucuzlar diye umuyorum

WeLeT
08-11-2019, 13:10
zaten akıllı saat olayı komple tatavada , takıoz işye öylesine...
bendede gear s3 frontier var oda aynılarını yapıyor :)
kalk bi hareket et diyor - la sanamı sorcaz diyim oturmaya devam ediyorum :D

gara cumada ucuzlar diye umuyorum

Bana kız arkadaşım sıfır alıcaktı. Ben ikinci el alalım o kadar parayı heba etmeyelim dedim. Sahibinden'de 1 ay kullanılmış 23 ay daha garantisi devam eden bir cihaz bulup onu aldırdım 1200 TL'ye. Kara cuma beklenip fiyatlara bakılır yoksa böyle bişey de kovalanabilir abi.

CloudGrey
08-11-2019, 13:22
Bana kız arkadaşım sıfır alıcaktı. Ben ikinci el alalım o kadar parayı heba etmeyelim dedim. Sahibinden'de 1 ay kullanılmış 23 ay daha garantisi devam eden bir cihaz bulup onu aldırdım 1200 TL'ye. Kara cuma beklenip fiyatlara bakılır yoksa böyle bişey de kovalanabilir abi.

haklısın , tavsiyeler için teşekkür ederim :icon_tup:

Umut_Akkuş
11-11-2019, 18:47
Elimde seri 4 44mm var çok az kullanılmış düşünen olursa yardımcı olurum.

Tunacan
11-11-2019, 18:58

Detay pm alabilirmiyim?

rcpyldz
11-11-2019, 20:26

Bende detay ve fiyat bilgisi istiyorum

rcpyldz
11-11-2019, 20:28
Bendede almanyadan gelme watch 3 42mm var sadece sarj kablosu ve orjınal kordonu var pazarlıksız 1000 tl ye verecegim

11-11-2019, 22:13
2 adet kullandım seri 1-3 tek söyleyebileceğim hiçbir işe yaramayan tamamen para tuzağı aletler.
Sıfırlarının parasına gidin evladiyelik adam gibi mekanik saat alın. Whatsapptan gelen bildirimi telefonda görmek 3 sn. sürüyor cebinize elinizi atınca.
Sürekli şarj et falan çok gereksiz. İlkini 2 ay yenisini 4 gün kullanıp hanıma verdim.

rcpyldz
12-11-2019, 11:18
Bendede almanyadan gelme watch 3 42mm var sadece sarj kablosu ve orjınal kordonu var pazarlıksız 1000 tl ye verecegim

satıldı :)

rcpyldz
12-11-2019, 11:22
2 adet kullandım seri 1-3 tek söyleyebileceğim hiçbir işe yaramayan tamamen para tuzağı aletler.
Sıfırlarının parasına gidin evladiyelik adam gibi mekanik saat alın. Whatsapptan gelen bildirimi telefonda görmek 3 sn. sürüyor cebinize elinizi atınca.
Sürekli şarj et falan çok gereksiz. İlkini 2 ay yenisini 4 gün kullanıp hanıma verdim.

kişiye göre kullanım amacına göre değişir tabiki ben kendım icin ıhtıyac goruyorum çalısırken ellerım kırlı oluyor gelen bıldırımı gorme cevaplama yada arama cevaplama için kullanıyorum

Batu-R
23-01-2020, 16:31
Konuyu tekrar hortlatıyorum.

Apple Watch Seri 4, 44mm veya 5, 44mm düşünüyorum. İşim grafik tasarım, kalp vs gibi şeyleri veya yürüyüş yaparken ki yaktığım kalorileri vs görmek istiyorum bu sebepten dolayı bu cihaz tercih edilir mi ?

Mantıklı mı 2-3lira vermek ?

SK10
23-01-2020, 16:35
bende seri3 42mm vardı 2binliraya sıfır alıp 1250 ye satmıştım :) çok paralar verilmemeli bence haketmiyorlar diye düşünüyorum

23-01-2020, 16:49

Apple Watch Seri 4, 44mm veya 5, 44mm düşünüyorum. İşim grafik tasarım, kalp vs gibi şeyleri veya yürüyüş yaparken ki yaktığım kalorileri vs görmek istiyorum bu sebepten dolayı bu cihaz tercih edilir mi ?

169 TL ye Xiaomi Band 4 alıyorsunuz, bildirimlerden kalp atışına, müzik player kontrollerinden,yüzme kulaçlarına kadar sayan bir saatiniz oluyor.

ardicli2000
24-01-2020, 09:50
Teknolojiden anlamayan ya da kullanmayan adam değilim.

iPad ilk çıktığı zamanlarda "gimmick" olduğunu galiz bir şekilde iddia etmiştim. Neredeyse çarmıha geriyorlardı. Alana soruyordum " ne yapıyorsun tabletle" diye? "Maillerime bakıyorum" diyordu. Dedim o telefonda da var. Ekranı küçük diye geliyordu. Zavallım iPhone kullanınca büyük ekran ne bilmezdi. Pc nin yanına koyar mail haber vs bakarlardı. Ulan karşında PC var. Artizliğin kime. Almış modelde 3g de yok..... Tamamen hikaye yani. Tabletler çıktı Laptop satışları geriledi. Dediler laptop pazarı bitiyor. Noldu tablet satışları göçtü PC laptop pazarı büyüyor.... Bir şeyin oluru var olmazı var....

Çok mobil olan, ticari amaçarlar alıp sağda solda, şantiyede cartta curtta kullananları beri tutuyorum. Adam bir amaç için kullanıyor. İster tablet pc alır ister telefon ister tablet para kazanıyor. Her yerde işini görüyor. Ama hayatında günde 5 mail alıp 4ü reklam olan adamın "tabletsiz yapamıyorum abi" demesine kılım.

Note 1 çıktı ve aldım. Millet dalga geçiyordu. O cihaz kullanılır mı çok büyük vs diye. Bugün Note 1 çıksa küçük diye alacak tonla insan var. Bir devrin açılışını gördük resmen.

Saatlere gelecek olursak. Band aldım anneme. Sırf aradığımda duysun diye.. Ne oldu temzilik yparken ekranı düşürmüş. Ekranı nerde diyorum. Nolmuş ekrana diyor. Düştüğünün farkında değil :D
Gelen whatsapp mesajını okumak, "aaa mesaj gelmiş -reklam o da-" demek, hava atmak için alacaksanız alın. Ama aşçı, eli yağlı işçi / mühendis değilseniz kıç cebinizdeki telefonla yapamayacağınız neyi yapacaksınız saatle. Sıradan bir insana katkısı nedir, "Bana katkısı ne olacak" sorusunu sorun. Mantıklı bir cevap bulursanız alın. Gerisi hikaye, yalan dolan, para tuzağı..... Samsung u huawei si apple ı Xiomi si farketmez. Hepsi aynı...

24-01-2020, 10:02
Teknolojiden anlamayan ya da kullanmayan adam değilim.

iPad ilk çıktığı zamanlarda "gimmick" olduğunu galiz bir şekilde iddia etmiştim. Neredeyse çarmıha geriyorlardı. Alana soruyordum " ne yapıyorsun tabletle" diye? "Maillerime bakıyorum" diyordu. Dedim o telefonda da var. Ekranı küçük diye geliyordu. Zavallım iPhone kullanınca büyük ekran ne bilmezdi. Pc nin yanına koyar mail haber vs bakarlardı. Ulan karşında PC var. Artizliğin kime. Almış modelde 3g de yok..... Tamamen hikaye yani. Tabletler çıktı Laptop satışları geriledi. Dediler laptop pazarı bitiyor. Noldu tablet satışları göçtü PC laptop pazarı büyüyor.... Bir şeyin oluru var olmazı var....

Çok mobil olan, ticari amaçarlar alıp sağda solda, şantiyede cartta curtta kullananları beri tutuyorum. Adam bir amaç için kullanıyor. İster tablet pc alır ister telefon ister tablet para kazanıyor. Her yerde işini görüyor. Ama hayatında günde 5 mail alıp 4ü reklam olan adamın "tabletsiz yapamıyorum abi" demesine kılım.

Note 1 çıktı ve aldım. Millet dalga geçiyordu. O cihaz kullanılır mı çok büyük vs diye. Bugün Note 1 çıksa küçük diye alacak tonla insan var. Bir devrin açılışını gördük resmen.

Saatlere gelecek olursak. Band aldım anneme. Sırf aradığımda duysun diye.. Ne oldu temzilik yparken ekranı düşürmüş. Ekranı nerde diyorum. Nolmuş ekrana diyor. Düştüğünün farkında değil :D
Gelen whatsapp mesajını okumak, "aaa mesaj gelmiş -reklam o da-" demek, hava atmak için alacaksanız alın. Ama aşçı, eli yağlı işçi / mühendis değilseniz kıç cebinizdeki telefonla yapamayacağınız neyi yapacaksınız saatle. Sıradan bir insana katkısı nedir, "Bana katkısı ne olacak" sorusunu sorun. Mantıklı bir cevap bulursanız alın. Gerisi hikaye, yalan dolan, para tuzağı..... Samsung u huawei si apple ı Xiomi si farketmez. Hepsi aynı...

Belli bir yere kadar katılıyorum. Aldığım 2 Apple Watch'i da sattım kısa süre içinde. Ancak spor yapan insanlar için Xiaomi Band öneriyorum. Fiyatı 170 TL, yaktığın kaloriden, attığın adıma, kulaça, kaç metre yüzdüğüne kadar herşeyi gösteriyor. Sadece spor ile uğraşanlar için ideal.

Quantum
24-01-2020, 10:13

Sadece sağlıkla ilgili verileri kullanacaksanız fiyat performans ürünleri var. Onları söylemiş zaten arkadaşlar.

Ancak gelen maillerinizi, mesajlarınızı, aramalarınızı kaçırmamak, hatırlatmalarınızı, toplantılarınızı görmek, yönetmek istiyorsanız Apple Watch 1 bile olur.

Farklı odadan, iMac te spotify de çalan şarkıyı watch üzerinden değiştirmek, araç kullanırken navigasyon açıksa telefon ekranına bakmadan watchtaki titreşimlerle gideceğiniz yere gitmek vs yapılan şeyler.

Ben ilk çıktığı günden beri watch kullanıyorum. Olmasa yokluğunu hisseder miyim?
Belki nabız atışlarım için arardım. Telefonda senkronize oluyor çünkü. Kaç kalori yakmışsın, kalp atışların vs. Telefonda history toplanıyor.
Onun dışında yokluğunu hissetmezdim herhalde..

CloudGrey
24-01-2020, 10:16
Xiaomi Band bende önermiyorum :)
alan herkes şikayetçi ölçümleri konusunda ...kafadan atıyor sanki.
türkçe karakter desteklemiyor vs vs...

saat konusua gelirsek bende samsung frontier , eşimde apple 3 var.
apple hakketen tırıvırı..
klasik apple işte "sınırlı"
sana ne veriyorsa o kadar , özelleştirme 0
bi mickey'li saat var ekrana çift tıklayınca saati söylüyor o kadar :D

ben samsungu "saat yüzleri" için almıştım.
iyikide almışım , saat 1 tane ama içi dizayn 316513531 tane seçenek var.
bir saatte sayısız kombinasyon çıkıyor.
2017 kasımda almama rağmen halada şarjı 4 gün gidiyor.
özellikle arabada çok rahat ettiriyor..

rcpyldz
24-01-2020, 10:17

3 ve 4 arasında büyük farklar yok ama 5. seride ekran hep açık olayı var buda şarjı etkiliyor aksamları kapatmama ragmen 2 gün gitti şarjı 3. seride aynı kullanımla 3 gün gidiyordu. Kasa ve erkanı çok hassas mutlaka ekran ve kasa koruyucu kullanmak gerekir. Fiyat konusu bence degmez o kadar para vermeye aynı özellikleri garmin huawei vs. ile kullanabiliyorsunuz.

15-02-2020, 21:04
Hadi ben de hortlatayım.

Mi 4 te Türkçe karakter sıkıntısı giderilmiş. Bence şahane bir saat fiyatına göre.. Apple Watch 4. seriyi çaldırdık, yerine aldım, gayet mutluyum.

sanctuary35
15-02-2020, 23:22
bende huwai talk band aldım kulaklık için, apple s1 ilanda bakalım :D

BARR
17-02-2020, 10:45
Seri 5 40mm hatuna hediye için mantıklı mı sizce? 40mm çok mu küçük kalır yoksa anlamını mı yitiriyor. 44 büyük geliyor bu sebeple aslında sorum şu 40mm Seri 5'te küçük ekranı ile kullanımı törpüler mi?

johnie
17-02-2020, 11:36
Seri 5 40mm hatuna hediye için mantıklı mı sizce? 40mm çok mu küçük kalır yoksa anlamını mı yitiriyor. 44 büyük geliyor bu sebeple aslında sorum şu 40mm Seri 5'te küçük ekranı ile kullanımı törpüler mi?

watch3 42 kullanıyorum.
4 den sonra 38 i kaldırıp, 40-44 yaptı apple.
40 gayet ideal, ne çok büyük ne çok küçük.

Sizin içinde ideal olanlar, kalori vs diyorsanız - garmin - suunto vs bakabilirsiniz.
fenix serisine bakabilirsiniz. burada biraz bütçe devreye giriyor.
bir de imkan varsa eğer yurt dışından almanızı öneririm :) burada x2 civarında hep fiyatlar yurt dışına göre..

Vintage
17-02-2020, 12:54
Mağaradan yazıyor gibi olacağım ama Watch Series 1 var fakat ekranı kırık bulamadım tamirini yapacak bir yer bilen var mı

darkred
17-02-2020, 14:18
Geçtiğimiz günlerde bende MiBand4 aldım eşime. Tek isteğim aradığımda telefonu açması.

Çok şükür ne zaman arasam açıyor artık. Duymadım demiyor. Bu bana yeter :)

Türkçe karakter sorunu giderilmiş sanırım bir sorun yaşamadık. Ölçüm konusunda biraz tutarsızlık sezdim gibi ama niyetim zaten aradığımda sesimi duyurmak olduğu için çok önemsemedim.

Memnunuz ailecek :)

johnie
20-02-2020, 13:47
Geçtiğimiz günlerde bende MiBand4 aldım eşime. Tek isteğim aradığımda telefonu açması.

Çok şükür ne zaman arasam açıyor artık. Duymadım demiyor. Bu bana yeter :)

Türkçe karakter sorunu giderilmiş sanırım bir sorun yaşamadık. Ölçüm konusunda biraz tutarsızlık sezdim gibi ama niyetim zaten aradığımda sesimi duyurmak olduğu için çok önemsemedim.

Memnunuz ailecek :)

benim de anneme bir tane alıp bu sorunu çözmem gerekir, güzel bilgilendirme, Teşekkürler :)

u7kara
22-02-2020, 23:09
2015 Apple Watch çıktığından beri kullanıyorum ilk seri hiç bir sıkıntısı yok ama özelleştirme yapmak zor iphone ve watch'a jailbreak yaparsanız çok memnun kalırsınız :)