PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Külbürtör kapağı Sıvı Conta İkilemi ?

VolkanSrky
18-02-2018, 19:39
Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim sürekli yaptığım birşey külbürtör kapağı contası değiştirirken sıvı conta sürerim bir ustayla konuşurken orjinal contada takarken sıvı sürmeye gerek olmadığını söyledi sizce bunun doğrusu nedir conta aldım değiştiricem aklıma takıldı.

AşkınS.
18-02-2018, 19:44
Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim sürekli yaptığım birşey külbürtör kapağı contası değiştirirken sıvı conta sürerim bir ustayla konuşurken orjinal contada takarken sıvı sürmeye gerek olmadığını söyledi sizce bunun doğrusu nedir conta aldım değiştiricem aklıma takıldı.

Valla ben garanti olsun diye azıcık sürüyorum. Sürmediğim zaman kaçırma yaptığı da olabiliyor,olmayabiliyor da :)

turboman
18-02-2018, 20:43
Taktığınız conta mantar conta ise sürerseniz iyi olur
Ancak lastik contaysa gerek yok lastik yumuşaksa
Yani conta sert ise birazcık sıvı conta kullanabilirsiniz

Octane
18-02-2018, 20:55
Ben her türlü sürüyorum. Olay çok fazla sürüp kapatıp sıkınca içeri taşmamasj. Tek önem arz eden şey budur.

Tofask61
19-02-2018, 00:21
Normalde sürülmemesi gerekir fakat kapağı eşit sıkmak gerekiyor yoksa yağ kaçırma yapabiliyor.İnce katman olarak sıvı conta sürmekte yarar var.

VolkanSrky
19-02-2018, 07:56
Herkese naçizane yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim conta orjinal yumuşak kauçuk conta blok kısmında ince bir tabaka sürüp yine eskisi gibi kapatmakta fayda var eski conta zaten anlık kalp krizi etkisi yaptığından dolayı sağlama almalı işi ( buji yuvalarından yağ bastığı için silindir kapağı patladı zannettim meğer külbürtör kapağından yağ basıyormuş aşağı akıyormuş )

Frx
20-02-2018, 09:22
Külbütöre az bir şey sürer hep bizim ustalar, hiç birşey olmasa contayı takarken kaymasın diye yaparlar abartmadan sürebilirsiniz bence naçizane yorumum.

Ucanadamyoktur
27-02-2018, 13:52
Kendi aracımda değiştirdiğimde sürmedim ve bir sıkıntı yaşamadım 100 km sonunda bağlantıları biraz daha sıktım o 100 kmde de herhangi bir yağ kaçağı vs yaşamadım.

gökberk
01-03-2018, 01:42
Takmasını bilen adam sürmez. Hele sübap ayarı yapılacak bir araçta hiç sürülmez. Sürmedin diye de külbütörde bir yağ kaçağı olmaz.
Garanti olsun diye sürenler var orası ayrı. Sürmesinin de bir sakıncası olmaz.

VolkanSrky
07-03-2018, 14:34
Würth sıvı conta aldım çok ince zar gibi bir tabaka sürdüm o şekilde kapağı kapattım şimdilik yağ kaçağı ve aksilik yok inşallah olmaz bu arada lifter mevcut aracımızda sübap ayarı yağ basıncıyla o yüzden kapağı çok açma ihtiyacı hissetmeyeceğiz.