PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabamı alamıyorum yardım lazım ne yapmalıyım...

D14king
22-02-2018, 21:38
Arkadaslar öncelikle herkese merhaba arabamı bundan tam 1 sene 3 ay önce ertasmechanic e verdim
Tek derdim motor yapılsın hybrid yapılsın ufak ufak hafta sonu keyfine varmaktı ödemesinide fazla fazla yaptım fakat adamlar ne arabamı yapıyo nede arabamın parasını alabılıyorum motor dısarda takmıyolarda ne yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var akıl verin lütfen...

onre
22-02-2018, 21:43
Geçmiş olsun, çok can sıkıcı bi durum umarım kısa zamanda çözülür..

jRMix
22-02-2018, 21:48
Bu gibi durumlarda ödeme işini biraz sona bırakmayı daha doğru buluyorum. Ancak karakter meseleside. Parasını y arabayı yapma.

Yine iyi sabretmişsiniz. Dile kolay 1yıl 3 ay.

Onurkk06
22-02-2018, 21:50
Usta ne diyo peki bu duruma ustayla küsmüsünüz konuşmuyor musunuz

220T
22-02-2018, 21:52
Bu zihniyet bana imzamdaki cümleyi yazdırttı.Geçmiş olsun.

Volkann
22-02-2018, 22:14
allah sabır versin kendimi sizin yerinize koyamıyorum.

207_TR
22-02-2018, 22:44
Abi şunu merak ettim. Neden 1 sene 3 ay beklediniz ?

Octane
22-02-2018, 22:48
Arabayı da dışarı atmamışlar anladığım kadarıyla. Yapmıyorlar da. İlginç.
Ne diyorlar peki sorunca?

suk3b3
22-02-2018, 22:50
Kardeşm sen önden! vermissin zaten bundan sonra ne zaman isterse o zaman bitirir aracını. Az az vericektin ki şevkle çalışsın.

G.U.Z.
23-02-2018, 00:11
Geçmiş olsun.
Bu işin altından neler çıkacak merakla beklemekteyim. Hic ayrıntı yazmamissiniz, diğer taraf da gelince olay aydınlanacak sanırım

G.U.Z.
23-02-2018, 00:16
Aracınız nedir, eylül 2017de elinde son 3aracin olduğunu söylemiş facete Dukkanımdaki yatan araclar ayaklanıp gidenekadar iş almıyorum hattım bi sure daha kapalı .Son 3 arac.. 39 nt , 26 ev , NK corsa (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=824276687734534&id=100004566316366)

Tunacan
23-02-2018, 12:48
Cumhuriyet Başsavcılığına aracınızın alıkonulduğunu belirtir bir dilekçe ile başvuru yaparsanız sonuç alabilirsiniz.

Can1993
23-02-2018, 12:52
Cumhuriyet Başsavcılığına aracınızın alıkonulduğunu belirtir bir dilekçe ile başvuru yaparsanız sonuç alabilirsiniz.

Bu bi çözüm değilki :D Çekiciye yükler verir al naparsan yap şeklinde. Amaç parası verilen arabayı yaptırıp almak gidersin 5-10 kişi arabayı çekiciye yükler alır gidersin. Ustalara parayı peşin verip araba beklemek hamallık. az az vercen oltayla balık tutuyor gibi

burak_2885
23-02-2018, 12:59
Yani aracımı ver dese zaten verir para yok der olur biter. Mesele yaptırıp almak. İşletmeyi yeri iyi seçmek lazım ya

onursumer
23-02-2018, 13:48
kavgamı ettiniz tartıştınızmı ? açıkcası hiçbirşey net değil

SK10
23-02-2018, 14:09
bence bahse konu olan işyeri ile iletişim probleminiz var gibi ,niye yapmıyor veya neden paranızı vermiyor bir sorsanız belki bir cevap alırsınız

gokhankenar
23-02-2018, 15:48
Arkadaslar öncelikle herkese merhaba arabamı bundan tam 1 sene 3 ay önce ertasmechanic e verdim
Tek derdim motor yapılsın hybrid yapılsın ufak ufak hafta sonu keyfine varmaktı ödemesinide fazla fazla yaptım fakat adamlar ne arabamı yapıyo nede arabamın parasını alabılıyorum motor dısarda takmıyolarda ne yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var akıl verin lütfen...

:bravo::bravo::bravo:

O kadar güveniyordunuz yani ?

KemalHDH
23-02-2018, 16:11
Takipsizlik.

fthdrn
23-02-2018, 17:11
Araç sahibinin yazdıklarına bakılırsa eğer, öyle bir şerefsizlik ki adam işin parasını normal insan gibi peşinen ödemiş ki biz burada neden parayı ödedin diye sitem ediyoruz :) Memleketin geldiği duruma bak. Yani insanlardaki özgüveni anlamıyorum adamı 1 sene bekletmişsin fazladan arabayla ilgilenmemişsin bile demek ki seni mülayim gördü koparmaya çalışıyor. Ama bir gün psikopatın birine denk gelir böbreğinden olur.

r3dkit
23-02-2018, 17:30
altından ne çıkacak çok merak ediyorum.

denizhandinc
23-02-2018, 17:32
1 sene 3 ay nasıl beklenir ya

ggtoker
23-02-2018, 17:49

buyuk gecmıs olsun... bu devırde para kolay kazanılmıyor...

Mutlu Değerli
23-02-2018, 17:58
Var ne yazık ki böyle adamlar. Facebooka fotograf atıp begenileri kontrol etmekten iş yapmayan. Ha birde kendi dostuna kazık atacak kadar adilerde var. Çok gördük örneğini. Allah sabır versin. Çok değişik birşey çıkacak bunun altından. Öyle bir yazmışsınız ki sanki dükkana giremiyorsunuz, konuştugunuzda sizi kovuyorlar

Tunacan
23-02-2018, 18:35
Bu bi çözüm değilki :D Çekiciye yükler verir al naparsan yap şeklinde. Amaç parası verilen arabayı yaptırıp almak gidersin 5-10 kişi arabayı çekiciye yükler alır gidersin. Ustalara parayı peşin verip araba beklemek hamallık. az az vercen oltayla balık tutuyor gibi

Bi tanesi mesajı eksilemiş. Garaj sahibi o olabilir mi?

Aslında gayette çözüm olur.
Eğer yaptıracağın işin sözleşmesi varsa ve para da bankadan gönderiliyse tamamdır..

Benzer konuda biz bu yönetemi avukat kanalıyla yaptık.
6 gün sonra alıkonan ürünlerimizi aldık.

Tabi bu tarz bir iş için sözlemenin olduğunu sanmıyorum o ayrı..

Evrenoz
23-02-2018, 19:15

Oguzhandeniz bu mesajın neresini beğenmedin de - verdin?

Oguzhandeniz
23-02-2018, 19:48
Telefondan girerken yanlışlıkla - ye dokundum. Bilerek olmadı. Emin olamadım bastım mı basmadım mı diye hatta

G.U.Z.
23-02-2018, 21:00
Arkadaş Gökhan D. İşe ve araç 26plakaysa yakın zamana kadar sosyal medyada artık başlıyorum dimi diye takılmış, herhalde umudu kesince yazdı buraya

rain man
23-02-2018, 21:27
Yine hırsıza kızmak yerine mağduru eziyoruz sanırım :)

Var böyle mülayim insanlar. Onlar için söz senet olduğundan diğer türlüsü akıllarına gelmez.

Öğrendiğim tek şey var, sanayici adamın yüzde 90 saati seneti sözü tutmaz. Para o yüzden peşin verilmez iş olmamışsa bir daha da o dükkana uğranmaz ve nasıl çalıştığı herkesçe bilinmesi sağlanır.

Başka da yapacak bişey yok, bu saatten sonra eşkıya mı kesilicez...

AliDogukan
23-02-2018, 23:23
OPEL firması Corsa dti’ı üretmek için 15 ay uğraşmamıştır,15 ay ne Elon Musk misali dizel corsayı uzaya yollayacak galiba usta.Usta buraya yazarsa eğer dizel Van corsaya 15 ay boyunca ne yaptığını anlatabilir mi çok merak ettim gerçekten

Onurkk06
23-02-2018, 23:57
Araç sahibi yazdı kaçtı galiba anlamadık ki yaw usta Napıyosun arabaya 1 sene 3 ay oldu demedin mi ne bileyim cidden anlam veremiyorum araba bu ya eli ayağı insanın hiç arayıp sormadınız mı anlamadım ki

G.U.Z.
23-02-2018, 23:58
ERTASMECHANIC 🔧 (@samiertas) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/samiertas/)

KemalHDH
24-02-2018, 00:08
Ben arabamı bir yere bırakacam istediğim işi yapması için parasınıda erkenden ödeyecem. Sonra 1 sene 3 ay o arabayı yapmayacaklar öylemi? O adamı kaputun içine motor diye sokarım ağzına yağını burnuna suyunu bir tarafınada benzini doldurur o arabaya binerim. Kim olduğu fark etmez.

mehmetRS
24-02-2018, 22:43
Ya bir tarafı boyansın diye boyacıya götürüyorum mesela, adam diyor ki abi bu gün bitmez.
Atıyorum çamurluk ağzını bir yere sürtmüştüm zamanında, öyle bir yer yani, bu gün bitmezlik bir yer değil, elimde iş var cart curt derken yarın akşama hazır olur şeklinde bir dialogla okey diyorum.
O yarın akşam olana kadar akla karayı seçiyorum.
Nasıl sabrediyorsunuz bu kadar?
1 yıl 3 ay, hiç mi aklına kötü birşey gelmedi arkadaş?
1. ay dolduktan sonra hiç mi ya ne oluyor anasını satayım, parayıda takır takır saydık adama, ne alaka diye gidip hiç mi takılmadın oralarda?
Bir motorun toplanması ne kadar sürer ya..
Komple dip kapı restorasyon haricinde böyle aylarca yatan arabalara hiç aklım ermiyor.
1 yıl 3 ay önce ödemeyi yaptığınızı varsayarsak, o ödediğiniz parayla bu gün aynı marka model araca aynı işlemi yaptırabiliyormusunuz? Bunuda düşünmek gerek.
Cok üzücü ve sıkıcı birşey.

rain man
24-02-2018, 23:18
Yalnız nedir bu ustaların kaprisi?

Ya insan gibi randevu alıyorsun gidiyorsun. Elinde iş yok hele bir dur diyor. Gidiyor diğer komşusuyla dedikodu yapıyor geliyor. Yaparken abi bunlar ne zor araba bizi ne uğraştırdı yaa diyor, tiksinmişim dünyadan suratını çekip evet abi haklısın diyorsun. Hatta ciciliyorsun ki arabanı düzgün yapsın falan diye. Ben arabanın sol tarafını geçen sene boyasın diye adama yalvardım. Yani bi işi ya yaparsın ya yapmam dersin. Sanki bedavaya yaptırıyormuşum tribine girmelerine acayip ayar oluyorum...

Sırf bu sebeple işi çırak olarak para almadan öğreneyim, kendi garajımı açıp parçamı alıp kendim değişeyim istiyorum.

Eyüp
24-02-2018, 23:33
Sanayide işler bu durumda olduğu için işini düzgün yapan usta koltuk yüzü görmüyor...Ama 1 sene 3 ay çok iddialı bir rakam , arabam tamponları boyansın diye 3 gün kaldı her gün arayıp darlıyordum :D

D14king
24-02-2018, 23:47
Arkadaslar iyi kötü hertürlü fikriniz yorumlarınız için tesekurler oncelıkle
aracım 26 EV dogru araç ikinci aracımdı ve sadece haftasonu binmek ve keyif almak için yapmak istedim benim ole gazlamak rollig süre dbn gibi dertlerim olmaz
fazla sabırlı adamım biraz
neden bekledım cünkü güvendim sanılanın aksine cokta samimi oldum hatta fazla samimi oldum
sanırım hatayı burda yaptım olay aile büyüklerine kadar yürüdü gitti
bu konu sayesinde bitiriceğini söyledi bekliyorum gelişmelerden haberdar ederim
insallah dediği gibi cabuk bitirirde burdan paylasırım fotoları

Can1993
25-02-2018, 11:03
aracım 26 EV dogru araç ikinci aracımdı ve sadece haftasonu binmek ve keyif almak için yapmak istedim benim ole gazlamak rollig süre dbn gibi dertlerim olmaz
neden bekledım cünkü güvendim sanılanın aksine cokta samimi oldum hatta fazla samimi oldum

Umarım keyifle bindiğin günleri görebiliriz :)

fthdrn
25-02-2018, 13:42
He siz müşteri-tamirci diyaloğundan çıkıp kanka olup enseye şaplak gte parmak moduna girmişsiniz. Adamda nasıl olsa kankamın ikinci arabası yaparız yaa önümüzdeki ay deyip mevzu uzamıştır. Geç olmuş güç olmuş umarım biterde keyifle binersin.

Killah
25-02-2018, 13:56
Reklam kokuyor

G.U.Z.
25-02-2018, 14:16
6 gün önce Instagram'da garaj sahibinin bir paylaşımının altina Sami Ertaş a.ş. yazan birinin bu konuyu acmasi ya anlik öfke ya da reklam zaten:)

fthdrn
25-02-2018, 14:36
Reklamsa bile artık adamın götüresi varsa bile götürmez o dükkana :D

hddsheriff
25-02-2018, 14:41

Madem bu konu sayesinde işin çözülüyor , bunun bir karşılığı olmalı. Aşağıya koyacağım linke tıklayarak yardımcı olabilirsin.

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/229381-_koy_okullari_yardim_projesi_74_post_guncel_durum-5.html

forever_eg6
01-03-2018, 12:41
Sıkıntılı durumlar ben bir gün bile dükkanda bekletemiyorum :) 1 seneyi geçkin bekletsem kafayı yerim heralde:)

Mutu
01-03-2018, 13:10
Reklamsa eğer reklamın kötüsünün olabileceğine bir örnek olsa gerek. :)

PULAT
01-03-2018, 13:50
Bırak 1-2 gün dükkanda bekletmeyi dükkanın içindeyken başından ayrılamam kolayına aracımın. Maksadım mağdur kişi yermek değil ama bu ne genişliktir arkadaş ya :eek:

ahmet3425
01-03-2018, 14:22
valla benzer olay benimde basıma geldi aracım yaklasık 1,5 sene ustanın dukkanın onunde yattı. adamla herturlu kavgayı ettim. en son mahkemelik olduk diye aracı yapıp cıkardılar.

hatırlayanlar varsa reno 21 turbo ile yandan direge sarılmıstım arac pert oldu. ardından maddi imkansızlıklardan oturu 1 sene kada kazalı halde yattı arac. derken elime biraz para gecti cek ve nakit olarak.

arabayı yeniden toparlamaya karar verdim ve usta arastırmasına girdim yakın bir arkadasımın kuzeni dolapdere sanayi ''ad garaj'' kazalı araba alıp topluyor ve satıyordu. yapılmıs arabaları gördüm eski ve yeni hallerini gercekten iscilikleri basarılıydı. al assagı ver yukarı iscilik ve boya komple onlara ait parcalar bana ait sekilde anlastık. aracı ve önden bir miktar 3/1 nakit para verdim ve maceramız basladı.

aracı soktuler ve bana parca listesi cıkardılar gittim parcaları cıkma/sıfır olarak toparlayıp getirdim. arkasından elimdekş cekin vadesi dolmak uzereydi ve kendisine cek isine yarar mı bunu sana vereyim malzeme falan alırsın diyerekten tamam ver hallederiz dedi ve hayatımın hatasını yapmıs bulundum. ceki verdim aracın uzerinde ufak tefek islemler yapılmaya devam etti cekildi duzeltildi tavan kesildi marspiyel kesildi yeni tavan ve marspiyel yerine montajlandı (bunlar 3 ayı gecmistir) derken ben gidip gelmeye devam ederken benim aracın kenarda beklediğini her geldiğimde farklı bir aracla ugrasıldıgnı gordum.

1 ay 2 ay git gel bu sekilde devam etti surekli bugun baslayacaz az isi kaldı yarın baslayacaz az isi kaldı diyerekten beni oyaladılar. sabır da bi yere kadar sonunda patladım ve mevzu cirkinlesmeye basladı.

is yeri sahibinin bana soylediği suydu ahmet bu dukkan aylık kac para ile donuyor senin haberin var mı bende banane dedim benim sorunum mu kardesim parasını verdim mi verdim benim arabamı yapacaksın. yapmayacam demiyorum su araba bitsin seninkini yapacam diye cevap verdi.

benim peder bey bile gitmis adamla kavga etmis niye yapmıyorsunuz cocugun arabasını diye.

sonrasında artık gidip aracı bekler vaziyette gormekten psikolojik olarak yılmıstım her gittigimde daha buyuk cokuntu icine giriyordum telefonla devam ettim ve kendisiniğ ad garaja forumlarda her yerde sikayet edecegimi avukatla gorusecegimi vs soyledım bana bildiğin yere sikayet et dedi.

ad garaja sikayet ettim durumu anlattım onlarda dogru durust birsey yapamadılar avukatla ihtar cektik derken arabaya yeniden baslamıs beni aradı 2 haftaya gel arabanı al diye o 2 haftada 1 ayı gecti.

artık oyle bi durumdayım ki paramla rezil olmusum bi tarafa birde arabayı yapacaklar ama bundan sonrasını nasıl yapacaklar ince isler kaldı vur at seklinde giderse boyası kotu cıkarsa ne olacak diye kendi kendime dusunuyorum :(

sonunda aracı eksik gedik teslim aldım bu niye boyle olmus su niye soyle olmus da diyemedim bin turlu bela okudum halada okuyorum uzerinden 9 yıl gecti.

banada buyuk bi ders oldu bir daha onden odemesini yapmak mı asla...

D14king
18-03-2018, 15:41
arkadaslar herkese konu ıle bılgı vermek istiyorum arabayı garaj sahibi arkadasım satın almaya karar verdi kaporasını cumartesi aksamı aldım tamamını pazartesi alıcağımı konustuk beklemedeyim suan için bakalım neler olucak gorucez ama inşallah iki taraf içinde hayırlı olur tamamı için beklemedeyim

G.U.Z.
18-03-2018, 16:25
Demek ondan vermiyormuş arabaya göz koymus:)))

hddsheriff
18-03-2018, 17:56
arkadaslar herkese konu ıle bılgı vermek istiyorum arabayı garaj sahibi arkadasım satın almaya karar verdi kaporasını cumartesi aksamı aldım tamamını pazartesi alıcağımı konustuk beklemedeyim suan için bakalım neler olucak gorucez ama inşallah iki taraf içinde hayırlı olur tamamı için beklemedeyim

Yukarıda bahsettiğim bağış işi işine gelmedi sanırım