Orijinalini görmek için tıklayınız : İŞ konusunda fikir ve yorum ??
i-vtec07
27-02-2018, 13:11
abilerim kardeslerim hepinize selamlar öncelikle, uzun süredir forumdayım bu tür çok konu açıldı güzel fikirler verildi, benimde fikirlerinize ihtiyacım var
sžimdi ben normalde kendi isimizi yapıyordum, bi yandanda üni okuyorum suan. Elemanlarımız olduğu için elle tutulur bi is yapmıyorum gün içinde yani haftada 2 yada 3 gün tam manasıyla çalışıyorum diyebilirim, ha tembel bi insanmıyım diğilim o 2-3 gündede ciddi isler olabiliyo bazen, sera isini bilen bilir zordur. Gece halde oluyorum, uykusuz kalıyorum ama kendi isim olduğu için insana zor gelmiyo.
Neyse konuya döneyim karar verdim dedim bi maaslı is bulayım kendi yoluma bakayım kendi isimizi ailem halleder.
Sonra arkadas aracılığıyla aradağımm isi buldum, F,i,a,t showroom unda test sürüslerini yaptırıyorum ve ufak tefek evrak isleri yada test arabalarnı yıkamaya götürmek gibi kolay isler .. bos vaktimde oluyo gün içerisinde ..
Ama burda beni çok önemsiyolar neden derseniz beni bayi değilde de direk t,o.f.a.ş işe aldı, eğitime gittim bursaya ve resmen el üstünde tuttular çok iyi davrandılar ve gerçekktende kaliteli iyi yerlere gelmis insanlardı, eğitmenlerimiz . Satıs danışmanı olama ihtimalim de var, Tabi sevmeyen de var bayide arada gerginlik oluyo kıskançlık vs
Gelelim size danışmak istediğim konuyu sabah 6.30 da uyanıyorum 7 de gidiyorum akşam 7-7:30 da evdeyim en erken .
Sadece pazar tatil ama oda ay sonlarına denk gelirse çalısılıyo. Cumartesi tam mesai .
is ev arası totalde 74 km . Servis güzergahı problem bazen aracımı yarı yolda bırakıp servisle devam ediyorum . Bazen aracımla .
ise çok mu ihtiyacım var hayır yok , ek gelir ve tecrübe olsun diye girdim ama çok vaktimi alıyo bu is. özel hayat sıfırlandı, yol çok yorucu .
Siz olsanız ne yaparsınız ? özel sektör tabi ki çok rahat olmaz hiç bi zaman bunu bende kabul ediyorum ama aksam sadece 3 saat im bos .bu da çok az bence . Birde en büyük sorunlardan birisi izin almak, 30 dakika isim var deseniz izin alma ihtimaliniz yok gibi bisey .
maas: yaklasık 1700 . Gelin bi konusalım ;
Tesekkürler simdiden .
i-vtec07
27-02-2018, 13:13
Edit: yazıda sorun var neden oldu anlamadım, düzeltebilirseniz sevinirim.
i-vtec07
27-02-2018, 13:37
abilerim kardeslerim hepinize selamlar öncelikle, uzun süredir forumdayım bu tür çok konu açıldı güzel fikirler verildi, benimde fikirlerinize ihtiyacım var
simdi ben normalde kendi isimizi yapıyordum, bi yandanda üni okuyorum suan. Elemanlarımız olduğu için elle tutulur bi is yapmıyorum gün içinde yani haftada 2 yada 3 gün tam manasıyla çalışıyorum diyebilirim, ha tembel bi insanmıyım diğilim o 2-3 gündede ciddi isler olabiliyo bazen, sera isini bilen bilir zordur. Gece halde oluyorum, uykusuz kalıyorum ama kendi isim olduğu için insana zor gelmiyo.
Neyse konuya döneyim karar verdim dedim bi maaslı is bulayım kendi yoluma bakayım kendi isimizi ailem halleder.
Sonra arkadas aracılığıyla aradağımm isi buldum, F,i,a,t showroom unda test sürüslerini yaptırıyorum ve ufak tefek evrak isleri yada test arabalarnı yıkamaya götürmek gibi kolay isler .. bos vaktimde oluyo gün içerisinde ..
Ama burda beni çok önemsiyolar neden derseniz beni bayi değilde de direk t,o.f.a.ş işe aldı, eğitime gittim bursaya ve resmen el üstünde tuttular çok iyi davrandılar ve gerçekktende kaliteli iyi yerlere gelmis insanlardı, eğitmenlerimiz . Satıs danışmanı olama ihtimalim de var, Tabi sevmeyen de var bayide arada gerginlik oluyo kıskançlık vs
Gelelim size danışmak istediğim konuyu sabah 6.30 da uyanıyorum 7 de gidiyorum akşam 7-7:30 da evdeyim en erken .
Sadece pazar tatil ama oda ay sonlarına denk gelirse çalısılıyo. Cumartesi tam mesai .
is ev arası totalde 74 km . Servis güzergahı problem bazen aracımı yarı yolda bırakıp servisle devam ediyorum . Bazen aracımla .
ise çok mu ihtiyacım var hayır yok , ek gelir ve tecrübe olsun diye girdim ama çok vaktimi alıyo bu is. özel hayat sıfırlandı, yol çok yorucu .
Siz olsanız ne yaparsınız ? özel sektör tabi ki çok rahat olmaz hiç bi zaman bunu bende kabul ediyorum ama aksam sadece 3 saat im bos .bu da çok az bence . Birde en büyük sorunlardan birisi izin almak, 30 dakika isim var deseniz izin alma ihtimaliniz yok gibi bisey .
maas: yaklasık 1700 . Gelin bi konusalım ;
Tesekkürler simdiden .
i-vtec07
27-02-2018, 13:37
düzelttim birisi ilk mesaja tasırsa sevinirim .
maaşı görene kadar herşey güzeldi. 1700 nedir abicim ?
barakuda26
27-02-2018, 14:04
Türkiye genelinde sömürü düzeni mevcut olduğu için ben maaşa şaşırmadım normal yani ülke şartlarını göz önüne aldığımız da. Ama verilen emek ve zaman kaybı göze alındığında gerçekten evet az bi maaş. Bu parayı kendini bu kadar yormadan da başka bir işten kazanabilirsin diye düşünüyorum.
mechanic
27-02-2018, 14:13
tabi abi 1700 nedir. yeni baslamissin 6500 yapip mudur yapsinlar sizi. calis bi 5 sene bakalim.
PiscocuK
27-02-2018, 14:14
Gençler iyi köyü geleceğinizi de düşünün sosyal güvenlik önemli
Ayrıca şunu belirteyim bir iş veren olarak tecrübesi olmayan işi bilmeyen birine en fazla asgari ücret öderim.Kişi birazda maaşını kendi belirler zamanla kendini geliştirip satış müdürü de olabilir
klasik olacak bende nefret ediyorum ama o paraya ev geçindirmeye çalışan insanlar var.Babanızın şirketi değilse (ki olsada baba akıllıysa vermez) kimse gökten zembille inen adama al şu 2500 TL maaşı şu da masan kafana göre takıl demez
i-vtec07
27-02-2018, 14:26
maaşı görene kadar herşey güzeldi. 1700 nedir abicim ?
abi suan yeni baslayan kimseye çok bi para vermiyolar malesef ki ben isin maas kısmını geçtim zaman kısmı çok kafama takılıyo ve bi anda mantıksız gliyo bu durumda is .
Türkiye genelinde sömürü düzeni mevcut olduğu için ben maaşa şaşırmadım normal yani ülke şartlarını göz önüne aldığımız da. Ama verilen emek ve zaman kaybı göze alındığında gerçekten evet az bi maaş. Bu parayı kendini bu kadar yormadan da başka bir işten kazanabilirsin diye düşünüyorum.
Bende bu sekilde düsünüyorum ayrılmak mantıklı yani .
tabi abi 1700 nedir. yeni baslamissin 6500 yapip mudur yapsinlar sizi. calis bi 5 sene bakalim.
sayın abicim ben maası beğenmiyorum demedim dikkatli okursan vakit kaybından bahsettim ister istemez giden vakite karsılık maasta mantıksız geliyo, yorumlarınıza değer veriyorum... amacım müdür olmak değil yani .
Gençler iyi köyü geleceğinizi de düşünün sosyal güvenlik önemli
Ayrıca şunu belirteyim bir iş veren olarak tecrübesi olmayan işi bilmeyen birine en fazla asgari ücret öderim.Kişi birazda maaşını kendi belirler zamanla kendini geliştirip satış müdürü de olabilir
klasik olacak bende nefret ediyorum ama o paraya ev geçindirmeye çalışan insanlar var.Babanızın şirketi değilse (ki olsada baba akıllıysa vermez) kimse gökten zembille inen adama al şu 2500 TL maaşı şu da masan kafana göre takıl demez
abi tesekkür ederim yorumun icin maas beğenmeme durumu yok aslında neticede okulum bitmedi henüz ve ağır bi is yapmıyorum ama zamanım çok çalınıyo ...
allah o paralarla ev geçinderenlere sabır versin.
Emrecan-R
27-02-2018, 15:01
abi şimdi herkese ters yorum olabilir ama daha şimdiden bu tempoda çalışırsan ilerde erken sıkılabilirsin hayattan.Gençsin ihtiyacım yok diyorsun kendimi senin yerine koyuyorum ben yapamazdım.Hayatıda yaşamak lazım.İhtiyacın olsa zaten mecbur kalırsın bende şuan çalışıp ek gelir elde edebilirim ama ailemin verdiği para yeterli oluyor.Birikim yapmak yerine o boş zamanlarımı değerlendiriyorum sevdiklerimle.Hayat boyu bu işi yapmak istiyorsanda mecbur katlanıcaksın yükselmek için.
CloudGrey
27-02-2018, 15:09
23 yaşındasın yahu , çok oku , az biraz işlerin ucundan tut , dost biriktir , anıların olsun bol bol.
okulun biter,bi hayat bir aile kurma fikrin canlanırsa girersin bu streslere...
razzmatazz
27-02-2018, 15:18
Şahsen senin yerinde olsam kendi işim varken elalemin işinde çalışmam boş zamanım varsa o boş zamanlarımıda kendi işim için harcarım milletin hammallığını yapıcağıma kendi işimin hammallığını yaparım sera tarım vs. sektöründen hiç anlamam ama elbet kendinden bişeyler katıpta firmanı daha iyi yerlere taşıyabileceğin birşeyler vardır yoksada bulmaya çalışırsın tabi yaptığın işi seviyorsan. sevmiyorsanda yol yakınken sevdiğin sektöre yönel kendini geliştir en azından kendini nerede mutlu hissediyorsan orada çalış.
i-vtec07
27-02-2018, 16:11
abi şimdi herkese ters yorum olabilir ama daha şimdiden bu tempoda çalışırsan ilerde erken sıkılabilirsin hayattan.Gençsin ihtiyacım yok diyorsun kendimi senin yerine koyuyorum ben yapamazdım.Hayatıda yaşamak lazım.İhtiyacın olsa zaten mecbur kalırsın bende şuan çalışıp ek gelir elde edebilirim ama ailemin verdiği para yeterli oluyor.Birikim yapmak yerine o boş zamanlarımı değerlendiriyorum sevdiklerimle.Hayat boyu bu işi yapmak istiyorsanda mecbur katlanıcaksın yükselmek için.
teşekkür ederim kardeşim bakış açın çok doğru aslında benim en büyük sıkıntım kendime vakit ayıramamak deselerki 5 gün gel işyerine 2 gün tatil yap eyvallah hatta daha verimli çalışırım ama bazen pazar günü bile çağırıyolar, buda çok saçma geliyo bana, muhtemelen gelicek ay sonu yada nisan ortası gibi ayrılırım hemen şimdi yüz üstü bırakmak istemiyorum insanları . sanada abi tavsiyesi üniversite yaşındasın bölümünü çok ama çok iyi seç kimsenin yönlendirmesine kulak asma araştır ve kendine göre karar ver bende onunda pişmanlığı var biraz ..
23 yaşındasın yahu , çok oku , az biraz işlerin ucundan tut , dost biriktir , anıların olsun bol bol.
okulun biter,bi hayat bir aile kurma fikrin canlanırsa girersin bu streslere...
Galiba haklısın abi :)
Şahsen senin yerinde olsam kendi işim varken elalemin işinde çalışmam boş zamanım varsa o boş zamanlarımıda kendi işim için harcarım milletin hammallığını yapıcağıma kendi işimin hammallığını yaparım sera tarım vs. sektöründen hiç anlamam ama elbet kendinden bişeyler katıpta firmanı daha iyi yerlere taşıyabileceğin birşeyler vardır yoksada bulmaya çalışırsın tabi yaptığın işi seviyorsan. sevmiyorsanda yol yakınken sevdiğin sektöre yönel kendini geliştir en azından kendini nerede mutlu hissediyorsan orada çalış.
teşekkürler fikriniz için bizim işin iyileşmesi ülkemizin tarım politakasına bağlı ama oda ortada görüyoruz, şuan çok şükür akmasada damlıyo, kendini döndürüyo şimdilik
Gökhan Bilgin
27-02-2018, 16:15
Olum geldiğinde bizim tofaşta çalışan arkadaşları gördün adamlar ölmüş gibi zorla mesaiye bırakmalar zorla işe erken çağırmalar hani karşılığını alsalar kendileride söylenmiycek aga bilmem kaç mesaiye kalıyoz yarısı nerdeyse vergiye gidiyo bilmem ne hallerini kendin gördün bişey söylemeye gerek yok :D başka yer dahamı iyidir mutlaka değildir ama bilmiyorum aynı kafa karışıklığı bendede mevcut
i-vtec07
27-02-2018, 16:20
Olum geldiğinde bizim tofaşta çalışan arkadaşları gördün adamlar ölmüş gibi zorla mesaiye bırakmalar zorla işe erken çağırmalar hani karşılığını alsalar kendileride söylenmiycek aga bilmem kaç mesaiye kalıyoz yarısı nerdeyse vergiye gidiyo bilmem ne hallerini kendin gördün bişey söylemeye gerek yok :D başka yer dahamı iyidir mutlaka değildir ama bilmiyorum aynı kafa karışıklığı bendede mevcut
ne biliyim olum ya esnaflık güzeldi :D
kanka şaka maka zamanım heba oluyo başka bişey değil tek sorunum bu .
Grimlord
27-02-2018, 17:27
Kendi işim varken asla o işte çalışmazdım, o kadar söyleyeyim :) Kendi işinden 1700 lira kazansan bile dokunmaz sana çünkü.
o maaşa daha çalışma milletin gazına gelipte seni şuraya getiricez seni böyle yapıcaz diyenlerede inanmayın
simdi ben normalde kendi isimizi yapıyordum, bi yandanda üni okuyorum suan. Elemanlarımız olduğu için elle tutulur bi is yapmıyorum gün içinde yani haftada 2 yada 3 gün tam manasıyla çalışıyorum diyebilirim, ha tembel bi insanmıyım diğilim o 2-3 gündede ciddi isler olabiliyo bazen, sera isini bilen bilir zordur. Gece halde oluyorum, uykusuz kalıyorum ama kendi isim olduğu için insana zor gelmiyo.
Ben bu kısımdan yola çıkarak ve ileride bu işleri devralmayı hedeflediğinizi düşünerek yorum yapıyorum. Ben sizin yerinizde olsam aynı sektörde daha büyük oynayan başka bir firmada çalışırdım, koşulları ve ücreti de staj standartlarına indirgerdim. Böylece ne vakit heba etmiş olursunuz, ne sosyal hayatınızdan vermiş olursunuz ve buna ek olarak yarın öbür gün işlerinizi büyütmek istediğinizde karşılaşacağınız durumları, insanları vs. sentezleme fırsatı bulursunuz.
mert_can 41
27-02-2018, 18:19
Kendi işin her zaman kenarda olmasa iyi ama bir o kadarda risk ***** Türkiye şartlarında. Tofaşın direk işe alması oldukça iyi bence az daha dişini sık daha sonra daha yakın bir bayiye geçersin satış danışmanı olarak. Yok ben çalışmıcam dersende az daha yine sık dişini cv inde iyi bir kaşe olsun ilerde nolur nolmaz çok faydasını görürsün.
Jön Türk
27-02-2018, 18:38
birmota geçiş yapabilirsen eve daha yakın şeref
i-vtec07
27-02-2018, 18:44
Mobil deyim tek tek alıntı yapamadım herkeze teşekkürler arkadaşlar,
i-vtec07
27-02-2018, 18:47
birmota geçiş yapabilirsen eve daha yakın şeref
Orası olsaydı vakit kaybım da olmuciktı abi ama gaza geldik konyaaltında buldum kendimi, mesefa git gel yaptıkça sanki hergün uzuyo gibi resmen
abi bence kendine hedefler koymalısın ne iş yapmak istiyorsun kendi işinizi mi yoksa şuan çalıştığın işin yolundan mı yürümek istiyorsun yoksa okuduğun bölümden mi bir iş yapıcaksın ona cevap versen bu sorununu da cevaplamış olursun gerçi sana akıl vermiş gibi oluyorum benim halim senden de beter mecburiyetten liseyi bırakıp sevmediğim bir işi (esnaflık) yapıp para da kazanıyorum hem sevmiyorum hem bırakamıyorum oda beni bırakmıyo (hangi işi sevdiğimide bilmiyorum) bakalım nereye kadar gidecek böyle :)
i-vtec07
27-02-2018, 19:20
abi bence kendine hedefler koymalısın ne iş yapmak istiyorsun kendi işinizi mi yoksa şuan çalıştığın işin yolundan mı yürümek istiyorsun yoksa okuduğun bölümden mi bir iş yapıcaksın ona cevap versen bu sorununu da cevaplamış olursun gerçi sana akıl vermiş gibi oluyorum benim halim senden de beter mecburiyetten liseyi bırakıp sevmediğim bir işi (esnaflık) yapıp para da kazanıyorum hem sevmiyorum hem bırakamıyorum oda beni bırakmıyo (hangi işi sevdiğimide bilmiyorum) bakalım nereye kadar gidecek böyle :)
Lise bırakılır mi abicim ya açıktan da olsa bitir bak dünyanın en zenginide olsan aptalın biri gelir laf söyler canın sıkılır eğitim önemli işten de paradan da önce gelir :) karşılıklı akıl verdiğimize göre konuya geri dönersek ne iş yapmak istediğime bende tam karar veremiyorum ticaret i seviyorum ama onuda gönül rahatlığıyla yapmak için direk kendi birikimini kullanmak şart e bu yaşta da çok bi birikim olamıyo aile yi işini içine katmassan bakalım zaman ne göstercek hepimiz için hayırlısı okulunu bitir ama sözümü dinle sen benim:)
Lise bırakılır mi abicim ya açıktan da olsa bitir bak dünyanın en zenginide olsan aptalın biri gelir laf söyler canın sıkılır eğitim önemli işten de paradan da önce gelir :) karşılıklı akıl verdiğimize göre konuya geri dönersek ne iş yapmak istediğime bende tam karar veremiyorum ticaret i seviyorum ama onuda gönül rahatlığıyla yapmak için direk kendi birikimini kullanmak şart e bu yaşta da çok bi birikim olamıyo aile yi işini içine katmassan bakalım zaman ne göstercek hepimiz için hayırlısı okulunu bitir ama sözümü dinle sen benim:)
yok abi açıktan devam bu sene biticek inşallah maddi imkansızlıklardan bıraktığım liseye haftada 1günde olsa çok şükür f30la gidiyorum :)
yok abi açıktan devam bu sene biticek inşallah maddi imkansızlıklardan bıraktığım liseye haftada 1günde olsa çok şükür f30la gidiyorum :)
Gene bağladın f30 a
Mission completed :)
.::EmrE::.
27-02-2018, 19:56
Maddi imkansizlik ve F30. O da iyiymis.
Mutlu Değerli
27-02-2018, 20:45
Yorumlara bakıyorumda fulyada galerisi olanlarmı hep yorum yapmış. Ülkenin durumu belli arkadaşlar, asgari ücret belli işler belli. Yükselerek yükselir kazancı. Ha çekilirmi o çile, çaresiz adam çeker. Çaresi olan çekmez. Kendi işinde mutluysan onu yap bence
Ben bundan tam 10sene önce yogutcuda çalışıyordum. Bi tane 20yaşında abi o zamanın asgari ücretini alıyordu. Şimdide asgari ücret alıyordur ama 10senedir orada hala daha çalışıyor. Çünkü adam mutlu. Ben bile çok severek yapıyordum o işi
Mutlu Değerli
27-02-2018, 20:47
Gene bağladın f30 a
PTT aracından A7'ye uzanan bi hikaye vardı o geldi aklıma :D ulan bizde ne saftık inandıydık ona :D :D
Allah sana iyi ki F30 vermiş. Ferrari falan verseydi kesin yatırır sikerdin bizi. Başladın F30 bitti F30 anladık F30'un var şekilsin
vectra-tuner
27-02-2018, 21:27
Ben olsam çalışmaya devam edip tecrübe ve çevre kazanırım ki daha sonrası için ciddi bilgi ,tecrübe birikimi hemde referans olur ..
i-vtec07
27-02-2018, 21:28
Neyse beyler konu tartışmaya dönmesin,
Birde maaşlı çalışan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim kaç kaç arası çalışıyosunuz ? Cumartesi pazar tatili ne durumda bu konuda bi tartışalım emin olun yorumlarınıza değer veriyorum.
Herkeze teşekkürler tekrar dan
madem ailenin bir işi mesleği var. bu konuda okuyup bu konuda nasıl ilerletebilirim diye bak bence.
Galerideki satış danışmanlığı biraz hayat dersi olur, insanları öğrenirsin bu güzel birşey ama.
tarım ve seracılık üzerine bir konuda ilerleme yapsan hem senin hem ailenin işlerine yarar gibi geliyor.
Birde maaşlı çalışan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim kaç kaç arası çalışıyosunuz ? Cumartesi pazar tatili ne durumda bu konuda bi tartışalım emin olun yorumlarınıza değer veriyorum.
normal şartlarda haftada 45 saatten fazla çalışıyorsan mesai ücreti alman gerekli. ama mesai alsan bile git gel o mesafe olduktan sonra tat vereceğini sanmıyorum. senin görevin yine basit sayılır, kargoculardan duyduğum haftada 60 saate yakın çalışıp mesai alamıyorlar.
Gene bağladın f30 a
PTT aracından A7'ye uzanan bi hikaye vardı o geldi aklıma :D ulan bizde ne saftık inandıydık ona :D :D
Allah sana iyi ki F30 vermiş. Ferrari falan verseydi kesin yatırır sikerdin bizi. Başladın F30 bitti F30 anladık F30'un var şekilsin
Abilerim vallahi üzüldüm kusuruma bakmayın fazla konuşmuşum yanlış anlaşılmışım tekrar tekrar özür diliyorum kendimi doğru ifade edememişim
Çalışma saatleri genel olarak her yerde uzun fakat maaş zamana oranla gerçekten düşükmüş..
Sakarya'da bir yakınım iş yerinde sadece depoda getir götür yapan elemana 2lira veriyor..
GokhanRS
27-02-2018, 23:12
bence ihtiyacın yok ise bas istifayı gitsin. ihtiyacı olan biri girer belki işe.
1700 az göründü herkese ama antalyada şartlar böyle. fabrikalar 1600 asgari ücret veriyor. böyle rahat bir işe 1700 çok normal antalya şartlarında.
ancak dediğim gibi senin yerinde olsam sıkıldığım an istifa eder seracılık işine dönerim. en azından gençsin belki seracılıkla ilgili yeni birşeyler yapabilirsin. ne biliyim örneğin hal e mal satmak yerine direk büyük firmalara satış veya başka birşeyler.
örneğin seradan eve diye bir fikir dene mesela, belki tutar belli mi olur. farklı şeyleri şimdi denedin denedin. 30undan sonra hele birde evliysen bir b.k yapamaz hale gelirsin ve ömrün monoton geçmeye başlar.
GokhanRS
27-02-2018, 23:17
maaşlı çalışıyorum, bazen 2800tl alıyorum, bazen 12bin tl alıyorum :)
böyle işler bulmak hiç kolay değil. hele ki antalya ortamında. ancak yaşın genç, 3-4 senede 3 dil öğrenip bu maaşları sende alabilirsin. geçen antalyada ilan vardı 4500 tl maaş, tek bilmen gereken almancaydı mesela.
benim işime gelince milyar dolarlık bir şantiyedeyim şuan moskovada. ben aydınlatma ve led konusunda supervisor olarak görev yapıyorum şuan burada. yeri geliyor gece 23de çıkıyorum işten. bazende 3te 4te.
not olarak: ben 30 yaşından sonra dil öğrenmiş biriyim. ingilizce 1,5 yılımı aldı halâ geliştirmeyede devam ediyorum.
yani 3-4 senede 2 dil öğrenilebildiğinin canlı kanıtıyım bu arada. yani şu yaşında herşeyi başarabilirsin.
excellency23
28-02-2018, 00:21
yaptigin is degiyor mu 1700 liraya? sanmiyorum. birde soyle dusun ayni eforu kendi isine harcasan ne kadar kazanirsin :)
yerinde olsam hic dusunmezdim. yasin genc aile meslegine yogunlas. verimi arttirmanin yollarini bul. gerekiyorsa avrupaya falan git fuarlari gez, hollandaya git dönüm basina nasil verim rekorlari kiriyorlar onlari gör vs. fiat da calissan nolacak afedersin gotunu yirtsan alacagin maas 5-6bin olacak.
onursumer
28-02-2018, 01:33
zaman olmaması ise tek dert bence bir sure işyerinde çalışmaya devam edip tecrube birikim referans kazanmaya bak her nekadar kendin yapabiliceğin bir aile işi olsada
farklı bilgi tecrube kesinlikle gerekiyor ileriki donemlerde kariyerini yapmak istediğin şeyleri değiştirdiğinde çok buyuk yararını gorursun
mimarsertac
28-02-2018, 06:18
Bana sorarsan en az 1 yil calis gor. Eski isimde 3 ay sonra isten ayrilmayi dusunuyordum. Istedigim gibi bir is bulamadim biraz daha calisayim dedim. 2 ay sonra maasimi arttirdilar, sartlar istedigim seviyeye geldi 3 seneden fazla orada calistim. Ayrildim baska ulkeye gittim. Hala konusuruz onlarla. Hala merak ederim ne yapiyorlar ne is var ellerinde. Is yerinde yerini yaptiktan sonra ben bu gun gelmiyorum desen bile kolay kolay olmaz diyemezler, yonetimle aran iyi olursa rahat edersin.
Baska bir arkadasin onerisi ise bana cok mantikli geldi. Kendi sektorunde senden buyuk bir firmada ise girebilirsen senin gelecegin icin cok daha iyi olur.
fatihdurutuna
28-02-2018, 08:22
Bir çok arkadaş 1700 tl maaşı duyunca şok olmuş aynı ülkede yaşamıyoruz sanırım. Özel sektörde tecrübesi olmayan ve ilk iş deneyimi olan ve üstelik herhangi bir üniversitenin lisans bölüm mezunu olmayan birine verilen 1700 tl lik maaş bence şuanki tr şartlarında gayet normal. Yukarda bir abimiz kişi kendi maaşını kendisi belirler demiş çol doğru bir örnek . Çok samimi bir arkadaşım kendisi makina mühendisi yaklaşık 2 sene önce organize sanayide bir işe başlamıştı 1900 tl maaşa altını çiziyorum makina mühendisi , şuan aldığı maaş ortalama üç katı bu ve bunun gibi çok öernek vardır. Bence kardeşimizin yapması gereken sebaat etmek,yaptığın iş keyifli bir iş kendini yaratıcılığın ve özgüvenin ile çok güzel yerlere taşıyabilirsin bulunduğun sektör önü açık ve kariyer imkanı olan bir sektör. Bu yaşlarda çalışıp makam mevki statü sahibi olabilirsin diye düşünüyorum ben. Hakkında hayırlısınolsun
i-vtec07
28-02-2018, 08:58
Herkeze tek tek teşekkür ediyorum.
90-100 arası başvuru oldu bu işe ben girmeden önce ;
askerliğini yapmış üni mezunu tecrübeli kişilerde vardı ve beni seçtiler muhtemelen ileri sürüş ve güvenli sürüs hakkında bilgim olması etkili oldu .
işe alım süreci 1 ay sürdü.
suan basarılı yapıyorum isimi olumlu geri dönüsler var, hatta benim görevim olmamasına rağmen araba bile sattım :) Adam kapora vermişti başka markaya, az buçuk ticaret yeteneğim var .
kısacası is yeri benden memnun, ben değilim ama oda dediğim gibi zamanla alakalı .
Sorun 1700 lira değil, sorun bu çalışma saatleri karşılığında 1700 lira verilmesi .
alperaslann
28-02-2018, 09:04
Bir çok arkadaş 1700 tl maaşı duyunca şok olmuş aynı ülkede yaşamıyoruz sanırım. Özel sektörde tecrübesi olmayan ve ilk iş deneyimi olan ve üstelik herhangi bir üniversitenin lisans bölüm mezunu olmayan birine verilen 1700 tl lik maaş bence şuanki tr şartlarında gayet normal. Yukarda bir abimiz kişi kendi maaşını kendisi belirler demiş çol doğru bir örnek . Çok samimi bir arkadaşım kendisi makina mühendisi yaklaşık 2 sene önce organize sanayide bir işe başlamıştı 1900 tl maaşa altını çiziyorum makina mühendisi , şuan aldığı maaş ortalama üç katı bu ve bunun gibi çok öernek vardır. Bence kardeşimizin yapması gereken sebaat etmek,yaptığın iş keyifli bir iş kendini yaratıcılığın ve özgüvenin ile çok güzel yerlere taşıyabilirsin bulunduğun sektör önü açık ve kariyer imkanı olan bir sektör. Bu yaşlarda çalışıp makam mevki statü sahibi olabilirsin diye düşünüyorum ben. Hakkında hayırlısınolsun
Evet ben çalıştığım yerde yükselmek için giriş yaptım ancak önemli olan çalıştığınız yerin vizyonu size nasıl odaklandığı ve ne olarak gördüğü. Eğer para göz sürekli bencil bi yöneticileriniz varsa yükselmek epey yaş ve yaptığınız işe saygıları olmuyor. Bence kurumsal firmalar en iyisi kariyer seçenekleri çok açık ve ortada tamamen kendine kalmış. Tavsiyem kurumsal firmalarda çalışmak :)
alperaslann
28-02-2018, 09:06
Edit: Niye böyle oldu yav? :D Evet ben calıstıgım yerde yükselmek için giris yaptım ancak önemli olan calıştığınız yerin vizyonu size nasıl odaklandıgı ve ne olarak gördügü. Eger para göz sürekli bencil bi yöneticileriniz varsa yükselmek epey yas ve yaptığınız ise saygıları olmuyor. Bence kurumsal firmalar en iyisi kariyer secenekleri cok acık ve ortada tamamen kendine kalmıs. Tavsiyem kurumsal firmalarda calısmak :)
Günde 3 saatim var diyorsun 1 pazarın var oda 15 saat desen haftada kazandığın 425 liraya karşılık haftadan kendine ait zamanın 33 saat.
Düzgün bi fabrikada vardiyalı işe girsen çok daha iyi koşullarda çalışırsın.
Servis kapımdan alıp kapıma bırakıyor buna rağmen git gel 55 km beni ciddi yoruyor. Trafik yoksa dahi. Ki işim gereği mesai saatlerini 1 ayda maks 2 kere yakalıyorum genelde iş çıkış saati dışında yola çıkarız. Bu rağmen ben havalimanına yakın yerden ev tutmayı düşündüm. Sırf az daha dinlenebilmek için. :) Vakit satın alanamayan tek şey, kendimize vakit ayırmalıyız. :)
Tecrübe , beceri ve beşeri ilişkiler türkiyede Maaşı belirler. Patron şirketinde değilsin sonuçta kurumsal sayılır. 23 yaşındasın hayatından çaldığın zaman ilerde sevdiklerine daha fazla ayıracağın zamandır. Gelişmeye devam eden ülkelerde sömürü fazla ve bence normal. Kurumsal şirketler bile ( yabancısı yerlisi) avrupa ile aynı şartlar ve maaşlarımı veriyor sence bu ülkede.. Üni.bir arkadaşımız vardı her yaz 3 ay non stop staj yapardı , okul çıkışlarında hafta sonları çalışmaya devam ederdi- iyide durumu vardı.
Herkes buna salaksın sen modunda bu yaşlar bir dahamı gelicek vs. Adamı universite bitmeden bölüm şefi aradan geçen şu zamanda da ülke müdürü yaptılar. Gitmediği gezmediği ülke kalmadı eğlenceler vs. Senin yaşında iş hayatı hemde yoğun iş hayatı çok zorlayabilir ve bıktırabilir, ama sen Kazanımlarına bakıcaksın Çevre yap farklı işlere koştur. Üni. zamanı tam anlamıyla deneme yanılma dönemi atla zıpla herseye))
Bence kazancın daha fazla olacak. Hayat 3-5 sene değil malesef..
Ben asgari ücretin altında başladım sabah 8 akşam 11 leri haftasonları arazi çalışmaları devam ederdi mesaide yoktu. Ticaret kafam yoktur mesela, en buyuk eksikliğimdir şu hayatta. O yuzden her iki yönüylede gelişmeye bak hem mesleki hem ticari.
Kardeşim sen kafanda bitirmişsin orayı, sadece bizim "haklısın, durma orada" diyerek düşünceni teyit etmemizi bekliyorsun :) Bizden önce senin içine sinmemiş, biz burda bin kişi "orada çalışmaya devam et" desek ne olacak, kendine kalan zaman 3 saatten 5 saate mi çıkacak,maaşın 1700 değil de 2700 mü olacak. yani şartlar değişmeyecek, şartlar değişmediği sürece de sen mutlu olamayacaksın orda. o yüzden güzel kardeşim, çık, hiç durma. çünkü içine sinmemiş. insan mutlu olmadığı bir yerde çalışamaz. Yaşın genç, aile işini geliştirmek, yeni fikirler üzerine kafa yormak daha faydalı olur diye düşünüyorum naçizane. Umarım hayatta her şey gönlümce olur.
onursumer
28-02-2018, 14:12
Herkeze tek tek teşekkür ediyorum.
90-100 arası başvuru oldu bu işe ben girmeden önce ;
askerliğini yapmış üni mezunu tecrübeli kişilerde vardı ve beni seçtiler muhtemelen ileri sürüş ve güvenli sürüs hakkında bilgim olması etkili oldu .
işe alım süreci 1 ay sürdü.
suan basarılı yapıyorum isimi olumlu geri dönüsler var, hatta benim görevim olmamasına rağmen araba bile sattım :) Adam kapora vermişti başka markaya, az buçuk ticaret yeteneğim var .
kısacası is yeri benden memnun, ben değilim ama oda dediğim gibi zamanla alakalı .
Sorun 1700 lira değil, sorun bu çalışma saatleri karşılığında 1700 lira verilmesi .
giriş maaşı nekadar iyi olursan ol şuan sektorde bu gerisi senin elinde ki yazdıklarına bakılırsa zamanla bu işi çozersin gibi duruyor istediklerini yavaş yavaş verirler fazlasıyla senden memnunlarsa
Hani benim doğal sebze meyvelerim ? :)
maaşının karşılığını alarak çalışan sayısı ülkemizde branş olarak bir elin beş parmağını geçmez. İşveren'e de bir şey diyemiyorsun artık vergi olarak o kadar üstlerine gidiliyor ki şu an senin maaş +sigortan 2200 tl ye geliyor. Biz muhasebe ofisimizde çalışan arkadaşı bize oluşan aylık masrafından dolayı çıkartmak zorunda kaldık.
kendi işiniz sanırım tarım ile alakalıydı,yani çok sonu olmayan bir sektör kendi işini ilerlet . Kendi işinizle alakalı yenilikler düşünmeye çalış onları uygula.
sürünme özel sektörde ,ülkenin ekonomik gidişatı daha fazla kaldıramayacak durumda bu sektörleri. En azından geriye döndüğün zaman kendi işin olacak,yine domatesini ekip satabileceksin tarımda ilerlet kendini. Ne bileyim vergi mükellefi ol online satış yap vs.
Aile işi herzaman iyidir ben olsam baba yerinden ayrılmam orayı daha iyi hale getirmek için uğraşırım 1700 tlye mecburi verdiğiniz çalışmayı kendi işyerinizde daha özverili yaparsanız 1700 değil2700 de verseler boş . Babam sağ olsaydıda sözünden çıkmasaydım aynı yazdığınız gibi başladım satış pazarlamada ödüller aldım ama babamın dediği 3 kelime ile şuan ekmek yiyorum bende durum bu kendi işimiz olsa başından ayrılmazdım
canozgur106
01-03-2018, 10:14
Aile işini ileriye taşıman çok daha mantıklı az çalışarak neden daha fazla kazanmayasın..
i-vtec07
01-03-2018, 12:46
Kafamda netleştirdim artık dün ilk dinnyali de çaktım bu gün davranışlar biraz daha derli toplu oldu çünkü işimi düzgün yaptığımın farkındalar :) hepiniz saolun abilerim kardeşlerim.
Konu silinebilir .
Kafamda netleştirdim artık dün ilk dinnyali de çaktım bu gün davranışlar biraz daha derli toplu oldu çünkü işimi düzgün yaptığımın farkındalar :) hepiniz saolun abilerim kardeşlerim.
Konu silinebilir .
Git-gel yol yorucu ve sıkıcı oluyor vakit alıyor diyerek şirket aracı istesene servisten çıkarken akşam birer araba versinler, yol daha keyifli hale gelebilir en azından
İşi seviyorsan bu tip yakınmalarla belki kendine pay çıkarabilirsin biraz