Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : GOLF MK7R Otopark.com TEST yüksek beygir içeriri !

yasarım
27-02-2018, 18:43
https://www.youtube.com/watch?v=qvuqzuuH_AU&feature=youtu.be

-34 LP 5000 -
Aracın tanıtım ve yapılış aşamaları aşagıdaki linktedir :heyoo:

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/231622-tte525r_golf_mk7r_500_hp_100_200_7_sn.html

calamityeas
27-02-2018, 18:45
Sinan şimdi 220 ile arabayı tekrar viraja soktu demi :D

KemalHDH
27-02-2018, 18:51
https://i.hizliresim.com/9mYJp9.png (https://hizliresim.com/9mYJp9)

imprezaWRC
27-02-2018, 19:15
Sinan şimdi 220 ile arabayı tekrar viraja soktu demi :D

Keyif mi yaşadılar yoksa Sinan orada sıkı bir hesap mı yaptı bilemem ama şahsi görüşüm orada o hız ile viraja girmenin çok mantıksız olduğu yönündedir. Ben kullanıyor olsam asla yapmazdım.

fthdrn
27-02-2018, 19:16
And olsa 10 yıl konuşurdu 500 bg golfü yola soktum diye :D

Gökhan Bilgin
27-02-2018, 19:25
Keyif mi yaşadılar yoksa Sinan orada sıkı bir hesap mı yaptı bilemem ama şahsi görüşüm orada o hız ile viraja girmenin çok mantıksız olduğu yönündedir. Ben kullanıyor olsam asla yapmazdım.

Kendi tezini kanıtlama uğruna yaptığı bi hareket abi bence yeni nesil vagcılar düz yol gazcısı diyordu videolarında esp kapatıp yapın diyordu yiyosa. Kendinin yemiş ama çok ufak bi hatayla böbrek ameliyatına girebilirdi :D

mert5
27-02-2018, 19:34
Islak çim eşittir ölüm ...

Herhalde Otopark.com pistte hothatch pert etmeden duramayacak, hayır arabayı geçtim ki pert ettikleri (km) plaka rs i güç bela topladılar ... can daha önemli ... 11 de kafadan kaydıktan sonra baktı çime gidiyor keşke tekrar yola dönmeye çalışmasaydı orada kaçabileceği yeterli alan var ...

Kurgu sırasını bilmiyorum ama olaydan sonra kapalı olan esp hemen açılıyor acaba bu sizin telkininizle mi oldu ?

Sinan şu esp yi aç ölecez *** şeklinde bir muhabbet döndü mü ?

barisy
27-02-2018, 19:51
Allah korumuş , büyük şans.

YAS
27-02-2018, 19:55
Beyler arac sahibi gonlu rahatsa bizede rahat olmak duser,keyfini cikarin.Maşallah diyin :)

Arda_7
27-02-2018, 20:04
Gayet güzel gayet keyifli bir Video olmuş. Sinan bir An şevke gelmiş. Ama iyi toparlamiş . Zaten youtubeda bu isi düzgün yapan Burak Ertemle , Sinan var onlarında çok üstüne gitmeyelim. Güzel insanlar.

Gearbox
27-02-2018, 20:05

Sokabilseydi tabi..

Arda_7
27-02-2018, 20:06
Gayet guzel gayet keyifli bir Video olmus. Sinan bir An sevke gelmis. Ama iyi toparlamis. Zaten youtubeda bu isi duzgun yapan Burak Ertemle , Sinan var onlarnda cok ustune gitmeyelim. Guzel insanlar

220T
27-02-2018, 20:11
Lafını tamamlayamadan çarpardı diyorum. :)

Cgungor
27-02-2018, 21:17

Abi katılmıyorum,neden? Aracın limitlerini pistte de göremeyeceksek başka nerede göreceğiz? O aracı 220 ile çimden tekrar yola sokmak iyi de pilotaj ister fakat aracın da limitleri hakkında çok olumlu bilgiler verir bize diye düşünüyorum. Araç sahibi için Sinan'ın bu limit denemesi sorun olmadıysa bence tam anlamıyla pistte yaşanabilecek normal bir durum olarak karşılamamız gerekir..

Mehmetmert
27-02-2018, 23:02
Video çok güzel beğendim ve zevkle izledim :)

2:12 dönen 458 bile orayı 214 ile dönüyor , Sinan Reis 5. viteste kesicide kese kese 229la dalmış ESC'de kapalı.Neyse allahtan kontra verince araba tepki vermişte sonuç güzel olmuş.

Hızlı girmesine laf edebilirizde o hızda 230 la giderken kopmak hiç hoş olmayabilir :D

KemalHDH
27-02-2018, 23:06
4 çekerin faydası yada yardımı oldumu sizce orda yoksa tamamen kişisel becerimi? Hiç piste çıkmadım bilmediğimden soruyorum.

Mr.Bilal
27-02-2018, 23:16
Sinan güzel refleks vermiş. Ama hayatı film şeridi gibide geçmiştir gözünden :) geçmiş olsun. Araç sahibinin soğuk kanlı olmasıda güzel. Aracada maşallah büyük emek

rain man
27-02-2018, 23:22
Ben videoyu beğendim. O ***** anda direksiyondaki kişinin Sinan abi olması büyük şans :) Araca diyecek söz yok. Kesinlikle bulunduğu fiyat bandı ve yükselebileceği çıta göz önüne alınınca bi golf r'ın bi s3'ün rakipleri yok. Güle güle keyifle kullanın.

YAS
27-02-2018, 23:25
4 çekerin faydası yada yardımı oldumu sizce orda yoksa tamamen kişisel becerimi? Hiç piste çıkmadım bilmediğimden soruyorum.

%50 %50 diyebilir, aynı virajı stage3+ 7Gti ile 190-195 gibi girdigimizde ciddi ciddili donuyorsun ama sag arka boyle bende biraz kendimi biraksammı diye dusunuyor ki kuru zemin temmuz ayindaydik.ayni hizla gti la girsek kopma ihtimali cok cok yukselti ve zeminde islak kaymaya birebir.

Schumi
27-02-2018, 23:31
Araç bu kadar güçlü olmasa o kontrada verdiği gazın hiçbir anlamı olmazdı. Ciddi risk alınmış gerçekten. Video montaj olduğu için kaçıncı dakikada oldu lastik soğuk mu sıcak mı bilmiyoruz ama kademeli olarak her geçişte o noktada hızlanmadan vede kısa süre kullandığı bir araçta o hız ile o virajı test etmek gereksiz risk.

VWci
28-02-2018, 05:14
7 kasa Golf R larda kaptinca tamamen kapaniyor mu esp?

gcapraz
28-02-2018, 08:22
arac guclu, 220 gibi viraja girip toparladiginda dahi 200 olan bir gosterge. 200 uzeri hizlarda hatta daha da assagiya cekelim 150+ hizlarda araci yoluna sokmak ciddi bir olay bence.

pist tecrubesi arac bilgisi vs olmayan birisi o anda gazi biraksa nurburgring kaza videolarina benzer cekim olurdu. ben kendisini cekimlerini anlatimini ve direksiyonunu basarili buluyorum.

daha once de evo testinde de benzer kayma yasandi fakat orada islak cim yoktu dogru hamle yapti. o videoyu da izlemenizi oneririm.

997TT
28-02-2018, 08:32
Gosterge hızından 10-15km dusun. 458 ıle hız kıyası yanlıs cunku bambaska ıkı arac.
Klasık 11.vıraj kacırma hatası olmus. Tutunmaya gore fazla hızlı gırıyor,sola acıyor aracı. Sunı cıme gırınce arac kopuyor ama hem sınan hem aracın coil vs gıbı modıfıyelı olması kurttarıyor.
Arac cıddı hızlı,pıstte muhtemelen 500hp de kullanmadılar. Sanırım 5.30 da falan benı anmaları hosuma gıttı. Kazasız belasız ınsallah.

Tolga-R
28-02-2018, 08:44
Bence buradaki sorun hızlı girmiş başarılı çıkmış değil. Araç sahibine çekim öncesinde aracı limitlerinde zorluyorum izin veriyor musun bir sakıncası var mı diye sormuş mu ? eğer sormuşsa sahibi de ok demişse tamam .

Ama böyle olmadan spontane geliştiyse olay bence yanlış olan bir şey var.

Focus4171
28-02-2018, 09:01
Araç kaydığında anlık 242 km/h görüyor kadranda :D Rekor olabilir o virajda :)

dqn
28-02-2018, 09:06
Alan memnun veren memnun, çekenin eline sağlık yapanın kesesine bereket :)

Çok güzel bir proje olmuş.

burak_2885
28-02-2018, 09:09
Ben arabamı bazen arkadaşıma veriyorum. Vitesi 3k devirde atınca şöyle bi bakış atıyorum ona :D Benim başıma gelse bu nefesim kesilirdi heralde :D

ozoozo
28-02-2018, 09:19
Bence güzel bir tecrübe olmuş :) Bir daha yapmamak kaydıyla efsaneler arasına girer o giriş. Çok şükür ki kaza , bela da olmadığına göre eleştirmenin pek bir mantığı yok gibi , alan razı satan razı. Mal sahibi yan koltukta neticede :)

Çok keyifli bir video olmuş , bir çırpıda bitti. Araç buram buram emek,vakit ve nakit kokuyor :) Özellikle iç taraf çok hoşuma gitti , Sinan'ın da dediği gibi içeride 13231 tane göstergeler falan olmaması orjinalliğini bozmamış. Dışarıdan da çok hoş görünüyor , maşallah tekrardan.

ahmetgurlek
28-02-2018, 09:31
ben pek keyifli bi ana benzetemedim, nabızlar bi 14o falan olmuştur rahat

mert5
28-02-2018, 10:09
Eyy 458 sen kimsin ya ?

Golf dururken burada, zaten her segmentte her pistte her koşulda Golf en iyi araba ...

Tamam Vagcısınız anlıyorum ama bi arabaya tapmayın yav ...

imprezaWRC
28-02-2018, 10:09
Abi katılmıyorum,neden? Aracın limitlerini pistte de göremeyeceksek başka nerede göreceğiz? O aracı 220 ile çimden tekrar yola sokmak iyi de pilotaj ister fakat aracın da limitleri hakkında çok olumlu bilgiler verir bize diye düşünüyorum. Araç sahibi için Sinan'ın bu limit denemesi sorun olmadıysa bence tam anlamıyla pistte yaşanabilecek normal bir durum olarak karşılamamız gerekir..

Aracın limitlerini aracı kullanan kişinin aracını kullanırken görmesinden doğal birşey yok ama burada limitlerini bir başkası görmeye çalışıyor. Yeri geliyor ne bileği olanlar otomobili toplayamıyor, neticede fizik kanunlarına karşıda fazla itiraz etmemek lazım. Orada birçok kuvvet bir araya geliyor. Yol kuvveti, lastiğin yere verdiği kuvvet, yanal kuvvet, lastiğin her ne kadar yanakları az olsada yanakların kıvrılmaya çalışmasını sağlayan kuvvet, çimenlerdeki veya yol yüzeyindeki sürtünme ve daha birçok kuvvet ve faktör bir araya geliyor. Sende o arada esp, esc ...vs kapatmışsın ben buradan çıkarım diyerek bir başkasının otomobili ile dalıyorsun. Herkesin bu kadar fazla faktörün bir araya geldiğini bildiğini sanmıyorum. Merak eden özellikle googledan arasın baksın derim. Yüksek lisans tezimin içinde bu konulardan da bahsetmiştim ve üzerinden kaç sene geçti o günde Subaru kullanıyordum bugünde Subaru kullanıyorum ve özellikle otomobilde benden başka birisi daha olduğunda hep o faktörler gözümün önüne geliyor. Ben bu şekilde yani bir mühendis kafası ile olaya bakıyorum. Sinan'ın direksiyonu iyidir kötüdür, reisdir değildir beni hiç ilgilendirmiyor. Ben, kullanıyor olsaydım böyle bir risk almazdım demeye getiriyorum.

Kendi otomobili ile istediği hızda girsin çıksın. Birşey olursa o da tamamen kendi tasarrufu olur.

Peki ya bir kaza olsaydı, ikiside burunları kanamadan otomobilden çıkmayı da başarsaydı, hasar bedelini kim karşılayacaktı. Bir tüyo vereyim, sigorta şirketi ödemezdi.

Ferrari'nin dinamikleri, ağırlığı, gücü, ağırlık transferi...vs'si ile tamamen farklı karakterde olan Golf ile niye karşılaştırmaya çalışılıyor ki?

P.S: Bu arada, normalde huyum değildir, beğenmediğim görüşü eksilemem ama sen eksiledin diye bende empati kurmanı istediğimden böyle tercihte bulundum.

yasarım
28-02-2018, 10:16
iyi dileklerinden ötürü herkese cok tesekurederim.

11 viraj hakkında baya söylemler olmuş , video montaj hersey elimizdeydi istesek o bölümü koymaz kesebilirdik tabikii ama inanın görünsün istedik. biz keyif aldık ve o anında espisi olsun diye videoyu yavaşlatarak yanına smliy ekledik :D

Sinandan önce pist i ben döndüm sonrasındada aracı ona verdim ve bi kac hot lap tadında viraj giriş çıkışlarımız oldu.
Kaza bela yaşanmamış olması tabiki sevinirici , cok şükür. Fakat çekimlerin başındada sinanla konumalarımızda istanbul parktayız hakkıyla güzel bi test yapalım, burdan başka yerde bu araba test edilmez diye cekime başladık. Gercektende güzel bi çekim oldugunu düşünüyorum/ruz. Dün akşam saat 19:00 dan bu yana youtube panelinden baktıgımızda 60.000 izlenmiş :icon_tup:

imprezaWRC
28-02-2018, 10:20
iyi dileklerinden ötürü herkese cok tesekurederim.

11 viraj hakkında baya söylemler olmuş , video montaj hersey elimizdeydi istesek o bölümü koymaz kesebilirdik tabikii ama inanın görünsün istedik. biz keyif aldık ve o anında espisi olsun diye videoyu yavaşlatarak yanına smliy ekledik :D

Sinandan önce pist i ben döndüm sonrasındada aracı ona verdim ve bi kac hot lap tadında viraj giriş çıkışlarımız oldu.
Kaza bela yaşanmamış olması tabiki sevinirici , cok şükür. Fakat çekimlerin başındada sinanla konumalarımızda istanbul parktayız hakkıyla güzel bi test yapalım, burdan başka yerde bu araba test edilmez diye cekime başladık. Gercektende güzel bi çekim oldugunu düşünüyorum/ruz. Dün akşam saat 19:00 dan bu yana youtube panelinden baktıgımızda 60.000 izlenmiş :icon_tup:

Ben sen ve senin otomobilinin hatrına izleyenlerdenim :) Sen memnunsan bana başka diyecek birşey düşmez :)

yasarım
28-02-2018, 10:27
Ben sen ve senin otomobilinin hatrına izleyenlerdenim :) Sen memnunsan bana başka diyecek birşey düşmez :)

Estafurullah Hakancım tesekkurederim biliorum abi sagol :)

PiscocuK
28-02-2018, 11:22
Maşallah araç çok güzel yapılanlar çok güzel test sürüşü çok çok güzel ama o an ben bile kaba etimi kastırdım oturduğum yerde :D
araba çime girmiş pilotajdan ziyade şanslı olduğunuzu düşünüyorum.İzlerken çok keyif aldım

kazasız belasız bol gazlı günler:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

Cem.B
28-02-2018, 11:28
kaçıncı dk da bu olay ben atlaya atlaya gidip denk gelemedim bir türlü :)

KemalHDH
28-02-2018, 11:33
kaçıncı dk da bu olay ben atlaya atlaya gidip denk gelemedim bir türlü :)
Tam 8.00'de.

Cgungor
28-02-2018, 11:38
Aracın limitlerini aracı kullanan kişinin aracını kullanırken görmesinden doğal birşey yok ama burada limitlerini bir başkası görmeye çalışıyor. Yeri geliyor ne bileği olanlar otomobili toplayamıyor, neticede fizik kanunlarına karşıda fazla itiraz etmemek lazım. Orada birçok kuvvet bir araya geliyor. Yol kuvveti, lastiğin yere verdiği kuvvet, yanal kuvvet, lastiğin her ne kadar yanakları az olsada yanakların kıvrılmaya çalışmasını sağlayan kuvvet, çimenlerdeki veya yol yüzeyindeki sürtünme ve daha birçok kuvvet ve faktör bir araya geliyor. Sende o arada esp, esc ...vs kapatmışsın ben buradan çıkarım diyerek bir başkasının otomobili ile dalıyorsun. Herkesin bu kadar fazla faktörün bir araya geldiğini bildiğini sanmıyorum. Merak eden özellikle googledan arasın baksın derim. Yüksek lisans tezimin içinde bu konulardan da bahsetmiştim ve üzerinden kaç sene geçti o günde Subaru kullanıyordum bugünde Subaru kullanıyorum ve özellikle otomobilde benden başka birisi daha olduğunda hep o faktörler gözümün önüne geliyor. Ben bu şekilde yani bir mühendis kafası ile olaya bakıyorum. Sinan'ın direksiyonu iyidir kötüdür, reisdir değildir beni hiç ilgilendirmiyor. Ben, kullanıyor olsaydım böyle bir risk almazdım demeye getiriyorum.

Kendi otomobili ile istediği hızda girsin çıksın. Birşey olursa o da tamamen kendi tasarrufu olur.

Peki ya bir kaza olsaydı, ikiside burunları kanamadan otomobilden çıkmayı da başarsaydı, hasar bedelini kim karşılayacaktı. Bir tüyo vereyim, sigorta şirketi ödemezdi.

Ferrari'nin dinamikleri, ağırlığı, gücü, ağırlık transferi...vs'si ile tamamen farklı karakterde olan Golf ile niye karşılaştırmaya çalışılıyor ki?

P.S: Bu arada, normalde huyum değildir, beğenmediğim görüşü eksilemem ama sen eksiledin diye bende empati kurmanı istediğimden böyle tercihte bulundum.

Abi tabiki de benim senin gözünden olaya bakmam çok zor. Ben bir mühendis olarak değil tamamen izlediğime yorum yaptım. Haklısın kendi arabası olsa istediğini yapar. Başka birinin malı olunca insan karşı taraftan onay bile almış olsa bunun sorumluluğunun bilincinde olması gerekir. Araç sahibi ile aralarındaki diyalogdan görüldüğü üzere araç sahibi de rahatsız görünmüyor diyebilirim. İzleyenler olarak ben de kendi adıma aşırı keyif aldım. Saygısızlığım olduysa affola, geri alıyorum hemen.

mrbars
28-02-2018, 11:53
O hızla biraz da erken girmişler sanki, araç doğal olarak çıkmış. Sinan değil de, başka pilot olsa düz salması tavsiye edilirdi ama Sinan toplamış. Bileği sağlam, otomobilci pilot.

Yolda çıkılmasını kenara bırakıp olaya başka yerinden bakmak lazım:
2 kişi, çok da hafif olmayan 4 çeker hot hatch ile 11nci viraja 230 kadranla gelebilen bir araç. GPS 220 civarıdır. Aşırı aşırı hızlı. 458, GT3, Turbo S hızları o viraja kadar ki hızlanma. Allahın hot hatchine bak.

Yaşar uğraştın baya. Emek verdin, para verdin ama bokunu çıkardın. Eline sağlık.
Bu arada aleyküm selam.

rahmitanir
28-02-2018, 12:08
11'e girmek için direksiyona ilk kırmaya başladığı anda kadran 202, kopma anında 229!!!
Arada kadran bi 249 gösteriyor ama o yüksek ihtimal patinaj hızıdır.
İnanılmaz bir ivmelenme!!!

iso3188
28-02-2018, 12:29
Masallah abi guzel video olmus arabada buyuk emek var.

imprezaWRC
28-02-2018, 12:30
Abi tabiki de benim senin gözünden olaya bakmam çok zor. Ben bir mühendis olarak değil tamamen izlediğime yorum yaptım. Haklısın kendi arabası olsa istediğini yapar. Başka birinin malı olunca insan karşı taraftan onay bile almış olsa bunun sorumluluğunun bilincinde olması gerekir. Araç sahibi ile aralarındaki diyalogdan görüldüğü üzere araç sahibi de rahatsız görünmüyor diyebilirim. İzleyenler olarak ben de kendi adıma aşırı keyif aldım. Saygısızlığım olduysa affola, geri alıyorum hemen.
:) Estağfurullah ne saygısızlığı, kendi otomobili ile risk alır veya kask takar, tulum giyer, roll cage'li yangın tertibatlı otomobil ile isterse bütün virajları yan yan dönsün o zaman bende keyif alarak izlerim. Açıkçası izlerken ben Yaşar'ın yerine gerildim.

gcapraz
28-02-2018, 16:52
Videoyu adim adim izleyince kayma esnasinda vites yukseltmesini farkettim.

Dsg olmasaydi duz vites olsaydi yada kesintisiz vites gecisleri sebebiyle kesintisiz guc aktarimi olmasaydi aracin tepkisi o anda ne olurdu?

Scandinavian flick yaparmiydi acep?

asmisinsan
28-02-2018, 17:04
video çok güzel olmuş yapanların kesesine bereket

yasarım
28-02-2018, 17:19
O hızla biraz da erken girmişler sanki, araç doğal olarak çıkmış. Sinan değil de, başka pilot olsa düz salması tavsiye edilirdi ama Sinan toplamış. Bileği sağlam, otomobilci pilot.

Yolda çıkılmasını kenara bırakıp olaya başka yerinden bakmak lazım:
2 kişi, çok da hafif olmayan 4 çeker hot hatch ile 11nci viraja 230 kadranla gelebilen bir araç. GPS 220 civarıdır. Aşırı aşırı hızlı. 458, GT3, Turbo S hızları o viraja kadar ki hızlanma. Allahın hot hatchine bak.

Yaşar uğraştın baya. Emek verdin, para verdin ama bokunu çıkardın. Eline sağlık.
Bu arada aleyküm selam.

Çok Tesekkürederim abi dediğin gibi cok ugrastık emek verdik, para harcadık ,sonucta boku cıktı :hehe::hehe:
bak sen su allahın hot hatcie :D

En yakın zamanda biraya gelmemiz lazım abi , bazı konularda yapmış oldugun araştırma sonuclarına ihtiyacım var.

Masallah abi guzel video olmus arabada buyuk emek var.

Sagol abicim ,
ordan o parcayı bul getir , o olmadı bunu yapalım , bu olmadı şunu alalım derken neler yaşadıgımı en yakın takip edenlerden birisisin.
çok ugrastık ama Allahında izniyle sorunsuz bi şekilde bu zamanlara geldik. Artık keyifle gazlama zamanı :)

yasarım
28-02-2018, 17:31
Açıkçası izlerken ben Yaşar'ın yerine gerildim.

Hakan bende gayet rahat bi şekilde totomu germiş , olacakları izliyodum :surucu:
Ben senin sabahtan beri neyi anlatmak istediğini çok iyi anlıyorum abi , haklısında emanetin canı tez olur derler ama o an ordaki ambians 500 hp Golf, istanbul park ,basıyosun gidiyo , test günündeyiz deniyelim en iyi şekilde test edelim vs öle bi heyecan yaşadık. Daha öncede sölediğim gibi çok şükür kaza vs yaşamadık :icon_rule:icon_rule:icon_rule

https://resmim.net/f/TBfP6o.jpg

video çok güzel olmuş yapanların kesesine bereket

sağolun cok tesekkurler ...

Canselmo
28-02-2018, 18:16
Test cok güzel olmuş sinan bence hadi 200 le dönelim dediğinde aracın o kadar hızlanıcağını tahmin etmedi. Nihayetinde güzel topladı ..

Araç inanılmaz hızlı gerçekten. Ayrıca tek kapı olması rengi jantlar dış aksesuarları ve olması gereken tüm parçalar inanılmaz güzel..Büyük emek , büyük maddiyat tahmini (100k) :) yaşar abi güle güle kullan.

KemalHDH
28-02-2018, 18:20
Sinan Beyin yüzündeki ifade hiçde korkmuş gibi değil ben olsaydım sürücü koltuğu pislikten ötürü değişmek zorunda kalırdı. Ayrıca araç sahibi arkadaşda kopma anında maşallah gayet relax sanki otobanda gidiyormuş gibi bir ifade var. :)

meganes
28-02-2018, 18:49
viraj faciasını geçtimde,devir hız göstergesi ve ses muazzam allah kaza bela vermesin

imprezaWRC
28-02-2018, 20:32
Hakan bende gayet rahat bi şekilde totomu germiş , olacakları izliyodum :surucu:
Ben senin sabahtan beri neyi anlatmak istediğini çok iyi anlıyorum abi , haklısında emanetin canı tez olur derler ama o an ordaki ambians 500 hp Golf, istanbul park ,basıyosun gidiyo , test günündeyiz deniyelim en iyi şekilde test edelim vs öle bi heyecan yaşadık. Daha öncede sölediğim gibi çok şükür kaza vs yaşamadık :icon_rule:icon_rule:icon_rule

https://resmim.net/f/TBfP6o.jpg

Hah işte sabahtan beri anlatmak istediğim tam da buydu :) Murat'ın Porsche'si 3 gün bende kaldı uykularım kaçtı. 3 gün anahtarı evde bile tutmayıp nereye gitsem anahtarı yanımda götürmüştüm. Toplamda hepi topu 2 km o da evden yıkama yerine, yıkama yerinden eve kullanmıştım ama birşey olacak korkusuyla ömrümden gitmişti. Güvenini sarsmamak için km sayacını hem fotoğraflamıştım hemde videoya çekmiştim. Ha, Murat'ın bana olan güveni içinde bir kez daha ve hatta sonsuz teşekkür ederim. Pist gününde piste gidene kadar gel sen kullan demişliği bile vardır ama ben sağ koltukta oturayım ona da razıyım demiştim ama sonunda gününü tutturamıştık. Neyse, o 3 günde bana yetmişti.

Velhasıl, sen bana bu canavarın anahtarını versen ben en fazla garajda cila uygular sana geri veririm :) :)

Phenomenal
28-02-2018, 21:28
bence gayet eğlenceli video
güzelde toparlamış esp de kapalı galiba
bende canım sıkılınca böyle sert hareketlerle dengesini bozarım aracın
toplamayı bilirsen oyun gibi geliyor insana

Phenomenal
28-02-2018, 21:32
araç arkasını diğer tarafa savurmadan direksiyonla kontra vererek hizaya sokuyor
1 sn gec kalsa sag sol sag sol sag sol durana kadar
and ın bir videosu var öyle esp of diye asdas
tecrübe önemli sinan da da o var

barisy
28-02-2018, 22:06
Direksiyon bu şekilde mi satın alınıyor yoksa yaptırılıyor mu ? Her iki durumda da nasıl temin edebileceğimizi paylaşır mısınız ? Güzel olmuş

cKatmer
01-03-2018, 08:30
Video çok eğlenceli ve ekşını bol olmuş abi ;)

Oysa ki bu arabayı alırken yazı atlatsın yeter modundaydık şimdi ki aldığı hale bakar mısın :))

Kazasız belasız kullan abi en iyisini hak ediyorsun :icon_tup:

cookies
01-03-2018, 08:55
Araç çok iyi, sohbette iyi olmuş, frekansı tutan bir ikili olmuş mütevazı ve bilgili insanların videosu da keyifli oluyor..

yasarım
01-03-2018, 11:56
çok sagolun arkadaslar tesekkurederim :)
Gercekten cok eğlenlenceli bi cekim gecirdik , anladıgım kadarıyla sizlerde izlerken eğlenmisiniz süper :Bravoo::Bravoo::Bravoo:

Direksiyon bu şekilde mi satın alınıyor yoksa yaptırılıyor mu ? Her iki durumda da nasıl temin edebileceğimizi paylaşır mısınız ? Güzel olmuş

direskiyon stok olarak bu şekilde gelmiyo , maslakta ve ankarada yapan yerler var.
Ben almanyadan temin ettim

Video çok eğlenceli ve ekşını bol olmuş abi ;)

Oysa ki bu arabayı alırken yazı atlatsın yeter modundaydık şimdi ki aldığı hale bakar mısın :))

Kazasız belasız kullan abi en iyisini hak ediyorsun :icon_tup:

Aynen bak nerden nerdeye be cico
sağolasın cok tesekkurederim , bundan sonra bol gazlamalı günler bizi bekliyo :D

R.S.C
01-03-2018, 22:09
Bu aracın tek eksiği kilitli diferansiyel oda olursa ***** virajı çok daha güvenlik sınırları içerisinde hatta birazda üstüne koyarak döner.

Onun dışında söylenecek bisey bulamıyorum maşallah...

levent
02-03-2018, 00:03
7 kasa Golf R larda kaptinca tamamen kapaniyor mu esp?

Kapanıyor görünse de belli bir açı sonrası tutuyor diye biliyorum.

Ucuz atlatılmış bir kısım, biraz direksiyon biraz araba biraz da verilmiş sadaka bence olay.

Bir de Sinan limit denemek için girmemiş bana kalırsa, 200-205 civarı beklerken 230 olunca anlık gelişen bir durum.

Araçtaki ve videodaki emeklere maşallah diyorum sadece, ürkütücü an hariç keyifliydi :)

zübeyir
02-03-2018, 00:10
Güzel video olmuş. ben kopma olan yerde dedim gitti koptu ama şükür birşey olmamış. geçmiş olsun onun içinde..... ;)

Mehmetmert
02-03-2018, 00:25
levent komple kapaniyor hic girmiyor belirli bir acidan sonra bile :)

levent
02-03-2018, 09:44
levent komple kapaniyor hic girmiyor belirli bir acidan sonra bile :)

:)

Bunu yapmak lazım diye biliyorum da ben;

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=7lUtH012kec)

snrk
02-03-2018, 10:01
R'da tam olarak kapanabiliyormuş. GTI'da tam kapanamıyormuş. (dediğin işlemi yapmak gerek)
"There’s now also a form of launch control fitted and the ESP can, in the R, be turned completely off, unlike the system fitted to the lesser GTis."
2017 Volkswagen Golf R 7.5 review | MOTOR (https://www.motormag.com.au/reviews/1708/2017-volkswagen-golf-r-7-5-review)

Mehmetmert
02-03-2018, 11:26
:)

Bunu yapmak lazım diye biliyorum da ben;

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=7lUtH012kec)

R’in kodu 06 geliyor zaten fabrikadan :)

Normal golf : sadece asr kapanir
Golf gti : Asr kapali - Esc spor olarak gelir
Golf R : Esc spor- Esc off

Fabrikadan standart olarak bu sekilde geliyor araclar , tabi sonradan kodlama ile normal golfte bile tamamen iptal edilebilir

AlpEren
03-03-2018, 01:42
Massallah abi her ince detayiyla kusursuz bir araba. Ciddi emek harcadin ve hem gunluge hemde gazlamak icin mukemmel sentezi basardin. Allah kaza bela vermesin abicim

kıvancr
03-03-2018, 13:03
Güzel cekım olmus,kazasız gecmesı en sevındıren yanı.
Sınan aracı fazla tanımadıgı ıcın okadar cabuk hızlanacagını tahmın edemeyıp 230 cıvarında vıraja gırmıs,o suratte hem verdıgı cok hızlı ve yerınde tepkı, hemde aracın ılk kontrada toplayıp tekrar acısını bozmamasıyla cok sukur sıkıntısız bır sekılde vırajdan cıkmıslar.
Aracta esp kapalı fakat esp acık olsaydı vıraj cıkısında gaz kesecegınden dolayı belkıde kaza kacınılmaz olacaktı.
Vıdeolar herzaman oldugu gıbı cekım ve anlatım olarak cok kalıtelı.

arabasızadam
03-03-2018, 15:29
Çok emek harcamışsınız çok güzel araç maşallah, virajda biraz fazla risk almışsınız iyi kurtarmışsınız.

Mutlu Değerli
04-03-2018, 09:10
11:18'de araç bi kesiliyor, methanolden filan mı ?