PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSi Motor Temizliği - Yardım

ekoman245
28-02-2018, 21:49
Selam arkadaşlar. 1.2 TSi motora sahibim. Her ne kadar ıslak bir bezle görünen yerlerini temizlesem de sadece yüzeysel bir temizlik oluyor, tam temizlenmiyor. İşini bilmeyen bir yıkamacıya da vermek istemiyorum aracımı. Bu şekilde olan bir motor en verimli nasıl temizlenir? Basınçlı su, hortum, temizleme spreyleri vs önerilerinize ihtiyacım var, teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/NZGgG5.jpg

S-works
28-02-2018, 22:46
Merhaba. Bütçenize uygun bir motor temizleyici temin edin. Şayet uygun fırçanız yoksa uzun saplı ucu yamuk olan yağlı boya fırçası temin edin.

Motor üzerindeki elektronik aksamları naylon ile kapatıp motor temizleyici ile mümkün olan her parçayı fırçalayın. Daha sonrasında basınçlı su ile kirleri uzaklaştırın. Basınçlı suyu tutarken de suyu uzaktan tutup basınçla temizlenmesini sağlayın.

Motoru mümkünse hava ve bez ile kurulayın. Hava yoksa bezle kaba suyu alıp aracı çalıştırıp kurumasını sağlayın.

Daha sonra uygun bir plastik aksam koruyucu ile koruma altına alın.

DR059
28-02-2018, 23:12
Merhaba,

Çok çeşitli yöntemler denenebilir.
Youtube üzerinden ''Engine Bay cleaning'' yazdığınızda güzel örnekler mevcut.

Benim tavsiye aşağıdaki video;
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=PRSoRkM8GcM&t=)

Ürün olarak da ben seyreltilmiş degreaser, detay fırçaları, basınçlı pompa, bol miktarda mikrofiber bez ve kaliteli trim care ürünlerini kullanıyorum.

Kadyr
01-03-2018, 05:19
İsi bilmeyeni boşver işi bilen bir abimize yikattim motoru hep yıkıyoruz dedi ama bobin bozuldu direkt

denizhandinc
01-03-2018, 07:25
daha önce uygulama yapmadıysanız gidip marka yerlerde 50-100 lira verip temizletin motoru. 3 kurustan kacıp bobinleri patlatmayın :D

Kadyr
01-03-2018, 07:30
Yapılan yer sonax tı:)

207_TR
02-03-2018, 21:40
daha önce uygulama yapmadıysanız gidip marka yerlerde 50-100 lira verip temizletin motoru. 3 kurustan kacıp bobinleri patlatmayın :D

Yıkamada bobinler zarar görebilir mi ?

onn_dear
03-03-2018, 07:41
Görünen yerleri ıslak bezle güzelce temizleyin binin. Eskiler motor yıkanmaz der + yıkanan motorda yağ kaçağı vs olduğunda görmek veya nereden oldugunu kestirmek zorlaşır

Serci07
03-03-2018, 09:01
ya benimde kediler ile başım dertte. Geçen hava filtresini yenilemek için söktük aralarda ekmek kırıntıları felan çıktı. Hava ile temizleyerek sildik. Her yer kedi kılı.

immortalboss
03-03-2018, 11:30
Ben ilaç şişesine apc,hatta pril koyuyorum.Köpük yapan pompa haline getirdim.Sıkıp fırçalayıp hava ile veya, bezle siliyorum.En susuz böyle oluyor.
Ama şu ana kadar tazyikli su ile yıkadığımda da sıkıntı olmadı.Bobin,distribütör vs. parçaları kapatmaya,anlattığım yöntemle temizlemeye, tazyikli su kullanmamaya özen gösteriyorum.

Mert Safa
11-03-2018, 14:53
würth gibi markaların motor temizleme spreyleri için ne diyorsunuz ben bu haftasonu tsi için öyle yapacağım ? hem susuz hem zararsız diyorlar

levent
11-03-2018, 15:33
würth gibi markaların motor temizleme spreyleri için ne diyorsunuz ben bu haftasonu tsi için öyle yapacağım ? hem susuz hem zararsız diyorlar

Dün iki TDi ı o ürünle temizledik şıkır şıkır oldular valla. Golf7 ve benim Polo

dkaya87
12-03-2018, 05:36
http://www.techturkey.com/forum/detailing_car_care/226243-gta_countryman_motor_temizligi.html

konudan destek alabilirsin.