Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Tekere Geçiş
Merhaba arkadaşlar gerek İstanbul trafiği faktörü, park sorunu gerekse daha düşük maliyetli yeni taşıt alınabilmesi nedeniyle 2017 mart ayında 2 tekere sıfır pcx alara geçiş yaptım. Aksesuar falan derken motorun yarısı kadar da harcama yaptım. Geçiş yapacakların bunu hesaba katıp bütçesinden bir miktar altında motor almalarını öneririm. :)
Yandaki askere gitmeden önce sattığım compact, sanırım otomobille alakalı bir süre vereceğim aranın halkası. :)
http://i67.tinypic.com/21j8uue.jpg
Bu da şuan pcx'in güncel kometik hali. Önceki beyaz, az sonra xmaxini de paylaşacağım arkadaşım. :)
http://i68.tinypic.com/21msrhd.jpg
Ehliyet tercihinde acaba ben hep düşük hacimmi kullanırım sorusuna kesin yanıt veremediğim için a almaya karar verdim.(doğru tercih) Ehliyeti aldım kısa süre sonra askere gittim. Motoru ise kapalı garajı olan arkadaşıma arada çalıştırmasını isterse gezmesini söyliyerek teslim ettim. Sağolsun teslim ederken tertemiz teslim etti. :)
Ağustosta askere gittim geldim(o bölümü kısa geçiyorum yoksa ohooo :) )
Bu süreçte m A l u m kış şartları bir araba alayım dedim pcx'in yanına fakat otomobil piyasası araba falan alma diye ısrar edercesineydi. O arada 2016 model bi ironmax ilanına denk geldim. Cumartesi akşamına gittim baktım hoşuma gitti. 2 gün sonra kendimi noterde 2. scooter'ımı alırken buldum. FAkat bu sefer maxiydi ve daha güvenliydi gerek lastik gerekse fren sistemiyle.
İlk görüşmemiz yağmurluydu yaptığım sürüşte yağmurda dahi lastiklerden ötürü güven veriyordu:
http://i66.tinypic.com/33xzz40.jpg
Biraz iron maxten bahsedeyim, motor vs. olarak std xmaxten farkı yok. Farkı std. olarak gelen confort sele, abs,kozmetik detaylar, gündüz farı bir de opsiyon olarak alınan alarm mevcut. (fotodaki 2. xmax de arkadaşımın onu da araca bakmaya gittiğimizden 2 gün önce almıştık, pcxi o benden esinlenerek almıştı, bu sefer sıra bendeydi belki de o aklımı çeldi =) )
http://i67.tinypic.com/35izznc.jpg
Şimdilik fotomuz pek yok, satışı aldım arkadaşımın kapalı garajına havaların az daha müsait hale gelmesi ve 2. branda olmadığı ve kış şartlarında korumasız kalmaması için bıraktım. İlk fırsatta şehirlerarası yol yapmayı düşünüyorum. :)
İlk görüşmeleri az tripli oldu. :D
http://i63.tinypic.com/5pi1.jpg
ahmet3425
01-03-2018, 12:46
yok daha neler saka değil dimi :D
hayırlı olsun kazasız belasız...
yok daha neler saka değil dimi :D
hayırlı olsun kazasız belasız...
Değil abi. :) Görüşelim bi ara baya vakit girdi araya.
Skyhawk34
01-03-2018, 13:48
Hayrlı olsun. Bence bikaç tane daha alın galeri kurarsınız :D
Hayrlı olsun. Bence bikaç tane daha alın galeri kurarsınız :D
Yerim müsait olsa ve hırsız tehlikesi olan bir semtte yaşamasam(alt semtimizde büyük bi motosiklet hırsız çetesi varmış) bir de vitesli motor alırdım. Ama 2 tane bile riskli. :)
Allah kaza beladan uzak tutsun, motor nedense hep riskli geliyor bana.
Ama İstanbul trafiğine en iyi çözüm hiç şüphesiz.
Güzel günlerde kullanılsın. :)
PiscocuK
01-03-2018, 15:26
hayırlı olsun kardeşim
Kazasız belasız
SekoLive
01-03-2018, 15:39
İstanbul trafiğinden bir araç daha eksilttiğin için teşekkürler mutu :)
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.
Hayırlı olsun sizin adınıza inanın sevindim ciddi zaman kazandırıyor insana
yakıt vergi sigorta bakım trafik herşeyden kâr insanın kendine zamanı kalıyor fakat canilere dikkat edin lütfen
Allah kaza beladan uzak tutsun, motor nedense hep riskli geliyor bana.
Ama İstanbul trafiğine en iyi çözüm hiç şüphesiz.
Güzel günlerde kullanılsın. :)
Riskli zaten, tüm riskleri hesap etmek için ürkek kedi gibi sürekli etrafına bakınıyorsun. :)
hayırlı olsun kardeşim
Kazasız belasız
Abi sağolasın sonrası tmax, senin eski motor 650gt ya da integra olur sanırım. :)
İstanbul trafiğinden bir araç daha eksilttiğin için teşekkürler mutu :)
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.
haha otomobil sürücüleri sevmiyor diye alıp garaja kapatıyorum. Hayır kurumu gibiyim emenike. :)
PiscocuK
01-03-2018, 16:09
Riskli zaten, tüm riskleri hesap etmek için ürkek kedi gibi sürekli etrafına bakınıyorsun. :)
Abi sağolasın sonrası tmax, senin eski motor 650gt ya da integra olur sanırım. :)
haha otomobil sürücüleri sevmiyor diye alıp garaja kapatıyorum. Hayır kurumu gibiyim emenike. :)
yazın bende bir msx alır peşinizden gelirim :D
yazın bende bir msx alır peşinizden gelirim :D
Ben de düşünürüm abi. msx i merak ediyorum =)
BarışSever
01-03-2018, 22:01
Kazasız belasız hocam,keşke vitesliyle başlasaydın,şimdi vitesliye geçersen daha zor gelir
Kazasız belasız hocam,keşke vitesliyle başlasaydın,şimdi vitesliye geçersen daha zor gelir
ben ehliyeti mt07yle aldım. Yer yer vitesli de kullanıyorum zaten. :) Bunlar sadece sahip olduklarım. :D
Ben de düşünürüm abi. msx i merak ediyorum =)
Haydaaaa al al sen de gir ekibe. :)
Edit: Msx i görünce hayırlı olsun demeyi unuttuk. :D Kazasız belasız Murat, yaz gelsin de 0-70 deneriz msx le :D
Hayırlı olsun gencç 4k bakım coming :)
Haydaaaa al al sen de gir ekibe. :)
Edit: Msx i görünce hayırlı olsun demeyi unuttuk. :D Kazasız belasız Murat, yaz gelsin de 0-70 deneriz msx le :D
185 kg la benim skuterim. :D Gider mi msx kadar neyse deneyelim sonra j costa takınca deneriz bir de. :D
Hayırlı olsun gencç 4k bakım coming :)
3k abi. 4k bile değil. :) Ağır bakıma j costa takar devam ederim. :)
aferin çekirge aferin sonunda doğru yolu buldun hayırlı ola tekrardan :) senide harleyci yapacam az kaldı :D
aferin çekirge aferin sonunda doğru yolu buldun hayırlı ola tekrardan :) senide harleyci yapacam az kaldı :D
vrod.... ...
vrod.... ...
touring :cool:
Tekere taş değdiği an, tüm kazandığın zaman gidiveriyor.
ANLIK..
https://i.hizliresim.com/lONgGb.jpg
Geçmiş olsun. :( Sorun sAdece parmaktadır umarım.
Bugün itibariyle motorumu yeni sahibine teslim ettim. Vitesli seçenekleri değerlendiriyorum. CB250 r ya da mt25 arasında bir tercih yapacağım. :)
Bugün itibariyle motorumu yeni sahibine teslim ettim. Vitesli seçenekleri değerlendiriyorum. CB250 r ya da mt25 arasında bir tercih yapacağım. :)
Hayırlı olsun kardeşim. Allah kaza bela vermesinde vites falan önemli değil. Kazasız cezasız güvenli sürüşler
Hayırlı olsun kardeşim. Allah kaza bela vermesinde vites falan önemli değil. Kazasız cezasız güvenli sürüşler
Yeni almaya karar verdiğim motor cb250r. Fren sistemi olarak ileri seviye bir motor. Abs vs. Lakin ülkede ölmek birinin canına kast etmek kolay olduğundan kendi kontrolünde olmayan durumlara da hazırlıklı olmak lazım tabi. :)
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. Yeğenimin motorunu kullanma fırsatım oldu honda cb 125r ciddi keyifli motor uzayıp gitmeyi beklemiyo insan sonuçda 125lik ama çok keyifli istanbul trafiğinde beklemeden gitmek çok rahatlatıcı bir durum 1 saat fln kullandım 2 3 kendini bilmez bilerek üstüme sürdü resmen çok dikkatli olun hayırlı sahurlar.
PiscocuK
08-06-2018, 08:31
Yeni almaya karar verdiğim motor cb250r. Fren sistemi olarak ileri seviye bir motor. Abs vs. Lakin ülkede ölmek birinin canına kast etmek kolay olduğundan kendi kontrolünde olmayan durumlara da hazırlıklı olmak lazım tabi. :)
Güzel :D merak ediyordum alda inceleyelim ozaman
hayırlı olsun kazasız belasız
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. Yeğenimin motorunu kullanma fırsatım oldu honda cb 125r ciddi keyifli motor uzayıp gitmeyi beklemiyo insan sonuçda 125lik ama çok keyifli istanbul trafiğinde beklemeden gitmek çok rahatlatıcı bir durum 1 saat fln kullandım 2 3 kendini bilmez bilerek üstüme sürdü resmen çok dikkatli olun hayırlı sahurlar.
Alışıyorsun onlara artık zamanla. Bir de ne kadar güçlü olursa ve yer kaplarsa o kadar fark edilir ve kazadan kaçabilme fırsatı sunuyor aslına bakarsanız. :)
Güzel :D merak ediyordum alda inceleyelim ozaman
hayırlı olsun kazasız belasız
Olur olur bir gün siz silindiri bollarla buluşmak lazım hahah
PiscocuK
09-06-2018, 16:27
Alışıyorsun onlara artık zamanla. Bir de ne kadar güçlü olursa ve yer kaplarsa o kadar fark edilir ve kazadan kaçabilme fırsatı sunuyor aslına bakarsanız. :)
Olur olur bir gün siz silindiri bollarla buluşmak lazım hahah
Bugun 300+ km yaptim sehir disina ciktim lastikelri falan degistirdim simdi eve geldim ama
Dilim disarda icim disim kurudu. Ramazandan sonra bulusalim :)
Bugun 300+ km yaptim sehir disina ciktim lastikelri falan degistirdim simdi eve geldim ama
Dilim disarda icim disim kurudu. Ramazandan sonra bulusalim :)
Uygundur abi. 👍
benim sele az sert gibi. Ona ilerde jel çözümleri bakcam 200km üstü gidebilir miyim şüpheli 😂
-Murat Özcan-
11-06-2018, 12:09
Çok keyifli motordur ikiside.
Çok dikkatli olun hocam hata kabul etmez.
dragstar
11-06-2018, 20:31
yapmak isteyipte cesaret edemediğim tek konu
yapmak isteyipte cesaret edemediğim tek konu
Ben de çok tedirgindim. Özellikle motorun arkasındayken. Şimdi bazı çektiğim videoları izliyorum da bu motora başlamadan önceki ben miyim diyorum. :D Arabadan geçince araç sürücülerinin manevraları ve düşünceleri konusunda zaten ön bilgi sahibi oluyorsun. Özellikle ticariler ve minibüsler. Bu bir avantaj. Benim işim gereği işe gidip gelme servis tarafından karşılanıyor. İlk başlarda hep trafiğin olmadığı vakitler çıkıyordum. O şekilde geçirdim alışma sürecini. Scootera ve tepkilerine hakim olduktan sonra trafiğe girince de çevre kontrolüne daha çok dikkat edebildim. Şimdi otomobile bindiğimde sıkılıyorum, yol çok kalabalık olmasa da. :)
dragstar
14-06-2018, 20:15
Ben de çok tedirgindim. Özellikle motorun arkasındayken. Şimdi bazı çektiğim videoları izliyorum da bu motora başlamadan önceki ben miyim diyorum. :D Arabadan geçince araç sürücülerinin manevraları ve düşünceleri konusunda zaten ön bilgi sahibi oluyorsun. Özellikle ticariler ve minibüsler. Bu bir avantaj. Benim işim gereği işe gidip gelme servis tarafından karşılanıyor. İlk başlarda hep trafiğin olmadığı vakitler çıkıyordum. O şekilde geçirdim alışma sürecini. Scootera ve tepkilerine hakim olduktan sonra trafiğe girince de çevre kontrolüne daha çok dikkat edebildim. Şimdi otomobile bindiğimde sıkılıyorum, yol çok kalabalık olmasa da. :)
125 cc bir scooterla başlıycam bende, karar verdim
125 cc bir scooterla başlıycam bende, karar verdim
İstanbul şehiriçi için yeterli. Ben pcxle başladım yanına ironmax aldım, çevreyoluna çıkacağım zaman ironmax şehiriçinde pcx kullanıyordum. Sonra ironmaxi sattım, pcxi de sattım. İki amacımı da yerine getirecek motor aldım. :) Emin olun siz temkinli gittikce tehlikeyi en alt seviyeye indiriyorsunuz. TAbiki ektraftaki kazalar vs. moralini bozuyor lakin videolarda güvenlik kameralarında insanların nasıl motor kullandığını görünce şaşırmıyor da insan.
volume81
15-06-2018, 21:44
hayırlı uğurlu olsun :) bende MT25 kullanıyorum bi ara hep birlikte çaya çorbaya düşelim :)
Yakında yamaha r6 alıyorum inşallah alınca bu posta resim eklerim
hayırlı uğurlu olsun :) bende MT25 kullanıyorum bi ara hep birlikte çaya çorbaya düşelim :)
Neden olmasın. Yakınmışız zaten. Benim ev ataşehire 3-4 dk :)
Yakında yamaha r6 alıyorum inşallah alınca bu posta resim eklerim
Güzel motordur eminim, ama neden bilmiyorum ss lere hiç ilgim olmadı, bu fiyat aralığında r25 de güzel bir seçenekti aslında benim için. :)