PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 2 Dci 100 Mü Astra cdti 90 lıkmı???

nightkids_han
26-12-2008, 17:00
arkdaşlar yine 1 karşılaştırma ile karşınızdayım,
siz hangisini tercih ederdiniz ve sebebi ne olurdu ?

http://img518.imageshack.us/img518/1167/opelastraresimleries2.jpg (http://imageshack.us)

http://img518.imageshack.us/img518/1242/w2renaultmeganeip3.jpg (http://imageshack.us)

DoDo_hamann
26-12-2008, 17:06
Astra cdti kullanıcısı olarak gayet memnunum,alt devirleri ölü kalıyor ama yazılımla çok daha zevkli bir araba olacağını düşünüyorum..
Renault'un bilindiği üzere iç plastik aksamı çok kalitesiz hissi veriyor,bu bile büyük bir dezavantaj,donanım olarakta opel üstün diye tahmin ediyorum..Astra H Opel'in yaptığı en yakışıklı kasalardan..Ayrıca çok hızlı bir piyasası var,elinizden çıkartmak istediğinizdede satışta fazla sıkıntı yaratmaz.
Bunun dışında Renault'unda yürüyeni sağlam,citroen peugeot gibi dökülmüyor..Symbollerin çektiği kahrı hiçbir araba çekmiyor örneğin:)

fangio
29-12-2008, 23:35
Astra cdti kullanıcısı olarak gayet memnunum,alt devirleri ölü kalıyor ama yazılımla çok daha zevkli bir araba olacağını düşünüyorum..
Renault'un bilindiği üzere iç plastik aksamı çok kalitesiz hissi veriyor,bu bile büyük bir dezavantaj,donanım olarakta opel üstün diye tahmin ediyorum..Astra H Opel'in yaptığı en yakışıklı kasalardan..Ayrıca çok hızlı bir piyasası var,elinizden çıkartmak istediğinizdede satışta fazla sıkıntı yaratmaz.
Bunun dışında Renault'unda yürüyeni sağlam,citroen peugeot gibi dökülmüyor..Symbollerin çektiği kahrı hiçbir araba çekmiyor örneğin:)

Kaç defa Citroen'e bindin bilmiyorum ama yürüyeni dökülen bir araç ile 3 yldır WRC kazanılıyor. Tarihini bilmediğiniz ve yıllarınızı geçirmediğiniz markalar hakkında yorum yapmadan bir kere daha düşünmek gerekir. sadece arkadaşın sorusu üzerine yoğunlaşsak daha güzel olur diye düşünüyorum. :icon_tup:

Low-Rider
29-12-2008, 23:42
Kaç defa Citroen'e bindin bilmiyorum ama yürüyeni dökülen bir araç ile 3 yldır WRC kazanılıyor. Tarihini bilmediğiniz ve yıllarınızı geçirmediğiniz markalar hakkında yorum yapmadan bir kere daha düşünmek gerekir. sadece arkadaşın sorusu üzerine yoğunlaşsak daha güzel olur diye düşünüyorum. :icon_tup:

dimi wrc de i yürüyenle sattıkları araçların yürüyenleri aynı:icon_wack

fangio
29-12-2008, 23:55
Elbette aynı değil. Burada ki serzenişi bu şekilde algıladıysan diyecek sözüm yok. Kastettiğim şey bir konu hakkında yazarken farklı noktalara kayılmaması gerektiğidir.

Arkadaş Citroen'in yürüyen aksam konusunda başarısız olduğu kanısına nereden varmış onu da anlatırsa sevinirim.

Gunesinoglu
30-12-2008, 08:53
Ben Olsam Megane alırdım Sedan.. Hatchbakk bi araç düşünüyorsan bilmiyorum..

Bana Renault piyasası biraz daha hızlı gibi geliyo türkiyede.. Opel in servislerinde sorun olduğundan bahsediliyordu devamlı surette...

tunceR
30-12-2008, 09:00
ewet meganın piyasası daha hızlı bencede .. ben olsam megan alırım sedan bide sunroof olcak yeter..parçası daha ucuz opelden..gayette konforlu bi araba..

M U R A T
30-12-2008, 20:42
Elbette aynı değil. Burada ki serzenişi bu şekilde algıladıysan diyecek sözüm yok. Kastettiğim şey bir konu hakkında yazarken farklı noktalara kayılmaması gerektiğidir.

Arkadaş Citroen'in yürüyen aksam konusunda başarısız olduğu kanısına nereden varmış onu da anlatırsa sevinirim.

citroen pug un çabuk döküldüğünü bilmeyen yoktur bence. 2 citroen sahibi oldum saxo yla çok fazla sanayideki ustalarla haşır neşir oldum ve başka 0 km aldığım citroen lede abuk problemler yaşadım.

DoDo_hamann
30-12-2008, 20:54

2 buçuk sene boyunca citroen c2 aracım oldu,bilmediğim yaşamadığım bişeyi yazmam buraya heralde,garezimiz yok citroene veya herhangi bir markaya arabama severek binmiş ve satmış bir insan olarak..
Verdiğin alakasız örneği anlayamadım açıkcası,trafikte bindiğim aracının yürüyeni ile mi wrc'de şampiyonluklar kazanılıyor?Çok araştırdın ve biliyorsun heralde..Konunun başka bir yere kaydığı yok,arkadaş fikir edinmek istemiş,araba hakkında bilgi vermeye çalışmış burdaki herkeste.Niye bu kadar gücendin anlamadım,genel birşey yazdım.. :)

Piyasada peugeot ve citroen araçlarına binipte belli bir kilometreden sonra yürüyenden gelen sesler ve sorunları yaşamayan kaç arkadaş var acaba?
Bunları bilmek için citroenin fabrikasında doğup büyümek,yıllarını geçirmek gerekmiyor,kullanıcı olarak söylüyorum.
Citroen'den öncede 2 tane 106gti'ım oldu.Yeterlidir heralde içlerinde olup,tecrübe edinmek için..
Kronik bir şeyden bahsettim,anlatabilmişimdir umarım..

fangio
30-12-2008, 22:48
2 buçuk sene boyunca citroen c2 aracım oldu,bilmediğim yaşamadığım bişeyi yazmam buraya heralde,garezimiz yok citroene veya herhangi bir markaya arabama severek binmiş ve satmış bir insan olarak..
Verdiğin alakasız örneği anlayamadım açıkcası,trafikte bindiğim aracının yürüyeni ile mi wrc'de şampiyonluklar kazanılıyor?Çok araştırdın ve biliyorsun heralde..Konunun başka bir yere kaydığı yok,arkadaş fikir edinmek istemiş,araba hakkında bilgi vermeye çalışmış burdaki herkeste.Niye bu kadar gücendin anlamadım,genel birşey yazdım.. :)

Piyasada peugeot ve citroen araçlarına binipte belli bir kilometreden sonra yürüyenden gelen sesler ve sorunları yaşamayan kaç arkadaş var acaba?
Bunları bilmek için citroenin fabrikasında doğup büyümek,yıllarını geçirmek gerekmiyor,kullanıcı olarak söylüyorum.
Citroen'den öncede 2 tane 106gti'ım oldu.Yeterlidir heralde içlerinde olup,tecrübe edinmek için..
Kronik bir şeyden bahsettim,anlatabilmişimdir umarım..

Allah'a şükür benim ve yakın çevremdeki Citroen sahibi arkadaşlarımın bu tarz problemleri olmadı. Elbette bu kimsenin başına gelmiyor demek değil tabii ki. Ancak yürüyen olarak kıyasladığın araç Renault olunca bana biraz garip geldi. Ayrıca Renault'nun yürüyeni sağlam deyip Symbollerin kötü denmesi de tutarsız olduğundan cevap yazdım. Herkesin bildiği Fransız araçların nazik araçlar olduğudur. Ancak bu biraz fazla abartılan bir durum.

Karşılaştrılan iki araç içinde bende Astrayı tercih ederdim. Alınacak araçların donanım paketlerini bilmediğimden onunla ilgili karşılaştırma yapmayacağım.

Renault Megane hb elbetteki Fransa üretimi olduğundan işçiliği Sedan kardeşinden daha iyi olduğu aşikar.

Bizim kullandığımız iki megane sedan da da 1.5 yıl içinde dashboarddaki sert plastik kısmı ve kapı kolları plastiklerinde soyulmalar oldu. Bu kadar kısa sürede dashboardtan bozuk yollarda ses gelmesi de üzücüydü. Araç konfora yönelik seçilmiş süspansiyon sisteminden dolayı ağırlık transferlerini hiç sevmiyor. Hissiz bir direksiyon da cabası oluyor. İki aracımızda otm. şanzımandı ve ikisinde de şanzıman problemi yaşadık. Sinyal farlarında da sürekli problemler yaşanmıştı.

Astra'nın direksiyon kutusunda kronik bir problem vardı. Bu durum sanırım düzeltilmiştir. Motor olarak Megane'ın motoru 8v ve yakıt tüketimi açısından da Astra bir adım öne çıkıyor.

DoDo_hamann
31-12-2008, 12:18
Yazımı tekrar okursanız,ben symbollerin çektiği kahrı hiçbir araba çekmiyor yazmışım ve yürüyeninin sağlam oldugunu doğrulamak için bu cümleyi yazmışım ayrıca bahsettiğiniz düşük iç aksam kalitesindende bahsetmişim,yürüyenle iç aksam kalitesinden gelen sesler farklı şeyler..Renautl diğer Fransız markaları kadar hassas değil kullanıcı olarak benim tecrübem bu şekilde,aynı zamanda clio3 kullanıyoruz..

nightkids_han
31-12-2008, 17:24
aslında bende 1 nebze katılıyorum
citroen we peugeot avrupa standartlarında üretior ama malumumuz TR'nin imkan we yolları renault biras daha buraya uyarlıyor arabaları bu 1 gerçek

EMG
31-12-2008, 17:26
Astra tercih ederdim ben. Sebep; opelin daha kaliteli olması ve renoyu sevmemem.

TT_BOY
31-12-2008, 19:03
Bende Astra derim gayet hoş

Melih-Ö
31-12-2008, 19:11
Benim tercihim Ahsradan yana olurdu. Megane a göre daha hoş duruyor. Ben dış görünüş olarak değerlendiriyorum:)

said_
31-12-2008, 19:15
astra opel kalitesi daha iyidir reno dan

redlinern
01-01-2009, 00:30
astra daha bi yakışıklı geliyor bana..Megane su gbi satıyor buda benim içn eksi bi nokta az olan tercihimdir....

gtti
01-01-2009, 00:37
Bende opel derim.

emretorlak
01-01-2009, 01:56
İkisindende uzak dururum!
1-Opel Astra cdti 90hp yepyeni bir araç olmasına rağmen motoru fabrikasyon bir hata nedeni ile yağ yakıyor.Hatta bu sitede bile bu sorunu yaşayan insanlar biliyorum.Size detaylı bilgi verecekleridir.
2-Renault T.C. yollarına iyi adapte olmuş bir arabadır.Fakat araç içinde kullanılan ucuz plastik uzak durmam için yeter de artar!

selcukkoylu
01-01-2009, 03:51
1-Opel Astra cdti 90hp yepyeni bir araç olmasına rağmen motoru fabrikasyon bir hata nedeni ile yağ yakıyor.Hatta bu sitede bile bu sorunu yaşayan insanlar biliyorum.Size detaylı bilgi verecekleridir.
2-Renault T.C. yollarına iyi adapte olmuş bir arabadır.Fakat araç içinde kullanılan ucuz plastik uzak durmam için yeter de artar!

bencede 2 sindende uzak dur.benzinli bir araba seç astra classic olabilir,corolla olabilir.bende astrada vardı meganede,astra megane yi ikiye katlar ama daha iyileride var

PROMINENT
01-01-2009, 10:12
c4 dizel yada focus dizele yönel derim..
ghia paket bir dizel..
bence en mantıklı seçim...

nightkids_han
01-01-2009, 10:45
walla arkdaşlar meganenin iç kalitesi hiçde düşük değil
daha onceden 80lik HB'im wardı sonrdan pert oldu o yüzden yeni arayış içindeyim
bende citroen , focus ve peugeot'tan daha iyi malzeme kalitesi olarak
o benim açımdan sorun değil, astra'ların soğukta çalışmama sorunları wardı halen çozuldumu bilmiyorum , megane'de herhangi 1 sorun duymadım ama bilmiyorum kararsızım, gidiş olarak astra 1.3 iyi diyen war ölü diyen war henüz anlayabilmiş değilim megane'de öyle 1 sorun yok ,hatta sınıfında en güçlüsü 110lukların 1 gerisinden geliyor...

Pugracer
08-01-2009, 13:04

Temmuz ayında sıfır Astra CDTI aldım, şu anda 13700km de ve bir kere bile yağ ilave etmedim, genelde sakin araç kullanırım. Otobanda yokuş aşağı bir kere 210 da gördüm anlık olarak... tam gaz otobanda çoooook uzun süre de gittiğim oldu.Her yeni araçta motorun alışmasından ötürü belli bir zaman yağ eksiltme doğaldır. Ama ben 13700km yapmama rağmen hala yağ seviyesi çubuğun alt seviyesine gelmemişse burda bir durup düşünmek lazım. Şahsen bu sorunu yaşamamış biri olarak size detaylı bilgi vermek istedim.

emretorlak
08-01-2009, 19:23
Temmuz ayında sıfır Astra CDTI aldım, şu anda 13700km de ve bir kere bile yağ ilave etmedim, genelde sakin araç kullanırım. Otobanda yokuş aşağı bir kere 210 da gördüm anlık olarak... tam gaz otobanda çoooook uzun süre de gittiğim oldu.Her yeni araçta motorun alışmasından ötürü belli bir zaman yağ eksiltme doğaldır. Ama ben 13700km yapmama rağmen hala yağ seviyesi çubuğun alt seviyesine gelmemişse burda bir durup düşünmek lazım. Şahsen bu sorunu yaşamamış biri olarak size detaylı bilgi vermek istedim.

Aracınızı güle güle kullanın.Sakin araç kullandığınızdan bahsetmişsiniz.Belkide yüksek devirli kullanımda yağ eksiltiyordur.Ama yine de sizin problem yaşamıyor olmanız bu araçta böyle bir sorun olmadığını göstermez.Duyduklarım bu yönde.

Ben peugeot kullanıyorum ve aracımdan hiçbir şikayetim yok sorunsuz kullanıyorum.Peugeotların sorunsuz ve dayanıklı aletler olduğunu söyleyebilir miyim?Sanmıyorum:)

JOSEFGT
08-01-2009, 21:45
donanım, konfor, yakıt ekonomisi, estetik gibi elemanlardan dolayı astrayı tercih ederim. Bende bir opel sahibiyim, megane dci kullandım ama hiç tatmin edici değil :) donanım olarak tam bir hayal kırıklığı yaşadım

levent
09-01-2009, 00:50
astrada da arkaya sığma(ma) sorunu var benim için :)

Eriador
09-01-2009, 03:44
Astra alman ruhuna sahip bi araba ... konfor bakımından megan dan çok daha üstün .

ben astra yı seçerdim

Pugracer
09-01-2009, 08:23
Aracınızı güle güle kullanın.Sakin araç kullandığınızdan bahsetmişsiniz.Belkide yüksek devirli kullanımda yağ eksiltiyordur.Ama yine de sizin problem yaşamıyor olmanız bu araçta böyle bir sorun olmadığını göstermez.Duyduklarım bu yönde.

Ben peugeot kullanıyorum ve aracımdan hiçbir şikayetim yok sorunsuz kullanıyorum.Peugeotların sorunsuz ve dayanıklı aletler olduğunu söyleyebilir miyim?Sanmıyorum:)

Teşekkürler. Size de.

Sakin kullanırım genelde ama uzun yolda çok uzun süre yüksek devirde gittiğim oldu. Geçmişte 106GTI, E36 M3, S2000 gibi araçlarım olduğu için bu araç sadece BENİM için beni bir yerden bir yere götürme vasıtası. Araçtan bir beklentim yok. 1280 kg ve 1248cc bir araç ne kadar performanslı olabilir ki zaten....

Başka Astra 1.3 CDTI' lar yağ eksiltmiş olabilir ama büyük ihtimalle kullanımla alakalıdır diye düşünüyorum.:soru:

Her araçta sorun çıkabilir, sonuçta insan yapısı. fabrikadaki robotların bile yazılımını insanlar yapıyor. Ama sorunsuzluk için en iyisi japon otomobilleri:icon_tup:

emretorlak
09-01-2009, 08:53
Megane-Astra karşılaştırmasında bile döndük dolaştık yine Japon'a geldik.Hayırlı işler:)

torrento
12-01-2009, 19:24
kardeşim meganı al geç astyranın yüzüne bile bakma her ikisininde sahibi oldum opel beş para etmez kalite diye bişey yok yani eski opel değil meganı öneri,rim herşeyiyle harika bir araba dizelde üzerine tanımam

Alper D.
03-02-2009, 10:57
bende şubat ayında astra cdtı aldım 1 sene oldu tam su anda 65000 km ye geldı hıc te yag falan eksılttıgını gormedımkı arabalara ılgılı bırıyım bunu ılk defa duydum megane a gore cok daha kalıtelı bır ıc yapıya sahıp ve daha kalıtelı bır araba ama sımdıkı aklm olsa cıtroen c4 alırım. ama megane hayatta almam..

MeJo
09-02-2009, 00:42
kesinlikle astra derdim her ne kdr opel i sevmesem de megane cok emanet duruyor :)
yada Honda kullanıcı olduum için öle gelebilir :) :)
opel astra dizele bindim gidişi gayet hoş ama megane için bilgim yok

Emir_b16a
09-02-2009, 00:58
focus alma şansın warsa focus derim

illa ikisi arasında seçim yapiim diosan almandan şaşma ne olursa olsun