Orijinalini görmek için tıklayınız : TV Alacagım,Lutfen Yardım...
Arkadaslar,evdekı Panasonic tv miz ekranında cızgıler oynamaya basladı bı aksam. Sanırım bozuluyor,2008 yılında buyuk paraya almıstım,hala bır cok tv den kalıtelı.
Suan temız gosteren,teknolojık gereklerı karsılayan,fıyatını hak eden TV arıyorum.
Fıyatı cok onemlı degıl ama ucuk da bır sey ıstemıyorum. Berrak goruntusu olsun,yenı teknolojıyı karsılasın...
Bazı tv lerın renklerı cok yapmacık,cok parlak.
Sizlerden guzel tavsıyeler beklıyorum....:icon_tup:
onursumer
05-03-2018, 23:48
şuan günmüzde kotu televizyon kalmadı
renk olarak panasonic ten memnunsan büyük ihtimalle sonrasında lg veya philips hoşuna gidicektir
samsung biraz daha parlak ve canlı renkler sunuyor
kaç inç düşünüyorsun ?
55 inch için : LG OLEDB7A veya Sony 55XE9305 alınabilir. Bir alt model olaral daha uyguna ise Sony 55XE9005
KemalHDH
06-03-2018, 00:07
Abi modellerini bilmiyorum ama yine Panasonic al derim. Teknolojik yada fiyat olarak eşdeğer diğer markalarla arada kalırsan tercihin Panasonic olsun.
Sony yada sharp öneririm ikiside olmazsa lg
Yiğit G.
06-03-2018, 02:07
burada baya yorum var..
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/225760-4k_tv_tavsiyesi.html
Panel konusunda Samsung en iyisi. Bir çok tv markası kendi markasını kendi teknolojisiyle çıkarsada paneli samsungtur. Curved olmayan herhangi bir QLED tv alırdım abi yerinde olsam. Q7F kodlu olanlar en son çıkan modeller. Örneğin 55Q7F 55" 65Q7F vs. kullanım alanına bağlı olarak Q7F leri tavsiye ederim curved değil flat olanlarını.
Mağazalara gidip görüntülere bakarak aldanma abi asla o yapay görüntüyü film ve ya tv izlerken alamayacaksın zaten
Kendimi güncelliyorum :) Q8C ler gelmiş 2018 olarak en yeni modeller Q8C... Q7F bir eskisi. Takip edeli o kadarda uzun süre olmadı ama yenisi çıkmış demek ki :) fiyat konusunu sorun etmeyeceğini bildiğim için en üst segmenti tavsiye ediyorum abi fiyatlar biraz uçuk haberin olsun
onn_dear
06-03-2018, 05:25
LG dışında bakmayın derim. Samsung aldım garanti biter bitmez bozuldu çöpe gitti.
LG de koruma paneli var elinizde ekrada vurun led panelde sıkıntı olmaz, samsungda koruma paneli yok elini ekrana dokunduğunda izler kaldığını göreceksin yani samsung renkleri o yüzden canlı ve parlak ayrıca dinamik modu diğer tv leri üzer tasarımı olsun panelinden kumandasına kadar şuan samsung açık ara önde
Samsung ve LG ikisi de kendi panellerini kendi yapar. Koreliler bu işte çok öndeler bence.
Emre Akçay
06-03-2018, 08:16
LG 55EG910V Oled var bende, 55 inç, curved. Kesinlikle tavsiye ederim. Tek eksiği 4K değil fakat günümüzde gerek de yok.
Korollacı
06-03-2018, 08:34
dahili uydu alicili philips onermem kanal degistirmek tv acma kapama cok yavas.
osmanaydo
06-03-2018, 08:38
2007'de Sony lcd almıştım.
Ata biner gibi bindiği oldu benim bebelerin. :)
Sevmediği çizgi film olunca, ekrana şaplaklar - yumruklar.
Hala çalışıyor.
Benım panasonic de cok saglamdı ama dun geve bırden ekranda kucuk cızgıler yanıp sonmeye basladı.
Suan kı tv 106cm ama 120 cıvarına kadar oldugu yere sıgar. Anladıgım kadarıyla herkes samsung onerıyor. Yenı teknoloji de qled tv ler yada oled de olabılır. :)
Nerden almak gerek,samsung bayısınden mı yoksa herhangı teknolojı magazasından mı?
Eskıden panasonıc baya kalıtelıydı,demek kı korelıler cok gelıstırmıs kendını.
Pekı suan kı tv nın tamırınden kım anlar? Ozellıkle anadolu yakasında kımı tavsıye edersınız.
Benım panasonic de cok saglamdı ama dun geve bırden ekranda kucuk cızgıler yanıp sonmeye basladı.
Suan kı tv 106cm ama 120 cıvarına kadar oldugu yere sıgar. Anladıgım kadarıyla herkes samsung onerıyor. Yenı teknoloji de qled tv ler yada oled de olabılır. :)
Nerden almak gerek,samsung bayısınden mı yoksa herhangı teknolojı magazasından mı?
Pekı suan kı tv nın tamırınden kım anlar? Ozellıkle anadolu yakasında kımı tavsıye edersınız.
Samsung alma abi çok çiğ ve yapmacık geliyor bana izlerken renkler sebebiyle. Annemler'de Samsung var ben LG kullanıyorum. Görüntü doğallığı arasında dağlar kadar fark var.
Webos 3 işletim sistemli 4k LG tavsiye ederim. Ben alırken extra Harman Kardon paketlisini aldım, ek ses sistemine de ihtiyaç duymadan izliyorum.
individual
06-03-2018, 09:56
Samsung renkleri çok patlatıyor.LG daha soft daha iyi bir görüntü kalitesi veriyor.
golgeoyunu03
06-03-2018, 09:57
Sony 55xe9005 derim
onn_dear
06-03-2018, 10:01
Bu arada philips kesinlikle alınmaz. Kanal geçişleri minimum 3 5 sn bekliyor açılırken de öyle
Samsung renkleri çok patlatıyor.LG daha soft daha iyi bir görüntü kalitesi veriyor.
Aradığım ama bulamadığım cümleyi kurmuşsun :) İnanılmaz patlıyor renkler Samsung'da izlerken kör ediyor resmen ki ayarlarından vs baya bir uğraştım ama olmadı.
Annemler gerçekten pişman Samsung konusunda
rain man
06-03-2018, 10:12
Giriş ve orta seviye ürünleri bile karşılaştırınca bu muhabbet farkediliyor. Samsung ve diğer bir çok markada gözüm uyum sağlamıyor lg bariz daha doğal bir renk tonu sağlıyor. Belki üst seviye ürünlerde daha farklı bir durum vardır o yüzden ürün tavsiyesinde bulunamıyorum ama ben olsam lg bakardım.
samsung almada ne alirsan al , 2. televizyonum panel arizasi yaşadi.her markanin paneli samsung olsada o panel samsungdayken sorun oluyo baska markadayken sorun olmuyor bunu anlayamadim.
Benim bir arkadaşım var. Eskiden Erenköy Panasonic yetkili servisteydi, şimdi Göztepe Arçelik'te. Kendi de evinde Panasonic plazma kullanıyor hatta :)
Eski elektronikçidir. FB Statında 1907 tribün katının tüm işlerini de o yapar, maç günleri nöbetçi olarak acil durumlar için orada olur vs.
Samimi arkadaşımdır, istersen telefonunu verebilirim
samsung almada ne alirsan al , 2. televizyonum panel arizasi yaşadi.her markanin paneli samsung olsada o panel samsungdayken sorun oluyo baska markadayken sorun olmuyor bunu anlayamadim.
Kanka panel Samsung da kalitesi kaçıncı seviye? Bir de panel driver'ları çok ama çok önemli. Dandik olursa isterse panel ağzıyla kuş tutsun. Ya çabuk bozulur yada görüntü kalitesi iyi olmaz.
İş içine girdikçe çok teferruatlı. En iyisi genel kullanıcıların memnun kaldığı bir marka alıp geçmek.
Ben LG flat lcd kullanıyorum. 3D vs. full cihaz. Dahili uydu alıcısı kanal değiştirme hızı adamı kanser eder. Turkcell TV kullandığımdan kanser olmadım çok şükür :) Onun dışında 2,5 yıldır gerçekten memnunum
Arkadaslar,evdekı Panasonic tv miz ekranında cızgıler oynamaya basladı bı aksam. Sanırım bozuluyor,2008 yılında buyuk paraya almıstım,hala bır cok tv den kalıtelı.
Suan temız gosteren,teknolojık gereklerı karsılayan,fıyatını hak eden TV arıyorum.
Fıyatı cok onemlı degıl ama ucuk da bır sey ıstemıyorum. Berrak goruntusu olsun,yenı teknolojıyı karsılasın...
Bazı tv lerın renklerı cok yapmacık,cok parlak.
Sizlerden guzel tavsıyeler beklıyorum....:icon_tup:
Tek tavsiyem Sony bravia 55xe9005 .
Başka hiç bir tv ye bakma .
Tek tavsiyem Sony bravia 55xe9005 .
Başka hiç bir tv ye bakma .
Kesinlikle öle bende 65xe9005 ini kullanıyorum ve cok memnunum
Bende LG70UH700V var baya memnunum 4K HDR ve iyi fiyata aldım. Sonos la ses te görüntüde süper
MertSerhanÖ.
06-03-2018, 11:32
kesinlikle LG almalısınız.Son bi kaç yıldır açık ara önde tv'ler arasında.
onursumer
06-03-2018, 11:43
abi kişisel goruşum panasonic ten sonra samsung renkleri çok fazla canlı yapmacık gelebilir parlaklıktan hoşlanmıyorsan LG bakabilirsin
burak_2885
06-03-2018, 12:10
Abi tv yi koyacağın oda/salon kaç metrekare bilemem ama 140 falan bakmalısın bence :)
Kanka panel Samsung da kalitesi kaçıncı seviye? Bir de panel driver'ları çok ama çok önemli. Dandik olursa isterse panel ağzıyla kuş tutsun. Ya çabuk bozulur yada görüntü kalitesi iyi olmaz.
İş içine girdikçe çok teferruatlı. En iyisi genel kullanıcıların memnun kaldığı bir marka alıp geçmek.
Ben LG flat lcd kullanıyorum. 3D vs. full cihaz. Dahili uydu alıcısı kanal değiştirme hızı adamı kanser eder. Turkcell TV kullandığımdan kanser olmadım çok şükür :) Onun dışında 2,5 yıldır gerçekten memnunum
kanka 2009 yapimi lg plazma tv var evde , hala taş gibi birkere bile servis gormedi acilmamazlik etmedi.samsung modelini bilmiyorum eve gecince yazayim bakip , tvdeki goruntunun yarisi cizgi cizgi beyaz yarisi normal gosteriyo , ikinci panel arizasi yasayan samsungum bu.hadi bunuda gectim laptop aldim samsung koyu bordo /mor renk gr force kartli i5 falan zamaninda 5 lira para saydim ne oldu ? 6.ayda servis gormeye basladi halada servislik durumda koydum kenara atıl olarak duruyo.samsung s3 aldim s4 aldim ikiside perisan oldu , bu samsung napiyorsa nasi bi uckagitci teknoloji kullaniyorsa hepsinin omrunu geberme saatini belirlemis gibi :) benim samsung tvnin donanim haberde konusu vardi adaminda benimde garantisi bittikten 19 gun sonra tv bozulmustu , enteresan bu. tvde lgden telefonda general mobileden şaşmiyorum artik :)
ahmetgurlek
06-03-2018, 13:40
55mu9000 samsung aldım. 7000<8000<9000 diye sıralayabiliriz modelleri. 6 aydır kullanıyorum. renk ayarları çok detaylı ve biraz da karmaşık. spesifik ayarlar yapmak gerekebiliyor. örneğin sinema filmi için yaptığın ayar maç konusunda sönük kalabiliyor. ben ağırlıkla spor müsabakaları izlediğim için ona göre bi ayar yaptım. renkler gerçekten çok canlı. ancak aynı ayar ile bi film veya dizi izlemeye kalktığında özellikle arkadan ışık gelen sahnelerde sanki buğulu gibi oluyor görüntü. biraz uğraşırsan hepsi için ayrı ayar yapabilirsin tabi.
sonuç olarak ben şahsen samsung öneririm. kendim araştırma yaparken de lg ve samsung arasında kaldım. bence şu anda tv piyasasının mercedes ve bmw'si bu ikisi. ikisi de seni memnun eder diye düşünüyorum
alperaslann
06-03-2018, 14:38
55mu9000 samsung aldım. 7000<8000<9000 diye sıralayabiliriz modelleri. 6 aydır kullanıyorum. renk ayarları çok detaylı ve biraz da karmaşık. spesifik ayarlar yapmak gerekebiliyor. örneğin sinema filmi için yaptığın ayar maç konusunda sönük kalabiliyor. ben ağırlıkla spor müsabakaları izlediğim için ona göre bi ayar yaptım. renkler gerçekten çok canlı. ancak aynı ayar ile bi film veya dizi izlemeye kalktığında özellikle arkadan ışık gelen sahnelerde sanki buğulu gibi oluyor görüntü. biraz uğraşırsan hepsi için ayrı ayar yapabilirsin tabi.
sonuç olarak ben şahsen samsung öneririm. kendim araştırma yaparken de lg ve samsung arasında kaldım. bence şu anda tv piyasasının mercedes ve bmw'si bu ikisi. ikisi de seni memnun eder diye düşünüyorum
Işık süzmesi yaşıyor musunuz?
Kendi evimde iki tane LG kullanıyorum ancak biri LCD diğeri ise LED ekran.
Yeni teknolojilerle kıyas kabul etmez lakin TV'lerin ikisinden de oldukça memnunum.
LG'nin OLED'i ve Samsung'un QLED'i arasındaki kıyasları incelediğimde de yorumlar genelde ağırlıklı olarak LG'den yana.
Zaten burada da genelde LG ağır basmış.
araba 2 ayrılır mercedes ve diğerleri sözüne samsung ve diğerleri diyorum :) yıllarca çalıştım samsungdan vazgeçme servisi de iyidir sıkıntı olmaz ilkleride ondadır güncelleme vs olsun ;)
Otto_Skorzeny
06-03-2018, 19:09
Abi Lg veya Samsung... diğerlerine bakma bile
Aynen bunu yazmak için girmiştim ben de. :)
Bu işin ağa babası loewe dir en son modeli reference serisi galiba
Benim bir arkadaşım var. Eskiden Erenköy Panasonic yetkili servisteydi, şimdi Göztepe Arçelik'te. Kendi de evinde Panasonic plazma kullanıyor hatta :)
Eski elektronikçidir. FB Statında 1907 tribün katının tüm işlerini de o yapar, maç günleri nöbetçi olarak acil durumlar için orada olur vs.
Samimi arkadaşımdır, istersen telefonunu verebilirim
Cok sevınırım,en azından bıze yol gosterır....
Sony yada LG almalıyım anlasılan.
Ben yapmacık renk ve parlaklık sevmıyorum.
Panasonic plazma kullanıyorum,2008 cıddı para vermıstım. Inanın bır cok tv den daha dogal ve yumusak bır goruntu sunuyor.
Panasonic plazma kullanıyorum,2008 cıddı para vermıstım. Inanın bır cok tv den daha dogal ve yumusak bır goruntu sunuyor.
Arkadaşımda Panasonic plazma kullandığından ne demek istediğini anlıyorum abi. O yapmacık pastel renk kesinlikle yok. Enerji tüketimi biraz fazla ama değer :)
Özelden mesaj attım
onursumer
06-03-2018, 23:41
Aynen bunu yazmak için girmiştim ben de. :)
o işi çozduler :D
Emrecan-R
06-03-2018, 23:57
Bu işin ağa babası loewe dir en son modeli reference serisi galiba
55 inç 35.000 tl :D :D
o işi çozduler :D
Güncelliyorum her yazılım geldiğinde önceki tvlere de çözüm bulurlar diye ama malesef. Hala aynı. :)
loewe ye 5 kuruş vermem .geç açılır adamı kanser eder. adı satar ,diğer tvlerden farkı anlamazsınız.
Katılıyorum, anneme almıştım mutfakta izlesin diye hediye olarak. Sonra bir de uydu alıcısı almak zorunda kaldım. İşkenceden hallice Philipsin kanal değiştirmesi.
LG OLED65W7V 4K OLED TV | LG Electronics Turkiye (http://www.lg.com/tr/tv/lg-OLED65W7V)
Hastasıyım bunun
onursumer
07-03-2018, 09:45
Güncelliyorum her yazılım geldiğinde önceki tvlere de çözüm bulurlar diye ama malesef. Hala aynı. :)
eski seriler için yapıcak birşey yok
yeni modellerde çozduler tamamen işlemci vs alakalı bir durum yazılmlık iş değil malesef
OLEDler en iyisi oalrak lanse ediliyor ancak teknik ve sonuç açısından mevcut sistemler malesef plazmaların yanına bile yaklaşamıyorlar, oyüzden plazma gönlünüzde dursun.
Tavsiye olarak 1 ay önce TV baktım ve aldım Sony XE9005 ve üstü serileri tavsiye ederim, LG ve Samsunga göre fiyatları biraz daha yüksektir ama yanyana görünce bariz kalite farkı arada (benzer model seviyesi için).
Mid-Range olarak Sony XE9005'nin üzerine televizyon yok. Bir üstünde ise LG OLEDB7 ve yine Sony Sony XE9305 var (Sony daha parlak).
Televizyon markaya göre alınmaz. LG'nin ve Samsung'un giriş seviyesi ve orta seviye televizonları çöp. Siyahlar ne siyah renkler ne gerçek renk.
golgeoyunu03
07-03-2018, 14:22
yorumlardan sonra 55XE9005 alınmadı mı hala Murat abi :)
ahmetgurlek
07-03-2018, 15:04
Işık süzmesi yaşıyor musunuz?
bundan kastını tam olarak anlayamadım kardeşim ama ben sıkıntıyı şöyle anlatayım. film izlerken normal bir ortamda çekilen sahneye göre renk ayarı yaptığında inanılmaz net ve gerçek bir görüntü yakalayabiliyorsun. ama hemen arkasından atıyorum şöyle bi sahne geliyor: kapı açılıyor, açılan kapıdan biri geliyor, arkada da doğal olarak ışık. veya pencere önünde biri konuşuyor arkasındaki pencereden içeri bi ışık yansıyor. böyle bi sahnede ön plandaki görüntü, misal kişinin yüzü sanki önünde sis varmış, buğuluymuş gibi oluyor. renk ayarları arasında bu ışık farklılığına nötrlemeye yönelik ayarlar var. lakin o zaman da normal ışıklı sahnelerdeki netliği ve parlaklığı yakalayamıyorsun ya da ben bugüne kadar yakalayamadım. o yüzden ben ışıklı sahnelerdeki netlikten feragat ettim diyebilirim (zaten pek fazla, dizi, film vs de seyretmiyorum)
LCD tvler ilk çıktığında(2005 mi?) tüplü Sonymiz artık rahmetli olunca HD Ready olarak bir Sony Bravia almıştık, kısa zaman sonra ablamlar da aldılar hemen hemen aynı model Bravia, iki televizyonda da 2-3 senedir belli kısımlarda boydan boya yukarıdan aşağı pixeller öldü yeşil ve kırmızı renge döndüler. Çok film kasılmadığından öyle kullanılıyor TVler ama bir gün değiştirsek tekrar Bravia almayız gibi geliyor. Tamam 10 seneye yakın gittiler ama beklenti 15-20 sene sorun çıkarmamasıydı belki de :) Bilmiyorum ben mi abartıyorum
streetracer_nos
07-03-2018, 17:29
Murat abi led ve bununla bağlantılı teknolojide malesef yapmacık ve aşırı parlak renklerde geliyor.Çalışma mantığı olarak gelen veri cihazın işlemcisinden geçip o şekilde sana sunuluyor.Bu yüzden de samsungda parlak lg de daha az parlak ve yapmacık renkler görüyorsun.
2013t'en sonra plazma malesef bitti.O yüzden bulamazsın gibi.Fakat görüntü için en doğru seçim bu.
Led' de sharp iyidir.Eskiden market kanalında vardı fakat artık yok gibi.Bulabilirsen sharp al derim.
Samsung lg sony bunların hepsi artık birbirine çok yakın özellik ve görüntü olarak.
HondatugraL
07-03-2018, 22:23
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/223956-samsung_mu_lg_mi_kafam_allak_bullak_oldu.html?high light=televizyon
bu konudan vardığım sonuç doğrultusunda ben LG 55UH850V seçmiştim. Ama işler karışınca alamadık o ayrı gene gündemde dolanıyor böyle bir plan eğer netleşirse kesinlikle bu modeli alırım.
Bad-Fast
07-03-2018, 23:43
55mu9000 de olabilir samsung da çok iyi bir cihaz , ayrıca lg yerine sony derim tabi maddi durumda en büyük etken :)
Benim istegim renkleri dogala yakin gosteren.
Panasonic plasmadan cok memnunum,cok da para vermistim ama cok memnunum. Ariza kendi kendine gecti ama belki tekrarlar,bilemiyorum.
Butce sikintisi yok diyelim,plazmaya en yakin hangi tv yi almak gerek son tahlilde?
Sony yada sharp alayim,tam model kodu verirseniz alayim.
alperaslann
08-03-2018, 11:53
bundan kastını tam olarak anlayamadım kardeşim ama ben sıkıntıyı şöyle anlatayım. film izlerken normal bir ortamda çekilen sahneye göre renk ayarı yaptığında inanılmaz net ve gerçek bir görüntü yakalayabiliyorsun. ama hemen arkasından atıyorum şöyle bi sahne geliyor: kapı açılıyor, açılan kapıdan biri geliyor, arkada da doğal olarak ışık. veya pencere önünde biri konuşuyor arkasındaki pencereden içeri bi ışık yansıyor. böyle bi sahnede ön plandaki görüntü, misal kişinin yüzü sanki önünde sis varmış, buğuluymuş gibi oluyor. renk ayarları arasında bu ışık farklılığına nötrlemeye yönelik ayarlar var. lakin o zaman da normal ışıklı sahnelerdeki netliği ve parlaklığı yakalayamıyorsun ya da ben bugüne kadar yakalayamadım. o yüzden ben ışıklı sahnelerdeki netlikten feragat ettim diyebilirim (zaten pek fazla, dizi, film vs de seyretmiyorum)
Bende aynı tvden aldım henüz taşınmadığımız için kurulum olmadı. Tv hakkında ışık süzmesi var yazmışlar hepsinde (Sanırım kanal değişirken ekranın belli yerlerinden ışık vuruyor ekrana ya da kapalı iken oluyor tam bir fikrim yok) hatta Samsung bayiisine gittiğimde Samsung kendi bayilerinden satışını durdular dediler. Sadece Teknoloji mağazalarında satılıyormuş. Ancak çok beğendiğim için değiştirmek içimden gelmedi benim.
streetracer_nos
09-03-2018, 09:13
ışık süzmesi kenardan aydınlatmalı tüm led tv lerde var olan birşey..Tv boyutu büyüdükçe daha fazla göze batar.
https://mobile.donanimhaber.com/store/9a/d8/ae/9ad8ae827519fe4218e101a28fdcd512.JPG
alperaslann
09-03-2018, 10:50
Bilgilendirme için teşekkürler
onursumer
09-03-2018, 10:59
eğer tv ust seri ise local diming vardır haliyle bu sorunla karşılaşmazsınız görüntü nerdeyse sadece ordaki ışık yanar diğer yerler siyah gozukur
rain man
09-04-2018, 14:14
Yeni konu açmayayım, burada konuşulmuştu. Giriş seviyesi fhd Lg 32 inç televizyonum var. Aslında gayet tatminkar ama yeni eve geçerken salona daha iyi uyacağını düşündüğümüz için 40 43 inç ölçülerinde televizyon bakıyorum. Smart tv zımbırtısı genelde çok hızlı olmadığı için şart değil. Harici uydum falan da var, en kötü onu kullanırım. Özellikle istediğim güzel görüntü, kaliteli renkler vs vs. Fiyat olarak limitim 3000 tl civarı. Aklımda memnun kaldığım için Lg var henüz piyasa araştırması yapmadım. Tavsiyelerinize açığım.
Yeni konu açmayayım, burada konuşulmuştu. Giriş seviyesi fhd Lg 32 inç televizyonum var. Aslında gayet tatminkar ama yeni eve geçerken salona daha iyi uyacağını düşündüğümüz için 40 43 inç ölçülerinde televizyon bakıyorum. Smart tv zımbırtısı genelde çok hızlı olmadığı için şart değil. Harici uydum falan da var, en kötü onu kullanırım. Özellikle istediğim güzel görüntü, kaliteli renkler vs vs. Fiyat olarak limitim 3000 tl civarı. Aklımda memnun kaldığım için Lg var henüz piyasa araştırması yapmadım. Tavsiyelerinize açığım.
Samsung UE43MU7000 43" MU7000 7 Serisi Flat 4K UHD TV Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/samsung-ue43mu7000-43-mu7000-7-serisi-flat-4k-uhd-tv-p-HBV000005EL0N)
iş görür gibi bu boyutlarda.
rain man
09-04-2018, 14:29
Samsung UE43MU7000 43" MU7000 7 Serisi Flat 4K UHD TV Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/samsung-ue43mu7000-43-mu7000-7-serisi-flat-4k-uhd-tv-p-HBV000005EL0N)
iş görür gibi bu boyutlarda.
Olumsuz yorumlarda görüntü açısının yetersiz olduğu belirtilmiş. Tecrübe ettiniz mi böyle bir durum? Benim de ilk gözüme çarpan ürünlerden oldu ama olumsuz yorumlardan sonra çekindim.
barakuda26
09-04-2018, 15:31
3000 tl gibi bi limit 43'' için iyi bi limit. Bence 43'' yerine daha büyük tv'lere bakabilirsiniz, çok özellik aramıyorsunuz zaten salon eğer 25-30 m2 civarı ise 55'' ideal oluyor.
rain man
09-04-2018, 15:40
3000 tl gibi bi limit 43'' için iyi bi limit. Bence 43'' yerine daha büyük tv'lere bakabilirsiniz, çok özellik aramıyorsunuz zaten salon eğer 25-30 m2 civarı ise 55'' ideal oluyor.
Salon 16 17 m2. Zaten kısa duvarlar arası mesafe tv'ye uzak olan duvar olacağı için (koltuktan konsola tahmini 3 metre civarı olur herhalde) haliyle 50 ve üstü ölçüler fazla olacaktır. Ama 43 ve 40 " tam aradığımız ölçü gibi. Bir teknoloji firmasına gidip canlı şekilde görmeye çalışacağım yine de. Üstte yazılan yorumdaki ürünle beraber şu var kafamda;
LG 43UJ651V 43" 109 Ekran 4K Uydu Alıcılı Smart Wi-Fi LED TV Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/lg-43uj651v-43-109-ekran-4k-uydu-alicili-smart-wi-fi-led-tv-p-HBV000005EL1R)
Benim için az da olsa önemli olan her yönden görülebilmesi, gün ışığından çok etkilenmemesi ve renklerin doğallığı. Her ne kadar teknoloji şans işi olsa da nokta atışı bir ürün almak istiyorum.
LG 55UJ651V 55'' (139 CM) 4K UHD webOS 3.5 SMART TV,DAHİLİ UYDU ALICI - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lg-55uj651v-55-140-cm-4k-uhd-webos-3-5-smart-tv-dahili-uydu-alici.html)
arkadaşlar fiyat performans olarak nasıldır önerebilir misiniz ? Harman kardon olanlar ile çok fark var mı arasında
rain man
14-04-2018, 09:46
LG 55UJ651V 55'' (139 CM) 4K UHD webOS 3.5 SMART TV,DAHİLİ UYDU ALICI - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/lg-55uj651v-55-140-cm-4k-uhd-webos-3-5-smart-tv-dahili-uydu-alici.html)
arkadaşlar fiyat performans olarak nasıldır önerebilir misiniz ? Harman kardon olanlar ile çok fark var mı arasında
Konuya yazdıktan sonra bir kaç yerde araştırma yaptım. Bildiğim kadarıyla yanıtlayayım. Tv'lerde en sık iki tip panel kullanılıyor. Ips ve va panel diye. Ips panelde renkler biraz daha cıvıl cıvıl gibi daha geniş bir açıdan görünülme imkanı sunuyor ancak karanlık ekranlarda siyahların kalitesi beğenilmiyor ve ışık sızmasından bahsediliyor.
Va panel ise daha karşıdan bakmayı gerektiriyor, yanlardan bakınca görüntü kararıyor. Ancak siyah ve renk kalitesi daha gerçekçi. Genelde iyi tv'lerin bu sebeple Va panel olması gerektiği savunuluyor benim gördüğüm.
Ayrıca 50 inç altında markalar en iyi teknolojilerini pek kullanmıyor. Üstünde ise oled qled nanocell Vs gibi teknolojiler dahil oluyor ve ürünler birbirinden ayrılıyor.
Benim gördüğüm kadarıyla gerçekten iyi bir ürün isteniyorsa va panel olması şart, 50 inç üstü ise 100 hz yenilenme hızı olmalı. Onun haricinde ses kalitesi-smart fonksiyonun kalitesi arza göre değişiyor.
Aynı banttaki ürünler kıyaslandığında sıralama şöyle oluyor
Görüntü
Sony>samsung>lg
Smart tv fonksiyonu
Lg>samsung>sony
Bu sebeple fp ürünleri genelde samsungdan çıkıyor. Samsung mu8000 serisi özellikle tavsiye ediliyor. Benim araştırmalarım sonucu çıkarımlarım bunlar.
Yine de canlı olarak görmeden karşılaştırmadan almayın...
Ben lg 49 sj800 isimli ürünü almaya karar verdim. Benim en çok o hoşuma gitti aldığım fiyat bandında.
Hem bu konuyu takip ediyordum hem de internette çok araştırdım. Sony 55 inç KD 9005 aldım ben. Doğubanktan 5600 tl ye hallettim. Tv nin görüntü kalitesi gerçekten harika, renkler gerçek herhangi bir yapaylık yok ve ışık sızması çok az. Fiyat samsung ve lg ye göre yüksek yalnız bu cihaz oled tv performansı sunuyor... O yüzden fp ürünü olarak geçiyor piyasada. Tavsiye ediyorum.
Samsung 55MU8000 55" 139 Ekran 8 Serisi Premium Smart 4K Ultra HD LED TV | Teknosa (https://www.teknosa.com/urunler/110016112/samsung-55mu8000-55-139-ekran-8-serisi-premium-smart-4k-ultra-hd-led-tv?gclid=EAIaIQobChMItMvXkILQ2gIVg4KyCh08Ggj1EAQYA iABEgIEsPD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Sony Bravia KD-55XE9005 55" 140 Ekran [4K] Uydu Alıcılı Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/sony-bravia-kd-55xe9005-55-140-ekran-4k-uydu-alicili-smart-led-tv-p-HBV000004YJG2)
Sony 55XE8577 55" 139 Cm 4K HDR Android Smart LED TV Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/sony-55xe8577-55-139-cm-4k-hdr-android-smart-led-tv-p-HBV000007EDXI)
samsung ve sony arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ?
Philips e karşı hep on yargım vardı ancak aldırmadan aldım 55pus6581 cok guzel tv gerçek 100hz ve ambiyant ışığı tercih etmek icin yeterli sebeb
Samsung 55MU8000 55" 139 Ekran 8 Serisi Premium Smart 4K Ultra HD LED TV | Teknosa (https://www.teknosa.com/urunler/110016112/samsung-55mu8000-55-139-ekran-8-serisi-premium-smart-4k-ultra-hd-led-tv?gclid=EAIaIQobChMItMvXkILQ2gIVg4KyCh08Ggj1EAQYA iABEgIEsPD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Sony Bravia KD-55XE9005 55" 140 Ekran [4K] Uydu Alıcılı Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/sony-bravia-kd-55xe9005-55-140-ekran-4k-uydu-alicili-smart-led-tv-p-HBV000004YJG2)
Sony 55XE8577 55" 139 Cm 4K HDR Android Smart LED TV Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/sony-55xe8577-55-139-cm-4k-hdr-android-smart-led-tv-p-HBV000007EDXI)
samsung ve sony arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ?
Anıl abi sony 9005 aldım ve çok memnunum. Kesinlikle gerçek renkler var. Siyah ekranda beyaz ışık sızmasıda yok gibi.