Orijinalini görmek için tıklayınız : özel servis lütfen destek
prodorian
11-03-2018, 11:56
Arkadaşlar merhaba
Hali hazırda 3.000 m2 ilk bir servis yatırımı yapmaktayız kurumsal ve yetkili servis standartlarına sahip hasar mekanik ve 2.eli aynı çatı altında toplayacağız. Tüm mimari tasarım hizmetler hazır fakat İsim konusu da hiç bir fikrimiz yok basiretimiz bağlandı 😊😊
Çalıştığımız ajansın önerileri de çok basit geldi.
Benimde aklıma tech geldi neler bulmadı ki bizim şirketimiz için de bir ışık olacaktır.
Yardım ve önerilerinizi beklemekteyim.
Maxiboost
11-03-2018, 16:39
Çukur otomotiv
prodorian
11-03-2018, 18:53
Haha aklıma gelmedi değil
Garavel Usta
12-03-2018, 09:56
La Casa del Service (biliyorum igrenc)
Ben ikonik olması açısından "TAMİRHANE" olarak düşündüm. Ama kurumsal durmayabilir.
Ajans fikirleri basit geldiyse benimki basitin basiti olur.
by_hayali
12-03-2018, 11:52
Tech&Mech :)
prodorian
12-03-2018, 19:24
Hepsi çok değerli benim için bende kocaman tamirhane yazayım diyorum
PROMOTO, PROTO SERVİS olabilir
nikimyok
12-03-2018, 20:31
_ TamirCini
Hepsi çok değerli benim için bende kocaman tamirhane yazayım diyorum��
Bunu kullanırsan bir bakım ücretsiz yaptırırım artık orada :)
Şaka bir yana (kullanan yoksa , tescilli değil ise) fena da olmaz hani. Lütfen ingilizce bir isim koymayın. Dil zaten bozuldu , siz de bir katkıda bukunmayın.
Bu gün sanayide bir dükkan gördüm toyota üzerine. TOYOTAMİR yazmış güzel fikir olmuş bence.
Nightfish
12-03-2018, 21:11
Tek kelime ve Türkçe olması benim en çok dikkat edeceğim noktalardan birisi olurdu. Sonuna otomativ, garaj, motors vs bir şey eklenmesin. Ek olarak lütfen birinin soy adını yazıp da geçmeyin ayrıca. Bulacağınız kelime neyse kullanıldığında sizin servisinizi akla getirsin.
Yabancı bir isim olacak, nasıl telaffuz edildiğini açıklayana kadar bir ton uğraşacaksınız. Tamirhane bence de fazlasıyla başarılı bir isim.
Ayrıca bulacağınız isim potansiyel sloganlara da uygun olmalı.
turboman
12-03-2018, 23:38
Araba hastanesi
Türkçe bu geldi aklıma.
En azından sınıf ayrımı yapmamış olup her markaya hitap etmiş olur
prodorian
13-03-2018, 15:31
Kesinlikle Türkçe olacak isim.
Tamirhane benimde aklımda olan bir isimdi,ilerisi için :)
Hüner Mekanik
Detay Mekanik
Çatı Mekanik (Farklı alanları buluşturduğunuz için)
Direk "MEKANIK" de olabilir.
sekizsilindir
13-03-2018, 17:10
+periyodik
Sen istersen tamirhane de artı dan sonra
prodorian
14-03-2018, 19:51
Hasar onarım mekanik aynı yerde olacağı için tamirhane iyi duruyor fakat gelecek te 2.el de ekleneceği için olur mu onu düşünüyorum
hddsheriff
14-03-2018, 20:28
Xxxx hastanesi mantıklı hatta kaporta bölümüne ameliyathane vs gibi tabelalar koyup değişik bir konsept yapabilirsiniz
kurduğunuz muhite bağlı bir isim de olur TEM Otomotiv gibi
bir de basit geşen isimler nedir onları da alaydık daha iyi fikrimiz olabilirdi.
Tamirciiiiii :D Şaka şaka. Oto-Klinik geldi aklıma. Yada Otohane
O zaman bende bir ajans sahibi olarak yazayım :)
Amaç akılda kalması ise mutlaka anlamı olan bir kelime olmasına gerek yok.
Tamirhane dışında hiç bir örnek akılda kalıcı değil.
Size tavsiyem gelen isim önerilerini bir kez okuyun ve 3-5 kişiye daha okutun akılda hangisi kalıyorsa o isim kullanılabilir.
(seçeceğiniz kişiler sektör dışından ve kadınlar ağırlıkta olsun, yoksa bu sitede ki gibi sık sık kullanılan isim örnekleri ile karşılaşırsınız)
Kendini tekrarlayan sesleri seçmeye çalışın en güzel örneklerden biri vibio'dur
İnsan zihininde hızlı bir şekilde kalması ve unutulmaması için ya kelimeyi tekrarlamak ya da sesi tekrarlamak en kolay yöntemdir.
Tarkanın şarkılarının akılda bu kadar kalmasının nedenlerinden biri de budur (kuzu-kuzu, dudu dudu, muck-muck,vb)
Keşke size isim önerisinde bulunabilseydim fakat fatura kesmeden maalesef bu hizmeti veremiyoruz:)
Şaka bir yana ben ekip arkadaşlarımla paylaştım bir düşünün diye, aklımıza bir isim gelirse hemen paylaşacağım.
Ama tekrar söylüyorum Tamirhane hem akılda kalıcı hem kaliteli hem de retro olduğu için kalite algısı yüksek bir isim.
***** retro pek moda bu aralar.
Bir tavsiyem daha var Desesa gibi aslında bir açılımı olan isimlerde kullanabilirsiniz.
Desesa - destek / servis / satış (bu sadece bir örnek, algısı iyi değil ama hem kendini tekrarlaması hem de yapılan işe bir şekilde gönderme yapması açısından doğru bir örnek)
prodorian
16-03-2018, 18:53
Kesinlikle size katılıyorum. Burada asıl amaç yapılan iş ile anılmak ve akılda kalmak.
Ayrıca zihin yormaması. Farkli dillerde isim istemememin sebebi hem okunurluk hamde anlaşılabilirlik sizin ajansınızın adı ne ? Uygun olursa çalışmak isteriz 😊
Tamirhane'den esinlenerek "Tamir-î Hane" olabilir dedim.
mehmetRS
16-03-2018, 19:55
Tek şahıs mı sahibi acaba? atıyorum ortak vs varmı şirkette?
Yada birlikte yaptığınız kişi soyad olarak farklı ise, çok uzun değilse soy isimlerinden koyabilirsiniz ismi..
Atıyorum, Düzgün & Kılıç gibi..
Suits dizisine sardımda, orada avukatlık şirketinin ismi böyle idi, soy isimleri yapmışlar. Hoş duruyordu tabi direk isimle alakalı,
Fikir olsun maksat :)
Hayırlı olsun bu arada.
yigitblr
16-03-2018, 20:18
OTOSER bence mantıklı olabilir ya da bu isim gibi ağızdan tek seferde çıkan kalıcılığı yüksek isimler/markalar daha iyi bir seçim olur gibi geliyor.
prodorian
16-03-2018, 20:54
Tek şahıs mı sahibi acaba? atıyorum ortak vs varmı şirkette?
Yada birlikte yaptığınız kişi soyad olarak farklı ise, çok uzun değilse soy isimlerinden koyabilirsiniz ismi..
Atıyorum, Düzgün & Kılıç gibi..
Suits dizisine sardımda, orada avukatlık şirketinin ismi böyle idi, soy isimleri yapmışlar. Hoş duruyordu tabi direk isimle alakalı,
Fikir olsun maksat :)
Hayırlı olsun bu arada.
Teşekkür ederim tek sahibi var
İçinde "O" harfi olan markaların veyahut isimlerin akılda kalıcılığı diğerlerine nazaran daha fazla.
Buna istinaden düşünürken "Otomobol" diye bir isim geldi aklıma.
Tamirhane veya Tamirane diye bir mekan var bu arada Ayazağa'da, bir bakın isterseniz tescil durumuna.
İçinde "O" harfi olan markaların veyahut isimlerin akılda kalıcılığı diğerlerine nazaran daha fazla.
Buna istinaden düşünürken "Otomobol" diye bir isim geldi aklıma.
Tamirhane veya Tamirane diye bir mekan var bu arada Ayazağa'da, bir bakın isterseniz tescil durumuna.
Kafiyeye vurmusum kirbaci