PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasar kaydı hakkında

Pochemuchka
12-03-2018, 20:08
Merhabalar,

Bir araç için anlaştık fakat şu şekilde bir problemimiz mevcut.

Araç sahibinin demesine göre hasar kaydı yok fakat sms ile plakayı attığımda araçta 2 adet hasar kaydı çıkıyor.

Bizim almak istediğimiz araç 5 kapı hatchback trendy paket. Sms ile gelen aracın bilgileri 3 kapı hatchback comfort paket.

Araç sahibinden ruhsat görüntülerini ve şaşe numarasını istedim, bu şekilde bir problem olabiliyor mu?

derviscapaci
12-03-2018, 20:20
Plaka yanıltabilir . Şasiden en sağlıklı sonucu alırsınız

Pochemuchka
12-03-2018, 21:48
Plaka yanıltabilir . Şasiden en sağlıklı sonucu alırsınız

Peki, aracı aldıktan sonra plakayı değiştirirsem hasar kaydı silinir mi? (eğer yoksa)

nikimyok
12-03-2018, 21:57
Peki, aracı aldıktan sonra plakayı değiştirirsem hasar kaydı silinir mi? (eğer yoksa)

aracımı ikinci el olarak aldığımda plakasını değiştirmiştim. bana verilen yeni plakada aşağı yukarı 20.000 TL hasar kaydı gözüküyordu. aradan birkaç ay geçtikten sonra tramer kayıtlarında aracımın şase numarasıyla yeni plaka eşleşti ve o hasar kaydı silindi.

hddsheriff
12-03-2018, 23:23
Merhabalar,

Bir araç için anlaştık fakat şu şekilde bir problemimiz mevcut.

Araç sahibinin demesine göre hasar kaydı yok fakat sms ile plakayı attığımda araçta 2 adet hasar kaydı çıkıyor.

Bizim almak istediğimiz araç 5 kapı hatchback trendy paket. Sms ile gelen aracın bilgileri 3 kapı hatchback comfort paket.

Araç sahibinden ruhsat görüntülerini ve şaşe numarasını istedim, bu şekilde bir problem olabiliyor mu?

Sigortacı poliçeyi 3k comfort olarak kestiyse o şekilde çıkması normal , şaseden sorgulamakta fayda var

Octane
12-03-2018, 23:28
Plakanın önemi yok, ama ben mesela motoru alırken satışı düşündüğüm için seri plaka aldım. GE geldi. Gay Eray gibi geziom ortada, moralim bozuk.
Lanet girsin böyle ikinci el araç piyasasına.

Pochemuchka
13-03-2018, 09:51
Şimdi araç üstünde ki şase ve ruhsatta ki şase numarasını aldım arkadaştan ikisi tutuyor fakat şase ile sorguladığımda aynı sonucu veriyor.

derviscapaci
13-03-2018, 23:51
Şimdi araç üstünde ki şase ve ruhsatta ki şase numarasını aldım arkadaştan ikisi tutuyor fakat şase ile sorguladığımda aynı sonucu veriyor.

Şaseden sorguladığında ne çıkıyorsa gerçek odur. Hasar kaydı geliyorsa hasar kaydı vardır.

207_TR
14-03-2018, 23:03
şasi den de şaştığı oluyor. Moktan bir sistem.

Önceki gün şasiden çıkmayan hasar plaka dan çıktı. Plaka dan gelen sorgu cevabında da şasi numarasının son hanesi bilgisi tutuyordu.

altugkocer
16-03-2018, 09:34
Aklıma gelmişken ben de sorayım. Geçen bir araç için 5664'e mesaj attım. Gelen mesaj şu şekilde;

"***OV19 plaka ile sorgulanan araca ait poliçe bilgileri SBM kayıtlarında bulunmamıştır........."

Bu ne demek oluyor?

Bir de başka bir araç sorgulamamda, araç STI fakat gelen mesajda aracın modeli WRX olarak gözüküyor. Bu neden olur?

EOZDAG
16-03-2018, 10:03
Aklıma gelmişken ben de sorayım. Geçen bir araç için 5664'e mesaj attım. Gelen mesaj şu şekilde;

"***OV19 plaka ile sorgulanan araca ait poliçe bilgileri SBM kayıtlarında bulunmamıştır........."

Bu ne demek oluyor?

Bir de başka bir araç sorgulamamda, araç STI fakat gelen mesajda aracın modeli WRX olarak gözüküyor. Bu neden olur?

Bu kısımla ilgili yazayım; atıyorum sizin aracınızda 70.000tl kayıt var veya başka herhangi bir sebepten dolayı bu aracın plaka sorgusunda çıkmasını istemiyorsunuz. Sbm ye yazıyorsunuz(süreci bilmiyorum) aracın kaydı siliniyor yani tüm kaydı düşüyorlar.

altugkocer
16-03-2018, 10:41
Bu kısımla ilgili yazayım; atıyorum sizin aracınızda 70.000tl kayıt var veya başka herhangi bir sebepten dolayı bu aracın plaka sorgusunda çıkmasını istemiyorsunuz. Sbm ye yazıyorsunuz(süreci bilmiyorum) aracın kaydı siliniyor yani tüm kaydı düşüyorlar.

Her türlü katakulli diyorsun yani :D

EOZDAG
16-03-2018, 16:54
Her türlü katakulli diyorsun yani :D

Aynen abi, görünmesini istemiyosan kaldırtıyosun :D

powERS
19-03-2018, 09:26
Böyle saçma şeymi olur dicemde. Kimin umrundaki devlet vatandaşın nesini önemsiyor. Bakıyor çorbaya.. 5 gelsin 7 gelsin.. ohhh..

Bu süreci bilmiyorum u kaça yazıdırıyosun?

EOZDAG
19-03-2018, 09:50
Böyle saçma şeymi olur dicemde. Kimin umrundaki devlet vatandaşın nesini önemsiyor. Bakıyor çorbaya.. 5 gelsin 7 gelsin.. ohhh..

Bu süreci bilmiyorum u kaça yazıdırıyosun?

Abi ben hiç denemdim ama sigortacı abiler yardımcı olabilir.

powERS
19-03-2018, 09:56
Abi ben hiç denemdim ama sigortacı abiler yardımcı olabilir.

yok sormamın amacı ordan ne kadar ütüyolar milleti ? :D

Burak Mehmet
19-03-2018, 10:09
Plakanın önemi yok, ama ben mesela motoru alırken satışı düşündüğüm için seri plaka aldım. GE geldi. Gay Eray gibi geziom ortada, moralim bozuk.
Lanet girsin böyle ikinci el araç piyasasına.

Senin ki yine iyi. Milletin telefonunda ismim "g.t. burak" diye kayıtlı.. Göçük Timi Burak