PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan gelen çıt çıt sesi :(

35AV7431
22-03-2018, 19:59
Merhaba arkadaşlar,

Peugeot RCZ marka aracım var. Aracım 1.6 THP 156bg otomatik 160.000km’de. Aracımı çalıştırdığımda ve kullandığımda hiç bir sorun yaşamıyorum. Çekişi yüyüyüşü çok güzel fakat kullanım esnasında motor kısmından çıt çıt bir ses geliyor. Külbüyor kapağının içinden sanki, ısındıkça azalmıyor sanki artıyor ses. Rahatsız edici bir şey. Ustalara gösterdim kimisi vanos ses yapıyor dedi kimisi lifter sesi dedi başka yorum getirenlerde var ama ben emin olamıyorum. Thp motorda başına gelen varsa yardımcı olursa sevirinirim. İzmir’de yaşıyorum. Yorumlarınızı merak ediyorum. Herkese iyi forumlar.

Kadir Salim
23-03-2018, 12:47
97 1.6 16V Opel Astrada çözemediğimiz itici sesi , biz arabayı orjinal diye almıştık blok 8V kapak 16V idi uyumsuzluktandı bu ses.

ham
23-03-2018, 15:46
Muhtemelen itici sesi ancak sorun yaratıcak bi şey değil çoğu thp den gelir o ses youtubeda çok fazla video var o sese dair

Bugraaa
23-03-2018, 16:39
hantalmı alt devirlerin biraz ısındıktan sonra ?

ioz
23-03-2018, 18:17
Gördüğüm hemen hemen tüm THP’lerde o ses var. Motorun çalışma karakteri o şekilde. THP’ler hem bariz diğer benzinlilere oranla gürültülü hem de sarsıntılı çalışıyorlar maalesef. Yine de video atarsanız buraya görmek isterim.

EREN34
23-03-2018, 18:22
V kayış gergi ruşmanını da kontrol edin

35AV7431
23-03-2018, 23:02
Aracımın çekişinde hic bir sorun yok. Hatta bir çok rczden daha iyi evmeleniyor. Fakat şu ses beni delirtecek. Yetkili serviste yaptiriyorum tüm bakımlarını. Son yağ bakımından sonra başıma geldi. Acaba yanlış yağ koymuş olabilirlermi diye şüphedeyim. Birde izmirde gerçekten bu arabadan anlayan leb demeden çorum diyecek bir usta var mı ? Bakımlar halil öztürkte yapıldı fakat oradaki usta gittikten sonra yeni gelen kisiler bakti ve bu son bakımdan hiç memnun kalmadım.

ioz
24-03-2018, 09:39
Aracımın çekişinde hic bir sorun yok. Hatta bir çok rczden daha iyi evmeleniyor. Fakat şu ses beni delirtecek. Yetkili serviste yaptiriyorum tüm bakımlarını. Son yağ bakımından sonra başıma geldi. Acaba yanlış yağ koymuş olabilirlermi diye şüphedeyim. Birde izmirde gerçekten bu arabadan anlayan leb demeden çorum diyecek bir usta var mı ? Bakımlar halil öztürkte yapıldı fakat oradaki usta gittikten sonra yeni gelen kisiler bakti ve bu son bakımdan hiç memnun kalmadım.

Bu motora sadece 5-30W tam sentetik yağ iyi geliyor. Ben de üç senedir Mobil-1 ESP kullanıyorum. Motül kullananlar da memnun. Ama başka marka veya viskozite macera olur diyorlar. Forumdaki “Genel teknik” kısmında bulunan “207 RC cadde modifiye yardım” konusunu incelerseniz çok değerli bilgiler var THP motorla ilgili.

35AV7431
25-03-2018, 00:27
Aracıma 0w30 yağ konmuş. Bakımı yapan yetkili servisin faturasına baktım. Mobilin sitesine girdim benim arabam icin 0w30 tavsiye ediliyor. Acaba km sinden dolayı incemi gelmeye başladı ?