Orijinalini görmek için tıklayınız : banka icra borcu hakkında akıl verebilecek olan var mı?
Herkese merhaba
burdan az çok tanıyanlar var beni 2015te bir lokanta açtım ya da açmak zorunda kaldım ya da ben öyle hissettim neyse
1 buçuk sene sonra battık
ama elimde ne varsa aldı götürdü bi 30 küsür lira nakitim bir kaç tane hacizim kaldı elimde
artık oluruna bıraktım çok kafama takmıyorum çünkü takmanın sonu akıllıca şeyler değil
bu süreç içerisinde birde oğlum oldu birazda bu durum masraf oldu
sonra evime hırsız girdi ziynet eşyalarımızın hepsi çalındı falan uzatmiim;
hacizlerden biri kayınpederin üstüne
emekli ve tek evi var bizde alamazlar diye umursamadık zaten ödeme durumumuzda yoktu
fakat kayınpeder evi daha önce bacanağına ipotek etmiş
haliyle ev "haline münasır ev" statüsünden çıkıyor ve haczedilebiliyor
davayı geçen hafta kaybettik (zaman kazanmak için mahkemeye vermiştik)
şimdi avukatla pazarlığa oturmak istiyoruz
avukat yapıcı ama 26 milyarlık anapara borcu 2 sene olmadan 47bin liraya çıkmış
bu konuda nereye itiraz edebilirim ya da avukatın elindeki pazarlık imkanı nedir?
dediğim gibi elimde arabayı falan satarsam 35-40 bin lira para çıkar
çarşamba günü görüşeceğiz avukatla
daha önce bu duruma düşen var mı aramızda?
varsa ne yapalım pazarlık için bankanın genel müdürlüğüyle mi görüşelim?
yardım lazım arkadaşlar
Kullanıcı
26-03-2018, 19:49
Size büyük ihtimal %84 ticari faiz uygulanmış. Mahkemeye faiz itirazında bulunun Hakimde inceleyip %8 faize indirebilir ama kesin diyemem.
PunisheR
26-03-2018, 19:52
yok o değil bence ödeme emri göndermişler ona itiraz etmiş itirazın iptali ile %20 icra inkar falan bindi herhalde
ödeme emri gönderilmiş cevap vermedik ona sonra 103 tebliği mi ne var onu gönderdiler
bizde 103e itiraz ettik haline münahasır ev olarak sunduk itirazımızı ama tabi araştırılınca bacanaka verilen ipotek çıktı ortaya
ilk celsede reddedildik 10 gün istinaf mahkemesine itiraz hakkımız var ama istinaf mahkemesine itiraz satışı engelliyor mu engellemiyor mu onu anlayamadım ben
"İİK Madde 364/3- (Değişik: 2/3/2005-5311/25 md.)
Temyiz yoluna başvurma, satıştan başka icra işlemlerini durdurmaz." diyor
yani itiraz satışı durdurur mu?
birde bu paranın 6500 ü kredi 10000 kkartı 10000 kmh hesabı toplam 26500 falan olmalı
miktarı nasıl düzeltebiliriz 35 bandına çekilse ödeyip kapatıcam
Kullanıcı
26-03-2018, 19:57
doğru yanlış düşünmüşüm %24 gibi bir faiz işlemiştir. Ödeme emrini bilene gösterin birde icra dairesine hesaplatma yapın daha iyi olur
Kullanıcı
26-03-2018, 20:04
rebelh Abi böyle anlatmayla olmaz bu iş bir bilenin dosyayı ve ödeme emrini incelemesi lazım
peki pazarlıkla faizi sildirme/düşürme durumu söz konusu mudur?
Kullanıcı
26-03-2018, 20:09
peki pazarlıkla faizi sildirme/düşürme durumu söz konusu mudur?
Abi avukat'la görüş pazarlık yap ama bankaylada görüş bazen bankalar müşteri kaybetmemek adına avukattan daha iyi fiyat verebiliyor. Yada bankada sağlam tanıdık varsa güzel indiririm yaptırır.
yapı kredi bankasında tanıdığı olan var mı :)
bankada bi gişede çalışan arkadaşım var pek bi işe yarayacağını sanmıyorum
başka bi avukata danışıcaz birazdan bi ayak üstü yarında ofisine gidicez artık
gemsazr9
26-03-2018, 20:54
pazarlıkta oluyor borcun tamamını ödemeden ipotek kaldırmada herşeyi yapıyorlar .
pazarlıkta oluyor borcun tamamını ödemeden ipotek kaldırmada herşeyi yapıyorlar .
hocam detay verir misiniz?
bizim durumumuzda şu an tüm kozlar bankanın elinde gibi duruyor
evin satış kararı çıktı isterse satıp belirttiği bedeli alabilir
Haline münasip evde sonradan alacaklı olana karşı haczedilemez diyebilmek için yargıtayın verdiği istisna kararlardan birini yaşıyor olmak lazım.
Örneğin bu evi bir konut kredisi alan kişi adına ipotek ettirdi ise yargıtay bunu tanıyor ve ev sahibinin (Kayınpederiniz) lehine bir hüküm veriyor.
Aynı şekilde zirai bir kredi içinde bu taşınmazı ipotek ettirdi ise benzer bir yorumda bulunuyor.
Burada ölçüt öncelikle ilgili taşınmazın kayınpederiniz için gerçekten "haline münasip" bir ev olup olmadığı ve ne için ipotek ettirildiği.
Genel görüş x kredisi için evini ipotek ettiren diğer alacaklılar için de evi haczedilebilir kılıyor şeklinde.
Yukarıda sayılan ipotek tarzları için ise lehinizde bir durum var.
Ama mantıklı olan evini ilgili ipotek için haczedilmez kılan mal sahibinin haczedilmezliği diğer alacaklılar için öne sürebiliyor olmasıdır. Şahsi olarak ben de bu yönde düşünüyorum.
Haline münasip ev kavramıda şu aslında. emeklisin borcun var ama milyon TL lik villada oturuyorsun. Bunu bilirkişi marifetiyle tespit edip bu x kişisinin yaşam standartına göre fazladır diyerek kendisine "haline münasip" bir ev alacak kadar bakiye ayrıldıktan sonra ilgili taşınmazın satılıp alacaklıların borçlarının ödenmesi gibi.
yani bu gün bir emekle 2+1 90 m2 bir evde rahat yaşarken 5+1 evde yaşaması o kişi için subjektif nazarda fazladır.
Not: Avukat değilim, yazdıklarım sadece fikir vermek açısından. Profesyonel olarak bir destek almanız hak kaybına uğramamak adına size çok faydası olur.
Bu tür durumlarda hak düşürücü süreler olmakta o yüzden bu işle çok daha iç içe olan bir profesyonelden destek almak lehinize olur.
Şunu da söyleyeyim kardeşim de benzer şekilde battı 200+k rakamlarda borcu vardı bankalar bu borçları sattılar, borcu devralanlar uygun rakamlar ile tahsil etmek için sürekli arıyorlar. Bu borcu ödememek için bir sebep değil ama zorda kalan ve borcunu ödemek isteyen iyi niyetliler için güzel bir mekanizma.
Geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda toparlar hayatına daha iyi şekilde devam edersin.
Geçmiş olsun umarım en yakın vakitte kurtulursun bu beladan.
Haline münasip evde sonradan alacaklı olana karşı haczedilemez diyebilmek için yargıtayın verdiği istisna kararlardan birini yaşıyor olmak lazım.
Örneğin bu evi bir konut kredisi alan kişi adına ipotek ettirdi ise yargıtay bunu tanıyor ve ev sahibinin (Kayınpederiniz) lehine bir hüküm veriyor.
Aynı şekilde zirai bir kredi içinde bu taşınmazı ipotek ettirdi ise benzer bir yorumda bulunuyor.
Burada ölçüt öncelikle ilgili taşınmazın kayınpederiniz için gerçekten "haline münasip" bir ev olup olmadığı ve ne için ipotek ettirildiği.
Genel görüş x kredisi için evini ipotek ettiren diğer alacaklılar için de evi haczedilebilir kılıyor şeklinde.
Yukarıda sayılan ipotek tarzları için ise lehinizde bir durum var.
Ama mantıklı olan evini ilgili ipotek için haczedilmez kılan mal sahibinin haczedilmezliği diğer alacaklılar için öne sürebiliyor olmasıdır. Şahsi olarak ben de bu yönde düşünüyorum.
Haline münasip ev kavramıda şu aslında. emeklisin borcun var ama milyon TL lik villada oturuyorsun. Bunu bilirkişi marifetiyle tespit edip bu x kişisinin yaşam standartına göre fazladır diyerek kendisine "haline münasip" bir ev alacak kadar bakiye ayrıldıktan sonra ilgili taşınmazın satılıp alacaklıların borçlarının ödenmesi gibi.
yani bu gün bir emekle 2+1 90 m2 bir evde rahat yaşarken 5+1 evde yaşaması o kişi için subjektif nazarda fazladır.
Not: Avukat değilim, yazdıklarım sadece fikir vermek açısından. Profesyonel olarak bir destek almanız hak kaybına uğramamak adına size çok faydası olur.
Bu tür durumlarda hak düşürücü süreler olmakta o yüzden bu işle çok daha iç içe olan bir profesyonelden destek almak lehinize olur.
Şunu da söyleyeyim kardeşim de benzer şekilde battı 200+k rakamlarda borcu vardı bankalar bu borçları sattılar, borcu devralanlar uygun rakamlar ile tahsil etmek için sürekli arıyorlar. Bu borcu ödememek için bir sebep değil ama zorda kalan ve borcunu ödemek isteyen iyi niyetliler için güzel bir mekanizma.
Geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda toparlar hayatına daha iyi şekilde devam edersin.
hocam bu ipotek ticari kredi için 5 sene önce kullandırılmış
kayın peder evi bacanağına ipotek ettiriyor ama esnaf kredisi değil ticari olduğu için sanırım haline münasip sayılmıyor
hocam bu ipotek ticari kredi için 5 sene önce kullandırılmış
kayın peder evi bacanağına ipotek ettiriyor ama esnaf kredisi değil ticari olduğu için sanırım haline münasip sayılmıyor
Okuduğum kararlarda yargıtay ev ipoteği ve zirai kredi için yapılan ipotekleri geçerli saymış ve diğer alacaklılar açısından evin haczedilemez olduğuna hükmetmiş.
Ama bu durumda yorum şöyle olabilir (şahsi yorumumdur bu) x kişisi bu evi zaten y kişisi için haczedilebilir kılacak şekilde ipotek ettirmiş, dolayısıyla z kişisiz de x kişisinin taşınmazından alacağını haciz yolu ile tahsil yoluna başvurabilir şeklide.
Sıkı pazarlık ile ödenecek rakam indirilebilir. Bu arada ben ana para'nın artmasını anlamadım. Ana paraya faiz işlemesi tamamdır. Ama 10K olan ana para 2 sene sonra 20K oluyorsa onun 10K sı ana para diğer 10K sı faizdir. Orada bir hesap hatası ya da eksil bilgilendirme olduğunu düşünüyorum.
Ödeme emri gibi bir evrak ve detay hesaplama paylaşıldı mı sizinle ?
henüz paylaşılmadı çarşamba günü avukatla görüşücez
bugün aradık ödeme gücümüz yok ne yaparız diye konuştuk akşam bize döndü bankayla görüşmüş 47bin tl demişler indirime yanaşmamışlar
bankacılık sistemini az çok biliyorsak o 47bini alırlar diye düşünüyorum
sorun şu ki 47 bini çıkartamıyorum ve benim yüzümden kayın pederin evi satılacak
derdim 35 li rakamlara indirmek ama elimde koz yok itirazla sonuç vermiyor
satışa engel olacak bir itirazda bulunmalıyım bu sırada da bankayla oturup pazarlığımı yapabilirim
bi kaç saattir hukuk forumlarını kurcalıyorumda allah herkese sabır versin bir sürü insan icralık geneli evli bebek sahibi kirada oturuyor
gemsazr9
26-03-2018, 22:35
krediyi kullandıran banka müdürleri yardımcı olabiliyor . ipotek kaldırma konusunda . bizde oyle olmustu .eğer borcun kesin kapanacağına karsı güven olusursa yapabiliyorlar . indirim konusu gecen bir akrabamızı aramıslar kredi kartı borcu su kadar verseniz yeter demiş avukat indirim yapma yetkileri olmasa aramazdılar .
Ferhat_V
27-03-2018, 05:47
elindeki bütün nakiti topla git ödemek istiyorum bu kadarım var de..kalan miktarı ya taksit yapar avukata ödersin senet şekilde ki bunu geciktirmemeye çalışacaksın..
yada bankayla görüş ama dosyan avukata devredildiyse banka pek bir şey yapmaz...ticari kredi yada kmh hesaplarında biriken faiz miktarını düşebiliyorlar..ama faizi 4 e de katlayabiliyorlar..gidip yüz yüze görüşün bir çözüm yolu üretir avukat illaki.
Bu ülkede 10m2 işletme açmak için evvela; ticaret kanunu, borçlar kanunu, ön muhasebe, bankacılık-belediye-vergi mevzuatı v.b bilmek gerekiyor. Bende benzer bir vakayı hafif hasarla atlattım.. Devlet teşvik vermesi gerekirken (para vermesin n azından almasın 1yıl) işletmeciyi alanen yontmaya çalışıyor.. Sonradan anladım ki neyi nereden kaçırabiliyorsan o sana kar kalıyormuş.. Sabırlar ve tez zamanda çözüm olur umarım..
2008 yılında bende bir ticari girişimde bulunup patlamıştım.Benzer olaylar başıma geldi.Size tek tavsiyem bir büyüğünüzü veya işi bilen birini alıp avukatla görüşün,durumunuzu olan biteni yalansız anlatın ,faydasını görürsünüz.Benim kayınpeder de avukat katibi icra üzerine çalışıyor.Sormak istediğiniz bi konu olursa sorarım.İçinde bulunduğunuz durum için ise Allah yardımcınız olsun.
Bu ülkede 10m2 işletme açmak için evvela; ticaret kanunu, borçlar kanunu, ön muhasebe, bankacılık-belediye-vergi mevzuatı v.b bilmek gerekiyor. Bende benzer bir vakayı hafif hasarla atlattım.. Devlet teşvik vermesi gerekirken (para vermesin n azından almasın 1yıl) işletmeciyi alanen yontmaya çalışıyor.. Sonradan anladım ki neyi nereden kaçırabiliyorsan o sana kar kalıyormuş.. Sabırlar ve tez zamanda çözüm olur umarım..
zaten işletmeyi almak değil de açmak batırdı beni
50 liraya aldığım yeri açmak 80 lirayı buldu
ona harç öde buna vergi öde ona defter tuttur falan derken nakitim bitti 2. ay kredi çektik sonra bi kredi daha sonra bi kredi daha
1 buçuk sene çalışan dükkanın bana maliyeti 10 sene oldu
artık gözümde değil parası çok şükür gelirim var huzurum var öder geçerim bir şekilde
1 sene arabasız kalırım dert değil
olcay_bora
21-04-2025, 19:00
Bende 2024 kasım ayında yürürlüğe giren 60ay yapılandırmadan faydalandım. Yaklaşık 200bin kredi 60 ayda toplam geri ödemesi 630bin civarı birşey oldu. Ama aksadı yine 2 ay oldu. Icraya verirlerse icra benden anapara olan 200bini mi talep edecek yoksa geri ödeme tutarı olan 630binlik rakamı mı talep edecek? Bireysel kredi bu arada
Bende 2024 kasım ayında yürürlüğe giren 60ay yapılandırmadan faydalandım. Yaklaşık 200bin kredi 60 ayda toplam geri ödemesi 630bin civarı birşey oldu. Ama aksadı yine 2 ay oldu. Icraya verirlerse icra benden anapara olan 200bini mi talep edecek yoksa geri ödeme tutarı olan 630binlik rakamı mı talep edecek? Bireysel kredi bu arada
bugüne kadar ödediğiniz birkaç ayda zaten sadece faiz ödemişsinizdir, anaparadan neredeyse hiçbir şey düşmemiştir. 200'lük ana parayı isteyeceklerdir heralde ya 630 bin olmaz o iş :)
olcay_bora
24-04-2025, 16:32
bugüne kadar ödediğiniz birkaç ayda zaten sadece faiz ödemişsinizdir, anaparadan neredeyse hiçbir şey düşmemiştir. 200'lük ana parayı isteyeceklerdir heralde ya 630 bin olmaz o iş :)
Anladım olayın mantığı bu demekki teşekkür ederim
Anladım olayın mantığı bu demekki teşekkür ederim
Konulara çok hakim değilim ama kapama bakiyesi istenebilir, hak edilmemiş faizin talebinde bulunamazlar ancak bugünden geriye dönük ödenmemiş anapara+faiz istenedebilir kural-kanun ne diyorsa..
Genel olarak "eşit taksitli kredi"lerin mantığı:
100.000tl 12 ay kredi çektiğinizde ilk ay için anaparanız 100k üzerinden hesaplanırken, sonraki aylarda taksitler içerisinde ödenen anapara düştüğünden dolayı ödenecek faiz azalır eşit takside göre anapara tutarı yükselir. Ay ve tutar bazlı değişkenler olur ama 0-12kısa vade için ilk 3, 12-36 ay için 6-8ay taksit ödediyseniz erken kapamanın da çok çok bir artısı olmuyor.