Orijinalini görmek için tıklayınız : Kia'dan Toplama Model! K900
KemalHDH
29-03-2018, 04:12
Kia Amerika ve diğer büyük pazarlar için üretmiş olduğu üst sınıf aracı K900ü tanıttı. Detayına girmiyorum zaten ülkemizde satılmayacak satılsada burdan kimse almaz.
Toplama diye başlık attım okudukça fotoğraflara baktıkça anlayacaksınız. Bilgisayar toplama var ya anakart ASUS, işlemci AMD, monitör Samsung, ekran kartı MSI vs bilmem ne parça parça marka marka toplanır. Bu K900 aynen bu şekilde toplanmış gibi. Daha bakar bakmaz hem içinde hem dışında Alman üst sınıf araçlarından bariz esintiler (taklitler) gözümüze çarpıyor hatta doğrudan gözümüze sokuluyor yani. Aracın sadece ön panjurunu ve farlarını başka hiçbir markaya modele benzetemedim. Geri kalan herşey birebir kopya gibi. Sadece bir markadan değil BMW Audi Mercedes bu üçünden ortaya karışık yapılmış. Benim gördüklerimi sıralayım şimdi.
DIŞINDA
Aynalar: 7 Serisi
Jantlar: 7 Serisi (Bkz. BMW 7 serisi kataloğu jantlar bölümü)
Yandaki uzun ince krom şerit: 7 Serisi
Arka kısım: Komple S Class (İki ezgoz ucu arasında kalan yatay ince led dahil!)
İÇİNDE
Direksiyon: Göbek yapısı hariç üzerindeki tuşlar makyajlı S Class. Alttaki kıvrım ise bir önceki kasa S Class direksiyonundan.
Ortadaki büyük ekran: Direk 7 Serisi
Onun altındaki kumanda bölümü: Önceki kasa S Class (Motor çalıştırma düğmesi konumu ve şekli dahil!)
Kokpiti ortadan kesen şerit ve havalandırma ızgarası: Q7
Vites topuzu ve orta konsol: A7 (Kapaklı göz ve bacak kenarlarına denk gelen üçgen kısım dahil!)
Koltuklar ve döşemeler: 7 Serisi
Kapı içleri ve üzerinde bulunan tuşlar: S Class
Ses sistemi hoparlör kapakları: Mercedesin kullandığı Burmester markasındaki aynı tarz
BONUS: İkinci fotoğrafta farları ve panjuru elinizle kapatın, 1 sn içinde Vartolu kasa BMW 730i önünüzde.
İyi forumlar.
https://resmim.net/f/UvQEV2.jpg
https://resmim.net/f/1jsu6j.jpg
https://resmim.net/f/zmdaRK.jpg
https://resmim.net/f/6zQoVQ.jpg
https://resmim.net/f/4jBLZk.jpg
https://resmim.net/f/1ApQMs.jpg
https://resmim.net/f/Ddbj4R.jpg
https://resmim.net/f/yIISRu.jpg
KemalHDH
29-03-2018, 04:20
Ayrıca modelin ismide bir Alman çoban köpeği olan K9dan esinlenme gibi geldi bana. O kadar yani.
İbrahim33
29-03-2018, 04:24
helal olsun sana koreli. enfes olmuş bence.
Ayrıca modelin ismide bir Alman çoban köpeği olan K9dan esinlenme gibi geldi bana. O kadar yani.
Kia nin korede k3, k5, k7 ve k9 modelleri zaten mevcut.
KemalHDH
29-03-2018, 06:15
Kia nin korede k3, k5, k7 ve k9 modelleri zaten mevcut.
K3 K5 K7 bildiğimiz Kia ama bu K900 Almanlardan direk kopya. Zaten o niyetle yapmadıklarını biliyorum ama sadece ismi bile Almanlardan olan bir cinse benzemiş demek istedim. İsim bile buna denk gelmiş.
hahahahhahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahhaahahahhhhhhahhahahhahaahhahahahhah
dahada gulemezdim.
Eski opirus kullanıcısı olarak ben beğendim. İçindeki ekran ucuz tabletler gibi ışık vermiş :D
Makul fiyatı olursa alınabilir.
Bence gayet hoş, batının iyi taraflarını almış.
Siyah renk ve komple logo iptalleriyle nokta olur.
motoru sıkıntı çıkartmasın iç trimleri ilerde ses yapmasın fiyatıda iyi olursa alırım :D
onursumer
29-03-2018, 09:14
almandan kopya olduğunu duşunmuyorum , genesisin kia versiyonu olmuş ki hyundai bu tarz tasarıma genesis te usa pazarında mercedes ve bmw den once geçti ,nedense kia hyundai benzerse kopya deniyor bmw de mercedeste denmiyor :D
osmanaydo
29-03-2018, 09:22
Her zaman tasarım araklıyor bunlar.
Doğan Kabak videolarının birinde Asya'lı bi abla arabanın dibinden dibinden fotoğraf çekiyordu. :)
bir çok benzerlik olabilir artık araç üreticileri sürekli birbirinden esinleniyor. Ama direksiyon konusunda merso kia dan çalıntı yaptı.
O direksiyon ilk picantoda kullanıldı. Bknz;
2011 picanto;
http://s143.photobucket.com/albums/r139/colinrear/Test%20Cars%209/Picture008-6.jpg
2013 S Klasse
https://cars.usnews.com/static/images/Auto/izmo/i2344991/2017_mercedes_benz_s_class_dashboard.jpg
yilmazcatalbas
29-03-2018, 10:31
makine çok güzel olmuş
ufuksaracci
29-03-2018, 10:40
Yazık, kopyaladığımız bir otomobilimiz bile yok.
Hakkaten kopya olmuş. Satılacağı pazarda çok sorun değil galiba böyle şeyler. Ayrıca markalar artık kendini kopyalarken diğer markaların kopyalaması normal galiba :)
Adamların kendine güveni yok. Halbuki Kia ne kadar güzel işler çıkarıyor tasarım konusunda, bunda güvenememişler resmen. Kopyaya saldırmışlar hemen.
Geçende de Asus yeni bi telefon modeli çıkardı, bi baktım arka kamera dahil, ekranda üstteki çıkıntı dahil iPhone X... Ula Asus sen yapma bari dedim. Dün de baktım Huawei çıkarmış, aynı şekilde. Yuh dedim artık.
onursumer
29-03-2018, 11:45
Adamların kendine güveni yok. Halbuki Kia ne kadar güzel işler çıkarıyor tasarım konusunda, bunda güvenememişler resmen. Kopyaya saldırmışlar hemen.
Geçende de Asus yeni bi telefon modeli çıkardı, bi baktım arka kamera dahil, ekranda üstteki çıkıntı dahil iPhone X... Ula Asus sen yapma bari dedim. Dün de baktım Huawei çıkarmış, aynı şekilde. Yuh dedim artık.
kamerayı kendileri üretmeyip x markadan alınca o konseptin çok dışına çıkamıyorsun :)
taklit yetenek geliştirir.
Sonuçta ar-ge de bir maliyet.
osmanaydo
29-03-2018, 12:11
bir çok benzerlik olabilir artık araç üreticileri sürekli birbirinden esinleniyor. Ama direksiyon konusunda merso kia dan çalıntı yaptı.
O direksiyon ilk picantoda kullanıldı. Bknz;
Mercedes'in konsept renderlarından görüp kopyalamışlardır. :)
KemalHDH
29-03-2018, 12:23
Tek bir direksiyon fotoğrafı atıyorsunuz. (Hem o iki kollu direksiyon simidi Mercedesin kendi tarihine bir göndermedir W110 W111) Ben burda adam komple kasayı Almandan toplamış diyorum hani öyle bir iki parça değil. Kiadan önce çıkan tasarımlar kopyalanmış diyorum. Bende Kiacıyım bu arada. K900e burdaki herkesten daha çok bayıldım her ne kadar toplama olsada. Bana göre fiyat/performansta zirve Kia ve Skoda. Arkadaş güzel yazmış siyah renk ve logo iptaliyle bu araç çok güzel olur sağlam duruşu var bence.
Ya şu uzakdoğu araçlarını ondan bundan çalmış diye eleştirmeyi bırakın, otomotiv endistrüsünde yapılabilecek herşey yapıldı tasarım konusunda, daha fazlasını göz kabul etmiyor, o yüzden araçlar tabiki birbirine benzeyecek. Bu arada efsane olmuş, söylemeyeden geçemeyeceğim.
Bence bütün arabalar birbirinin kopyası. Netice de hepsinin direksiyonu, 4 tekerleği filan var.
MARJINAL_SUFI
30-03-2018, 13:39
son bölümde biraz mizahi biraz ironik olacak o yüzden konuyu açan sevgili arkadaşımın şimdiden hoşgörüsüne sığınıyorum...
evvela bu otomobil denilen obje: önde farlar arkada aydınlatma grubu stoplar.. bir gövde 4 adet tekerlekten teşekkül olduğu müddetçe birbirlerine benzemeleri kaçınılmaz..
zira her ne kadar aslolan çok daha elzem özellikler olsada insan algısı için satışa dair ilk ve en önemli unsur görsel ile başlıyor..
şimdi ilk ironimizi yapalım :) ben bu olayı biraz fal a benzettim
zira insana dair bir çalışma yapsam sonra belli başlıklar altında tanzim etsem.. atıyorum: tırtıl burcu armut burcu turbo burcu :))
bunların altına serpiştirsem mutlaka insanlar kendini bulabilir o başlıkların altında.. istesikten sonra.. :)
MARJINAL_SUFI
30-03-2018, 13:44
son olarak ise : işte burada affına sığınıyorum konuyu açan arkadaşın :)
zamanında bir terzi 3 metre uzağa diktiği iğnenin deliğinden fırlattığı ipi geçriyormuş..
bu durum padişahın kulağına gitmiş.. hele demiş getirin şu terziyi.. karga tulumba getirmişler adamı..
padişah buyurmuş yap bakalım nasıl ediyorsun bunu.. terzide şevk ile : emredersiniz falan..
neyse bu kez 5 metre öteye diktirmiş iğneyi.. ipi bir fırlatmış hakikaten geçirmiş iğnenin deliğinden.. :)
padişah emir buyurmuş.. bu adama 40 kese altın verin 40 ta sopa vurun ..
terzi şaşırmış.. aman padişahım altını anladımda sopa neyin nesi !
o altın kimsenin yapamadığı bir şeyi yapabildiğin için.. o sopa ise böyle manasız işlerle uğraştığın için demiş.. :)
"Sonuçta araba, 4 teker, hepsi birbirine benzeyecek" kısmına katılmıyorum. Ya da "çalınmış" demeyi kabul etmemeye de...
Kia Stinger'a bir bakın, neye benziyor bi bakalım... Sonra mesela son Sportage kasası da olabilir. Tucson falan da değerlendirilebilir. Bunlar çok güzel becerdikleri tasarımlar.
Öncesinde Hyundai i20'nin 1-2 eski kasasına bakın. Opel Corsa'yı göreceksiniz.
Son i30'da özellikle bi Audi A3 göndermesi var. Arka kısım Egea ile aynı oldu, ayrı konu :)
Kopya yapmadıkları zaman çok daha güzel iş yapıyorlar.
Ama kopyayı o sınıfa girmede kullanmaya çalışıyorlar büyük ihtimal. Sonrasında kendileri bi tasarım yapıp sunuyorlar.
Örneğin ilk Kia Sorento uzaktan o zamanın ML çakması idi. Şimdi bakın bir de...
Bunda da illa bi S serisi farları stopları, BMW konsolu, bilmemneyin C sütunu, ızgarası diye göndermeler yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Ortaya çok "çakma" olduğu belli olan birşey çıkıyor. Kötü mü, değil, ama her tarafı bişey kokuyor aletin, mesela K900 yazısı bile LEXUS yazı tipi ile yazılmış gibi görünüyor.
Bunun yerine içiyle dışıyla daha "bütüncül" bi tasarım yapsalar çok daha enfes olacakmış.
KemalHDH
30-03-2018, 14:39
"Sonuçta araba, 4 teker, hepsi birbirine benzeyecek" kısmına katılmıyorum. Ya da "çalınmış" demeyi kabul etmemeye de...
Kia Stinger'a bir bakın, neye benziyor bi bakalım... Sonra mesela son Sportage kasası da olabilir. Tucson falan da değerlendirilebilir. Bunlar çok güzel becerdikleri tasarımlar.
Öncesinde Hyundai i20'nin 1-2 eski kasasına bakın. Opel Corsa'yı göreceksiniz.
Son i30'da özellikle bi Audi A3 göndermesi var. Arka kısım Egea ile aynı oldu, ayrı konu :)
Kopya yapmadıkları zaman çok daha güzel iş yapıyorlar.
Ama kopyayı o sınıfa girmede kullanmaya çalışıyorlar büyük ihtimal. Sonrasında kendileri bi tasarım yapıp sunuyorlar.
Örneğin ilk Kia Sorento uzaktan o zamanın ML çakması idi. Şimdi bakın bir de...
Bunda da illa bi S serisi farları stopları, BMW konsolu, bilmemneyin C sütunu, ızgarası diye göndermeler yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Ortaya çok "çakma" olduğu belli olan birşey çıkıyor. Kötü mü, değil, ama her tarafı bişey kokuyor aletin, mesela K900 yazısı bile LEXUS yazı tipi ile yazılmış gibi görünüyor.
Anlatmaya çalıştığım şey tam olarak böyle birşeydi. Elinize sağlık. :icon_tup:
dragstar
31-03-2018, 21:23
ciddi kötü duruyor araba
arabanın tipi güzel bununla çok kezbanın ekmeğini yer sahibi
tasarımların esinlenilmesi ve benzerlik taşıması normal pazardan pay almak, benzer müşterileri kendi saflarına çekmek. tüm ürün üreticileri bunu yapıyor, otomotivle sınırlı değil.
.::EmrE::.
01-04-2018, 12:51
Amerika'da inanılmaz satan bir model o yüzden kopya mopya adamlar ArGe ile uğraşmadan direk kar ediyor. Kaldı ki oldukça güzel bir makine bence, benziyor olabilir evet ama birebir kopya değil.
Hyundai ve Kia için ortak konuşursak;
Pierre Leclercq; Head of Styling,Kia Motors Corporation
Luc Donckerwolke; Head of Motor Design Center and Prestige Design Division,Hyundai Motor Company
Peter Schreyer ; President of Hyundai Motor Group and Chief Design Officer of Hyundai Motor Group,Kia Motors Corporation
Referansım ; bloomberg.com
Çok ingilizce bilmeye de gerek yok özetle, yıllarca Alman ya da Alman güdümlü İtalyan ya da İspanyol arabalarını tasarlayan adamlar şuanda bu iki firmanın tasarım işlerini yönetiyorlar. Şampiyonlar ligi gibi olmuş ve toplamaya devam ediyorlar.
Türkiye basacak parayı, yerli arabayı Audi'nin, Volkswagen'in, BMW'nin tasarımının başındaki adamı getirip yapacak dense ciddi bir çoğunluk si..r deyip gülüp geçer. Bunlara ödenebilecek paraları bir düşünün. Bunları firma bünyesinde tutmak bile başlı başına bir maliyet bana göre.
Benzerlik konusuna katılıyorum ama diğer taraftan zamanında o benzettiğimiz arabalarını yapan ya da o arabaların süreçlerini çok iyi inceleyen adamlar da bu adamlar, bildiklerini en son geldiği firma ile harmanlıyorlar sonuçta.
Bu işte çok önemli bir pazar var ve bu iki firmanın engellenemez yükselişi devam ediyor. Para kazandıkça ileride daha da iyi olacaktır.
Ya şu uzakdoğu araçlarını ondan bundan çalmış diye eleştirmeyi bırakın, otomotiv endistrüsünde yapılabilecek herşey yapıldı tasarım konusunda, daha fazlasını göz kabul etmiyor, o yüzden araçlar tabiki birbirine benzeyecek. Bu arada efsane olmuş, söylemeyeden geçemeyeceğim.
araçlar birbirine benziyo abi bak şundan bunu almışlar bundan bunu çalmışlar demekten öteye gidemediğimiz için...
Manettino
25-04-2018, 21:50
Krom detaylar Musallaneden alınmış.
Arka tasarımda da, özellikle stoplarda, Musallane esintileri mevcut.
https://muenchen.bentleymotors.com/picserver1/userdata/1/32158/WjfVChdoBrnx/xxl_16_w616_x_h407_cc5e1dcd-e1aa-450b-b5dd-ee980b3290c6.jpg