Orijinalini görmek için tıklayınız : Sportcat ile egzoz muayenesinden kaldım!!!
Özgür Güneş
29-03-2018, 11:38
Evet arkadaşlar, şok oldum, biraz önce girdim egzoz muayenesine ve kaldım.
Anladığım kadarı ile yeni sistem gelmiş. Kamerayla arabayı arkadan çekiyorlar falan, artık eskisi gibi elinizi kolunuzu sallayarak geçemiyorsunuz egzozdan, haberiniz olsun.
Daha önce katını boşalttırdığım dizel arabamla elimi kolumu sallayarak egzozdan geçerken ya da deli gibi duman atan 1.9jtd dobloların geçtiği egzoz muayenesinden artık kalıyorsunuz.
Bu da muayene kağıdı:
http://i.hizliresim.com/QV3R3A.jpg (http://hizliresim.com/QV3R3A)
1 ay içinde ücretsiz yeniden ölçüm yaptıracağım orijinal katı taktırıp. Yazılımın etkisi olduğunu düşünmüyorum çünkü 2500 devirden sonra devreye giriyor. Test 800 ve 2000 rpm de yapılıyor:
burası türkiye.eş dost tanıdık bulun başka bir yerden geçersiniz boşuna sökmeyin.geçmiş olsun
onursumer
29-03-2018, 11:43
spor kat ne vardı aracında ?
Özgür Güneş
29-03-2018, 11:45
burası türkiye.eş dost tanıdık bulun başka bir yerden geçersiniz boşuna sökmeyin.geçmiş olsun
Arac muayenesinde yeni donem! 1 Ocak'tan itibaren kaldırılıyor - Son Dakika Haberler (https://www.google.com.tr/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/arac-muayenesinde-yeni-donem-1-ocaktan-itibaren-kaldiriliyor-40691453)
artık sistem online, o yüzden tanıdık manıdık işe yaramıyor.
Özgür Güneş
29-03-2018, 11:46
spor kat ne vardı aracında ?
Ankara Çopur egzozda yapılmış 70 lik sportcat vardı direk, orijinal katı 76mm.
Özgür Güneş
29-03-2018, 11:47
ya aklıma şey geldi, arabayı sabah çalıştırıp 1 km ötedeki egzoz emisyon yerinde teste soktum, acaba daha cold startı bitirmediği için mi böyle oldu?
Grimlord
29-03-2018, 11:50
ya aklıma şey geldi, arabayı sabah çalıştırıp 1 km ötedeki egzoz emisyon yerinde teste soktum, acaba daha cold startı bitirmediği için mi böyle oldu?
Olabilir aslında, çünkü katı dolu yada geçmeyecek gibi olanlara aracı iyice ısıtın, yolda iyice sıkıştırın o zaman geçer falan diyorlardı :D
rahmitanir
29-03-2018, 12:00
risk budur deyip, denemek lazım:)
mantıklı ama, ısının geçme şansın daha fazla olur. Yanlış anlamadıysam zaten, çok ufak bir farkla kalmışsın.
Aynen öyle. Cold start modda araç emisyonu zor tutturur.
Özgür Güneş
29-03-2018, 12:25
risk budur deyip, denemek lazım:)
mantıklı ama, ısının geçme şansın daha fazla olur. Yanlış anlamadıysam zaten, çok ufak bir farkla kalmışsın.
pek az bir oran değil, karbonmonoksit değerim en fazla %0.2 olmalı iken benim %0.77 çıkmış. Sadece Lambda değerim sınıra yakın kalmış. Sınır %1.03 iken ben %1.05 ile kalmışım.
Şimdi aklıma bir şey daha geldi, bende daha önce stage 1 yazılım vardı, araba çok ısınıyor diye kıstırmıştım biraz, yazılımcım gücü kısmak ve arabayı soğutmak için zengin ayarladığını söylemişti, acaba onun da etkisi olabilir mi?
ErkanCanS
29-03-2018, 12:35
Sistem değişti ama tanıdık bir yer olursa çözer. Biraz dil dökseniz belki hallederler diyeceğim de adamın adını soyadını kaşeyi internete koymuşsunuz :D
Daha 2 gun once sanayide bi arkadasin tiposunu gecirdik. Sanayidekilerde kamera vs cekiyolar ama zorluk cikarmiyorlar. Bence sokmden cevrede sanayideki muayene yapan yerlere danisin.
aynen ne uğraşıyorsun git sanayide ölçtür geç.
Özgür Güneş
29-03-2018, 13:43
şimdi sözünüzü dinleyip arabayı iyice ısıtıp girdim teste, geçtim. Adam da biraz yardımcı oldu, devir arttıkça emisyon değeri düşüyormuş, saolsun 4000 devirde aldı değerleri. Ayrıca deneme maksatlı 2000 devirde de verilere baktık, soğuk motora göre yarı yarıya düşmüştü.
mikelazi
29-03-2018, 15:18
tam üzerine bastın.sıcak motorda emisyon daha düşük çıkar.
yazılım,dpf boş sıkıntısız geçtim.
Özgür Güneş
29-03-2018, 15:22
tam üzerine bastın.sıcak motorda emisyon daha düşük çıkar.
yazılım,dpf boş sıkıntısız geçtim.
ben de geçmiştim benim boş katlı kia ile, bu sefer kalınca baya şaşırdım.
Özgür Güneş
29-03-2018, 15:23
şimdi genel muayeneden de geçtim, son 1 yıl içinde 5. muayenem falandı, uzun süre muayeneye girmek istemiyorum :)
Araç benzınlı mı ?
Söyle bi durum var
bizim eksozcumuza 2-3 tane eksoz sıstemınde her seyı yerınde olan ve hıc bır eksgıı veya sokulmus takılmıs bır parcası olmayan araclar geldı
eksoz muayenesınden aracı ayarlatın cok zengın dıyerek gondermısler
bı tanesı mercedes dı kompresor katları vs standart
bızde depoya 3-4 lt kadar ethanol koyduk
15-20 dk kadar dolasıp tekrar muayene olcumune gıtık
ve dırek kusursuz gectı
eger ımanınız var ıse arabanız zengın karısım olarak verıyorsa ethanol koyun dırek eksoz muayenesınden gecın
Arac muayenesinde yeni donem! 1 Ocak'tan itibaren kaldırılıyor - Son Dakika Haberler (https://www.google.com.tr/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/arac-muayenesinde-yeni-donem-1-ocaktan-itibaren-kaldiriliyor-40691453)
artık sistem online, o yüzden tanıdık manıdık işe yaramıyor.
burası türkiye dedim ya herşeyin bi yolunu yordamını bulur insanımız:)istanbulda olsanız yardımcı olurdum.siz bi tanıdık bulmaya çalısın sök tak yapmayın boşuna
onursumer
29-03-2018, 16:27
Araç benzınlı mı ?
Söyle bi durum var
bizim eksozcumuza 2-3 tane eksoz sıstemınde her seyı yerınde olan ve hıc bır eksgıı veya sokulmus takılmıs bır parcası olmayan araclar geldı
ve dırek kusursuz gectı
eger ımanınız var ıse arabanız zengın karısım olarak verıyorsa ethanol koyun dırek eksoz muayenesınden gecın
bu çok iyimiş ya , muayenede komple duz boru dp ile geçebiliceğimi bilsem direk uygularım :D
bu çok iyimiş ya , muayenede komple duz boru dp ile geçebiliceğimi bilsem direk uygularım :D
4 arabada test ettık sıkıntı yok
zaten mantık lambda degerı yuksek oldugu ıcın onay verılmıyor
ethanol de aracı fakıre cektıgı ıcın rahatca gecıyor
5 lt ethanol bu konuda ilac 10 dan fazla araba gecirdik sanayide bi arkadasimla, yazilmis gerci zaten.Katsiz araba bile geciyor
Özgür Güneş
29-03-2018, 18:55
toluen de olur mu?
Ethanol nedır nerden temın edılıyor,benzın deposuna mı konuluyor ???
dj_batukaan
30-03-2018, 16:31
herşeyi heryerde yazmakta üstümüze yok :)
Facelerde Naylon fatura yaparız diyen kardeş te gördüm
iyi amaçlı üçkağıtçılığın formülünü yazanıda :)
Arkadaşlar forumda bizler kadar başka kurumlarda olan çalışan insanlarda var. tamam Kimseye zarar vermiyoruz kesmiyoruz çalmıyoruz terörist değiliz ve arabalarımız için küçük hileler yapmaya çalışıyoruz
Ama bunları heryerde paylaşıp yazarak bize yardımcı olacak adamlarında canını yakmayız inşallah :)
Özgür Güneş
30-03-2018, 17:37
o zaman riske atmayalım adamları, o kadar iyilik yaptılar, niyetim de kötü değil zaten, forum yöneticileri resmin linkini kaldırabilir mi acaba?
Belki bu yorumum tepki çekecek ama yazmak istedim. Ölçümde konulan sınır değerler sağlıklı bir hava yada güvenlik sebebleriyle konulmuyormu ? Tanıdıkla çözersin gibi tavsiyelerde bulunmak ne kadar doğru ?
Belkide arabayı öyle kullanmamak lazım değil mi? Amacım konu sahibini yada bu ortamdakileri kızdırmak, suçlamak değil. Bu düşünceler yanlış geliyor bana. Aynı şekilde muayeneden önce arabayı orjinale çevirip geçtikten sonra eski haline çevirenlerde çok var.
Tekrar söylüyorum amacım kimseyi kızdırmak değil yada tepki çekmekte değil, ama yanlış yapıyoruz gibi.
rahmitanir
30-03-2018, 21:02
Belki bu yorumum tepki çekecek ama yazmak istedim. Ölçümde konulan sınır değerler sağlıklı bir hava yada güvenlik sebebleriyle konulmuyormu ? Tanıdıkla çözersin gibi tavsiyelerde bulunmak ne kadar doğru ?
Belkide arabayı öyle kullanmamak lazım değil mi? Amacım konu sahibini yada bu ortamdakileri kızdırmak, suçlamak değil. Bu düşünceler yanlış geliyor bana. Aynı şekilde muayeneden önce arabayı orjinale çevirip geçtikten sonra eski haline çevirenlerde çok var.
Tekrar söylüyorum amacım kimseyi kızdırmak değil yada tepki çekmekte değil, ama yanlış yapıyoruz gibi.
Gürültüsü ile, kara dumanı ile insanları rahatsız eden egzoz kesinlikle izin verilmemeli, katılıyorum.
Ama arabası için birşeyler yapan ve kurallara uymak için de sporcat takmaya para harcanmış kişinin de arabası testten geçsin bir zahmet. Yoksa bu işlerin iyicene tadı tuzu kalmaz.
Özgür Güneş
31-03-2018, 01:28
aynı fikirdeyim, fakat yaptığım modifikasyon ağır bir modifikasyon değil. Daha öncelerde stock dizel arabamın katını boşaltıp bu testten geçip şimdi katalizör kazanımsadece biraz daha küçük olan bir arabayla kalmak garibime gitti. Yazılım işine meraklı değilim çok. Şimdiki aklım olsa 116i alacağıma 118i alır her türlü kuralına uygun bir şekilde stock binerim. Elimdeki 1 de zaten 118i mapi var.
Bunun cevabı çok uzun.
Öncelikle benim senede 10 15bin km yapan özel aracım komple düz borulu bile olsa, şu an her ilde çokça bulunan magirusların mercedes o345lerin pejo j9ların karsan jestlerin as250lerin as950lerin çimento kamyonlarının vs vs her birinin bir haftada yaydığı kadar nox veya co yayamaz.
İkincisi ülkedeki alım gücü zaten belli. En iyi kurumda çalışan ana babasından destek almış veya alan adam f30a 4 serisine a5e falan biniyor. 1.4 1.6 2 0 lt motorlu. 5 yıl kredili. Çoğu kişinin katalizörünü söktüğü uğraştığı ettiği araçlar 8 yaşında 10 yaşında. Yani burada herkes gidip avusturalyadaki amerikadaki almanyadaki gibi mühendis maaşıyla 3 yaşında audi r8 alamıyor ki tatmin olsun, stock binsin.
Son olarak dünyada sürüyle grostonluk gemi, apartman büyüklüğünde excavator, maden kamyonu, termik santral, tır, kamyon, maden makineleri, vinç, ot *** varken insanların günlük bile çoğu zaman kullanmadığı hususi otomobil gibi şeylerin çevreci yapılmaya çalışılması ve bunun zorunlu hale getirilmesi sadece ekonomik sirkülasyon için. Demode kalsın ki yenisi alınsın. Zorunda bırakılsın ki insanlar yenisini alsın. Aynı olay telefon yazılımlarında da var. Bilgisayar uygulamalarında da var. İşletim sistemim windows xp ise chromeda çalışmıyor firefoxta. Neden? Çalışıyodu önceden cayır cayır.
Herkes bilinçsizce üresin, düşünmeden planlamadan çocuk yapsın, bunlar sonucu kaynak sıkıntıları çıksın, ülkeler birbiriyle savaşsın, ormanlar yokedilsin, su kaynağı kurusun, gıda yetiştiremeyelim, bunun yanında zengin tayfa yatla monacoya özel uçakla parise gitsin, rolls royceunun göğsündeki maun ağacı en azından 50 senelik olsun her bakımda verniklensin, benim 2.0lt arabam katalizörü yok diye bütün çevreye zararlı olsun.
Yok ya...
Emirhancakir
31-03-2018, 10:49
Bu Ethanol ile emisyon düşürmek çok iyiymiş. Bence bu tarz bilgilerin paylaşılması gerekir. Misal veriyorum, ben bir araç aldım. Araç elimde patladı, enjektörler gidik, kapkara duman atıyor.. Egsoz dan geçemiyorum da, 1200 TL enjektör parası çıktı ve durumum da yok. E mecbur böyle bir duruma başvurması gerekecek insanın.
Hele bir de DPF, Kat iptal edildiyse onları zaten almaya kalkarsak, aracın parasını çıkartmış oluyoruz ve hapı yutmuş oluyoruz..
Bu Ethanol benzinli aracın deposuna ne oranda benzin'e ek olarak 5LT ekleniyor ve DİZEL araca uygulanabiliyor mu? Ethanol'un benzinli araçda kullanıldığını zaten biliyorum ama DİZEL konusunda hiç duymadım.
Toluen aracın afr sıne etkı etmez
Ethanol dızel araca konulmaz
dızel araca dpf takıp geçırmenız gerekır baska bır yontemı yoktur
Sımdı her seyı ıle orjınal bır benzınlı aracınız var 1994 model mercedes 150 bın km de
arabaya extra vıda dahı takılıp sokulmemıs
bu araç eksoz muayenesınden geçmedi ? ne yapacaksınız ?
Emirhancakir
31-03-2018, 15:22
Toluen aracın afr sıne etkı etmez
Ethanol dızel araca konulmaz
dızel araca dpf takıp geçırmenız gerekır baska bır yontemı yoktur
Sımdı her seyı ıle orjınal bır benzınlı aracınız var 1994 model mercedes 150 bın km de
arabaya extra vıda dahı takılıp sokulmemıs
bu araç eksoz muayenesınden geçmedi ? ne yapacaksınız ?
İşte böyle bir durumda insan kafayı yer. Çok haklısınız ve bu bilgiyi çoğu kişiye öğretmek de gerekir diye düşünüyorum. Orjinal'inde DPF olmayan ve bolca duman atan bir araca, muayeneden geçene kadar DPF takılıp, duman engellenip, emisyon düşürülebilir mi? Bunlar oldu diyelim, adamlar bu araçta niye DPF var der mi?
dragstar
31-03-2018, 20:19
ethanolde koymak güzel fikirmiş, ben daha önce e100 le egzoz muaynesine girdim geçmedi ama, CO hiç çıkmamıştı :)
Bunun cevabı çok uzun.
Öncelikle benim senede 10 15bin km yapan özel aracım komple düz borulu bile olsa, şu an her ilde çokça bulunan magirusların mercedes o345lerin pejo j9ların karsan jestlerin as250lerin as950lerin çimento kamyonlarının vs vs her birinin bir haftada yaydığı kadar nox veya co yayamaz.
İkincisi ülkedeki alım gücü zaten belli. En iyi kurumda çalışan ana babasından destek almış veya alan adam f30a 4 serisine a5e falan biniyor. 1.4 1.6 2 0 lt motorlu. 5 yıl kredili. Çoğu kişinin katalizörünü söktüğü uğraştığı ettiği araçlar 8 yaşında 10 yaşında. Yani burada herkes gidip avusturalyadaki amerikadaki almanyadaki gibi mühendis maaşıyla 3 yaşında audi r8 alamıyor ki tatmin olsun, stock binsin.
Son olarak dünyada sürüyle grostonluk gemi, apartman büyüklüğünde excavator, maden kamyonu, termik santral, tır, kamyon, maden makineleri, vinç, ot *** varken insanların günlük bile çoğu zaman kullanmadığı hususi otomobil gibi şeylerin çevreci yapılmaya çalışılması ve bunun zorunlu hale getirilmesi sadece ekonomik sirkülasyon için. Demode kalsın ki yenisi alınsın. Zorunda bırakılsın ki insanlar yenisini alsın. Aynı olay telefon yazılımlarında da var. Bilgisayar uygulamalarında da var. İşletim sistemim windows xp ise chromeda çalışmıyor firefoxta. Neden? Çalışıyodu önceden cayır cayır.
Herkes bilinçsizce üresin, düşünmeden planlamadan çocuk yapsın, bunlar sonucu kaynak sıkıntıları çıksın, ülkeler birbiriyle savaşsın, ormanlar yokedilsin, su kaynağı kurusun, gıda yetiştiremeyelim, bunun yanında zengin tayfa yatla monacoya özel uçakla parise gitsin, rolls royceunun göğsündeki maun ağacı en azından 50 senelik olsun her bakımda verniklensin, benim 2.0lt arabam katalizörü yok diye bütün çevreye zararlı olsun.
Yok ya...
Dediklerinizde haklısınız bencede, sonuçta hepimiz arabasını seven insanlarız birşeyler yapmak istiyoruz. Bu forumda bulunmamız bunun en büyük kanıtı.
Ama bunu en küçük zarardan döndürsek bile bizim için iyi bişey olarak düşünüyorum. Dediğiniz gibi endüstriyel araçlar aslında daha büyük zarar fakat onlar ne yazıkki bizim kontrolümüzde değil. Biz bizim kontrolümüzde olan araçları en azından usüle göre kullanırsak kendimiz için kar gözüyle bakıyorum. Benim burda dikkat çekmek istediğim konu olaya ''tanıdıkla geçmek'' değilde ''cold start sırasında emisyon fazla çıkabilir ısıtarak gidersen araba kendine gelir'' tavsiyeleri arasındaki fark.
Araba konusunda kendimi bilgili sayarım genelde, kendimden daha bilgili kişileri de her zaman bu forumda bulmuşumdur. Bu ortamda en azından böyle şeyler düşünülmesin.
Tekrardan söylüyorum amacım kimseyi gücendirmek değil lütfen kırılmayın.
Şimdi okudum konuyu bu hafta muayeneye gireceğim. 96 model benzinli+lpg li e34 aracım var.Üzerinde ekstra hiç bir şey yok. İnternet te araştırdım 1-2 yaşında full standart araçlar kalmış egzos muayenesinde.Onlar geçemezse ben hiç geçemem herhalde ağır karamsarlaştım. Birde LPG benzinden daha çevreci diye biliyorum,ilk defa lpg li araçla muayeneye gireceğim acaba LPG de girsem bir fark olurmu.
streetracer_nos
22-05-2018, 10:16
Araç benzınlı mı ?
Söyle bi durum var
ve dırek kusursuz gectı
Uğraştık 3000/4000 hiçbirinde oranlar tutmadı.Galiba bobin arızası var şimdi onları değiştirim bakım vs. yaptıracağım ama işe yaramadı diyelim.
Stok astra h lpg de var.Buna ethanol koysak işe yarar mı?Katkı oranı ne kadar olacak.Fakire çekince araca zarar verir mi?
Uğraştık 3000/4000 hiçbirinde oranlar tutmadı.Galiba bobin arızası var şimdi onları değiştirim bakım vs. yaptıracağım ama işe yaramadı diyelim.
Stok astra h lpg de var.Buna ethanol koysak işe yarar mı?Katkı oranı ne kadar olacak.Fakire çekince araca zarar verir mi?
koy 3 lt biraz dolaş direk git geçer muayeneden
ama geçtikten sonra uzerıne benzın al 5-6 lt
hıc bı zarar vermez araba ıle gazlamadııgn surece
streetracer_nos
22-05-2018, 12:16
Ankara' da nerden buluruz peki.
ETİL alkol
bi ara migros bile satıyordu
mikelazi
22-05-2018, 12:52
yazılım-dpf boş-egr contalı yeni geçtim.
stock 1.6tdi verisine yakın çıktım bide.
streetracer_nos
26-05-2018, 14:47
Bakim yaptirdim.Bobini ivir ziviri degistirdim gene kaldi .haftaya etili basip gidecem
Bos depoya 6 litre benzin 3 lt etil iyi mi oran.
BesiktasCRX
26-05-2018, 16:08
haberiniz olsun benim duyduğum etil alkol ün satışı da yasaklanıyor marketlerde....
mert_can 41
26-05-2018, 19:46
Aklınızda bulunsun aracınızı egzoz muaynesine sokarken sisteme kayıt ettirmeden ilk konturol ettirin eğer kalırsanız sanayide girin kalma lüksünüz olmuyor. Eğer aracınız egzoz muaynesinden kalır ve sisteme kayıt olursa geçene kadar aynı yere girip çıkmanız gerekiyormuş. R53 minim varken kat ve bakımlı motor ile bile değerler fazla çıkıyordu imkansız geçmesi dediler 5 dk içinde sanayiden geçtim :D :D
streetracer_nos
26-05-2018, 22:08
İyide sonuc olarak araç sistemde gecer degerleri yakalayamayinca birşey yapamiyorlar?sanayide olsa vs. De ben bugun dedim egzoza taktiginiz sensöru sokelim direk havayi cekip gecsin diye onzamanda baska degerler yukseliyi dedu
mert_can 41
27-05-2018, 00:39
İyide sonuc olarak araç sistemde gecer degerleri yakalayamayinca birşey yapamiyorlar?sanayide olsa vs. De ben bugun dedim egzoza taktiginiz sensöru sokelim direk havayi cekip gecsin diye onzamanda baska degerler yukseliyi dedu
Geçiyor abi benim aracımda düz boru vardı geçici kat taktım 190 hp lik arabaya 110 hp lik civic katı bulabildim oda delikmiş normal istasyonda değerler inanılmaz fazla çıktı egzozcuya geri gittim onun selamı ile sanayide başka yere gittim adam sistemde bir şey yaptı direk geçtim :)
dragstar
27-05-2018, 22:14
karbonmonoksit fazlalığından dolayı kaldığı için depoya %10 filan etil alkol dökerseniz büyük ihtimalle geçer, 2. yöntem ise gazlayıp gidin öyle ölçüm yaptırın
Yeni sistem de hikaye, merak etmeyin :)
Geçende eksoz muayenesi için sanayiye gittim, tanıdığım bi usta vardı nereye gideyim dedim, bi yer tarif etti. Sonradan hatırladım, katsız eski arabayı da oraya götürüp sıkıntısız şekilde "geçti" almıştım. Bakalım bu sefer ne yapacaklar dedim.
Normalde bi rölanti bi de 2000 devirde ölçüyor hesapta, ama araba 2000 devire hiç çıkmadı, olduğu yerde duruyordu öyle rölantide :)
Bi de kameralar bilmemneler, onu bile aşmanın yöntemi anlatıldı zaten. Şaka gibi :D
Haber yapmışlar, işte eksoz muayenesi eskisi gibi olmayacak, herkes geçemeyecek cart curt. Anında aşmışlar sistemi :D
mikelazi
28-05-2018, 08:28
karbonmonoksit fazlalığından dolayı kaldığı için depoya %10 filan etil alkol dökerseniz büyük ihtimalle geçer, 2. yöntem ise gazlayıp gidin öyle ölçüm yaptırın
aynen 2. yöntemle 106 ile (kat.sız) geçmiştim.soğuk motor ile sıcak motor farkıda oluyor.
streetracer_nos
28-05-2018, 08:30
O zaman hep dürüstler bize denk geliyo.İşin tuhafı arabada egzoz vs. bişey yok.Sadece kat boş..Onuda bu astralarda subap arızası vs. bilinmezken burdandır diye boşalttırmıştım.
Ankara' da varsa tavsiye bi yer özelden yazan olursa çok makbule geçer
streetracer_nos
28-05-2018, 08:31
Gazlamayı falan denedim fayda etmedi.
streetracer_nos
02-06-2018, 16:48
Kat takip gecirdik...
Ben de bugun ici bos katla gecemedim, adam yesili gorsem basıcam dügmeye geciricem dedi ama degerler cok yuksek cıktı. 0.20lerde olması gerekirken 0.70lerdeydi.
volkan_gs
27-08-2019, 13:35
Selamlar,
1.5 dci euro4 dpf yok, komple orjinal egzoz katalitik vs takılı, sadece yazılım mevcut araçta, Bostancı' da iki egzozcuya gittim takmadı bile adamlar kalırsın diye, katkı koyalım vs dediler ama emin olamadım.
Dizel yazılımlı araçta problem yaşayan mevcut mu, würth katkı işe yarıyor mu, başka alternatifimiz var mı?
immortalboss
27-08-2019, 14:15
Aracın yazılımlı olmasını bilmem. Dizel araçlarla aram da çok iyi değil ancak sistemi kafanızda şöyle kurun. Orjinal halinden fazla bir gürültü veya duman varsa kalırsınız. Aracın altına dahi bakılıyor.
volkan_gs
27-08-2019, 14:18
Aracın yazılımlı olmasını bilmem. Dizel araçlarla aram da çok iyi değil ancak sistemi kafanızda şöyle kurun. Orjinal halinden fazla bir gürültü veya duman varsa kalırsınız. Aracın altına dahi bakılıyor.
Gürültü ölçümü de mi yapılıyor egzoz muayenesinde?
immortalboss
27-08-2019, 15:19
Bildiğim kadarı ile yapılmıyor ancak görevlinin kulağına batan bir ses olursa not düşüyor. Bizim tempra orjinal egzoza çok yakın bir egzozla biraz homurdanıyor diye kalmıştı.
dieselpower
27-08-2019, 16:46
Selamlar,
1.5 dci euro4 dpf yok, komple orjinal egzoz katalitik vs takılı, sadece yazılım mevcut araçta, Bostancı' da iki egzozcuya gittim takmadı bile adamlar kalırsın diye, katkı koyalım vs dediler ama emin olamadım.
Dizel yazılımlı araçta problem yaşayan mevcut mu, würth katkı işe yarıyor mu, başka alternatifimiz var mı?
bostancıda töre ticareten yukarı doğru çıkarken solda renault servisi var egzoz muayanesini orda yaptırmıştım bi uğrayın isterseniz