Orijinalini görmek için tıklayınız : Ktuner Civic 1.5T RS Remapping
Özgür Güneş
02-04-2018, 01:14
Merhaba arkadaşlar,
Dün gece arkadaşın aracını denedik. Araç, 2017 Honda Civic HB 1.5T 182hp CVT, nam-ı diğer Civic RS. Kendisi mevcut gücüyle tatmin olmadığı için Amerika'dan KTuner sipariş etti. Şu an kendisi için özel yazılım da yapılıyor fakat o konu ile ilgili biraz sıkıntı çektiği için şimdilik hazır yazılımlar üzerinden denemeleri gerçekleştirdik. 3 adet deneme yaptık. İlki stock(15 psi), ikincisi +3 psi ve sonuncusu +6 psi map ile oldu. Tam verim alabilmek için depoya %30 toluen de koydu. Başka herhangi bir modifikasyon yok. Benim aracım BMW F20 116i, sportcat ve 118i mapine yakın bir soft map var, pompa yakıtı kullanıyorum. Denemelerimizi videoya kaydettik, youtubea da koyup burda linkini paylaşacağım, şimdilik kısa bir video atayım, bağırış çağırışlarımın kustuna bakmayın, adrenalin seviyem biraz yükseldi :)
NightRiders on Instagram: “Bu gece Civic RS'i Ktuner remap cihazı ile test ettik. İlk video stock halde(15psi), ikinci video +3 psi ve son video +6 psi remap…” (https://instagram.com/p/BhAvND4nynP/)
Not: Diğer araba stock 12' f20 118i(170hp)
Guzel olmus ancak son map ise yaramamis gibi.
Yakitsizda cekseydiniz keske. Son setupta olmamia gibu sanki
Bu 182 lik RS ne zaman 182 hp gibi gidicek acaba.
RS'e yeni bir açılım ekledi Honda sağ olsun.
Really Slow......
Özgür Güneş
02-04-2018, 07:57
Son map işe yaramadı, btg maslak videosunda kendi yazılımları için +6 psi dan verim almak için downpipe yapmak gerekiyor demişti, galiba burda da aynı durum söz konusu. Ayrıca yazılım+toluen in arabayı adam ettiğini düşünüyorum, stock haliyle 118i ile kafa kafaya gidiyor ki şu an 118i den ön de ilerliyor. Videodaki 118i nin bize nazaran +100-150 kg fazlası vardı yük olarak.
Birde arkadaş özel map yaptırdı Amerikalılara ama o mapi yüklediği zaman arabanın gücü stock halinin ilginç bir şekilde yarısına düşüyor. Onlarla iletişime geçtiğinde sen yüklemeyi beceremiyorsun diyip kestirip atıyorlar. Ne yanlış yaptığını da bilmiyor, acaba neyi yanlış yapıyor olabilir? Hazır yazılımları yüklemeyi beceriyor ama videoda görüldüğü gibi.
Özgür Güneş
02-04-2018, 07:59
Bir dahaki denemeyi yakıtsız çekeceğiz bu arada.
bu videoları sanki geçen aylarda paylaşmışlardı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?
Özgür Güneş
02-04-2018, 10:17
bu videoları sanki geçen aylarda paylaşmışlardı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?
başka video idi o, bu videoyu daha önceki gece çektik.
mikelazi
02-04-2018, 10:38
youtube link yokmu
Özgür Güneş
02-04-2018, 10:48
youtube link yokmu
editi yapmıştım da render da sıkıntı çıktı, şimdi editi baştan yapıcam. Upload etmem 10 dk bulunduğum yerdeki internet sayesinde :) öğleden sonra link atarım.
Hondata kullanıyor burda bi arkadaşımız. FN2 typer kadar gidiyor araç neredeyse.
BAHADIR24
02-04-2018, 12:23
Hondata kullanıyor burda bi arkadaşımız. FN2 typer kadar gidiyor araç neredeyse.
Feh li fn2 kadar:o
burdanda bir üye vardı rs le 270 yapıyordu....
270 ümidiyle girdim ama yine olmadı.
BTG nin videosunda eğer kadran hızlanmasına bakarsanız zaten 100-200 km hızlanma bile 22 sn ler civarında görünüyor. Yani bana göre oldukça yavaş. Yani pedal chip + yazılımlı bir araca göre. Standardı 182 hp olup bu modlarla yürüyen araca göre kısacası
Özgür Güneş
02-04-2018, 18:26
2. editi yaptım, imovie hata verdi yine renderda, 4-5 saatim çöpe gitti. Başka bir program öneriniz var mı? mac/windows fark etmez, crackli olursa sevinirim :D
tayreep_john
03-04-2018, 09:37
cvt şanzımanı çözemediler heralde çünkü feh vti a 5 boy geçilen civic rs de gördüm feh vti 5 boy geçen de gördüm ikiside stock :) yürürü biraz değişik aracın.
Özgür Güneş
03-04-2018, 11:47
cvt şanzımanı çözemediler heralde çünkü feh vti a 5 boy geçilen civic rs de gördüm feh vti 5 boy geçen de gördüm ikiside stock :) yürürü biraz değişik aracın.
bu arabanın cvt sinin dilini çözmek lazım, mesela manuelde roll yapmamak lazım, yürümüyor araba, arkadaş şöyle yapıyor; ilk olarak s e alıyor, sonra tam kick down yaparken hemen d ye alıp tekrar s e alıyor, o zaman cvt den dolayı oluşan lag neredeyse sıfıra iniyor.
bu arabanın cvt sinin dilini çözmek lazım, mesela manuelde roll yapmamak lazım, yürümüyor araba, arkadaş şöyle yapıyor; ilk olarak s e alıyor, sonra tam kick down yaparken hemen d ye alıp tekrar s e alıyor, o zaman cvt den dolayı oluşan lag neredeyse sıfıra iniyor.
Milleti ne hale düşürdüler su CVT şanzıman yüzünden :)
Keşke adam akıllı bi tam otomatik şanzıman koysalardı. Çift kavramaya geçti bütün rakipler, Honda hala yerinde sayıyor...
Özgür Güneş
03-04-2018, 13:22
Milleti ne hale düşürdüler su CVT şanzıman yüzünden :)
Keşke adam akıllı bi tam otomatik şanzıman koysalardı. Çift kavramaya geçti bütün rakipler, Honda hala yerinde sayıyor...
japonlar geriden gelmeyi seviyor :) ama bu arabanın cvtsi beni rahatsız etmiyor.
Aga bu ne sanki playstationda tekken combosu yapar gibi
ben rs deki cvt sistemini çok sevdim, araba kendi kendine gidiyor zaten. gazlıcağın zaman kulakçıklarla kullanınca manuel hissi veriyor. önceki 2.4 accord aracıma göre 200 e kadar hızlanmada bariz daha iyi. tek sevmediğim 207 de sınırlayıcı var sırf garanti muhabbetine elletmiyorum onu da. yurt dışında cvt ye rağmen güzel yüklemeler yapanlar var. amaç zaten rolling, yarış içinse rs almaya gerek yok, ama ben gibi çoluk çocuk sahibi fakat içinde arada gazlama isteği bulunduran aile babaları için yapmışlar rs yi :)
bu arada rolling merakı olan varsa ben hem S modu hemde manuel modda denedim. S modu bariz daha hızlı (VSA yı kapatmayı unutmayın )
bu arada rolling merakı olan varsa ben hem S modu hemde manuel modda denedim. S modu bariz daha hızlı (VSA yı kapatmayı unutmayın )
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=H2bMEri52jc)
videoyu editleyemedim
Özgür Güneş
03-04-2018, 19:10
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=H2bMEri52jc)
videoyu editleyemedim
siz bir de benim dediğim yöntemi deneyin
Yahu bu nasıl yorum koptum akşam akşam :D
Grimlord
03-04-2018, 21:47
Eski tekkencilerden kim kaldı :D
Armor king wins
Hareketi bikaç kere daha yapınca araba typeR'a dönüşüyomuş :)
neyse geyik burada ölsün, Rs candır maşallah :D
Toluen'in gerçekten işe yaradığını nasıl anladınız yada nasıl tespit ettiniz ? Meraj ettiğim için soruyorum. Yakıtlı - Yakıtsız log aldınız mı ?
Özgür Güneş
04-04-2018, 12:16
Toluen'in gerçekten işe yaradığını nasıl anladınız yada nasıl tespit ettiniz ? Meraj ettiğim için soruyorum. Yakıtlı - Yakıtsız log aldınız mı ?
deneyerek anladık, log almadık, ethanolde fakire düşürdüğü için toluen daha mantıklı geliyor.
o ne ya :)) bende roll de 2 den 3 e çekerken arada bir r ye alıyorum sonra 3 e atıyorum mermi gibi oluyor araba :))
elinize sağlık ama cvt dedimmi 2 kere düşünürüm