Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Auto Glym Magma Incelemesi

imprezaWRC
09-04-2018, 10:45
Baktım, kur farkı ile böl çarp çıkart, karekökünü al, aynı fiyata gelince bir tane de ben Magma alayım da deneyeyim dedim. Ürünü daha kargo paketinden çıkarmadan ince ince kokular geliyordu, hatta kutuyu açtığımda ürünün sızdırdığını sanmıştım. Eyvah dedim, bu daha kullanmadan kokuyor, kullanınca herhalde beynim yanar. Cumartesi günü gözümü ve burnumu karartıp uygulama yapmaya karar verdim. Ama ne olur ne olmaz diye filtreli maskemide yanıma aldım.
Önce tedbir diyerek, maskeyi hemen takabilmek için boynumdan geçirdim. Elime de elvidenleri taktım ve bastım sprey kafanın tetiğine. Nigrin, Sonax veya Crystal Concept'deki kötü kötü kokacak diye tetikte beklerken baktım ki bugüne kadar kullandıklarımın arasında açık ara en az kokan ürün bu oldu. Ama ne olur ne olmaz diye, biraz koklayıp hemen maskemi taktım. Çümkü, açık havada uygulama yapmış olsamda, beynimi yakmaya niyetim yok.
İlk uygulama jantlara oldu, ilerleyen günlerde de hem jantlara hemde kaportaya kullanacağım. Jantlarda fırça kullanmak istemiyorsanız, şişenin arkasında yazan bekleme süresine uymanız lazım. İlk uygulama yaptığım jantta süreye çok dikkat etmedim, ikincisinde 3-3,5dk arası bekledim ve öyle basınçlı su ile yıkadım, süreye uyarsanız sonuç gayet başarılı oluyor.

Açıkçası verdiğim paraya değdi, karşılığını aldım :)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=AVySXkl5GgU)

https://www.youtube.com/watch?v=AVySXkl5GgU

_opeth
05-03-2019, 22:50
Şu ürüne benzer Sonax'ın ürününü de kullanmışsın gördüğüm kadarıyla başka tipte ürün var mı bilemedim. Karşılaştırması konusunda iki kelam eder misin?

akko
06-03-2019, 10:32
abi gayet başarılı duruyor. Eline sağlık video için de.

ben Sonax' ın şu ürününü aldım, açıkçası pek fena değil ama 4 janta da ikinciye uyguladım şişe bitti gibi :D

I'm not a bot | Hepsiburada (https://www.hepsiburada.com/sonax-jant-temizleyici-500ml-429200-p-OTSON429200?magaza=Otogold&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIk8WV14zt4AIVxo2yCh1MJAvYEAQYAyAB EgLGnPD_BwE)

driver_can
08-03-2019, 16:09
abi gayet başarılı duruyor. Eline sağlık video için de.

ben Sonax' ın şu ürününü aldım, açıkçası pek fena değil ama 4 janta da ikinciye uyguladım şişe bitti gibi :D

I'm not a bot | Hepsiburada (https://www.hepsiburada.com/sonax-jant-temizleyici-500ml-429200-p-OTSON429200?magaza=Otogold&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIk8WV14zt4AIVxo2yCh1MJAvYEAQYAyAB EgLGnPD_BwE)

bu şekilde ürün pahalıya gelir her seferinde demir tozu sökücü kullanman şart değil bu şekilde.Tavsiyem bilbery alıp sulandırıp kullanman litrelik olarak alabilirsin.Ağır kirlenmediği sürece gayet iyi temizler ve ekonomik olur.Arada bir sonax yada yine bölünmüş koch demir tozu temizleyici kullanabilirsin.

akko
08-03-2019, 16:41
bu şekilde ürün pahalıya gelir her seferinde demir tozu sökücü kullanman şart değil bu şekilde.Tavsiyem bilbery alıp sulandırıp kullanman litrelik olarak alabilirsin.Ağır kirlenmediği sürece gayet iyi temizler ve ekonomik olur.Arada bir sonax yada yine bölünmüş koch demir tozu temizleyici kullanabilirsin.

Haklısınız :) acemiliğime geldi. Billbery denemedim ama dediğiniz gibi yapacağım.

BARR
08-03-2019, 16:43
Yine muhteşör bir inceleme. Teşekkürler amca.

M U R A T
08-03-2019, 17:17
Haklısınız :) acemiliğime geldi. Billbery denemedim ama dediğiniz gibi yapacağım.

billberry istiyorsan yardımcı olabilirim

akko
08-03-2019, 17:19
billberry istiyorsan yardımcı olabilirim

pm. gönderdim abi.

imprezaWRC
10-03-2019, 18:33
Şu ürüne benzer Sonax'ın ürününü de kullanmışsın gördüğüm kadarıyla başka tipte ürün var mı bilemedim. Karşılaştırması konusunda iki kelam eder misin?

Sonax'ın gri şişede sattığı ürünü Magma kadar morarmıyor. Sonax'ın amacı sadece jant temizlemek ama ben bir seferinde boyalı yüzeye de sıkıp bekledim acaba yüzeyde morarma olur mu diye beklemiştim; açıkçası bir numara olmamıştı :D
Magma'nın amacı demir tozu sökmek/çözmek/temizlemek. Dolayısıyla, Magma'yı jantta ve boyada kullanabilirsin.
Sonax'ın özellikle eski formüle sahip olan ürünü berbat kokuyor, maskesiz kullanmamak lazım. Yeni formülü ise daha az kokuyor ki yeni formül demelerinin yegane sebebi mevcut kötü kokuyu maskeleyen bir kimyasal içermesidir.

Sonax'da jantı mosmor yapan ürün yok mu, var tabi onu da sayende almış oldum. Jantları iyice kirletip deneme yapacağım :)

_opeth
10-03-2019, 18:36
Sonax'ın gri şişede sattığı ürünü Magma kadar morarmıyor. Sonax'ın amacı sadece jant temizlemek ama ben bir seferinde boyalı yüzeye de sıkıp bekledim acaba yüzeyde morarma olur mu diye beklemiştim; açıkçası bir numara olmamıştı :D
Magma'nın amacı demir tozu sökmek/çözmek/temizlemek. Dolayısıyla, Magma'yı jantta ve boyada kullanabilirsin.
Sonax'ın özellikle eski formüle sahip olan ürünü berbat kokuyor, maskesiz kullanmamak lazım. Yeni formülü ise daha az kokuyor ki yeni formül demelerinin yegane sebebi mevcut kötü kokuyu maskeleyen bir kimyasal içermesidir.

Sonax'da jantı mosmor yapan ürün yok mu, var tabi onu da sayende almış oldum. Jantları iyice kirletip deneme yapacağım :)

üşenmezsem janta politech uygulamadan önce temizleyeyimdiyorum gerçi politech uygulamam bile biraz meçhul de hayırlısı. Aklımda bir şekil var da bakalım :)