Orijinalini görmek için tıklayınız : Tümseklerde abs nin erken devreye girmesi?
Arkadaşlar merhaba
Countryman All4 aracımda tümsekten, çukurdan yada engebeden geçerken ayağım frende olursa abs hemen kızaklıyor.
Ben kullandığım diğer araçlara göre erken girdiğini düşünüyorum. Buda bazen gereksiz bir kaymaya yol açıyor.
Sebebi ne olabilir acaba ?
turboman
12-04-2018, 20:35
Tümsek ve çukurda teker boşa çıkarsa kitler bu yüzden abs devreye girer sizin araçta sensör tepkisi hassas ise erken girer bu sıkıntı astra gsi arabamda da vardı erken girdiği için frende tutmama ve durmama gibi sıkıntılar gösteriyordu bazıları abs iptali bile yapıyordu ama sizin araçta normal yolda erken girmiyorsa bi sıkıntı değil sonuçta yeni araç
Tümsek ten veya çukurdan önce frenleme işlemi bitirilmelidir. Tıpkı virajdan önce gibi. Tumsege frenle girmek arabanın şoförüne sövmesi demek
Tümsek ten veya çukurdan önce frenleme işlemi bitirilmelidir. Tıpkı virajdan önce gibi. Tumsege frenle girmek arabanın şoförüne sövmesi demek
Bazen yoldaki ufak çukur yada satıh bozukluğunda da devreye giriyor bunu engellemenin yolu varmı ki?
Bazen yoldaki ufak çukur yada satıh bozukluğunda da devreye giriyor bunu engellemenin yolu varmı ki?
Lastik? .
Araç üzerinde michelin cross climate vardı 225 . 50
17
Pilot sport 4 aldim 225.45.17 hafta sonu takacağım
Bide yeni lastiklerle deneyin görelim. Düzelir umarım
dragstar
12-04-2018, 22:03
lastik basınçlarınızı bence kontrol edin
Lastik basınçları yüksekse onları düşürmek faydalı olabilir
Onun dışında Mini için çok normal, süspansiyonlar diğer araçlara göre daha sert ve çalışma aralığı da kısa olduğu için çok kolay yerle olan teması kesilebiliyor, ki azalsa dahi hemen ABS devreye giriyor
Lastik basınçları yüksekse onları düşürmek faydalı olabilir
Onun dışında Mini için çok normal, süspansiyonlar diğer araçlara göre daha sert ve çalışma aralığı da kısa olduğu için çok kolay yerle olan teması kesilebiliyor, ki azalsa dahi hemen ABS devreye giriyor
Mini Cooper a alışana kadar dikkatli olacağız demekki. Bugüne farklı markalarla beraber işim gereği sıklıkla Mercedes araçlar kullanıyorum. Dediğiniz gibi süspansiyon çalışma aralığı kaynaklı olabilir.