Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon zihniyeti
imprezaWRC
25-04-2018, 11:50
Başlığa aslında çok şey yazmak lazım ama şu iki videoyu izleyin hatta çevrenizde insanlıktan nasibini alamamışlar için her fırsatta izlettirin.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=z3bHNepTZzA)
https://www.youtube.com/watch?v=z3bHNepTZzA
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yL6rfGBrcB0)
https://www.youtube.com/watch?v=yL6rfGBrcB0
individual
25-04-2018, 12:09
bu arkadaşın kanalının takip etmiyorum ama ara sıra videoları çıkıyor.takip'e başlıyacam.
bu zihniyet bizde çok zor.mesela adamın unuttuğu o parçayı 3-4 ay saklamışlar bu efsane bir durum.
imprezaWRC
25-04-2018, 12:53
bu arkadaşın kanalının takip etmiyorum ama ara sıra videoları çıkıyor.takip'e başlıyacam.
bu zihniyet bizde çok zor.mesela adamın unuttuğu o parçayı 3-4 ay saklamışlar bu efsane bir durum.
Adamların 100 yen'lik bir parçayı 3-4 ay saklamaları ve sahibinin kim olduğunu da akıllarında tutmaları gerçekten benim için zirve oldu. 10 sene önce Japon'ya gittiğimde, adamların saygılarının ne kadar ileride olduğunu zaten iyice aklıma kazımıştım ama bu olay hakikaten yok artık dedirtti.
altugkocer
25-04-2018, 12:57
İş yerinde arkadaşlarla izledik videoyu, ondan sonra konu taa nerelere geldi :D Yine bizim ülkeyi kurtaramadık ama :D
Japonya, özellikle Tokyo en çok görmek istediğim yerlerden biri ama turlar ve uçak biletleri aşırı pahalı. İnşallah bir gün nasip olur görmek.
individual
25-04-2018, 13:13
Adamların 100 yen'lik bir parçayı 3-4 ay saklamaları ve sahibinin kim olduğunu da akıllarında tutmaları gerçekten benim için zirve oldu. 10 sene önce Japon'ya gittiğimde, adamların saygılarının ne kadar ileride olduğunu zaten iyice aklıma kazımıştım ama bu olay hakikaten yok artık dedirtti.
bizde olsa temizlik yapan arkadaş bu ne ya ışıklandırmanın kapağı düşmüş diyip çöpe atardı :D
imprezaWRC
25-04-2018, 13:15
bizde olsa temizlik yapan arkadaş bu ne ya ışıklandırmanın kapağı düşmüş diyip çöpe atardı :D
Evet, ya çöp olurdu ya da indiragandi.
ufuksaracci
25-04-2018, 13:33
Videodan sonra insan kendini boşlukta hissediyor.
En son ne içtiğini hatırladı kadın servis görevlisi :D
Abi adamlarda Harakiri denen bir şey var. Kendilerini yaptığı şeyden sonra kötü hissettiklerin de kendilerini bıçakla öldürüyorlar daha ne olsun :)
imprezaWRC
25-04-2018, 13:58
İş yerinde arkadaşlarla izledik videoyu, ondan sonra konu taa nerelere geldi :D Yine bizim ülkeyi kurtaramadık ama :D
Japonya, özellikle Tokyo en çok görmek istediğim yerlerden biri ama turlar ve uçak biletleri aşırı pahalı. İnşallah bir gün nasip olur görmek.
Aslında adamların fiyatları 10 yıl öncesine göre neredeyse hiç değişmemiş ama bizim paramız yerin dibinde olduğu için...
imprezaWRC
25-04-2018, 14:01
Abi adamlarda Harakiri denen bir şey var. Kendilerini yaptığı şeyden sonra kötü hissettiklerin de kendilerini bıçakla öldürüyorlar daha ne olsun :)
Sorumlu olduğu şeyden dolayı kusur, kaza...vs olsa canına kıyıyorlar olmadı bulundukları kurumdan istifa ediyorlar. Bizde de böyle birşey olsa nufus yarıya düşer.
ufuksaracci
25-04-2018, 14:23
Prius videosunu izledim daha da sinir oldum . Daha önce belirtmişti, kullandığı otomobil Japonya şartlarında bedava sayılabilecek bir otomobil ama sabahın 6.30'unda temsilcinin koşarak karşılaması falan çok acayip şeyler. Bence bu gibi videolar bizler için uygunsuz içeriklere sahip, bizim götte durmaz bu davranışlar.
Bu arkadaşın birçok videosunu izledim. Hem sempatik geliyor hem de bilgiler gayet güzel. Şunları da en kısa zamanda izleyeyim.
birisi bana TR nin çıkış butonunu göstersin.
Adam yerine araç veriyor onda da sigara içilmiş mi içilmemiş mi olsun diye soruyor.
Bizde olsa abi dna'sı bol mu olsun az mı olsun diye sorarlar. Bkz: Arka koltuk.
Hondafatih
25-04-2018, 15:22
Ben bu arakdaşın takibindeyim gerçekten özü sözü bir
onursumer
25-04-2018, 16:55
su servis çıkışında beklemeleri bile efsane ara ara izleyip moralimi bozuyorum bu arkadaşın videolarıyla
Musait bir vakitte izleyecegim...
GokhanRS
25-04-2018, 17:59
birisi bana TR nin çıkış butonunu göstersin.
Adam yerine araç veriyor onda da sigara içilmiş mi içilmemiş mi olsun diye soruyor.
Bizde olsa abi dna'sı bol mu olsun az mı olsun diye sorarlar. Bkz: Arka koltuk.
Bizde hurda Clioyu verirler buldun bunama derler. Sonra su kaynatır, rektrfiye parası isterler :)
Türk yaratmasaydı tanrı, Japon olmayı dilerdim :D
Türk yaratmasaydı tanrı, Japon olmayı dilerdim :D
sonra tokyotepede (fikirtepe japonya şubesi) böyle dolaşırdın :D
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNwA5bSaEMC5nZkG47esmPFzi2a40_F jWMgDazxDhAOD7vI532iw
[QUOTE=imprezaWRC;8467201]Başlığa aslında çok şey yazmak lazım ama şu iki videoyu izleyin hatta çevrenizde insanlıktan nasibini alamamışlar için her fırsatta izlettirin.
Videoyu beğeneceğim, tam tıklayacağım bir gülme geliyor tıklayamıyorum.
Kendimi dünyada 170inci sınıf insan olarak yaşadığımı yüzüme vuran bu videonun neyini beğeneyim amg.....
Net üzerinden yapılan yayınlara da sansür imkanı gelmişti galiba.
Youtube videoları da süzgeçten geçirilip verilsin memleketimde.
sonra tokyotepede (fikirtepe japonya şubesi) böyle dolaşırdın :D
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNwA5bSaEMC5nZkG47esmPFzi2a40_F jWMgDazxDhAOD7vI532iw
Emanetsiz gezemeyiz şartlar el vermiyor :D
Shadow_Dancer
25-04-2018, 18:35
Defaeten gittigim zaman geçirdigim bir ülke, o kadar düzen bizi bozar gençler :)
ufuksaracci
25-04-2018, 18:51
tolga_kaan_ fthdrn fooğraftakinin şemsiye olduğunun farkında mısınız? :D
Makara yapıyoruz ya samuray şemsiyesi diye satılıyor :D
ufuksaracci
25-04-2018, 18:58
fthdrn altında derin manalar aradım :hehe: Bayıldım ama çok güzelmiş
imprezaWRC
25-04-2018, 19:02
Net üzerinden yapılan yayınlara da sansür imkanı gelmişti galiba.
Youtube videoları da süzgeçten geçirilip verilsin memleketimde.
Doğru aslında, youtube'da japon kültürü, zihniyeti, davranışı...vs'si videoları yerine TV8'de Recep İvedik serilerini seyretmek neyimize yetmiyor.
Tr sınırları içinde paylaşınca şemsiye oluyor ***** :D japonya da yaşasak farklı olabilirdi.
Şaka şaka farkında değilim adamlar iyi kamufule etmiş. Bunlar istiklale çıksan 100 m. sonra polis alır valla.
rain man
25-04-2018, 19:29
Bi benzerini ankarada ünlü bi egzozcu abimiz yapmıştı. Orjinal hava filtre kazanını söktüğumuzde yanıma almayı unutmuşum. Adam bir buçuk yıl saklamış nerdeyse :) sonraki beni görüşünde abi bu senindi herhalde dedi getirdi. Ben o vakte kadar filtre kazanı falan bende sanıyordum :)
Ülke genel olarak bu zihniyetten uzak ama bizde de bu tarz insanlar yok değil. :)
bi adamlardaki naifliğe, medeniyete bakıyorum bi de aynı adamların iş saatlerinde trenlere biniş şekline ve korku filmlerine.
Değişik bi kültür :)
imprezaWRC
25-04-2018, 19:42
Bi benzerini ankarada ünlü bi egzozcu abimiz yapmıştı. Orjinal hava filtre kazanını söktüğumuzde yanıma almayı unutmuşum. Adam bir buçuk yıl saklamış nerdeyse :) sonraki beni görüşünde abi bu senindi herhalde dedi getirdi. Ben o vakte kadar filtre kazanı falan bende sanıyordum :)
Ülke genel olarak bu zihniyetten uzak ama bizde de bu tarz insanlar yok değil. :)
O esnafın anası veya babası Japon olabilir :D
imprezaWRC
25-04-2018, 19:48
bi adamlardaki naifliğe, medeniyete bakıyorum bi de aynı adamların iş saatlerinde trenlere biniş şekline ve korku filmlerine.
Değişik bi kültür :)
Adamların metro hattı ile Tokyo'nun altını üstünü gezdim hiç öyle bir manzaraya denk gelmedim. Adamlar metroda gazete, kitap okuyor, herkesin kafa önde kimse kimseye salça olmuyor, yüksek sesle konuşan yok, karşı cinsi dikizleyen gözüyle şey eden yok. Belki, işe gidiş saatinde öyle bir manzara oluyordur onu bilemem.
Marketten telefon kartı alıyorsun adam sana iki eliyle kartı uzatıyor birde üstüne saygıdan eğilip bükülüyor, tuhaf oluyorsun.
Grimlord
25-04-2018, 19:59
Adamların mafyaları bile saygıda kusur etmiyor. Yakuza ile alakalı bir belgesel izlemiştim, mafya grubundan adamın teki anısını anlatıyordu. Adam yapması gereken işi beceremiyor. Patronunu arıyor. "Patron böyle böyle bir hata yaptım" diyor, patronu da "gerekeni yap o zaman" diyor. Adam kendi serçe parmağını kesiyor. Yakuzaların kökeni Samuray kültüründen geldiği için parmak kesme olayı çok önemli bir gösterge aslında. Çünkü serçe veya yüzük parmağı kesilen bir samuray asla eskisi gibi kılıç kullanamıyor.
Bir diğer ilginç detay da adamların dövmeleriydi. Hiç biri gözüken yerlerine dövme yaptırmıyor, normal hayatta mafya üyesi oldukları belli olmasın diye. Japonya'da dövmeli insanlara hor gözüyle bakılıyor, uzak duruluyor çünkü. Hala da öyle diyor biliyorum. Dövmeler eski usul bildiğiniz deri kazınarak yapılıyor, aşırı acı veren bir olay olarak anlatılmıştı. Ancak onlar bu olayı bir çeşit çıkarım olarak görüyorlar. Çok ilginç bir kültür ve hala aynı şekilde devam ediyor. O kadar güzel muhafaza etmişler ki. Dünyada hem bu kadar kendi kültürünü koruyup hem de bu kadar ilerlemiş bana bir ırk yoktur bence.
dasemert
25-04-2018, 20:26
Her konuda güzel paylaşımlar yapıyor uzun zamandır takip ediyordum,medeniyet görelim biraz :)
Kavurmalı tost yeme süresinde çırağa söylemeden tamir edilecek çizik. Benim tarzım değil bu kadar özenli yaşamak güzel ama bizim için zor.
rain man
26-04-2018, 08:55
O esnafın anası veya babası Japon olabilir :D
Gözleri hafif çekik abi, olasılığı yok değil :D
Bu adamı gördükçe fetö mensubu olması aklıma geliyor, ne kadar anlatırsa anlatsın antipati ile, önyargı ile bakıyorum.
Not: Nerden biliyorsun, iftira diyenlerler için detaylı, kanıtlı açıklama
Kaynak (https://eksisozluk.com/entry/70909680)
imprezaWRC
26-04-2018, 09:46
Bu adamı gördükçe fetö mensubu olması aklıma geliyor, ne kadar anlatırsa anlatsın antipati ile, önyargı ile bakıyorum.
Yok artık, devrelerim yandı. Ekşideki elemanda amma araştırmış.
GokhanRS
26-04-2018, 09:57
Boşverin artık bu işleri. Antalyada çok başarılı iyi para kazanan bir avukatlık bürosu düşün. Avukatlarının tamamı fetö okullarından mezun, eşimin halası da çaycı cahil bir kadın, iş başvurusu yapıyor ve bu zengin avukatlık bürosu işe alıyor asgari ücretle ve yemek yol parası bile vermiyorlar. Kadıncağız 50 yaşından sonra iş bulmak imkansıza yakın olduğu için kabul edip işe başlıyor.
Sonra bu fetö patlak veriyor ve bu avukatların hepsi şuan amerikada :) hiç biri yakalanmadan tüydüler 15 temmuzdan 2 gece önce.
bil bakalım kim hapse girdi? benim eşimin halası olan 50küsür yaşındaki bu cahil çaycı kadın içeri girdi. 13 ay hapiste tuttular. Sonra dediler ki pardon sen terorist değilmişsin biz seni tutuksuz yargılayalım. (bu arada kalp bilmemnesi v.s birton hastalık geçirdi içerde)
Neyse bu kadın halamız çıktı dışarı. Aradan 6 ay geçmedi bu seferde kızını aldılar içeri. Kızının içeri girme sebebi ise kendisi devletin ilahiyat fakültesi mezunu ve devlette yurt bulamadığı için cemaatin yurtlarında ücreti mukabilinde kalmak zorunda kaldı. şimdi kızcağızda 6 aydır içerde.
Sırf yurdunda kaldı diye içeri girerken millet. Devletin bakanı tayyibin damadı açık açık ben fetö okullarından mezunum ama millet gibi aklımı kiraya vermedim dedi ve bakanlık yapıyor :D
o yüzden sallayın bu fetö işlerini. kimin gerçekten masum olduğunu bilemezsiniz.
imprezaWRC
26-04-2018, 10:08
Boşverin artık bu işleri. Antalyada çok başarılı iyi para kazanan bir avukatlık bürosu düşün. Avukatlarının tamamı fetö okullarından mezun, eşimin halası da çaycı cahil bir kadın, iş başvurusu yapıyor ve bu zengin avukatlık bürosu işe alıyor asgari ücretle ve yemek yol parası bile vermiyorlar. Kadıncağız 50 yaşından sonra iş bulmak imkansıza yakın olduğu için kabul edip işe başlıyor.
Sonra bu fetö patlak veriyor ve bu avukatların hepsi şuan amerikada :) hiç biri yakalanmadan tüydüler 15 temmuzdan 2 gece önce.
bil bakalım kim hapse girdi? benim eşimin halası olan 50küsür yaşındaki bu cahil çaycı kadın içeri girdi. 13 ay hapiste tuttular. Sonra dediler ki pardon sen terorist değilmişsin biz seni tutuksuz yargılayalım. (bu arada kalp bilmemnesi v.s birton hastalık geçirdi içerde)
Neyse bu kadın halamız çıktı dışarı. Aradan 6 ay geçmedi bu seferde kızını aldılar içeri. Kızının içeri girme sebebi ise kendisi devletin ilahiyat fakültesi mezunu ve devlette yurt bulamadığı için cemaatin yurtlarında ücreti mukabilinde kalmak zorunda kaldı. şimdi kızcağızda 6 aydır içerde.
Sırf yurdunda kaldı diye içeri girerken millet. Devletin bakanı tayyibin damadı açık açık ben fetö okullarından mezunum ama millet gibi aklımı kiraya vermedim dedi ve bakanlık yapıyor :D
o yüzden sallayın bu fetö işlerini. kimin gerçekten masum olduğunu bilemezsiniz.
Ekşideki herifin bu kadar veriye ulaşması da ayrı bir soru işareti. Ben şahsen istesem bu kadar veriye ulaşamam.
GokhanRS
26-04-2018, 10:09
ek not ekliyim: Bu kadının kocasıda 2 gün içeri alındı bilock kullanmak iftirasıyla, neyseki telekominikasyondan yazı geldi, bu adam hattını ömrü boyunca hiç akıllı telefona takmamış hep eski tip sadece sms gönderebilen telefon kullanmıştır diye.
yani o biylok listelerinin de güvenilirliğini düşünün. eğer o cevap 2 günde gelmese bütün aile *** yoluna içer de yatacaktı.
GokhanRS
26-04-2018, 10:13
Ekşideki herifin bu kadar veriye ulaşması da ayrı bir soru işareti. Ben şahsen istesem bu kadar veriye ulaşamam.
ben sözlüklerde sırf eğlencesine okuyorum ama orada yazılan her şeye şüpheyle yaklaşırım. belki bu videoların sahibi gerçekten iyi biridir veya gerçekten vatan haini de olabilir bilemeyiz. Yaftalamak doğru değil.
Daha geçen gün akit yazarı şerefsiz profesör var birtane, hani şu vatan haini mrv kvçı denilen karının babası kendisi, hani vatan hainliğini büyükelçilikle ödüllendirdiğimiz var bilirsin.
İşte o pislik herif daha yeni yazı yazdı bence fetullah hoca (bak yine hoca demeye başladılar) türkiyeye dönmeli tevbe-i zartungen etmeli ve hükümetle tekrar iyi ilişkileri tahsis edip artık devlet için çalışmalıdır diye.
düşün yani dediklerim çıkıyor. bunlar 3 gün sonra barışıp biz atatürkçü gençliği hapse alıcaklar. geçende söyledim. ben şimdiden bikaç senelik don kilot atlet almaya başlıyorum yakında sırf atatürk sevgimizden bizde yatıcaz diye.
Japonik ilk popüler olmaya başladığında bu şekilde ayyuka çıkmıştı, tüm videoları silip kaldırmıştı. Şimdi yeniden çekimler yapıyor. Bu yüzden antipatik geliyor.
yapsın sorun değil tabi ki ancak oraya gelmesinde ben yaptım, kendim başardım tarzı hoşuma gitmiyor. Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün demişler.
Neyse konuya dönersek Japonlar insana, insanlığa değer veren insanlar.
onursumer
26-04-2018, 11:40
abi bu adamın başka kanalı vardı kapadı sonra tekrar açtı bu mevzular yuzunden zaten ekşide vs uzerine gidilmesinin sebebide inkar etmesiydi
ben çok takılmıyorum zaten kanalında bu konular hakkında hiçbirşey paylaşmıyor :)
Zaten işin içinde olan, bu yapı ile iyi bir yerlere gelmiş olanlar, onlar sayesinde kazanç elde edenler halen baş üstünde tutuluyor çok bişey olduğu yok.
Kendilerinin de belirttiği gibi at ile itin izi birbirine girmiş. Biz de dışarıdan izliyoruz bunu.
abi bu adamın başka kanalı vardı kapadı sonra tekrar açtı bu mevzular yuzunden zaten ekşide vs uzerine gidilmesinin sebebide inkar etmesiydi
ben çok takılmıyorum zaten kanalında bu konular hakkında hiçbirşey paylaşmıyor :)
Ben de çok takılmıyorum ancak o ilk başlardaki videolarında kendini tanıtırken; yok köyde doğdum büyüdüm diye ajitasyon yapması, şurayı okudum mezun oldum sonra öylesine bir Japonya'ya başvurdum tak gel görüşelim diye çağırdılar diye olayları çarpıtması, mensubu olduğu yeri inkar etmesi, bu yapılanmaya karşı olan duruşumuzdan dolayı ister istemez kızıyorum. Bu yüzden samimi gelmiyor.
Zaten din, Allah diyenlerden geldi ne geldiyse, bir de böyle ağızlarından düşürmemesi de irite ediyor.
MertSerhanÖ.
26-04-2018, 12:49
127 milyon japonya'nın yüzde 71'nin "din bizim için çok önem teşkil etmiyor" diyip,hala refah ve huzur içinde yaşamaları,ayrıca kendilerine has olan çok daha etnik bir inanç olan şintoizmi 2.plana atıp bilime yönelmeleri bence asıl düşünülmesi gereken konu.Ha şimdi onlar Allahsız ara sıra tsunami oluyor,tanrı yerden yere vuruyor denilecek değil mi?
anladım:)
ufuksaracci
26-04-2018, 12:57
Japonlar adada değil de anakarada olsalardı nasıl bir ülke olurdu acaba çok merak ediyorum.
SULTANOGLU
26-04-2018, 13:04
Sonra diyorlarki bizde bu kültür yok. Alın size eskilerden devlerin karşılaşması
https://www.youtube.com/watch?v=b515hjlbuBw
Videoyu izledim, falçatanın son dişi kalmış onla harakiri yapim dedim olmadı hastaneye gidiyorum.
Mehmetmert
26-04-2018, 13:12
-Şimdi baştan söyleyim kültürlerine , saygılarına...vs kesinlikle lafım yok ama bizde çok vuruyoruz bazen kendimize.Tamam şunların %10u kadar sayılı olsak birbirimize zaten sorun kalmaazda bu olay TR'de olsa bakın şöyle olurdu...
*Yani serviste ben böyle bir parça unutsam bekletmek yerine anında ararlar,Mert bey ...vs şununu unutmuşunuz diye.Telefon var , plaka var zaten.Birde serviste bomboş duruyor , VW servisine gidin ana baba günü.Dayının biri ordan bağırıyor benim Caddy'i verin köye gidicem , birisi bağırıyor transporter'ı ver servise gidicem , birisi diyor afedersiniz passatımı verebilirmisiniz toplantım var , Tiguanlı kadın gelmiş hadi kuaförde randevum var...vs :D Bizde genel anlamda her yerde bir kalabalık hakim.
*Ama şunada inanıyorum ki lexus bayiisine gitsem , şu videodakinin aynısı olur adam unutmaz beni . Yılda kaç kişi Lexus bayiisine gidiyor ki sonuç olarak :D
Mehmetmert
26-04-2018, 13:13
Bu arada kimse bizim polislerin görmezden gelmesini sorgulamasın :D (Özellikle videonun sonu)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=m5Ff0A-znQ4)
https://www.youtube.com/watch?v=m5Ff0A-znQ4
HondatugraL
26-04-2018, 13:50
japonic kaanaalına abone olun adamın japonya ile ilgili birçok videosu mevcut kaçırmadan izliyorum. Gece hayatı yarışları pistleri araçları metroları aklınıza ne geirse
Olsun be bizim de Allahımız var.
imprezaWRC
26-04-2018, 14:25
Japonik ilk popüler olmaya başladığında bu şekilde ayyuka çıkmıştı, tüm videoları silip kaldırmıştı. Şimdi yeniden çekimler yapıyor. Bu yüzden antipatik geliyor.
yapsın sorun değil tabi ki ancak oraya gelmesinde ben yaptım, kendim başardım tarzı hoşuma gitmiyor. Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün demişler.
Neyse konuya dönersek Japonlar insana, insanlığa değer veren insanlar.
Kanalı kapatma hikayesine denk gelmiştim yani son videoyu izlemiştim ama en baştan beri izlemediğimden senin kadar olaya hakim değilim. O videoda çocuğuna vakit ayıramadığından bahsediyordu diye hatırlıyorum.
Çobanlıktan öğretmenliğe, öğretmenlikten yutubırlığa, yutubırlıktan araba ticaretine uzanan müthiş başarı hikayesi.
imprezaWRC
26-04-2018, 14:31
-Şimdi baştan söyleyim kültürlerine , saygılarına...vs kesinlikle lafım yok ama bizde çok vuruyoruz bazen kendimize.Tamam şunların %10u kadar sayılı olsak birbirimize zaten sorun kalmaazda bu olay TR'de olsa bakın şöyle olurdu...
*Yani serviste ben böyle bir parça unutsam bekletmek yerine anında ararlar,Mert bey ...vs şununu unutmuşunuz diye.Telefon var , plaka var zaten.Birde serviste bomboş duruyor , VW servisine gidin ana baba günü.Dayının biri ordan bağırıyor benim Caddy'i verin köye gidicem , birisi bağırıyor transporter'ı ver servise gidicem , birisi diyor afedersiniz passatımı verebilirmisiniz toplantım var , Tiguanlı kadın gelmiş hadi kuaförde randevum var...vs :D Bizde genel anlamda her yerde bir kalabalık hakim.
*Ama şunada inanıyorum ki lexus bayiisine gitsem , şu videodakinin aynısı olur adam unutmaz beni . Yılda kaç kişi Lexus bayiisine gidiyor ki sonuç olarak :D
Tersten gideyim, Lexus özellikle Tokyo'da çok denk geleceğin bir marka model. En azından ben sürekli Subaru aranırken karşıma hep Lexus falan çıktı. Tabi arada SW EVO'da görmedim değil :)
Yaşın küçük, sen denk gelmediğinden haliyle hep servisleri öyle sanıyorsun. Eskiden servise otomobili bıraktığında otomobilin bagajında veya torpidosundaki kasetler buharlaşırdı. Bizim çok başımıza gelmişti. Peder o yüzden otomobili servise bıraktığında içindeki şahsi eşyalarını alıp öyle bırakırdı. Usta gelir koltuğu totosuna göre ayarlar, istediği radyo kanalını hafızaya alır, beğendiği kaseti ıvırı zıvırı alırdı...vs vs
Devleti yönetenlerin hoca efendinin eteğini öpenler olduğunu bildiğimiz halde birini bu fetö okullarında çalışıyor diye tartışmak :D
Lise hayatım Haydarpaşa End meslek lisesinde geçti. Geceleri alkol alıp takılmak için ev bulamadığımızda tepe naitulusun arkasında bu cemaat evlerinden boş olana doluşurduk. Eğlenceli zamanlardı :D
kunteper
26-04-2018, 15:37
adam diyor ya, kim kimden kacacak da kim kovalayacak :) kacan yokki ulkede
Abi tanıdığa sordurdum yazmış ya ekşideki adam, aynı bölgede toplam kaç Türk olabilir ki? diyerek bence çokta araştırmamıştır :)
Adam masumdur/değildir, cemaatçidir/değildir onu bilmem ama fetö dediğimiz bundan 5 sene öncesine kadar ülkenin yarısının hocası, ağasıydı; kalan yarısının da sesi çıkmıyordu. O yüzden bence çok takılmamak lazım. Bugün her işimiz için selam tanıdık kovalarken, milletin hakkını çaldırlar diye cemaatçileri eleştirmeye hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Videolarını başarılı buluyorum.
Yazdığım mesajdan çıkarılacak yanlış anlamlar için ufak notlar;
Cemaatçi değilim, bırakın okullarını/evlerini/bankalarını babamın evinden çıkana kadar ülker bile tüketmiyordum. Birebir tanıştığım, el sıkıştığım, selam verdiğim kimse konu ile alakalı sorguya bile alınmadı.
8.000rpm
28-04-2018, 21:59
Japonyaya vize yok
Ama zamanında bizden oraya giden kişiler her türlü naneye fazlasıyla bulaştıkları içim şimdi japonyaya giden türklere bol bol sorgu sual yapıyorlar diye biliyorum
Niye geldin nerde kalıcan tanıdığın var mı ne zaman dönücen vs vs vs
Yoksa halen vize yok yani
Güzelim japon videosu bile fetö muhabbeti olduysa,bizden bi cacık olmaz :)
Lise’de TED’den atıldığımda hiç bir okul kabul etmemişti de Ankara’da bu cemaatçilerin en ağa babalarının okuduğu Ahmet Ulusoy’a gitmiştim .
Taaa o zaman beni o kadar darlamışlardı ki hocaefendinizin de sizin de amk dedim diye oradan atılmıştım disiplin kurulu tutanaklarımda hala durur savunmam da aynı bu şekildeydi , zamanında kahpe cemaate ilk savaşı ben açtım da destek veren olmadı :D
Mehmetmert
29-04-2018, 18:15
Küfürlü dikkatli acin :D
Youtube Bir Tımarhane on Instagram: “Cok iyi ya akajdjdjdf @hirsit.binboga” (https://instagram.com/p/BiFP7saDkDH/)
Tabu japonya mi bilmemde ahqhshga , yayaya kirmizi yaniyor ahah
Tersten gideyim, Lexus özellikle Tokyo'da çok denk geleceğin bir marka model. En azından ben sürekli Subaru aranırken karşıma hep Lexus falan çıktı. Tabi arada SW EVO'da görmedim değil :)
Yaşın küçük, sen denk gelmediğinden haliyle hep servisleri öyle sanıyorsun. Eskiden servise otomobili bıraktığında otomobilin bagajında veya torpidosundaki kasetler buharlaşırdı. Bizim çok başımıza gelmişti. Peder o yüzden otomobili servise bıraktığında içindeki şahsi eşyalarını alıp öyle bırakırdı. Usta gelir koltuğu totosuna göre ayarlar, istediği radyo kanalını hafızaya alır, beğendiği kaseti ıvırı zıvırı alırdı...vs vs
katılmadığım tek nokta şu koltuk ayarı, veya radyo kanalı değiştirmesi çok normal değil mi bunların olması. (kanalı kaydetmesi başka tabi)
çok önemsiz sıradan şeyler.
imprezaWRC
30-04-2018, 10:21
Küfürlü dikkatli acin :D
Youtube Bir Tımarhane on Instagram: “Cok iyi ya akajdjdjdf @hirsit.binboga” (https://instagram.com/p/BiFP7saDkDH/)
Tabu japonya mi bilmemde ahqhshga , yayaya kirmizi yaniyor ahah
Mehmet, kalp kırmak istemem ama bu çok güldüğün şeyi çok aradın mı.
ufuksaracci
30-04-2018, 10:23
İşte tam olarak videodaki olay yüzünden gelişemiyoruz.
imprezaWRC
30-04-2018, 10:23
katılmadığım tek nokta şu koltuk ayarı, veya radyo kanalı değiştirmesi çok normal değil mi bunların olması. (kanalı kaydetmesi başka tabi)
Koltuk ayarını bozarsın ama sonra en azından ilk konumuna yakın bir yere kadar getirirsin hadi evet o çok önemli değil ama kanal kaydetmeleri çok sinir bozucuydu. Adam bütün kanalları arabeske çeviriyor öyle teslim ediyordu. Biz bir daha kanalları düzenliyorduk.
Korollacı
03-05-2018, 12:07
feto denen kahpe zamaninda her kesimden insanin gazini aldi. turkce olimpiyatlari yaparak yurt disinda turkce okullar acarak universitelerin oldugu yerlere yurtlar yapip evler tutup fakir fukara durumu olmayan gencleri ucretsiz yurt kitap burs imkani vererek.
videoya gelince gercekten japonlarin kulturune hayran kalmamak elde degil adamlardaki esnafliga bakarmisin unuttugu seyi geri teslim ediyorlar servise giris cikislardaki ilgi alakaya bak.
zamaninda aracimi servise biraktigimda yapmadiklari seyi yapti diye gosterip 60tl fatura etmislerdi. olayi odemeyi yaptiktan sonra farkettigimde bu islem yapilmadi aracin basindaydim dedim kasadaki bayan musteri temsilcisini cagirip durumu soylediginde musteri temsilcisi cocuk tamam abi olur oyle yanlisliklar bi daha ki sefer hesabindan duseriz sorun degil vs. gibi laflar etmisti. bi daha da oraya ugramadim ve arabami ne zaman servise versem degisen ne parca varsa eskisini istiyorum.
Hocam bide arkadaşına arabayı gezsin diye vermiyoruz ki, servis elemanı 3km ileri 5km geri arabanın sürüleceği total yol kaç km ki aynaydı koltuktu kendine göre ayarlasın . Bence içine sığıyorsa arabanın hiç bir tarafına dokunmamalı.
Hocam bide arkadaşına arabayı gezsin diye vermiyoruz ki, servis elemanı 3km ileri 5km geri arabanın sürüleceği total yol kaç km ki aynaydı koltuktu kendine göre ayarlasın . Bence içine sığıyorsa arabanın hiç bir tarafına dokunmamalı.
Sürüş pozisyonunu, aynasını düzgün ayarlamayan sürücü trafikte nasıl güvenle seyir edebilir ki? Üç veya beş km değil, bir km mesafe olsa hatta sadece park etmek için kullanıyorsa bile değiştirmesi çok doğaldır. Nezaketli birisine denk gelmişseniz eski ayarlarına yada yakın hale getirmeye illaki çalışacaktır.
Sürüş pozisyonunu, aynasını düzgün ayarlamayan sürücü trafikte nasıl güvenle seyir edebilir ki? Üç veya beş km değil, bir km mesafe olsa hatta sadece park etmek için kullanıyorsa bile değiştirmesi çok doğaldır. Nezaketli birisine denk gelmişseniz eski ayarlarına yada yakın hale getirmeye illaki çalışacaktır.
Yani demek istediğim adama arabayı trafikte gezsin diye vermedik servisin içinden çıkmayacak/çıkmamalı zaten, ben bir kapıdan aracı veriyorum o başka bir kapıdan aracı bana geri veriyor.
japonic in instada paylaştığı bir hikaye, hadi tr ile karşılaştıralım :D
https://i.hizliresim.com/b6A618.jpg
bizde olsa değil anahtarı, motoru 1 hafta unutsan motor yok olur.
http://i68.tinypic.com/of27pf.jpg
http://i68.tinypic.com/2njzy8x.jpg
Handmade ürünlerin olduğu bir web sitem vardı. Şuan pek aktif değil ama eski müşteriler bazen bir şeyler istiyor. Kırmamak için yapıp yolluyorum. Neredeyse tamamı yabancı müşterilerin.
Dün bir tanesi instagramdan mesaj atmış, hat sanatı bir kaç şey vardı onları merak edip.
Müşteri Japon bir kadın. Avustralyada yaşıyor. Japonya, Avustralya, İngilterede şubeleri olan bir işletmesi var.
İngilizcesi olmayanlar için önce hal hatır sorup, müslüman bir arkadaşı için hediye düşündüğünü söyledi ve hat sanatlarının anlamlarını sordu. Türkiyede yaşadığımı bildiği için Ramazanın mübarek olsun dedi.
Büyük ihtimalle kendisi ateist. Büyük ihtimalle ramazan olduğu için arkadaşına böyle bir jest yapacak. Benim bile ramazanımı kutladı. Hoşgörü, eğitim, insan olmak böyle bir şey.
Japonlar, kuzey batı Avrupa'da yaşayanlar bazı şeyleri aşmış insanlar gerçekten. Turistlerin ramazanda yemek yedikleri için dövüldüğü bir ülkede yaşayan biri olarak garipsiyorum :)
ottoman32
27-05-2018, 14:42
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iGRNOaPs73w)
imkan olsa da doğuma oralara gidebilsek..
https://www.youtube.com/watch?v=6B8ACO0frXU
7.20 de ''Bu kadar uyguna alınan bir arabada bu özelliklerin olması çok güzel'' dedi. :hahaha:
hddsheriff
30-05-2018, 00:38
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iGRNOaPs73w)
imkan olsa da doğuma oralara gidebilsek..
Aaaa lütfen bizim devletiniz de yardım ediyor.
2018 doğum ücretleri
1. Çocuk için 300
2. Çocuk için 400
3. Çocuk için 600 tl yardım ediyor.
Bitti mi ? Tabi ki hayır
2018 süt yardımı parası 149 tl.
Harca harca bitmez.
imprezaWRC
30-05-2018, 10:34
Aaaa lütfen bizim devletiniz de yardım ediyor.
2018 doğum ücretleri
1. Çocuk için 300
2. Çocuk için 400
3. Çocuk için 600 tl yardım ediyor.
Bitti mi ? Tabi ki hayır
2018 süt yardımı parası 149 tl.
Harca harca bitmez.
Adamlarda Belediye kendi vatandaşı olmayana bile neredeyse doğum ücretinin tamamını kapsayacak bir çek veriyor ve anladığım kadarıylada o çek veya kupon her hastanede kullanılabiliyor.
Adamlar, doğum sonrası hemen hastaneden sepetlemiyor. Bizde en fazla 3.günün sabahında hadi evine diyorlar. Yollarda mükemmel, sürücüler aşırı sabırlı ya, hastaneden eve gidene kadar umarım dikişler açılmaz diye düşünmeden gidebiliyorsun !!!
Adamlarda Belediye doğum için kupon veriyor bizde Belediye anca seçimden önce belli noktalara asfalt döküyor. Hergün cebime mesaj geliyor. Bugün bilmemne belediyesi olarak çok elzem olduğundan bilmemne sokağını sabahtan iftar nedeniyle kapattık.
Hiç Japonya'ya gitmemişler için tek temennim umarım en kısa sürede gidersiniz. Baretli yelekli biri ara sokaktan geçerken tur otobüsünü durdurdu, dedik bu herif kim, ne diye trafiği durdurdu, bir baktık sağımızda şantiye var ve temizlenmiş paklanmış bir beton mikseri yola çıkıyor. Ne ses var, ne yola dökülen çamur, beton...vs var. Beton mikseri zannedersin fabrikada banttan yeni çıkmış.
Tokyo'da yağmur altında kaldırımda yürürken kesin pantalon paçalarım çamur olmuştur, birazdan yoldan geçen bir otomobil bana çamur sıçratır diye beklerken ne bir çamur, ne bir yol çöküntüsü...vs hiçbirşeye denk gelmeden otele varmıştım. Yağan yağmur değildi animasyondu herhalde diye düşünmüştüm çünkü ayakkabımda bile bir tane çamur yoktu. Abartmıyorum adamlar hakikaten ya bu gezegenden değiller ya da fazla insan olmuşlar.
Bizde de sanırım iki ayaklı müslüman lamalar var ki, sokaklar tükürükten geçilmiyor. Köpek pisliğini lütfedip temizleyen yok. Neyse işte bizde çevre ve emlak vergisini verip karşılık bekliyoruz.
GokhanRS
30-05-2018, 12:12
Adamlarda Belediye kendi vatandaşı olmayana bile neredeyse doğum ücretinin tamamını kapsayacak bir çek veriyor ve anladığım kadarıylada o çek veya kupon her hastanede kullanılabiliyor.
Adamlar, doğum sonrası hemen hastaneden sepetlemiyor. Bizde en fazla 3.günün sabahında hadi evine diyorlar. Yollarda mükemmel, sürücüler aşırı sabırlı ya, hastaneden eve gidene kadar umarım dikişler açılmaz diye düşünmeden gidebiliyorsun !!!
Adamlarda Belediye doğum için kupon veriyor bizde Belediye anca seçimden önce belli noktalara asfalt döküyor. Hergün cebime mesaj geliyor. Bugün bilmemne belediyesi olarak çok elzem olduğundan bilmemne sokağını sabahtan iftar nedeniyle kapattık.
Hiç Japonya'ya gitmemişler için tek temennim umarım en kısa sürede gidersiniz. Baretli yelekli biri ara sokaktan geçerken tur otobüsünü durdurdu, dedik bu herif kim, ne diye trafiği durdurdu, bir baktık sağımızda şantiye var ve temizlenmiş paklanmış bir beton mikseri yola çıkıyor. Ne ses var, ne yola dökülen çamur, beton...vs var. Beton mikseri zannedersin fabrikada banttan yeni çıkmış.
Tokyo'da yağmur altında kaldırımda yürürken kesin pantalon paçalarım çamur olmuştur, birazdan yoldan geçen bir otomobil bana çamur sıçratır diye beklerken ne bir çamur, ne bir yol çöküntüsü...vs hiçbirşeye denk gelmeden otele varmıştım. Yağan yağmur değildi animasyondu herhalde diye düşünmüştüm çünkü ayakkabımda bile bir tane çamur yoktu. Abartmıyorum adamlar hakikaten ya bu gezegenden değiller ya da fazla insan olmuşlar.
Bizde de sanırım iki ayaklı müslüman lamalar var ki, sokaklar tükürükten geçilmiyor. Köpek pisliğini lütfedip temizleyen yok. Neyse işte bizde çevre ve emlak vergisini verip karşılık bekliyoruz.
ahhaha :D yazmak istediklerimi yazmışsın. keşke üşenmeden herkes okusa.
bende aynı şeyleri düşünmüştüm bazı ülkelerde, adamlarda neredeyse sokakta temizlikçi bile göremediğim halde nasıl bu kadar temiz sokakları oluyor diye düşünüyordum.
bizde ise her yer temizlikçi dolu, yinede yerler bazen leş gibi olabiliyor. he o Çanakkale de dağın eteklerindeki kamyonlarca doldursan temizleyemeyeceğin çöpleri her turistin 1-2 çöp alıp ülkemizi temizlemeye çalıştığını gördüğümde hepimiz adına utanmıştım.
imprezaWRC
30-05-2018, 14:02
bende aynı şeyleri düşünmüştüm bazı ülkelerde, adamlarda neredeyse sokakta temizlikçi bile göremediğim halde nasıl bu kadar temiz sokakları oluyor diye düşünüyordum.
bizde ise her yer temizlikçi dolu, yinede yerler bazen leş gibi olabiliyor. he o Çanakkale de dağın eteklerindeki kamyonlarca doldursan temizleyemeyeceğin çöpleri her turistin 1-2 çöp alıp ülkemizi temizlemeye çalıştığını gördüğümde hepimiz adına utanmıştım.
Ürdün'e gittim bizden farkları yok hatta yapılaşma bile neredeyse aynı. Mısır'a gittim; adamların akşam tuvaletini yaptıkları kaldırıma sabah ekmek satan adamlar gelmişti, ekmeklerde kaldırımda yerde diziliydi. Tunus'a gittim ama orada bu ikisi kadar mide bulandıracak durumlar görmemiştim.
3'nün ortak özelliği pis olması, insanın yapışkan olması (müze geziyorsun yetkisiz herifin biri yanına gelip bla bla Arapça konuşuyor ilgilenmiyorsun ama yanından da hiç ayrılmıyor, konuşması bitince de bahşiş istiyor, birader ben senden bana özelliklede Arapça birşeyler anlat dedim mi, demedim. O zaman yürü git.), yapılaşmanın berbat olması, tarihlerine saygısız olması, insana saygılarının olmaması, özellikle turisti enayi sanmaları, pazarlıksız hiçbirşey alınamaması, taksi şoförlerinin saygılı olması (şaka lan şaka ne saygısı ya, saygısızlıklarını geçtim, tipe bakıp ceza verseler hepsi müebbet yer)...vs vs
Japonya'ya bakıyorsun. Sokaklarda bir tane çöp yok. Tapınakları bal dök yala kıvamda. İnsanlar saygılı, kimse turiste yapışmıyor. Etikette ne yazılıyorsa onu ödersin. Taksi ve otobüs şoförlerini sanatçı falan sanabilirsin çünkü aşağı yukarı hepsi beyaz eldiven takıyor. (en azından benim denk geldiklerim öyle oldu). Taksi şoförü seni oteline Tachikawa'dan geniş alıp getirmiyor hatta mümkünse en kestirme ve trafiksiz yerden götürüyor, ha pahalı mı evet pahalı ama değer.
AVM'lerde (benim denk geldiklerimde) asansörde güler yüzlü bir hatun vardır, sen değil o düğmelere basar, şiir gibi konuşur. Hoşgeldin, hoşgittin demekten dilleri ve eğilmekten bel saplamaları bozulur ama yine o güleryüz yüzlerinden eksilmez.
Neyse işte daha da anlatırsam buradan birçok aile toplanıp oraya yerleşiriz diye düşünüyorum :)
imprezaWRC Yalan söylüyorlar inanma onlara :D
https://i.ytimg.com/vi/bKjnDmnj9co/hqdefault.jpg
'''''''''''''''''''''''''
Tüm dünya bizi kıskanıyor
https://galeri14.uludagsozluk.com/814/türkiye-yi-kıskanan-ülkeler_1380291_m.jpg
ottoman32
30-05-2018, 21:40
abi çocuk parasını geçtim adam hamilelik döneminden hormonlar rahat durmadığı için diş için bile çek vermişler, sonra evde bakım hizmeti olsun 2 saati 800 yen diyor adamalara hayran kalmamak elde değil...
Bak abi ben sana başka bir şey göstereyim. Bizim insanımızın çevreye olan hassasiyetini gör :)
Almanyada bir eyalette çöp kovalarında bir kampanya deniyorlar.
https://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/75/550x0/59895f78ae78491d14da1b91.jpg
https://www.belhaber.be/wp-content/uploads/2017/08/KEVİN.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwvgZXOXgGn4h9EeHakE2PxqR9XuuEZ zZeOaACbbr90Bgty3Dy9Q
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQwJ53ZXsMcq9EuwxPs_qKmxOrkGCPYk rIOT821Os3rZqJr3dKgFg
https://www.muhabirce.de/sites/default/files/images/news/2017/08/coep_kovasi_duisburg_4.jpg
Gördüğünüz üzere bizimkileri adam sanıp yabancılarla birlikte isimlerini ekliyorlar.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Şimdi bizim medyamıza yansıma şekline bakalım.
https://www.ereglihaberleri.com/images/icerik/8e9a6ed356e5a70ca3c.jpg
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/d/news/185199.jpg
https://www.timeturk.com/resim/manset/69/697236.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzmLK_7bdgwNxD41-YgTD8hOV6RxYsLzAVjftJeepzPmFiaobK
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS02xvsFoH7RHRR029g1r5nlMxazaTt_ w2aYIBwdPu26gzbcETo
http://www.gazeteyenigun.com.tr/images/haberler/2017/08/almanya-da-skandal-goruntu_m.jpg
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Almanlar;Mach et mehmet!yazınca bunlar bize hakaret ediyor diyen kafiye yurda giriş yaptı!almanyada sola,türkiyede sağa oy veren benciller!
https://pbs.twimg.com/media/DITdzFIXkAAz1eu.jpg
Fotoğrafın çekildiği yer kapıkule sınır kapısı yakınları.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
https://www.youtube.com/watch?v=7TNpILED8c0
Bakın bu Mick Amca
Kendisi İngiliz
Büyük ihtimalle emeklilikten sonra Türkiyeye yerleşmiş.
''Türkiye cennet gibi ülke'' diyip sözde vatansever çomarların çevreye attığı çöpleri topluyor
GokhanRS
30-05-2018, 22:03
Biliyorum biraderim. O haber çıkar çıkmaz araştırdım zaten. Hani sadece türklere özel bir kincilik gibi anlattı bizim medya.
Halbuki her ülkeden isimler yazıyor o kovalarda, alman isimleri dahil.