Orijinalini görmek için tıklayınız : Bozcaada'ya hangi güzergah?
Yakında araçla Bozcaada'ya gideceğiz,güzergah konusunda hiçbir bilgim yok.Farklı sitelerde biraz araştırdım ama tam anlayamadım.
İstanbul Anadolu yakasından nasıl ulaşabiliriz,hangi yolları,noktaları takip edelim.Oralı olanlar oraya bilenler,gitmiş olanlardan tavsiye rica ediyorum.
Tek tek detaylı yazarsanız memnun olurum çünkü internette bazı sitelerde "oradan şuraya geç oradan da feribota bindin mi ordasın" tarzı tarifleri çıkaramıyorum :D
Tuzla'dan çıkacağız acaba Bursa üzerinden gitsek çok mu uzun olur hem Bursa'yı da gezmiş oluruz diye düşünüyorduk.
Bunların haricinde güzergahta uğramamız gereken yerlerle ilgili tavsiyeler varsa açığım.:soru:
evolution_9
28-04-2018, 10:33
istersen pendikten feribota binip yalovadan burda otobana bağlan geçen yıl 40 lirayla bu sene bilmiyorum. bursadan sonra bandırma çanakkale o güzergah. istersen yeni yapılan osmangazi köprüsünden git ama ben hep pendikten feribotla gidiyorum hangisi daha kolayına gelirse.gezmek istiyosan çanakkalede çok gezecek var ama ayazma şelalesine kesinlikle uğra.
bursadan cok uzak olur ıstanbul tekırdag malkara kesan gelıbolu ecebat. ordan karsıya canakkele sonra ezıne. ezıneye gelmeden ada tabelası var ama ordan gırme hem yol bozuk hemde köy ıclerınden falan goturuyo o yol senı karıstırırsın. ezıneyı gectıkten 1 km sora geyıklı bozcaada tabelasından gır 10 km sora ferıbota bınıp 20 dkkada adaya gecıyosun. adaya gecmek ıcın gestasın sıtesıne gır onlıne bılet al yoksa tatılın yarısını gemı kuyrugu bekleyerek gecırırsın. adada oturdugun mekanlar fıyat sor sonra surprız yasamayın ıyı eglenceler bıde bu havada sakın adada denıze falan gırme zaturuye olursun
free-hifi
28-04-2018, 11:32
Anadolu yakasından en kısa mesafe pendik yalova bursa karacabey bandırma biga çanakkale olan güzergahtır.
Yol yapmam dersen yenıkapı-bandırma ferıbotu.Sonrada canakkale uzerınden gıdebılırsın geze geze gıderım dersen ise ;
ben İstanbul - Erdek - Cunda yaptım ,yol guzergahım da avrupa yakasından eskihisar-topcular feribotunu kullanarak.
Gecen hafta o taraflardaydım elektronık denetlemeden illahlah ettim mobil radarlarda vardı ara ara.
Kesinlikle uğraman gereken yer ise Çanakkale kepezi geçtikten sonra Bozcaada ıstıkametınde manzara restoran var bi kahvaltı yapmanı öneririm.
İyi yolculuklar şimdiden kazasız belasız
Ben daha dün bozcadaydım 3 gün kalıcaktım 1 gün bile kalamadım hayatımda ilk defa bozcadaya gitmiştim hiç beğenmedim zaten sezon açılmamış günü birlikçiler hariç kimse yok fiyatlar uçuk her konuda deniz çok soğuk alışık olmayan giremez gidersen yine alkol alıyorsan şimon meyhanesine git orda beyaz var garson selamımı soyle cok geçirmezler :)
GokhanRS
28-04-2018, 23:05
google map gayet güzel götürüyordu diye hatırlıyorum.
Bursa otobanına bağlan direk yeni yapılan bursa bandırma biga lapseki ezine istikameti direk bozcaaadadasın.Yol ordan kolay ve ceza yeme riskin cok az bi tek lapsekide kameralar var onlara dikkat et lapsekieye girerken 4 adet içerdede 2 adet var. hepsinin tabelası var dikkat edersen asla ceza yemezsin. Çanakkaleli olarak eğer oraya gideceksen temmuzu bekle derim ;)
Bursa otobanına bağlan direk yeni yapılan bursa bandırma biga lapseki ezine istikameti direk bozcaaadadasın.Yol ordan kolay ve ceza yeme riskin cok az bi tek lapsekide kameralar var onlara dikkat et lapsekieye girerken 4 adet içerdede 2 adet var. hepsinin tabelası var dikkat edersen asla ceza yemezsin. Çanakkaleli olarak eğer oraya gideceksen temmuzu bekle derim ;)
Biga-Lapseki-Kepez-ezine-ayvacık Vsvs hiçbir radar çalışmıyormu ?
Biga'dan lapsekiye geçerken 4 adet direk var onlar calısıyorlar tabelası var hemen 100 metre onunde. Bide lapseki içinde var 2 adet kamera 50 diyor zaten yaklaşırken onlarıda dikkate alırsan ceza yemezsiniz. Kepezden-Ezine arasında zaten yok bi tane jandarma aracı oluyor bazen oda belirsiz oluyor bozcaada için ayvacık gitmenize gerek yok.
Bandırma Biga arası köy geçişlerinde radar var, Çanakkale Ezine arası Ezine girişinde Eds ler var.
Sizin kolay güzergahınız Avrupa ya geçip Tekirdağ üzeri gitmeniz.
Arkadaşlar yolu bilmeyen yazmasın adam Bozcaadaya gidiyor Ezine girişindeki eds den ona ne ? Girip maps den bakın bozcaada nerde ezine nerede Bandırma Biga arasında 4 adet var onlarında tabelası var zaten. Adam anadolu yakasında neden köprü trafigini beklesin yada gidip vapur beklesin
Google Maps (https://www.google.com.tr/maps/dir/%C4%B0stanbul/Bozcaada,+17680+Bozcaada%2F%C3%87anakkale/@40.2482456,27.4222096,9z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14caa7040068086b:0xe1c cfe98bc01b0d0!2m2!1d28.9783589!2d41.0082376!1m5!1m 1!1s0x14b01556e6f40e9d:0x34b94ae96bab9c8!2m2!1d26. 035717!2d39.8205136!5i1)
Arkadaşlar yolu bilmeyen yazmasın adam Bozcaadaya gidiyor Ezine girişindeki eds den ona ne ? Girip maps den bakın bozcaada nerde ezine nerede Bandırma Biga arasında 4 adet var onlarında tabelası var zaten. Adam anadolu yakasında neden köprü trafigini beklesin yada gidip vapur beklesin
Google Maps (https://www.google.com.tr/maps/dir/%C4%B0stanbul/Bozcaada,+17680+Bozcaada%2F%C3%87anakkale/@40.2482456,27.4222096,9z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14caa7040068086b:0xe1c cfe98bc01b0d0!2m2!1d28.9783589!2d41.0082376!1m5!1m 1!1s0x14b01556e6f40e9d:0x34b94ae96bab9c8!2m2!1d26. 035717!2d39.8205136!5i1)
Sen azıcık sakin olsa şampiyon !!!
Bozcaada'ya dönüşün ezineden öncede dönüş olduğu unutmuş olamazmıyız !!!
Ki Ezine den de daha rahat gidilebilir.
Hatta Biga - Çan üzerinden gelerek direkt Ezine ye çıkabilir.
Sen hergün o yolu giden birisi olabilirsin ama Biga ya kadar olan radar a göz göre göre giren birçok vatandaş var.
İstanbul'dan gelen birisinin Tekirdağ tarafından gelmesi km olarak çok az daha kısa. Ama istanbul un anadolu tarafından Tekirdağ yoluna kadar trafikte çok zaman kaybedebilir.
Bu nedenle Anadolu tarafında oturduğu için Herhangi bir feribotla Yalova-Bandırma tarafına geçip gitmesi sağlıklı olacaktır.
Yada köprüden de geçip hızına hız katabilirsin.
Biga Çan arasından gelen kişi Ezine ye gelmeden önce Bayramiç tarafından gelir yollar çok bozuk ve virajlı geldiğine lanet eder :D
daha Bugun canakkaleden bozcaada yolu uzerinden tavakliya gittim. Yol virajli ama bozuk degil, soyle bisi var bozcaada yolu yapim asamasinda oldugu icin yol kapali bilginize
Herkese çok teşekkürler , okuduklarım gitmeden uyarı oldu.Tavsiyeleri harmanlayıp bi rota oluşturdum kendimce ,vakit kısıtlamamız olmadığından Bursa üzerinden biraz uzatarak gitmeye karar verdik.
Pendik-Yalova-Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çan(?)-Çanakkale-Ezine-Geyikli-Bozcaada noktalarını izleyeceğiz.
Zaman sıkıntısı yoksa, maksat gezip güzel yerler görmekse şayet aşağıdaki güzergahı tavsiye ederim Bursa sonrasında
Bursa-Susurluk-Balıkesir-Edremit-Akçay-Altınoluk-Küçükkuyu-Kazdağları-Ayvacık-Ezine-Geyikli-Bozcaada
Dönüşte de Çanakkale üzerinden Bandırma-Bandırma dan Akşam Feribotu - Yenikapı
Google Maps (https://www.google.com.tr/maps/dir/Bursa/Bozcaada,+%C3%87anakkale/@39.7312657,27.0680171,8.78z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14ca1582d8d45695:0x61a 00555fc973392!2m2!1d29.0609636!2d40.1885281!1m5!1m 1!1s0x14b01556e6f40e9d:0x34b94ae96bab9c8!2m2!1d26. 035717!2d39.8205136!5i2)
free-hifi
01-05-2018, 18:50
Senin rotanin durumuna göre bende bayram sonrası o yolu kullanacagim. Normalde sarkoy üzerinden geçiyorum canakkale ye
Senin rotanin durumuna göre bende bayram sonrası o yolu kullanacagim. Normalde sarkoy üzerinden geçiyorum canakkale ye
Haftaya gideceğim tekrar buradan yazarım.Rotam sizin tarif ettiğinizle benzer sadece Bursada biraz oyalanacağız o kadar
Sakin lütfen a aaa :)
bozcaadada maya ya mutlaka gidin. bana teşekkür ediceksiniz :). rezervasyonsuz almıyorlar lakin bilginiz olsun.
Sakin lütfen a aaa :)
Sakinim sıkıntı yok ;) Yazık da bozuk ve virajlı yollara girecekler bandırmadan bigaya ordan lapseki ordan Çanakkale merkezden bozcaadaya gidecek en hızlı ve huzurlu yol orda Çan yolu cok bozuk cünkü mideleri kalkacak dön Allah dön
Bana hep tekirdağ üzernden gitmek mantıklı geliyor (istanbul için konuşuyorum)
Çok polis yok bişey yok hem giderken Uçmakdereden geçiyorum viraj yapıyorum sonra yola devam ediyorum aahahah
tayreep_john
03-05-2018, 11:25
balıkkesir - çanakkale yolundan gitmeyin bence küçükküyü assos dan sonra aycacık a kadar 60-70 km yol var yapabilceğiniz en yüksek hız 60 km dir :(
free-hifi
03-05-2018, 14:18
Bana hep tekirdağ üzernden gitmek mantıklı geliyor (istanbul için konuşuyorum)
Çok polis yok bişey yok hem giderken Uçmakdereden geçiyorum viraj yapıyorum sonra yola devam ediyorum aahahah
malkara ya gelmeden şarköy sapağından girersen bizim köyede uğrarsın :D
o yoldan gece 2 de lanet navigasyondan gitmiştim, tarla yollarından o gün bugün navigasyoon kullanmıyorum :D
free-hifi
03-05-2018, 14:27
o yoldan gece 2 de lanet navigasyondan gitmiştim, tarla yollarından o gün bugün navigasyoon kullanmıyorum :D
akşam üstü yada sabahın ilk saatleri güzel eğlencelidir bizim yol :)
bursadan cok uzak olur ıstanbul tekırdag malkara kesan gelıbolu ecebat. ordan karsıya canakkele sonra ezıne. ezıneye gelmeden ada tabelası var ama ordan gırme hem yol bozuk hemde köy ıclerınden falan goturuyo o yol senı karıstırırsın. ezıneyı gectıkten 1 km sora geyıklı bozcaada tabelasından gır 10 km sora ferıbota bınıp 20 dkkada adaya gecıyosun. adaya gecmek ıcın gestasın sıtesıne gır onlıne bılet al yoksa tatılın yarısını gemı kuyrugu bekleyerek gecırırsın. adada oturdugun mekanlar fıyat sor sonra surprız yasamayın ıyı eglenceler bıde bu havada sakın adada denıze falan gırme zaturuye olursun
tam olarak en yakın güzergah budur biz şuan da ezinede altyapı çalışmalarını yapıyoruz ama yolları düzelttik ezinenin çıkışındaki son ışıklardan saga dönüp ( uysal po petrol var ) geyikli ordan da adaya geçiceksiniz haa buna ilave bursa üzeri de gelip bursayıda görmek isterseniz osmangazi köprüsünü kullanarak 2 saatte gelirsin bursaya bursadan sonraki güzergah zaten yazılmış
iyi yolculuuklar ve iyi tatiller yanlız bi dip not sakın sezonda gelecekseniz rezervasyon yaptırmadan gelmeyim
YANDEX sağolsun bende bi gece yolculuğunda 306 ile gitmiştim alt gergiyi 18 kere vurmuştu yamulmuştu ama gece ıssız ve o yolda gazlamak çok zevkli :)
Anadolu yakasında oturan adam tekirdagdan neden gitsin ki :D Osmangazi çıkacaksın 200 km sabit hızla bursayı geçene kadar soluksuz gidersin. Kartaldan cıktığım zaman 3.5 saat sonra Çanakkale merkezde oluyorum oradan da bozcaada iskelesi 30 dk bile sürmüyor. En yakın gidiş Osmangaziden otobana cıkıcan Bursa Balıkesir oradan Çanakkale sapagından ayrılıp bandırma biga lapseki yapıp Çanakkale merkeze inip bozcaada gideceksin ;) Yukarıda yazmışlar online bilet almayı unutmayın
balıkkesir - çanakkale yolundan gitmeyin bence küçükküyü assos dan sonra aycacık a kadar 60-70 km yol var yapabilceğiniz en yüksek hız 60 km dir :(
Abi o yol tam eğlencelik hususi hep oradan gidiyorum Çanakkale tarafına.
Ne güzel virajlar. yolu bilen birisi olarak sollamalar çok eğlenceli oluyor tabi güçlü bir araba için :)
Lastiklerin ömrü birazcık kısalıyor. :)
Anadolu yakasında oturan adam tekirdagdan neden gitsin ki :D Osmangazi çıkacaksın 200 km sabit hızla bursayı geçene kadar soluksuz gidersin. Kartaldan cıktığım zaman 3.5 saat sonra Çanakkale merkezde oluyorum oradan da bozcaada iskelesi 30 dk bile sürmüyor. En yakın gidiş Osmangaziden otobana cıkıcan Bursa Balıkesir oradan Çanakkale sapagından ayrılıp bandırma biga lapseki yapıp Çanakkale merkeze inip bozcaada gideceksin ;) Yukarıda yazmışlar online bilet almayı unutmayın
sürekli 200 km hızla istanbuldan çıkıp bursa üzerinden çanakkaleye 3,5 saatte indiğin aracı merak ettim boing212 mi :D
hee unuttum bide çanakkaleden ezine ezineden de geyikli geyikliden de adaya geçeceksin :D Can1993
sürekli 200 km hızla istanbuldan çıkıp bursa üzerinden çanakkaleye 3,5 saatte indiğin aracı merak ettim boing212 mi :D
Osmangazi çıkacaksın 200 km sabit hızla bursayı geçene kadar soluksuz gidersin demiş ama yine de kendisine bir sorun :D
Yeni yapılan Osmangaziden çıkılan paralı yolda 200 km nin üzerinde bir hızla Bursanın cıkısına kadar acık olan yeni otobanda gidiyorum ben :D Otobanda ayrılıp eski yola cıkıncada hızım 120-140 arası oluyor sürekli
hee unuttum bide çanakkaleden ezine ezineden de geyikli geyikliden de adaya geçeceksin :D Can1993
Ezineye girmiyorum ben o girişte 50 radarı varya onu unutuyorum cünkü :D Akçansaya gelmeden Petrol ofisinin yanından girip taştepeden devam ediyorum :D
Pendik-Yalova-Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çan-Çanakkale-Ezine-Geyikli-Bozcaada istikametini takip ettik sanırım Bursada bi yere uğradık kısa sürede olsa 8 saatte adadaydık.Yavaş bi yolculuktu yerleşim yerlerinde hız sınırı ve kameralar vardı.En son geyikliye bi köy yolu gibi yoldan gittik o bayağı uzun sürdürdü tek şerit yol.
Dönerken farkettim yeni bi yol yapılıyor bitmek üzere siz gittiğinizde sanıyorum onu kullanırsınız.
Ada genel itibariyle çok güzel.
Meydan da Pupa diye bi kafe var orada oturup bazen bişeyler yedik atıştırmalık.Ev yemekleri yapan Adada Lokanta diye bi mekan var yemekler leziz tavsiye ederim.
kısa kaldık bir gecede Hikotakis diye bi yerde oturup içki içtik güzeldi mezeler,50lik,meyve tabağı çay kahve derken 500 hesaptı bilgi amaçlı söylüyorum
2 gece 3 gün kaldık ev gibi iki katlı bi yerde sadece biz vardık kişi başı gecelik 125 TL kahvaltı dahildi
Güzel sakin rüzgarlı iyi bi kısa tatildi tavsiye ederim herkese
Üstteki yazıyı size yazdım birazda şimdiden iyi tatiller gittiğiniz zaman
free-hifi
18-05-2018, 18:10
Üstteki yazıyı size yazdım birazda şimdiden iyi tatiller gittiğiniz zaman
Teşekkür ederim yüzde 90 orayı kullanacagim. Biga asker arkadaşımın yemeğini yiyeceğim :) radar li yollar nere nereye dikkat edeyim. Yada sen ortalama nerelerde gittin
Teşekkür ederim yüzde 90 orayı kullanacagim. Biga asker arkadaşımın yemeğini yiyeceğim :) radar li yollar nere nereye dikkat edeyim. Yada sen ortalama nerelerde gittin
Kesinlikle lapsekide radara ve ışıklara dikkat et abi bizim burada arabası olupta yemeyen yok. 1 ayda 8700 kişiye yazmışlar hesabını sen yap. Bide lapseki-çanakkale yolunun 23. Kılometresinde radar olur genelde ama gündüz geçersen oda. Daha da radar yok yapıstır gitsin :)
ben her hafta çanakkale ezine ye ,pazartesi gidiş cuma dönüş yapıorum yolları iyice ezberledim bandırma girişine çok dikkat et fena kurt kapanı kuruyolar :D
Kesinlikle lapsekide radara ve ışıklara dikkat et abi bizim burada arabası olupta yemeyen yok. 1 ayda 8700 kişiye yazmışlar hesabını sen yap. Bide lapseki-çanakkale yolunun 23. Kılometresinde radar olur genelde ama gündüz geçersen oda. Daha da radar yok yapıstır gitsin :)
ben hiç yemedim :D
ben hiç yemedim :D
Sen buralardayken çalışmıyordu amcacım :) geçen ekim ayında bizim bi akraba ölümlü trafik kazasına karıştı ondan sonra yine sistemi devreye soktular. Şuan hala sokuyorlar :D 5 arabama toplam 18 ceza yazıldı hepside ışıl cezası :D
Sen buralardayken çalışmıyordu amcacım :) geçen ekim ayında bizim bi akraba ölümlü trafik kazasına karıştı ondan sonra yine sistemi devreye soktular. Şuan hala sokuyorlar :D 5 arabama toplam 18 ceza yazıldı hepside ışıl cezası :D
laa olum ben her pazartesi ezineye nerden geçiyom bursaya nereden dönüyom :D benim yularıdan tanıdıklarım var
laa olum ben her pazartesi ezineye nerden geçiyom bursaya nereden dönüyom :D benim yularıdan tanıdıklarım var
o tanıdıklara benim plakaları da versene be abii en azından taicarinin veriver valla ceza ödemekten yoruldum :D
o tanıdıklara benim plakaları da versene be abii en azından taicarinin veriver valla ceza ödemekten yoruldum :D
lapsekinin tamamı çanakkalenin yarısına sahip zengin kardeşim sana koyarmı laa :D
-Murat Özcan-
23-05-2018, 12:03
Bir çok tavsiye verilmiş hocam ama benimde görüşüm Tekirdağ üzerinden gitmeniz yollar çok düzgün arabanız açısından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
lapsekinin tamamı çanakkalenin yarısına sahip zengin kardeşim sana koyarmı laa :D
Deme öyle abi bee valla inanıyorum sonra g.tüm kalkıyor :D insan arada uğrar çayımı çorbamı içmeye
Bir çok tavsiye verilmiş hocam ama benimde görüşüm Tekirdağ üzerinden gitmeniz yollar çok düzgün arabanız açısından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Bursa üzeri daha düzgün ayrıca yol çok fazla uzar boşa zaman,yakıt kaybı