PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Freni bırakınca gelen hava sesi

Yasin
01-05-2018, 22:46
Arkadaşlar merhabalar. Astra H aracım var.

Rölantide tıss diye hava sesi geliyor araç içine. Dikkatli dinlenince duyuluyor. Frene basınca ses kesiliyor. Freni bırakınca tekrardan gelmeye başlıyor. Sebebi ne olabilir? Frenle ilgili bir sorun mu var? Hız sabitleyicide giderken bir süre fren kullanmadığımda frene basınca pedal sertleşmiş oluyor. Bir sert basıştan sonra yumuşuyor. Bu durumla alakası olabilir mi?

Grimlord
02-05-2018, 00:17
Westinghouse sisteminde arıza olabilir. Hava kaçırıyor sanırım. Yumuşayıp sertleşmesi tesisatta arıza olduğunun göstergesi olabilir.

turboman
02-05-2018, 00:29
Westenaus sinyal veriyor ilerde yapmış olduğunuz yolculukta sağda inecek var diyebilir
Şaka biyana içinde sibop gibi bi mekanizma var ona basınca emiş sistemini devreye sokuyor bu sayede fren yaparken o emişle size pedala basarken yardım etmiş oluyor işte o sibop gereksiz yere açık kalıyordur ondan yapar araç dizelse daha fazla ses yapar dizellerde gaz kelebeği olmadığı için emiş gerçekleşmez onun yerine eksantrikten tahrik alan bi emiş pompası vardır ondan bi tamirciye gösterin daha fazla sıkıntı büyümeden

Yasin
02-05-2018, 13:29
@Grimlort turboman

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Ayrıca şunları da eklemek istiyorum.

Rölantide frene bastığımda devir saatinde farkedilebilecek bir seviyede rölanti devrinde düşme oluyor. Freni bırakınca eski seviyesine çıkıyor rölanti devri. Ve rölantide sürekli hafif bir titreşim var motorda. Frenle ilgili olduğunu düşünüyorum.

turboman
02-05-2018, 20:39
@Grimlort turboman

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Ayrıca şunları da eklemek istiyorum.

Rölantide frene bastığımda devir saatinde farkedilebilecek bir seviyede rölanti devrinde düşme oluyor. Freni bırakınca eski seviyesine çıkıyor rölanti devri. Ve rölantide sürekli hafif bir titreşim var motorda. Frenle ilgili olduğunu düşünüyorum.

Aynen frenle alakası var tabi o ses gelince rölantide dalgalanma olur

Yasin
02-05-2018, 20:58
Aynen frenle alakası var tabi o ses gelince rölantide dalgalanma olur

Hocam ses sürekli var. Frene basınca ses kesiliyor. :)

turboman
02-05-2018, 22:39
İşte bi tamirciye götür beni diye uyarı veriyor fren bu şakaya gelmez :)

Yasin
04-05-2018, 20:09
İşte bi tamirciye götür beni diye uyarı veriyor fren bu şakaya gelmez :)

Anladım. Teşekkürler. :)

Emirhancakir
04-05-2018, 21:50
Fren de dalgalanma rolanti de, bir tek eski aracım Capital de oluyordu ve stop ediyordu araç frene basınca. Çözemediydim, öyle kullandım rolantisini yükseltip. O Tıss sesini de tüm araçlarda nerdeyse duyuyorum, buna sıfır araçlar da dahil. Bence normal sanırım. İmzam da ki arkadaşın sözünü dinle :)