Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nurburgring'de gecen hafta attigim turlardan biri...

997TT
02-05-2018, 18:56
Arkadaslar,gecen hafta 4 gun Ring deydim.
Attığım turları yavas yavas yukluyorum. Yanim da Ozan var.
Biraz trafikte zaman kaybediyorum ama genel olarak keyifli:icon_tup:

Megane RS at Nurburgring Murat Engin - YouTube (https://youtu.be/D5nFucn66bc)

rahmitanir
02-05-2018, 19:19
Turu izlerken, böyle temiz gitmek için bu pistte, öncesinde playstation da pisti hatim etmek lazım diye düşünürken 600 turu duyunca herşey yerine oturdu :)

8.000rpm
02-05-2018, 21:17
Bileğine sağlık

997TT
02-05-2018, 23:11
Tesekkur ederim arkadaslar,uzun yillardir gidiyorum.
Eskiden senede en az 4kez giderdim. Simdi 2 den fazla gitmek gozumde buyuyor,sanirim yaslaniyorum.
Yarin Baris ile olan daha hizli turumu yukliyecegim.

MiaMi
03-05-2018, 02:57
Maşallah müdür :icon_tup:

dqn
03-05-2018, 08:23
Devamını bekliyoruz :)

osmanaydo
03-05-2018, 08:23
Su gibi akıyosun abi. Maşallah.

AhmetKadir
03-05-2018, 08:26
kamera ve ses kalitesi izleme kalitesini ve keyfini törpülüyor malesef.
sizin bileğinize sağlık ben oyunda bu kadar ıyı turlayamıyorum :D

997TT
03-05-2018, 09:03
Tesekkur ederim yorumlar icin.
Malesef telefonun mikrofonu boyle cekmis.
Bugun daha hizlisini yuklerim mutlaka....

barisy
03-05-2018, 09:33
Bu turda güzelmiş, tebrikler. Asfalt kalitesi de çok güzeldi pistin önceki yıllara nazaran. Megane zaten araç olarak çok iyiydi, tam pistin arabasıydı ki zaten devils dinner bile megane almış koymuş kapıya :) bir tek 5. Vites ciddi sıkıntılıydı , hatta çekiş canlılığı olarak standart meganedan bile daha kötüydü. Araba vaadedildiği gibi 300+ hp olsaydı çok daha iyi süreler gelebilirdi. Sen de hakkını verdin zaten tekrar tebrikler yeni rekorun.

barisy
03-05-2018, 09:53
Düzeltiyorum 300hp den daha düşük güç var sanırım. Bir de her viteste çekiş azdı bana göre. En azından selimin kiraladığı stok araçtan azdı o net.

997TT
03-05-2018, 12:55
Seninle turumuz daha hizli,onu da aksam yukliyecegim,hatta keyif katsayisi daha yuksek barisy
Malesef arabamda sikinti vardi,5.vites de yurumuyordu,sebebini bilmiyorum ama cok daha erken basmama ragmen standart megane lar yakaliyip geciyordu. Allah dan apex hizlarimda sorun yoktu,gayet keyifliydi :)
Asfalt kalitesi%75 civari yenilendi 2 sene de,seneye de yenileme yapilacak.
Ay sonu tekrar gidelim mi;)

mert_can 41
03-05-2018, 13:02
Abi seni yavaşlatabilen tek şey kameranın görüntü kalitesi olmuş sanırım :) Gerçekten hakkını vermişsiniz arabanın ve pistin seyir zevki için teşekkür ederim :)

mert_can 41
03-05-2018, 13:03
Abi seni yavaşlatabilen tek şey kameranın görüntü kalitesi olmuş sanırım :) Gerçekten hakkını vermişsiniz arabanın ve pistin seyir zevki için teşekkür ederim :)

Şu forumun şu hatasından nefret ediyorum türkçesi :)

barisy
03-05-2018, 13:16
Vize olsa gelirdim. Eve geldiğimden beri kafamda virajlar dönüp duruyor :) 997TT

ahmet3425
03-05-2018, 13:23
masallah yalnız kamerayı direksiyon ve vites de gozükecej sekilde montajlayabilseniz seyir zevki 10 kat artar...

997TT
03-05-2018, 21:46
YouTube (https://youtu.be/0aGuRo05HbA)

Bu turda ise yanimda barisy var.
Daha hizli bir tur.
Kamera acisi ve mikrofon hala ayni malesef.

997TT
03-05-2018, 21:48
Vize olsa gelirdim. Eve geldiğimden beri kafamda virajlar dönüp duruyor :) 997TT

Ben tam gazimi atamadim malesef :) eger ayarliyabilirsen kacariz.
Keske eski halim olsa da,durmadan 2-3 atabilsem...

powERS
04-05-2018, 09:55
Ben tam gazimi atamadim malesef :) eger ayarliyabilirsen kacariz.
Keske eski halim olsa da,durmadan 2-3 atabilsem...

70km yakın full konsantre vıraj ve gazlama. bravo valla abı. bız cesmeye 100 120 gıdınce gotumzu basımız arıyo :D

imprezaWRC
04-05-2018, 10:26

Abi keşke yandex'den trafiğe baksaydın o sana alternatif rota çizerdi, başka piste yönlendirirdi falan... booo iğrenç espriler vol1234 :D :D

imprezaWRC
04-05-2018, 11:27
Şu forumun şu hatasından nefret ediyorum türkçesi :)

Forumun bu özelliği sayesinde pek yakında Rusça, Çince gibi dilleri ana dilin gibi konuşabileceksin hatta kriptoları da rahatlıkla çözebileceksin. Herşeyin hep kötü tarafından bakıyorsunuz olmuyor. :D :D

ahmet3425
04-05-2018, 16:26
tr de kimsenin ugrasmadıgı araba kopuk ucurtma gibi gidiyor gercekten :) ''opel astra''

Grimlord
04-05-2018, 16:48
Sahilde gezer gibi rahat :) Transporter da sanki Golf R32 motoru var gibi, sanki sesten öyle duydum.

mert_can 41
04-05-2018, 19:58
Forumun bu özelliği sayesinde pek yakında Rusça, Çince gibi dilleri ana dilin gibi konuşabileceksin hatta kriptoları da rahatlıkla çözebileceksin. Herşeyin hep kötü tarafından bakıyorsunuz olmuyor. :D :D

şşşş abi kriptoları karıştırma tehlikeli zamandayız ayşe piste çıksın demelerine bakar baştakilerin tech meeting yaparız vallah :D

997TT
04-05-2018, 20:30
70km yakın full konsantre vıraj ve gazlama. bravo valla abı. bız cesmeye 100 120 gıdınce gotumzu basımız arıyo :D

Eskiden durmadan 4 tur donerdım. 3 yıldır vertigom cok azdı,malesef arada duruyorum... ist park da sa 2 tur hot lap,sonra genele uyuyorum...

997TT
04-05-2018, 20:31
tr de kimsenin ugrasmadıgı araba kopuk ucurtma gibi gidiyor gercekten :) ''opel astra''

Cok gucluydu ama apex hızları benden yavasdı...

997TT
04-05-2018, 20:32
Abi keşke yandex'den trafiğe baksaydın o sana alternatif rota çizerdi, başka piste yönlendirirdi falan... booo iğrenç espriler vol1234 :D :D

Bıara 166 araba vardı.

barisy
04-05-2018, 20:43
Hatta pist full diye polisin otoparklara yönlendirdiğini gördüm. Limit 200 olabilir.

997TT
04-05-2018, 21:11
170 olmalı mike...

powERS
07-05-2018, 07:35
Eskiden durmadan 4 tur donerdım. 3 yıldır vertigom cok azdı,malesef arada duruyorum... ist park da sa 2 tur hot lap,sonra genele uyuyorum...

Geçmiş olsun abi.

Aranel Ciryatan
07-05-2018, 08:12

Kamera kesinlikle turlara gölge düşürmüş. Çok güzel akıcı turlar olmuş zevkle izledim. Bileğinize sağlık

Turu izlerken, böyle temiz gitmek için bu pistte, öncesinde playstation da pisti hatim etmek lazım diye düşünürken 600 turu duyunca herşey yerine oturdu :)

Playstation ile olmaz o iş :D Assetto Corsa, RaceRoom ve Project Cars 2 gibi Laser scan pistler bulunan simülasyonlarda deneyim etmek lazım. Aralarında en beğendiğim ve gerçeğe yakın sürüş hissi AC'de olsa bile Leaderboard sistemi olduğu için PC2'de turlar atmaya başladım son 1 aydır. 2000 km civarı yol almışım sadece PC2'de. AC'de herhalde 3 yıldır 10.000 km yapmışımdır Nordschleife'da ve bunun ekmeği olarak tam ring turunda 7:46.220 ile liderdik koltuğuna oturduk bakalım. Hatalı olduğum 2 viraj var ve potansiyel sektör zamanlarımı topladığımda 2 sn daha gelişim alanı görüyorum kendimde.

Buda PC2'nin Leaderboard sitesi. PC2 ile ilgilenenler varsa time trail modunda turlarsanız süreleriniz bu listeye işlenecektir.

Project CARS 2 PC Leaderboards (http://pcars.13ms.de/#/times/697498609?vehicle=3338086070)

997TT
07-05-2018, 08:34
Tesekkur ederım,bununla yasamayı ogrenıyorum.
Kamera cep telefonu :)
Pc oyunlarında pıstte cok tur atıp gelenler,gercek hayatta daha fazla kaza yapıyor pistte turlarken.

Aranel Ciryatan
07-05-2018, 09:01
Tesekkur ederım,bununla yasamayı ogrenıyorum.
Kamera cep telefonu :)
Pc oyunlarında pıstte cok tur atıp gelenler,gercek hayatta daha fazla kaza yapıyor pistte turlarken.

Onlara yürek yemiş arkadaşlar diyorum ben. :D Gerçek ile sanal arasındaki o ince çizgiyi ayırt edemiyorlar genelde ve sonuç kaza ile sonuçlanıyor. O kaskı takınca dünya ile ilişkileri kesilip sanala geçiyorlar. Ama kesinlikle simülasyonların pistleri öğrenmek konusunda büyük etkisi var. Ayhancan gibi pilotlarımız bile yarışlara çıkmadan önce bizlerle (simracerstr topluluğu) beraber yarışarak antrenman yarışları yapıyor. Geçen yıl Porsche Cup'da neredeyse her yarış öncesi ona destek olmak için yarışları simüle ettik :)

997TT
07-05-2018, 10:59
Yarisa hazirlayan simulatorler ciddi profesyonel.
Zaten cok pahali.
Onlar da egitim almak buyuk nimet.
Benim dedigim oyunlar farkli.

ProdriveSTI
07-05-2018, 14:31
Playstation ile olmaz o iş :D
Project CARS 2 PC Leaderboards (http://pcars.13ms.de/#/times/697498609?vehicle=3338086070)

Olmaz derken ? Bunu bildiğinden mi yazdın yoksa sallıyor musun ?
Gran Turismo'nun varlığından haberin yoksa araştır.Özellikle Sport olan versiyonu.Hem de FIA onaylı.

Aranel Ciryatan
07-05-2018, 14:59
Olmaz derken ? Bunu bildiğinden mi yazdın yoksa sallıyor musun ?
Gran Turismo'nun varlığından haberin yoksa araştır.Özellikle Sport olan versiyonu.Hem de FIA onaylı.

Tabii ki sallamıyorum. Uzun zamandır simülasyon dünyasının içindeyim 3 yıldır da kurucusu oldum platformda insanlara yarış disiplini aşılamaya çalışıyoruz ve akademi adını verdiğimiz yarışlar düzenliyoruz. Ayrıca şuan TV8,5'da Cumartesi günleri yayınlanan birde yarış programımız var. Yarışan pilotlar tamamen kendi sistemimizde lisans almış ve yarışmaya hak kazanmış pilotlardan oluşmakta.

Neden PS ile olmaz dediğime gelince. FİA onaylı falan bunlara takılmayın adamlar sadece lisansları onaylıyorlar. Bu işte bir sürü değişken var ki aracı sürerken G hissetme şansınız olmadığı için o bütün hissiyatı size sağlayacak olan direksiyondur. PC platformlarında direksiyonlar extra modlar ve belki 10'larca ayar varken PS'de maalesef bunları uygulayamıyorsunuz ve size verebileceği geri bildirimi belirli bir noktaya kadar sağlayabiliyor. Assetto Corsa ve Project Cars hem PS hemde PC için üretilmekte olan simülasyonlardır. Özellikle AC'nin üreticisi firmanın geçtiğimiz yaz net bir şekilde PS'de simülasyondan uzaklaşmak zorunda kaldı tweetleri de bir süre internet üzerinde dolaşmıştı. Eğer gerçekten bir simülasyon deneyimi yaşamak istiyorsanız kayışlı sistem yada direct drive sistem bir direksiyon seti alıp bilgisayar platformunda sürüş yapmanızı öneririm. PS maalesef size iyi bir oyun deneyimi sağlamaktan fazlasını yapamayacaktır.

Aranel Ciryatan
07-05-2018, 15:17
bu arada yanlış anlaşılmasın ayrica eklemek isterim. GT benimde sevdiğin bir oyundur ve tüm dünya genelinde çok iyi bütçeler ile pazarlaması yapılır. Eminim yine eğlenceli bir sürüş deneyimi sağlıyordur. Sport sürümünde henüz sürüş yapma imkanım olmadı.

imprezaWRC
07-05-2018, 15:41
Onlara yürek yemiş arkadaşlar diyorum ben. :D Gerçek ile sanal arasındaki o ince çizgiyi ayırt edemiyorlar genelde ve sonuç kaza ile sonuçlanıyor. O kaskı takınca dünya ile ilişkileri kesilip sanala geçiyorlar. Ama kesinlikle simülasyonların pistleri öğrenmek konusunda büyük etkisi var. Ayhancan gibi pilotlarımız bile yarışlara çıkmadan önce bizlerle (simracerstr topluluğu) beraber yarışarak antrenman yarışları yapıyor. Geçen yıl Porsche Cup'da neredeyse her yarış öncesi ona destek olmak için yarışları simüle ettik :)

Sizin ev neredeydi, ev yapımı poğaça karşılığı kaç dakika kullanabiliriz :D

Aranel Ciryatan
07-05-2018, 16:52
Sizin ev neredeydi, ev yapımı poğaça karşılığı kaç dakika kullanabiliriz :D

ahaha çok detaylı birşey yok aslında 1 koltuk, 1 stand 1 de kaliteli direksiyon seti. :) Bence topluca bir gladsos park etkinligi yapabiliriz. hem ps hemde pc simülasyon deneyimi icin. pc platformu icin hareketli sistemleri de var instagramdan bir bakin derim.

997TT
07-05-2018, 17:09
Soyle bırsey sorayım o zaman. PS de elımde kumanda,hıc bır pıstte ıyı zaman yapamıyorum ama gercek hayatta basa kosan dereceler yapıyorum. Bunun sebebı nedır?

ProdriveSTI
07-05-2018, 19:05
Soyle bırsey sorayım o zaman. PS de elımde kumanda,hıc bır pıstte ıyı zaman yapamıyorum ama gercek hayatta basa kosan dereceler yapıyorum. Bunun sebebı nedır?

Yetenek :hehe:

HUSNU
07-05-2018, 19:07

Geri bildirimli bir direksiyon sistemi ile gerçekte yaptığınız derecelere çok yakın süreler elde edebilirsiniz. Simülasyonlar bu anlamda yakın veriler sunuyor.

HUSNU
07-05-2018, 19:09
Yetenek :hehe:

Joypad ile sürmek gerçekten yetenek istiyor bence :)

ProdriveSTI
07-05-2018, 19:34
Joypad ile sürmek gerçekten yetenek istiyor bence :)

Orası öyle tabi de ben Murat abinin gerçek hayatta ki başarısı için dedim yetenek diye :D

Aranel Ciryatan
07-05-2018, 20:03

Aslında cevap zaten sorunun içinde :D "elımde kumanda" süre gelmiyor olmasının en büyük nedeni.

997TT
07-05-2018, 22:08
Bende pc oyunlarında neden kotuyum dıyordum. Hos,senede 3 defa anca oynarım.
Cok ıyı sımulasyonlar var ve cıddı pahalı.
Sanırım o daha gercek hayata uygun.
Ps4 de ring de turumu ızleyın,eyvah eyvah....

Aranel Ciryatan
08-05-2018, 07:47
Aslında çok ciddi maliyetler değil. Düzgün bir deneyim yaşamak için ortalama maliyet ne olur desek. En az i5 4. nesil bir PC ve GTX760 üzeri ekran kartı olduğunu var sayıyorum.

Direksiyonun yüksekliğini ve derinliğini ayarlayabileceğiniz bir stand 250 TL.
Yine ekranınızı uzaklık yakınlık olarak ayarlayabileceğiniz büyüklükte bir masa 300 TL
Kayışlı sistem bir direksiyon seti tercihim en az Thrustmaster T300 GT 2.165 TL Nanokatalog fiyatı
Yarış koltuğu tadında bir oyuncu koltuğu 1500 TL

Ben pc başında başka işlerim için çok vakit geçirdiğimden dolayı sabit sistemleri tercih etmiyorum, ama sabit standlı bir sistem de ortalama maliyeti bu civarlarda olacaktır.

Toplamda 4.215 TL gibi bir rakama ortalama ve iş görür bir sistem elde etmiş olursunuz. Bu tabii ki 2. el ürünler yada Logitech G27-G29 gibi ürünler ile fiyat düşer yada Fanatec gibi ürünler ile fiyat artar. Olay tamamen tercih meselesi. Fren pedalı bu işte çok önemli. Freni hissedemiyorsanız zaten kesinlikle zevk vermiyor sürüş. Bu arada 900 derece olan neredeyse bir çok direksiyon ile aynı sürüşü yaparsınız, üst modelleri almak yoldan size aktarılan hissiyatı arttırmaktan başka bir şey yapmaz. 10.000 TL direksiyon aldım sürem 20 sn gelişti gibi bir durum yok yani :D Sadece sürüş hissiyatınız iyileşir ve bununla sizin sürüş yeteneğinize bağlı olarak ufak ufak süre geliştirmeleri gelebilir. Mesela çarklı sistem bir direksiyonda lazer tarama bir Green Hell sürüşünde takır takır sürerken, kayışlı sistemde asfaltın bozukluklarını hissedersiniz.

Eşim ile evimizde kullandığımız sistemler. Ben T500 RS kullanıyorum eşimde ise G29 var fakat son zamanlarda G29'dan zevk almadığı için genelde benim sistemi kullanıyor. :)

https://i.hizliresim.com/dO1PgZ.jpg

Buda son Imola yarışımızın canlı yayını YouTube (https://youtu.be/4gl_huSCmLY?t=1h22m2s)

HUSNU
08-05-2018, 07:59
Ben antreman videosu koyayım bari :)

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JqXwIzKwMAg)

https://www.youtube.com/watch?v=JqXwIzKwMAg

997TT
08-05-2018, 10:46
Iyımıs be ya. Fren ve dırekson hissi cok onemlı. Kaymayıda hıssedersem ballı borek olur...