Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo Mito 1.4 Turbo Benzinli

Ekurtoglu
07-05-2018, 14:56
Herkese merhaba,

2010-2013 yılları arasında kullandığım. 8 bin km'de alıp 40 bin km'de sattığım Alfa Romeo Mito'yu detaylı anlatmaya çalıştım.
1.4 turbo motoru karşılaştırabileceğiniz pek çok muadil var ancak Mito'yu downsizing politikasının italyan yorumu olarak görün.

Mini Cooper sahibi olmadan önce, Alfa Romeo Mito'yu fiyat performans açısından Cooper'lardan daha mantıklı bulurdum ve bu yüzden almıştım. Tasarımıyla da VAG grubundan ayrıldığını düşünüyordum. ŞÅ¾imdi ise Alfa Romeo GT 3.2 V6'ya giden kapıyı açtığı ve sorunsuz bir araç olduğu için müteşekkirim. Alfa Romeo GT 3.2 yazıma da buradan ulaşabilirsiniz. (https://blogviraj.wordpress.com/2018/01/21/alfa-romeo-gt-busso-v6/)

Rijitlik ve yol tutuş açısından Cooper'a rakip olabileceğini düşünmüyorum.

155 HP olan versiyonu Downpipe ve yazılım yapmadan önce dynoya çıktığımızda 141 HP almıştık, yazılım sonrası da bu rakam 169hp olarak çıkmıştı. Detay merak edenlere buraya da not edelim.

Diğer Mito kullanıcıları varsa yorumlarını merakla bekliyorum.

Blogda yazdığım Alfa Romeo Mito yazısına ulaşmak için tıklayınız. (https://blogviraj.wordpress.com/2018/05/07/alfa-romeo-mito/)

individual
07-05-2018, 15:01
Tasarımı çok iyi çok beğendiğim bir otomobil.

rain man
07-05-2018, 16:22
Emin bey 3.2 yazınız da güzeldi..mito da gayet keyifli olmuş :) bir araçta basamak basamak değişim yapmak ve hepsinin etkilerini tecrübe etmek oldukça keyifli oluyor gerçekten. Hele ki özgün bir araba ise. Kaleminizden başka araçların gelmesini bekliyoruz. Elinize sağlık :)

rahmitanir
07-05-2018, 16:27
Çok güzel bir yazı olmuş, kaleminize sağlık.

Ben de t-jet Mito'mu 1,5 yıldır keyifle kullanıyorum. bu sürede 35.000 km'den fazla yol yaptım kendisiyle. Daha da çok yaparım:)

Bildiğim kadarı ile sınıfında hiç bir rakibinin sunmadığı (belki mini GP'de vardır) 4 piston fren seti, aracın gerçekten "mükemmel" yaptığı işlerin başında geliyor. Bunun yanında performans, ekonomi, konfor ve iç hacim konusunda azami gereksinimleri sağlayan sayılı araçlardan birisidir. Fiyat performans konusundan hiç bahsetmiyorum bile.

Amacı roll olan birisi için kesinlikle doğru tercih değil ama, küçük dokunuşlarla hem pist hem de günlük kafada kullanılacak güzel bir seçenek.

Sizlere sorum dyno ölçümüyle ilgili olacak. Dyno ölçümünde DNA'dan hata almadan nasıl ölçüm aldınız? 4 teker de döndüren bir dyno'da mı ölçüm yapıldı?
Ayrıca, stock turbo ile basıncı ne kadar açtınız? peak basınç aynı mıydı? Üst devirleri mi daha çok açtınız?

Benim araçta da Magneti Marelli ME110T mevcut. 183hp güç vaad ediyor ama, performansta hissedilir bir iyileştirme olsa da, 183hp gibi hissettirmiyor.

Bir de son olarak, sanırım aracını şu an Oğuzcan Alantor'da. Aracı baştan topluyor kendisi, hatta burada da aracın konusu mevcut.

Ekurtoglu
07-05-2018, 20:23
Oğuzla konuştuk aracı tekrar almadan, çok kötü durumdaydı en son, şimdi biraz toparlanacak gibi.

4 piston brembo kaliper gerçekten muazzam, ancak mito qv ile piste giren bir arkadaşımın frenleri şişmişti, sonrasında da disk değiştirmişti. Hava kanallı diske geçiş yapılıp, iyi bir fren hidroliğiyle desteklenirse tadından yenmez.

Dynoda hata alıyorduk, sanırım öndeki abs soketlerini söküp ölçüm yapmıştık.

Basınç değerlerini de yanlış hatırlamıyorsam, stock 0,5 continous 0,8 peakti.
Yazılımla 0,8 continous 1,0 peak yapmıştık.

Fatih Obuz, daha sonra Mitonun turboyu da büyütmüştü 200 üstü olmuştu ama yürüyeni pistte zorlanıyordu.

Ekurtoglu
07-05-2018, 20:25
Emin bey 3.2 yazınız da güzeldi..mito da gayet keyifli olmuş :) bir araçta basamak basamak değişim yapmak ve hepsinin etkilerini tecrübe etmek oldukça keyifli oluyor gerçekten. Hele ki özgün bir araba ise. Kaleminizden başka araçların gelmesini bekliyoruz. Elinize sağlık :)

Çok teşekkürler, yavaş yavaş yazıyorum, otomobil yazılarını, ama yazılar kullandıklarımla sınırlı olacak.

Sırada R56 cooper ve 3. Nesil mazda mx5 var :)

Ertug_T.
08-05-2018, 08:34
Bloglar cok keyifli olmus. Aracinizda cok guzel gule gule kullanin. Alfa konulari her zaman ilgi cekici :)

Ekurtoglu
08-05-2018, 09:17
Aracı 2013 mayısında sattım, alfa camiasından bir arkadaşımız aracı 100bin kmde yok olmak üzereyken aldı, elden geçiriyor.
Abarth 595c Competizione'de mito'da benzer bir ruh var, daha da hafif olduğundan pistteki tepkilerini merak ediyorum açıkçası. 595c'ye saygılar.

dkaya87
08-05-2018, 12:49
yazınızı keyifle okudum, birçok araca sahip oldum ama mito en özlediklerimden biridir, konusu:

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/202618-jiz_mito_13_sportivo-4.html

MURAT_HLX
08-05-2018, 15:10
aynı alt yapıyı kullanan punto'yu kullanıyorum tjet 120'lik olarak 1 sene dolmadan 18.000 km gördüm ki muhtemelen fazlasını bende göreceğim
tjet hakikatten keyifli ve istekli ünite yazınız güzel olmuş tebrikler

Ertug_T.
08-05-2018, 16:39
Aracı 2013 mayısında sattım, alfa camiasından bir arkadaşımız aracı 100bin kmde yok olmak üzereyken aldı, elden geçiriyor.
Abarth 595c Competizione'de mito'da benzer bir ruh var, daha da hafif olduğundan pistteki tepkilerini merak ediyorum açıkçası. 595c'ye saygılar.

Cok tesekkurler. Belki firsatiniz olur blog da guzel bir 595c konusu goruruz bir gun :) Iki kere punto T-jet tecrubesinden sonra alisildik bir tepki bekliyordum bende 595c den fakat tamamen baska karakterde bi aracla tanistim. Sessiz sakin kullanilmasi pek mumkun olmayan bir arac :)

CafCaf
08-05-2018, 16:43
çok havalı bulduğum araçlardan bir tanesi parasına göre çok güzel bir araç

Ekurtoglu
08-05-2018, 16:51
Cok tesekkurler. Belki firsatiniz olur blog da guzel bir 595c konusu goruruz bir gun :) Iki kere punto T-jet tecrubesinden sonra alisildik bir tepki bekliyordum bende 595c den fakat tamamen baska karakterde bi aracla tanistim. Sessiz sakin kullanilmasi pek mumkun olmayan bir arac :)

595c yi test etmeden yazmak zor, sadece bazı tahminlerim ve yüksek beklentilerim var, tr de test için aracı bulmakta, bu piyasada almak da pek mümkün değil.

Sizden detaylı paylaşım bekliyoruz :) foto, vlog vb

Ekurtoglu
08-05-2018, 16:55
çok havalı bulduğum araçlardan bir tanesi parasına göre çok güzel bir araç

Bana kalırsa Mitonun temizlerine istenen paralar saçma ötesi.
2010 yılında 45 bine sıfırının satıldığını hatırlıyorum, tjet olanların.

Tabi yine temizi 45-50ye bulunabiliyorsa değerlendirilebilir.
Ama fiyat beklenti açısından, daha konforlu ve yaşlı araçları tercih edebilirim.

Bu arada otomatik versiyonunu test etmiştim oldukça stabil ve keyifliydi, tam eşe anneye alınıp arada kaçırmalık.

2jz
08-05-2018, 23:20
Blog keyifli olmuş. Gt 3.2'den sonra İngiltere, İskoçya'yı okuma fırsatım oldu. Vakit bulunca hepsine bakacağım.

Ekurtoglu
09-05-2018, 07:43
Blog keyifli olmuş. Gt 3.2'den sonra İngiltere, İskoçya'yı okuma fırsatım oldu. Vakit bulunca hepsine bakacağım.

beğeniniz için çok teşekkürler, gezi yazılarını yolla bağdaştırmaya çalışıyorum. İngiltere İskoçya'ya ek İrlanda yazısını yazmayı planlıyorum. Bir de yakın dönemde gittiğim Lübnan'ı yazacağım. Araç kiralayıp yol yapmak alışkanlığa dönüştü artık :)