Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene
Boost Up
11-05-2018, 17:37
Merhabalar. Araç muayeneden kalmıştı ağır kusurlu olarak. 1 ay tekrar süresi verildi. Geçen hafta cumayı cumartesiye bağlayan gece 02.00 de ceza yedim. Ancak bugün muayene randevusu alabildik, pazartesi gününe.
Sormak istediğim soru şu. Birkaç saat sonra "muayeneye sevk için 7 gün verildi" süresi dolacak, ancak pazartesiye randevu var. Bu süre zarfı içinde aracı kullanabiliyor muyum? İnternetten baktım ancak tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.
GokhanRS
11-05-2018, 17:44
polisin gözünde kullanamazsın. hatta 7 gün dolduktan sonra çekiciyle götürmen gerekir polisin gözünde. aksi halde çevirmede bağlanır araç. ancak çevirmeye denk gelmem diyor isen tamamen seninle cesaretine bağlı.
Boost Up
11-05-2018, 17:53
Yok amacım risk almak değil:D Pazartesiye randevu olduğu için, o güne kadar kullanabiliyor muyum kullanamıyor muyum onu öğrenmek için sormuştum:D
Ruhsatın arasına 100 lira koy devam :D
ErkanCanS
11-05-2018, 18:41
1 aylık süre bulunduğun ildeki bütün muayene istasyonlarında geçerlidir. Randevu alamadım ayaklarını polisler yemez :) Ücreti mukabilinde muameleciler 1 gün sonraya randevu ayarlıyorlar. Yaptıkları şey bütün gün sistemde f5 tuşuna basmak ve birinin randevusunu iptal etmesini beklemek.
sekizsilindir
12-05-2018, 01:05
Arkadaş plakalarından kalmıştı, yeni plakalarıyla gezerken, muayene tekrarına girmediğinden 110 TL. ceza kesmişlerdi. Ayıdan post olmaz.
Merhaba ;
Benim oğlan multijet 2011 punto arabama birçok değişiklik yaptı. spor yay, Dr Ecu yazılım, cam filmi orta koyulukta, abarth logolar , vb, muayene de bunlar sorun olur mu?
Merhaba "muayene" yi dogru yazabilen ender insanlardan oldugunuz icin tebrik etmek istedim. İnternette zor rastlanan bir durum, gorunce sasirdim vallahi tebrikler :)
Grimlord
12-05-2018, 11:09
Merhaba ;
Benim oğlan multijet 2011 punto arabama birçok değişiklik yaptı. spor yay, Dr Ecu yazılım, cam filmi orta koyulukta, abarth logolar , vb, muayene de bunlar sorun olur mu?
Cam filmi hafif kusur olarak geçiyor, yazılımı zaten muayenede anlayamazlar. Spor yay da çok geçer, çok yere yakın değilse.
Cam filmi hafif kusur olarak geçiyor, yazılımı zaten muayenede anlayamazlar. Spor yay da çok geçer, çok yere yakın değilse.
Teşekkürler;
baştan istememiştim ama arabaya bende keyifle binmeye başladım bu aralar :) ;)
Abs ışığı yanıyorsa geçer mi ?
ÜSTÜNERC
13-05-2018, 19:14
Abs ışığı yanıyorsa geçer mi ?
malesef dikkatli bakıyorlar geçirmezler
CloudGrey
30-11-2019, 14:21
merhabalar , bir daha konu açmak istemedim.
araç 2009 megane cc.
kapı içinde etiket var lastik ebatları için 195/65/15 ve 205/55/16
ben aldım 17 captur jantı (kalınlığı 6.5) lastikte 225/45/17 :)
şimdi herhalde muayeneden geçeri yokmu ?
araç 2009 megane cc.
Araç kitapçığında başka ölçüler yazıyor mu?
CloudGrey
30-11-2019, 15:25
Araç kitapçığında başka ölçüler yazıyor mu?
yazıyor ama hiç bi yerde 225/45/17 yok :)
https://resmim.net/f/GmOes8.jpg
CloudGrey
01-12-2019, 11:15
araç 2009 megane cc.
konu hakkında güncel bilgi lazım abiler kardeşler
konu hakkında güncel bilgi lazım abiler kardeşler
Sticker yapan bir arkadaşa ulaşılır örneğin osmanaydo
Aynı sticker ın istediğin ebatlar yazanı yapıştırılıp geçilir.
Ya da renault bayi den 17 jantlı bir megane rs Kapı içi sticker ı sipariş edip yapıştır kafan ağrımasın
CloudGrey
01-12-2019, 13:23
osman abi aklımdaydı :)
evet servisci tanıdğım var onuda yapabilir , ewy akıl akıl üstündür çok sağ :)
ontheair
01-12-2019, 19:58
komple sökebilirsin. Olmayan şeye bakamıyorlar :) Yerine bir şey koymaya gerek yok.
osman abi aklımdaydı :)
evet servisci tanıdğım var onuda yapabilir , ewy akıl akıl üstündür çok sağ :)
Üzerine başka folyo yapıştır etiketler görünmesin :D
Benim Polo'da lastik ebadına dair bir etiket yoktu ama genelde tüvtürk broşürlerine falan bakınca "aynı aksta farklı ebat ağır kusurdur" yazıyor.
Telefon açarak detay bilgi alabilirsiniz
Cumartesi gunu mk2 leonla 18'' lerle gectim. Absurd bi ebad olmadikca skinti yok galiba.
CloudGrey
02-12-2019, 15:12
Cumartesi gunu mk2 leonla 18'' lerle gectim. Absurd bi ebad olmadikca skinti yok galiba.
mk2 leon pdc ölçüleri arasında 18 var.zaten sorun olmaması lazım.
ama megane cc'de böyle bir ölçü yok.
bunu başka bir megane cc sahibi yolladı , 205/50/17 ile geçmiş.
sanıyorum 225/45/17dede bir problem yaşamam gibi geliyor.
https://resmim.net/f/afiXhn.jpg
individual
02-12-2019, 17:07
[IMhttps://resmim.net/f/afiXhn.jpg[/IMG]
bence cok bir sorun oomaz renault janti yine.
ordaki tutupda ebat dur bakayim kac yaziyor bu kac demez herhalde.
atiyorum 18-19 krom jant ofsetli olsaydi cok dikkat ceker arastirma yaparlar.
bence bir sorun olmaz.
baskan96
02-12-2019, 18:09
2004 vtec2 aracım var benim de. Araç ls paket normalde 14 inç kapaklı jant vardı ama es paketin bu araca ait orijinal jantını taktım ve yakında muayeneye gireceğim. Kapı içinde 14 jant yazıyor fakat ne yapayım bilemedim geçer miyim sizce?
CloudGrey
03-12-2019, 08:03
2004 vtec2 aracım var benim de. Araç ls paket normalde 14 inç kapaklı jant vardı ama es paketin bu araca ait orijinal jantını taktım ve yakında muayeneye gireceğim. Kapı içinde 14 jant yazıyor fakat ne yapayım bilemedim geçer miyim sizce?
yukarıdaki muayene evrağında aracın lastik boyutu 205/50/17
onunda kapı içinde 15 ve 16 yazıyor sadece.
adam 17 ile geçmiş.
bu vatandaş geçti ise sıkıntı olmaz diye umuyorum
Benim leonda bir etiket yokta sadece lastik hava olculeri var. Onda da 16'' gore vermisler degerleri. Su an ustunde olanlar jant vossen hayvan gibi ofsetli. Dikkat ceker birakirlar diye korktum ama basima bir is gelmedi cok sukur. Hele 225 45 17 artik bir cok arabanin standart olcusu haline gelmedi. Ins sizde geciceksiniz bence. Merakla sonucu bekliyorum.
CloudGrey
03-12-2019, 09:42
Benim leonda bir etiket yokta sadece lastik hava olculeri var. Onda da 16'' gore vermisler degerleri. Su an ustunde olanlar jant vossen hayvan gibi ofsetli. Dikkat ceker birakirlar diye korktum ama basima bir is gelmedi cok sukur. Hele 225 45 17 artik bir cok arabanin standart olcusu haline gelmedi. Ins sizde geciceksiniz bence. Merakla sonucu bekliyorum.
önce bir pilot sport 4 alayımda :D lastik faca diye gecirirler belki :D
CloudGrey
07-12-2019, 15:14
evet bugün babamın arabasını muayeneye götürdüğümde yakaladım ordan bir muayaneci olayı tane tane anlattım
konumuz şu ; katoluğunda yada kapı stickerinde kullanılabilecek jant lastik ebedatlarının harici boyutunda jant lastik kullanabiliyormuyuz?
-cevap net ; hayır.
çözüm ; ya o stickeri modlamak ;) , yada yazan ölçü neyse , o jant lastik ile gitmek.
ilk önce sticker değişimi yapıp gitmeyi, hala muayaneden geçemez isemde teneke jant + kış lastiği ile bu olayı çözmeyi umuyorum.
vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
evet bugün babamın arabasını muayeneye götürdüğümde yakaladım ordan bir muayaneci olayı tane tane anlattım
konumuz şu ; katoluğunda yada kapı stickerinde kullanılabilecek jant lastik ebedatlarının harici boyutunda jant lastik kullanabiliyormuyuz?
-cevap net ; hayır.
çözüm ; ya o stickeri modlamak ;) , yada yazan ölçü neyse , o jant lastik ile gitmek.
ilk önce sticker değişimi yapıp gitmeyi, hala muayaneden geçemez isemde teneke jant + kış lastiği ile bu olayı çözmeyi umuyorum.
vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
bence ilk denemenizde geçeceksiniz. zannetmiyorum bakacaklarını,
ben 2 hafta önce methanol kitli araç ile muayneye girdim geçtim tek seferde, ertesi günü arkadaşım gitti aynı istasyon , methanol kitin bidonunu görüp bırakmışlar. ankara istanbul yolu istasyonunda oluyor olay.
Bu sabah farklı ebatlardaki kış lastiklerimle gittim, sorunsuz geçtim,
Sabah 08:15 randevusuyla gittim :)
Problemli (swap motorlu rengi farklı egsozlu airli)
Araçlarınız için muayane konusunda yardımcı olabilirim
Pendik kartal şile istasyonlarına gelebilecekler için
0506 921 87 13
livaneli
08-12-2019, 22:12
Problemli (swap motorlu rengi farklı egsozlu airli)
Araçlarınız için muayane konusunda yardımcı olabilirim
Pendik kartal şile istasyonlarına gelebilecekler için
0506 921 87 13
Komisyoncu musun hayrına mı yardımcı olacaksın? Çünkü hepsi kural dışı.
Eski bir muayene teknisyeni olarak bakılan unsur diş derinliği lastik yönlerinin doğru olması ve aynı aks üzerinde aynı ebatta lastik olması jant wbatını değiştirmeniz bir engel teşkil etmez
Merhaba ;
eğer lastik çamurluk arasına iki parmağınız rahat giriyorsa sorun olmaz..
cam filmi hafif kusurdur.. yazılım sadece duman ve co2 sorunu olarak emisyonda karşınıza çıkar emisyon testini dışarıda farklı yöntemlerle yapmanızı öneririm
CloudGrey
10-12-2019, 16:13
Eski bir muayene teknisyeni olarak bakılan unsur diş derinliği lastik yönlerinin doğru olması ve aynı aks üzerinde aynı ebatta lastik olması jant wbatını değiştirmeniz bir engel teşkil etmez
ben genede ne olur ne olmaz kapı içine bi sticker çakayım :D
ben genede ne olur ne olmaz kapı içine bi sticker çakayım :D
siz bilirsiniz etiketi sökmekte bi çözüm
CloudGrey
13-12-2019, 13:08
işimi sağlama aldım :D
https://resmim.net/f/PxKVyY.jpg
ontheair
13-12-2019, 22:56
işimi sağlama aldım :D
Aracın çok bilinen bir otomobil. Aynı anda iki tane bile denk gelebilir. Bu daha riskli değil mi? Madem grafiği değiştiriyorsun oradaki çizimi de CC yapsaydın. " Bu modele böyle koymuşlar" deme şansın olurdu.
CloudGrey
13-12-2019, 23:06
Aracın çok bilinen bir otomobil. Aynı anda iki tane bile denk gelebilir. Bu daha riskli değil mi? Madem grafiği değiştiriyorsun oradaki çizimi de CC yapsaydın. " Bu modele böyle koymuşlar" deme şansın olurdu.
2009 megane cc istanbulda sadece 2 tane daha var.
onlarlada aynı gün muayaneyede denk gelirsem artık teslim olurum zaten..
üstelik hiçbir megane'da kapı etiketinde cc sedan hatch station diye bi ayrım yok etiketteki grafik tüm megane ailesinde aynı ;)
öteki türlüsü daha ağır uydurma olurdu
ontheair
14-12-2019, 11:36
2009 megane cc istanbulda sadece 2 tane daha var.
onlarlada aynı gün muayaneyede denk gelirsem artık teslim olurum zaten..
üstelik hiçbir megane'da kapı etiketinde cc sedan hatch station diye bi ayrım yok etiketteki grafik tüm megane ailesinde aynı ;)
öteki türlüsü daha ağır uydurma olurdu
Ben hatchback veya sedanı da dahil ederek Megane Ailesi olarak kouştum. O yüzden zaten grafiği de CC'ye çevir diyorum :)
CloudGrey
14-12-2019, 11:45
Ben hatchback veya sedanı da dahil ederek Megane Ailesi olarak kouştum. O yüzden zaten grafiği de CC'ye çevir diyorum :)
abicim resimdeki 2 etiketin soldaki benim orjinal olan yani megane cc'nin kapısınındak etikette orjinal olara hatch'ın grafiği var ;)
sahtekarlıkta pek prof değilsin anlaşıldı:)
sahtekarlık yaparken ufak oynamalar yapılır.
yani atıyorum 10 liranın yanına bir 0 daha eklersin 100 lira olur.
ama sen 10 liradaki Atatürk resmini kaldır benim resmimi koy dersen o iş artık zevke girer :D
Emisyon testinden geçemeyenler teste girmeden o anlık ethanol ile e50 ile yaparsa testten sorunsuz gecebilir