Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara için kar eğitimi vakti !
Dışarıdan yeni geliyorum ve kış lastikleri takılı olmasına rağmen ana arterlerde bile kaydığı yerler oldu aracın.
Ama olaya diğer yanından bakarsak bulduğunuz geniş bir alanda ki bunlar genelde acık futbol sahalarıdır [100. yıl gayet güzel şuan ] yada geniş ve trafik olmayan boşlukları olan yerlerde aracınızın kaygan zeminlerde yada ani hareketlerde nasıl tepki vereceğini görmeniz için iyi bir fırsat.
El freni ile dönmeler olsun viraja girerken kıç atan aracın doğrultusunu değiştirmek gibi normal hayatta yaşamak istemediğimiz durumları düşük hızlarda bu havalarda test etmek kadar faydalı birşey yok. Eğlencelide tabi :) Çok güzel fotolar ve videolar çekilir şu zeminde.
Kendi adıma aracın tepkilerini gayet iyi anladım bu gece.
hepimizin çok sevdiği bir kardeşimizin videosundaki gibi mesela ;
http://videos.streetfire.net/video/060-Ken-Blocks-bit-from-M_159601.htm
Ahmetfikri
29-12-2008, 01:55
bugün 195-50-15 marangoni ve orjinal sağ arka stepnem ile istemiyerek otoban çıkışı sert sol-sağ combo virajda kafadan kaydım allahtan sağım solum boştu kontra montra atlattım istemiyerek yan verince insan heyecanlanıyor :) boş zamanlarda boş alanlarda tepkileri denemek gerek
yaw bi ist.`dami yok su meret . :Deli: ist n zmn yagcak acaba. . .
yaw bi ist.`dami yok su meret . :Deli: ist n zmn yagcak acaba. . .
geliyomuş geliyomuş :)
chatin or-an panora karşısı öneririm bro :)
gelsin bakalim :D
Gelceği varsa göreceğide var diyosun:D
İstanbul hazır bekliyo valla... Ankarada felç hala yağıyo
Low-Rider
29-12-2008, 02:08
valla şöyle lapa lapa yağsa ya özledik
rusyadan misafirimiz geldi dün , buranın havasını çok beğendi haliyle ona sonbahar havası gibi geldi:D
hep yağmurda çok sıkıcı.sürekli silecek çalıştır.öndeki arabanın suyu vs.nefret hava araba kullanası gelmio insanın.ya kuru ya kar olacak :D
valla ben el freni ile yanı verdikten sonraki şu ters yöne gazlama olayını denedim elimden geldiğince ve en başlardaki sapıtmalarımdan sonra resmen fark ettim nasıl toplanması gerektiğini. yeni ehliyet almış bir çocuğum falan olsa bu saatte çıkar boş arazide saçmalamasını söylerdim.
normalde virajda bi *** atsak rahat 150 km/saat hızın üstünde gelir başımıza bu olaylar ve orada ne yapacağını bilmemek çok kötü bir durum. en iyisi şu vakitler.
İnsan kendini Ken Block gibi hissediyor :)
edit: ken block un kar videosu [suba bir snowboard olsaydı ne olurdu..!]
http://videos.streetfire.net/video/060-Ken-Blocks-bit-from-M_159601.htm
Şimdi sana ücretsiz kurs teklifleri gelecek chatin :)
kendimize hayrımız yok ne kursu :) sen videoyu izle on3rcum dilersen cıkalım valla..
yan yan yan-la-mak lazım daha yol almam lazım :)
VeNoM_35
29-12-2008, 02:35
karı özleyenler var peh biz napalım:D
kendimize hayrımız yok ne kursu :) sen videoyu izle on3rcum dilersen cıkalım valla..
yan yan yan-la-mak lazım daha yol almam lazım :)
sana ders vermeyi teklif etceklerini söylüyodu ama neyse video için saol :icon_tup:
valla ücretsiz lafı gecince pek kurs vermek degilde kurs almak isteyen olur gibime geldi... keşke herkes senin gibi iyi niyetli olsa ben kurs almaya dünden razıyım ne demek :D
onur videoyu koydum ilk mesaja al gözün gönlün açılsın..
yaaa yuhh die bağırmak istiorum heryerden çıkıo bu video öööğghh geldi.Çeto yarın müsaitsen senin kurs'a yavaştan başlayalım rwd ' ler ile ;):)
yok ben konu ile alakalı olunca bir örnek vereyim dedim :) yoksa videolar bölümünde zibil gibi tabiki..
tabi onurcum ne demek rwd kullanmak güzel bir his bu yollarda.. ben dolmuşa atlar gelirim :D
karı özleyenler var peh biz napalım:D
:eek::eek:
Türkçe bi başka ya:D:D:D
Dolmuş'a nie biniosun çetincüm:DBen seni alırım.Yada sen yan vere vere gel...
:):):) Süper :D:D:D
:) bir space-bar nelere kadir..
VeNoM_35
29-12-2008, 02:53
orada cümleden çıkarmak lazım anlamı, İzmir'de hangisinin özlemi olur bi düşünmek lazım:D
:)
demiyim demiştim ama olan oldu ... shift 3 e bastıktan sonra a ya basarak krizi aşabilirsin dostum ;)
yine olmaz ki :D kâr farklı kar farklı :)
VeNoM_35;
Sizin ordakiyle takas edelim bizim burda yağan karı :D
yine olmaz ki :D kâr farklı kar farklı :)
Editlemeden önce görmüştüm :)
konu sapmasın aman gençler.. eğitim şart biliyorsunuz :)
Gunesinoglu
29-12-2008, 09:09
Bizim burda hergün kar buz üzerinde yolculuk yapıyoruz .. Bi dünyada kaza oluyo... Eğitim Şart..
Haa bu arada civili kar lastiği de olsa arabada malesef buzda sert frenajlarda araba kayıyo istediğin gibi durmuyo...
Bizim burda hergün kar buz üzerinde yolculuk yapıyoruz .. Bi dünyada kaza oluyo... Eğitim Şart..
Haa bu arada civili kar lastiği de olsa arabada malesef buzda sert frenajlarda araba kayıyo istediğin gibi durmuyo...
işte aslında abs ne demek onu anlamak için en iyi yol bu.. herkes abs si olan arabanın daha iyi frenaja sahip olduğunu sanır oysa böyle bir genel geçer kaide yok.
abs si olan bir araç daha uzun mesafede durabilir !
abs sadece size ani frenlerde sizin dediğiniz kızaklamayı yapmayarak size manevra kabiliyeti veren bir sistemdir. yani hem frene sonuna kadar asılıp hemde önünüzdeki arabanın yanından geçmenizi sağlar . kızaklayıp arabaya arkadan dalmanızı engeller başka bir anlatımla.
açık alanda abs eğitimi de yapmak lazım demekki :) frene sonuna kadar basıp direksiyonu kırıyoruz hacı bakalım ne oluyor..
Serencebey
29-12-2008, 10:28
ABS Fren mesafesını uzatır panık frende kızaklamayı onler. Frenaj anında araca yon verebılmeyı saglar vs. vs.
Ben cıktım dun gece antremanımı yaptım. 1-2 kısıyede ogrettim ufak bişiler karda buzda camurda vs. surus teknıklerı konusunda baya bır zaman harcamıstım ethem genimin projelerinde ileri, profesyonel ve teror surus egitimi sertifikalarını almıstık :)
açık alanda abs eğitimi de yapmak lazım demekki :) frene sonuna kadar basıp direksiyonu kırıyoruz hacı bakalım ne oluyor..
Dün akşam biraz hızlı giderken önüme çıkan çok büyük bir çukura aynı işlemi yaptım..Frene basıp direksiyonu kırdım..Çukuru geçtim ama ayağımı frenden çekipce arka taraf bi sağa bi sola oynadı.. :)
Serencebey
29-12-2008, 10:33
Dün akşam biraz hızlı giderken önüme çıkan çok büyük bir çukura aynı işlemi yaptım..Frene basıp direksiyonu kırdım..Çukuru geçtim ama ayağımı frenden çekipce arka taraf bi sağa bi sola oynadı.. :)
cunku anı frende arabanın agırlık noktasının yerını one kaydırıyorsunuz ve arabanın arkası hafıflıyor. bıraktıgınızda ıse nokta gerıye kayıyor ıstemlı bır sekılde. Nokta kaydıgında da yalpalamalar bu sebepten oluyor.
Dün panoradaydım. Tabi driftçi gençlikte hemen bitmişti orda. Yer bulamadım yukarıdaki geniş caddeye park ettim. Bence bu iş trafiğe açık alanda yapılmamalı. Orada arabalara bir hasar gelmiş olsaydı kadar sakin yazarmıydım bilmiyorum.
Dün gece FRT plakalı bir bmw içinde 5 tane genç arkadaş baktım hacettepe yolunda yanlıyorlar takıldım peşlerine koca arabayla ufak tefek bir kaç yanlama yaptım sonra ışıklarda tanıştık beraber öğütlere gittik ümitköyde herkese tavsiye ediyorum arazi şartları güzel ve yanlamaya elverişli.
cunku anı frende arabanın agırlık noktasının yerını one kaydırıyorsunuz ve arabanın arkası hafıflıyor. bıraktıgınızda ıse nokta gerıye kayıyor ıstemlı bır sekılde. Nokta kaydıgında da yalpalamalar bu sebepten oluyor.
Doğru..Allahtan hemen kontra verdim oturdu tekrar arka taraf..Yoksa sağda solda arabalar vardı..Patlardım 2-3 tanesine..
Serencebey
29-12-2008, 10:43
Dün gece FRT plakalı bir bmw içinde 5 tane genç arkadaş baktım hacettepe yolunda yanlıyorlar takıldım peşlerine koca arabayla ufak tefek bir kaç yanlama yaptım sonra ışıklarda tanıştık beraber öğütlere gittik ümitköyde herkese tavsiye ediyorum arazi şartları güzel ve yanlamaya elverişli.
Peki o yolda yaptıgın hareket imzan ile uyuşuyormu?
İşte o yanlayarak örnek oluyor..Diğerleride yakında başlar yanlamaya :)
şimdi ilk mesaja dönersek bu işi kesinlikle trafiğe kapalı mümkünse önceden futbol sahası olarak kullanılan yada boş ve araç olmayan geniş otopark potansiyelindeki alanlarda yapalım dedik.
ki buradaki arkadaşlarımızın bu yönde hareket edeceğini düşünüyorum...
bu arada bugün yollar erimiş bir kar yığınına sahip ve güneş yerdeki kara inat parıldamakta.. ıslak kar çok tehlikeli aman dikkat
AKM'de kar bırakmamış 4 çekerler saolsun... :D
Serencebey
29-12-2008, 12:45
AKM'de kar bırakmamış 4 çekerler saolsun... :D
;) ;) ;) anladın sen onu paşam :)
oov akm rulez tabi.. tamam ilk kar ile akm de buluşuyoruz :)
Çok güzel bir noktaya değinmişsin imzamın dikkat çekeceğini tahmin etmiyordum ancak yolu biliyor musun ve hangi şartlarda bunu yaptığımı biliyor musun bilmem ama ben açıklayayım ki yine örnek olmaya devam edeyim! Saat 22:00 civarıydı ki bu yol iş çıkışı saatleri dışında yoğun olan bir yol değildir ki dün gece in cin top oynuyordu desek yeriydi ve bir çok futbol sahası veya avm otoparklarından daha iyi bir yerdir sebebi ise çevrede zarar verebileceğin hiç bir şey yok ve arabanı vurabileceğin(ayarını kaçırmadığın sürece), devirebileceğin bir yerde değil. Örnek olma konusuna gelirsek eğer; keşke örnek alacak insanlar yetişsede efendilikleriyle, konuşmalarıyla, araba kullanmalarıyla saygılarıyla ve en önemlisi insan hayatını tehlikeye atacak hareketler yapmayarak ben ve benim gibileri örnek alsalar.
İşte o yanlayarak örnek oluyor..Diğerleride yakında başlar yanlamaya :)
Ben yerinde hareketlerimle örnek oluyorum peki ya sen neler yapıyorsunuz örnek olmak adına? Eğer benim yapabildiğimi yapabiliyorsan BRAVO.
Ben yerinde hareketlerimle örnek oluyorum peki ya sen neler yapıyorsunuz örnek olmak adına? Eğer benim yapabildiğimi yapabiliyorsan BRAVO.
Tamam yahu şaka yapmıştım..Niye bu kadar sinir yaptınız ki ?Bende sizin gibi düşünüyorum..Bende trafik kurallarına dikkat ediyorum..
Şuda bir gerçekki bu siteden bir allahın kuluda çıkıp diyemez ki ben hayatımda hiç makas atmadım..Hiç trafiği tehlikeye atmadım..Herkes kendine bakacak önce..Sizde yaptınız..Bende yaptım..Diğerleri de yaptı..Bu bu kadar basit..Önemli olan tehlikeyi en aza indirgeyerek insan gibi gazlamak..körü körüne gitmek değil.
Serencebey
30-12-2008, 00:24
Çok güzel bir noktaya değinmişsin imzamın dikkat çekeceğini tahmin etmiyordum ancak yolu biliyor musun ve hangi şartlarda bunu yaptığımı biliyor musun bilmem ama ben açıklayayım ki yine örnek olmaya devam edeyim! Saat 22:00 civarıydı ki bu yol iş çıkışı saatleri dışında yoğun olan bir yol değildir ki dün gece in cin top oynuyordu desek yeriydi ve bir çok futbol sahası veya avm otoparklarından daha iyi bir yerdir sebebi ise çevrede zarar verebileceğin hiç bir şey yok ve arabanı vurabileceğin(ayarını kaçırmadığın sürece), devirebileceğin bir yerde değil. Örnek olma konusuna gelirsek eğer; keşke örnek alacak insanlar yetişsede efendilikleriyle, konuşmalarıyla, araba kullanmalarıyla saygılarıyla ve en önemlisi insan hayatını tehlikeye atacak hareketler yapmayarak ben ve benim gibileri örnek alsalar.
91den berı Umitkoyde oturuyorum, hacettepe universitesi ogrencısıyım. Sanırım bu cevap senin icin yeterli.
Kaldiki Ankara'daki arkadaslar boyle gunlerde (geçen kış 3-5 kişiyi goturmustum) bu tarz antremanlar yapmak ıcın Hipodromu sectıgımızı bılır, Tanıdık arkadaslarimiz kapılar kapalı olsa bile actırırlar ve bıldıklerımızı ogrendıklerımızı anlatırız guvenlı surusu gosterırız, egleniriz. Senide bekleriz bir dahaki sefere ;)
Tamam yahu şaka yapmıştım..Niye bu kadar sinir yaptınız ki ?Bende sizin gibi düşünüyorum..Bende trafik kurallarına dikkat ediyorum..
Şuda bir gerçekki bu siteden bir allahın kuluda çıkıp diyemez ki ben hayatımda hiç makas atmadım..Hiç trafiği tehlikeye atmadım..Herkes kendine bakacak önce..Sizde yaptınız..Bende yaptım..Diğerleri de yaptı..Bu bu kadar basit..Önemli olan tehlikeyi en aza indirgeyerek insan gibi gazlamak..körü körüne gitmek değil.
Sinirlenmedim canım niye sinirleneyim.
Zamanında yaptık ettik ama bir yararını görmedik aksine arkadaşlarımızı kardeşlerimizi toprağa verdik şimdi akıllandık yerinde ve tadında birşeyler yapıp bırakıyoruz. Herkeside böyle olması için uyarmaktan başka birşey yapamktan ileriye malesef gidemiyoruz.
91den berı Umitkoyde oturuyorum, hacettepe universitesi ogrencısıyım. Sanırım bu cevap senin icin yeterli.
Kaldiki Ankara'daki arkadaslar boyle gunlerde (geçen kış 3-5 kişiyi goturmustum) bu tarz antremanlar yapmak ıcın Hipodromu sectıgımızı bılır, Tanıdık arkadaslarimiz kapılar kapalı olsa bile actırırlar ve bıldıklerımızı ogrendıklerımızı anlatırız guvenlı surusu gosterırız, egleniriz. Senide bekleriz bir dahaki sefere ;)
Valla benim antreman için vaktim pek olmuyor ama inşallah diyelim.
Madem biliyorsun yolu benimde demek istediğimi çözmüşsündür o zaman benim için yeterli olan cevap senin verdiğin, bir önceki postumda senin için yeterli olmuştur umarım.
Bildiklerinizi öğrendiklerinizi paylaşmanızda sevindirici.
Serencebey
30-12-2008, 00:42
Valla benim antreman için vaktim pek olmuyor ama inşallah diyelim.
Madem biliyorsun yolu benimde demek istediğimi çözmüşsündür o zaman benim için yeterli olan cevap senin verdiğin, bir önceki postumda senin için yeterli olmuştur umarım.
Bildiklerinizi öğrendiklerinizi paylaşmanızda sevindirici.
Numaranı ve adını PM lersen bir dahakı kar yagısında rahatsız ederım ;)
beylıkduzu snow drıft tıme ı basarıyla gerceklestırdım bu gece :D e 5 te duraktakılerı gormenız lazımdı :D:D:D
Serencebey
30-12-2008, 01:30
Benide çaldır Burak. :D
ararım Bro'm ;)
nükleercilere de yer var mı komşu :)
ALPER-VNS
30-12-2008, 03:34
Numaranı ve adını PM lersen bir dahakı kar yagısında rahatsız ederım ;)
la beni de rahatsız edin bidahakine :D
frt beyaz mıydı siyah mı?
erkin006
30-12-2008, 07:19
karda arkadan itiş çok başka ya:)
elfreni elfreni nereye kadar:D
hipodrom cok tehlikeli soylemedi demeyin arkadaslar 2 yıl kadar once karın altında kalan kum cuvalı buz tutmus gormeden vurduk jantım kırıldı hiç tavsiye etmem dikkat edin
Gunesinoglu
30-12-2008, 07:52
işte aslında abs ne demek onu anlamak için en iyi yol bu.. herkes abs si olan arabanın daha iyi frenaja sahip olduğunu sanır oysa böyle bir genel geçer kaide yok.
abs si olan bir araç daha uzun mesafede durabilir !
abs sadece size ani frenlerde sizin dediğiniz kızaklamayı yapmayarak size manevra kabiliyeti veren bir sistemdir. yani hem frene sonuna kadar asılıp hemde önünüzdeki arabanın yanından geçmenizi sağlar . kızaklayıp arabaya arkadan dalmanızı engeller başka bir anlatımla.
ABS siz bi araç kullandığımız için ABS nin görevlerini biz yerine getiriyoruz yıllardır kar ve buz üzerinde araç kullanmanın getirdiği ufacık deneyimlerimizle
karda arkadan itiş çok başka ya:)
elfreni elfreni nereye kadar:D
okadarda deil ya gene eğlenebiliyorsun:)
http://www.youtube.com/watch?v=cyLsuNBN808
okadarda deil ya gene eğlenebiliyorsun:)
http://www.youtube.com/watch?v=cyLsuNBN808
Kaldırımın tozunu almışsın :)
hipodrom cok tehlikeli soylemedi demeyin arkadaslar 2 yıl kadar once karın altında kalan kum cuvalı buz tutmus gormeden vurduk jantım kırıldı hiç tavsiye etmem dikkat edin
tahtadan jant alırsan olacağı odur aslanım :)
kar yağınca çıkıyoruz yılbaşı gecesi kar varmış beraber kutlarız olmadı.
@ sword
$ukela bir yanlama..
kar yağınca çıkıyoruz yılbaşı gecesi kar varmış beraber kutlarız olmadı.
..
Banada haber eyle :)
bana bir garagê toplantısı oluyor gibi geldi hadi hayırlısı :)
ankarada kar yağışı başladı........... barajların gözü aydın :)
ankarada kar yağışı başladı........... barajların gözü aydın :)
Sincan'da şu anda yağış yok. Siz ne taraftasınız acep?
istede yağsa adam akıllı yaw..
Yakına istanbulada yagıcakmıs :)
(Amin. İnşallah :D)
dün tv gösteriodu borbetli focuslar corollalar buz pateni yapıodu :D
Cehennem
30-12-2008, 15:48
imprezaya yazık :S
Sincan'da şu anda yağış yok. Siz ne taraftasınız acep?
ben bu mesajı yazdığımda kayaştaydım ama etliğe doğru gelince yağıs kesildi :( :(
Banada haber eyle :)
sende bağaaa haber eyle bizde gelürük :D;)
bugün itibariyle bilkent te unam ın arkasındaki otopark ve hacettepe de makina müh. önü tam bir eğitim pisti halini aldı benim için. ve sonra yolda bir kaç kere oradaki antremanlardan kalan reflekslerle normalde yol dışına çıkacağım anlarda yüzüm gülerek tam gaz geçmeye başladım.
hala yapmayanlar için yukarıdaki 2 yeri şiddetle öneririm.
Zuah Arcadium arkası :) Eğitimlerine burada devam edebilirsin çeto.
Gerçi hoş heryer müsait şuan.İncek'ten çayyoluna geçiş vs.
Bugün saat 3 gibi AKM'nin kapıları kapalıydı... :(
erkin006
04-01-2009, 00:18
videoo isterizz:D
Bugün saat 3 gibi AKM'nin kapıları kapalıydı... :(
Arcadium arkası güzel.Yanlamaktan sıkılınca trambolin mi ne zımbırtıysa ondan var zıpzıp da yaparsınız.
:D
Sırf bunun için Keçiören'den oralara gitmek ters. Bir de kar bastırıp dönememe olasılığı var. :)
Arcadium arkası güzel.Yanlamaktan sıkılınca trambolin mi ne zımbırtıysa ondan var zıpzıp da yaparsınız.
:D
arcadium arkasındaki boş alanda kar var ama alt kısmı toprak dikkat etmekte yarar var ;)
ben bu kış hiç araba süremedim valla garajda hep yattı:(
Zuah Arcadium arkası :) Eğitimlerine burada devam edebilirsin çeto.
Gerçi hoş heryer müsait şuan.İncek'ten çayyoluna geçiş vs.
Ora(arcadium arkası)nın tadına bu cuma baktım.. küçük kalıyor :)
Bu arada bugün 2 kere eskiden yolun dışına çıkacağım virajı gayet rahat ve tam bir drift havasında geçtim. Eskiden olsa panikler ve frene falan atılırdım sonra merkezkaç nereye isterse oraya..
Cidden bu antremanların semeresini iyi aldım hala yapmayanlara önemle yapmalarını salık veririm.
Oran 'da panora karşısı elçiliklerin olduğu bölüm kardan pist direk.Sadece biraz dar olsada pist havasında.
Oranlı buranlı konuşmayalım onur yanlış anlaşılıyor bak :) Ben ora derken arcadium demiştim de neyse editliyim..
Yarın videolar geliyor sanırım.. hayde herkese iyi eğlenceler..