Orijinalini görmek için tıklayınız : F1 Barcelona
bu haftasonu da konuyu ben açayım bari kimse açmamış :)
sıralama cumartesi 16:00
yarış pazar 16:10
bu pistte de ferrari önde olursa mercedes artık kolay kolay yarış kazanamaz diye düşünüyorum
rahmitanir
12-05-2018, 12:28
Mclaren'i merak ediyorum bu hafta sonu. Bakalım, podyum şansı yaratacak bir atak yapabilecekler mi?
ufuksaracci
12-05-2018, 15:06
Mclaren'i merak ediyorum bu hafta sonu. Bakalım, podyum şansı yaratacak bir atak yapabilecekler mi?
Çok iyimser bir yorum olmuş bence. Bence McLAren'in min iki senesi var podyum için.
Daha ilk turda pist rekoru geldı Vettel den....
Canselmo
12-05-2018, 15:45
Ferrari gene iyi masallah :D
Lastik farklarının yarışa etkisini görücez yarın. sarı logolular avantajlı. Hız olarak çok akın ve daha stabil, uzun süre kullanılabiliyor... Zevkli yarış olacak vesselam...
MetalliHead
12-05-2018, 18:15
Ferrari'den umudum kalmadı açıkcası , araba ateş edyor ve vettel çok formda ama pit duvarı ağır çuvallıyor.
ghibli06
12-05-2018, 18:20
Ferrari Redbullun stratejisini kopyaladı, yarın zevkli olacak ;)
Ferrari Redbullun stratejisini kopyaladı, yarın zevkli olacak ;)
Redbull un carpısan otosu yine bıze yazılmasında... tek dılegım...
ARkadaş barcelonada konuyu görüp f1'e gitsene dedim. En ucuz bilet 135 euro dedi. :D
S sportta yayın başlamadı hala hatta akışta yayın 20 de gözüküyor..
Bein 2 de başladı yayın..
MetalliHead
13-05-2018, 15:36
HAM erken fark attı
Canselmo
13-05-2018, 15:39
Su pisti hic sevmiyorum. Gecis yapilmayaninca tadi olmuyor.
Canselmo
13-05-2018, 15:46
Vay vay ferrari stratejiyi konusturdu
MetalliHead
13-05-2018, 15:51
yağmur yağsa da işler karışsa :D
Vettel'in geçiş sahnesi keyifliydi
MetalliHead
13-05-2018, 15:53
aha kimi'nin motor gitti :(
Mercedes yine Party modunda :) HAM insanüstü hızlı gidiyor..
MetalliHead
13-05-2018, 16:01
ocon'a yazık oldu, bir lastiği takamadılar
MetalliHead
13-05-2018, 16:12
2018-05-13-0917-36 - Streamable (https://streamable.com/tj5hl)
İlk turdaki kaza. Grosjean gerizekalısı spin atan arabada full gaza basıyor.
MetalliHead
13-05-2018, 16:20
VER yine çarptı 5 te 5 :D kaza yok kendi ön kanadını kırdı
Bu pilotlarda arıza yaşadığı zaman abidik gubidik yerlerde durduruyorlar araçları. İzleyen açısından iyi aralar kapanıyor ama saçma sapan yerlerde duruyorlar...
ghibli06
13-05-2018, 16:29
Ferrarinin ne yaptığını anlayan oldu mu?
Bende orayı kaçırdım ne oldu neden pite girdiler ve neden o aralığı seçtiler pite girmek için bilemedim...
MetalliHead
13-05-2018, 16:34
Bende orayı kaçırdım ne oldu neden pite girdiler ve neden o aralığı seçtiler pite girmek için bilemedim...
sanal güvenlik aracı vardı, bottas da girer diye düşünüp pite aldılar
Canselmo
13-05-2018, 16:49
Ya masallah dedigim 5 dk yasamiyor. 2. Ligi hediye etti ya ferrari
sanal güvenlik aracı vardı, bottas da girer diye düşünüp pite aldılar
Bottas neden pite girsin ki?
MetalliHead
13-05-2018, 16:51
bilmem ferrari pitine sormak lazım
Sıkıcı bir yarıştı. Sanki önceki yarışlar reklam arası gibi oldu. Mercedes geri dönmüş gibi, umarım dönmemiştir...
Ferrarinin ne yaptığını anlayan oldu mu?
Abi son iki üç yıldır Ferrarinin ne yaptığını anlayan kimse olduğunu sanmıyorum :)
Bi futbol tabiri vardır ya bizim mahalleden 11 kişi çıkarsan daha iyi oynar diye... Şu forumdan F1 takip eden 3-5 kişi çıkarsak daha iyi yarış stratejileri çıkarırlar :)
ilk yarışlarda parça problemleri motor arızaları vs. çok normal, sürpriz sonuçlarda çıkabiliyor. Ferrarinin hatası soft lastiği erken bitirdi mediumada erken geçmiş oldu. Aslında 3 pit stratejisi önceden planlanmışsa soft, soft, medium yapabilirdi ve ya 3 soft. Bence yağmur yağacağını düşünüp ona göre hareket ettiler 3üncü stopta wet tyre takıp birinciliğe oynayacaklardı. Yağış gelmeyince gereksiz yere erkenden mediuma geçmiş oldu vettel
mert_can 41
13-05-2018, 23:07
Mercedes yeni bir taktik bulmuş pit yapıcak gibi pit ekibi hazırlık yapıyor. Ferraride her defasında sazan gibi atlıyor pite geliyor bunlar diyip erken pit yapıyorlar son 3 yarıştır bol bol feyk attıyorlar yine ferrari oltaya düştü sanırım :D Ancak ferrarinin planı falan yoktu bence çok saçma harekette bulundular. İki tane facia gibi pit ile adamı podyumdan ettiler ferrari takım patronun yerinde olsam tüm strateji ekibini işten kovardım. Dipnot spikerin grojen için söylediği çok iyidi sağlık ekipleri hastaneye götürdü konturol amaçlı umarım bir psikologada gözükür dedi ahahsha
2. Olabılecegı yarısı,bıle ısteye sankı suikast yaparcasına 4.bıtırmek ıcın buyuk şike olması gerek.
Keyfımızın ıcıne ettıgınız ıcın allah bıldıgı gıbı yapsın sızı....
MetalliHead
14-05-2018, 00:09
Hem geçiş artsın diyeceksiniz hem de barcelona gibi geçişsiz pistleri takvimde tutacaksınız :D Seneye geçiş arttırmak için ön kanatlar değişecekmiş
https://www.youtube.com/watch?v=lFjwSP4zUR8
30. turda uyuyakaldım ben :D oraya kadar sıkıcıydı.
Valla Ferrari ye araç üzerinden bu kadar yüklendiler illegal birşey bulamadılar. En sonunda lastikten vurdular. Silverstone da da aynı lastiklerden kullanılacak. Bakalım daha neler göreceğiz sezon içinde
kiraccemal
14-05-2018, 16:39
VET hava koridorlarını çok iyi kullanarak harika bir geçiş yaptı. GRO' na üzüldüm Haas pert olur bu gidişle. VER diğer yarışlara göre daha sakindi ama buna rağmen ön kanadını kırdı. Her şeye rağmen Redbull ve VER favorim.
ghibli06
14-05-2018, 19:43
Valla Ferrari ye araç üzerinden bu kadar yüklendiler illegal birşey bulamadılar. En sonunda lastikten vurdular. Silverstone da da aynı lastiklerden kullanılacak. Bakalım daha neler göreceğiz sezon içinde
sezon ortasında lastik değiştirilen bir yıl olmuş muydu?
Mercedes yeni bir taktik bulmuş pit yapıcak gibi pit ekibi hazırlık yapıyor. Ferraride her defasında sazan gibi atlıyor pite geliyor bunlar diyip erken pit yapıyorlar son 3 yarıştır bol bol feyk attıyorlar yine ferrari oltaya düştü sanırım :D Ancak ferrarinin planı falan yoktu bence çok saçma harekette bulundular. İki tane facia gibi pit ile adamı podyumdan ettiler ferrari takım patronun yerinde olsam tüm strateji ekibini işten kovardım. Dipnot spikerin grojen için söylediği çok iyidi sağlık ekipleri hastaneye götürdü konturol amaçlı umarım bir psikologada gözükür dedi ahahsha
Fake pit her zaman vardı ki. Bu yeni bir şey degil. Ferrari çok acemice ve hızlı karar vermek istedi ama hata yaptılar. Bunları ne bileyim sauber filan yapsa eh diyeceğiz de Ferrari??? bi çeki düzen verilmesi gerekli...
sezon ortasında lastik değiştirilen bir yıl olmuş muydu?
Benim hatırladığım kadarıyla yok. Sanki daha önce asfaltı değişen pist yokmuş gibi bir de açıklama yapmış Pirelli. Bu arada bence Ferrari VSC esnasında pite girmeseydi yine geçilirdi. Belki 3. olurdu ama o da zor. Çünkü son bölümde yakıtı azalan Redbull araç hafifledikçe hızlanmaya başladı .
Pirelli: İspanya'da lastik kalınlığını değişmeseydik yarış "piyangoya" donerdi | Formula 1 haberleri | Motorsport.com (https://tr.motorsport.com/f1/news/pirelli-ispanya-da-lastik-kalinligi-degismeseydi-yaris-piyangoya-donerdi-1037394/)
ghibli06
15-05-2018, 09:00
sezon öncesi çalışmaların hepsi bu lastiklere göre yapılmadı mı? sertlikleri vs değil, adamlar iz kalınlığını azalttı yahu, sebep? çok ısınıyormuş... şaka mısınız??
rahmitanir
15-05-2018, 09:15
Herşey geçtim de, Ferrari'nin yarış stratejisi hiç mi tutmaz ya bu sene.
Nerede o zamanındaki Jean Todt veya Ross Brawn'lı günler. İşler kötü bile gitse, taktikle işi götürürlerdi.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gcS11eQpC2g)
https://www.youtube.com/watch?v=gcS11eQpC2g
KemalHDH
15-05-2018, 17:23
Sezon boyunca Mercedes'in istikrarını yıkamazlar. En fazla birkaç talihsizlik yaşar Merso. Başta da söyledim, daha sezonun başında şampiyon takım belliydi. Gönlüm de Mercedes'ten yana. Araçların görüntüleri de sesleri de çirkinleşti, izlemekte zorlanıyorum.