PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai Genesis Coupe 2,0 tci

ripaul
13-05-2018, 22:19
Gonul isterdi ki 3,8 coupe olsun ama Turkiye'ye hic gelmedi namussuz :) Simdilik oyuncagimiz bu, daha iyilerine de bineriz insallah. Pek arac fotografi ceken biri degilim fakat ben de aracimi tanitmak istedim. Izmirliyim dogma buyume bu arada, plakanin 33 olduguna aldanmayin, uzun zamandir erteledigim plaka degisikligini vize sonrasi hallediyorum :) Jantlarin rengi ve cam filmi disinda aracta hicbir oynama yok. Benim kisisel fikrime gore cok keyifli bir arac, 70bin lira fiyat araliginda 2000cc 210hp rwd, hem de kiyaslandigi araclara gore cok cok daha genis ve ferah bir arac. Zaten yurtdisinda BRZ, GT86 ile kiyaslanirken burada scirocco ve rcz ile karsilastirilmasi sasirtici. Fiyati yurtdisinda BRZ ve GT86 ile ayni, burada onlardan kat be kat ucuz. Kronik sorunu yok, ancak kaza yaparsaniz yedek parca sikintisi var, Kore'den parca beklemek zorundasiniz (yuksek ihtimalle) Gerci bu GT86 icin de gecerli.

https://i.hizliresim.com/p6ylD0.jpg

https://i.hizliresim.com/kO4mDW.jpg

aday31
13-05-2018, 22:24
Bir abimde vardı kullanma şansım olmuştu çok keyifli makina :) . Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim .

bomonti
13-05-2018, 22:25
Çok mantıklı bir araç güle güle kullanın. Düz vitese çevrilebiliyor mu?

ripaul
13-05-2018, 22:29
Bir abimde vardı kullanma şansım olmuştu çok keyifli makina :) . Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim .

Valla ustad bu aracin Turkiye'de neden bu kadar az oldugunu ya da tercih edilmedigini bilmiyorum. Bana mi sorunsuz olan arac denk geldi bilemiyorum ama benim arac zaten az km yapmis 55bin km'de su an. Tam bir fiyat performans araci bana kalirsa. Hem estetik, hem guzel yanliyor, tamam biraz agir sayilabilir ancak kutlesi az degil, ici ve uzunlugu muhtemelen cogu kisinin tahmin ettiginden daha genis/uzun (BRZ ve GT86'dan cok cok daha buyuk bir arac) 70bin liraya neler satiliyor artik :)

Bilmedigim icin de sormus olayim aracin neden pek tutulmadigini :)

aday31
13-05-2018, 22:46
Valla ustad bu aracin Turkiye'de neden bu kadar az oldugunu ya da tercih edilmedigini bilmiyorum. Bana mi sorunsuz olan arac denk geldi bilemiyorum ama benim arac zaten az km yapmis 55bin km'de su an. Tam bir fiyat performans araci bana kalirsa. Hem estetik, hem guzel yanliyor, tamam biraz agir sayilabilir ancak kutlesi az degil, ici ve uzunlugu muhtemelen cogu kisinin tahmin ettiginden daha genis/uzun (BRZ ve GT86'dan cok cok daha buyuk bir arac) 70bin liraya neler satiliyor artik :)

Bilmedigim icin de sormus olayim aracin neden pek tutulmadigini :)

Genelde insanlar ön yargılı oluyor markayı duyan vaz geçiyor olabilir canlı örneklerini gördüm :) Bir diğer büyük etkende yedek parça sıkıntısı diyebilirim.

ripaul
13-05-2018, 22:54
Çok mantıklı bir araç güle güle kullanın. Düz vitese çevrilebiliyor mu?

Bilgim yok, hic dusunmedim acikcasi. Izmir'de siklikla karsi tarafa da gittigim icin duz vites benim icin iskence olurdu, yogun trafige denk geldigim zamanlar nadiren de olsa oluyor. Ama otomatik sanzimani zaten sorunsuz, yanlarken de al manuele paddleshiftten cevir 2'ye yardir gitsin :)

MertSerhanÖ.
14-05-2018, 00:39
yıllardır aklımda olan bir araç.alsammı almasammı çok kafamı kurcalıyor.Yakıtı çok merak ediyorum,nasıl yakıt durumu acaba?
Kazasız belasız bu arada:)

CafCaf
14-05-2018, 01:01
bir dönem arkadaşımda vardı 1 ay kullandım çok keyifli ve fiyatına göre gösterişli ve donanımlı bir araç 20 vössen dip basık vs. siyah dehşet duruyor ama o şanzıman yokmu 5 ileri motorun bütün gücünü durduruyor araç yürümüyor hissiz yakıtıda baya fazlaydı makyajlı 8 ileri otomatik cıktı hem gidişi hem duruşu çok başarılıydı onuda türkiyeye getirmediler.

Emirhancakir
14-05-2018, 07:47
bir dönem arkadaşımda vardı 1 ay kullandım çok keyifli ve fiyatına göre gösterişli ve donanımlı bir araç 20 vössen dip basık vs. siyah dehşet duruyor ama o şanzıman yokmu 5 ileri motorun bütün gücünü durduruyor araç yürümüyor hissiz yakıtıda baya fazlaydı makyajlı 8 ileri otomatik cıktı hem gidişi hem duruşu çok başarılıydı onuda türkiyeye getirmediler.

Türkiye ye getirmemelerinden ziyade bence talep yok diye gelmedi araç. Eğer sipariş veren olsaydı Assan'ın aracı getireceğini düşünüyorum. Köklü firmaların çoğundan daha müşteri memnuniyetini öne çıkaran köklü bir firma Assan benim gözümde.
Hyundai'nin insanlarda teneke izlenimi var. Accent Blue'ya arkadaşım Megane 4'ü ile vurdu arka sol çamurluğa, tampondan.

Hyundai'yi yerin dibine gömen birisiydi.
Vurduktan sonra oturup ciddi ciddi ağladı, yanındaydım. Çizik bile yoktu Blue da.

Megane 4'ün tampon, far, çamurluk, kaput, ön panel yalan oldu. Şoför kapısıda kasılarak açılıyordu, çamurluk kapıya bindi diye sanırım. Motor arıza ışığı yanıyordu, korna bozuldu. Serviste yatıyor araç :) Artık kötülemeyi bıraktı Hyundai'yi.

İnsanların ön yargılarının bozulması için sanırım illa kaza yapmaları gerekiyor.

ripaul
14-05-2018, 08:28
yıllardır aklımda olan bir araç.alsammı almasammı çok kafamı kurcalıyor.Yakıtı çok merak ediyorum,nasıl yakıt durumu acaba?
Kazasız belasız bu arada:)

Selam,

Sagolasin :)

Yakit durumu 11-12l civari. Agresif kullanimda en fazla 14'u gorursun daha fazla cikmaz, epey sakin kullanirsan, uzun yolda ya da biraz kasayim bakayim ne kadar indirebilirim dersen 9'lara kadar iniyor (8 gormedim diye hatirliyorum)
Otobanda kullanmak biraz iskence, 5 ileri oldugundan motor sesi muzik dinlemeyi falan imkansiz kiliyor 120 uzerinde bile.

dragstar
14-05-2018, 21:15
iyi cesaret edip almışınız valla, ben yapamadım şahsen

CafCaf
15-05-2018, 12:37
hız aramıyorum şekil piyasa olsun dersen uygun alıp clio alıcağına bu araca bine bilirsin :D

yesil
15-05-2018, 17:05
şu arkadan vurdu biri dağıldı birinde bir şey yok muhabbeti çok sıktı. arkadan çarpan araç öndeki aracın altına giriyor stepne demirine çarpıyor. her araç için geçerli bir durum. aracın süspansiyonu ne kadar yumuşaksa, fren esnasında ne kadar öne yığılıyorsa o kadar az hasar alıyor dışarıdan. megane 4 le accentin güvenliğini koyaslamak gülünç olur. 301, c-elyse, linea ile filan kıyaslanır ancak. bu markasından dolayı değil. her markanın var neredeyse ucuz güvensiz araçları.

Ufuk
15-05-2018, 17:50
Bunların motor 4g63 mü öyle birşey hatırlıyorum sanki ? Maşallah kazasız belasız.

Emirhancakir
15-05-2018, 19:34
şu arkadan vurdu biri dağıldı birinde bir şey yok muhabbeti çok sıktı. arkadan çarpan araç öndeki aracın altına giriyor stepne demirine çarpıyor. her araç için geçerli bir durum. aracın süspansiyonu ne kadar yumuşaksa, fren esnasında ne kadar öne yığılıyorsa o kadar az hasar alıyor dışarıdan. megane 4 le accentin güvenliğini koyaslamak gülünç olur. 301, c-elyse, linea ile filan kıyaslanır ancak. bu markasından dolayı değil. her markanın var neredeyse ucuz güvensiz araçları.

Merak ediyorsan, aracım Hyundai değil. Mesajı dikkatli okusaydın eğer arkasından girmediğini anlardın. Arkadaşla düz yolda giderken ara sokaktan önümüzden geçti ve sol yandan çamurluğa, sol ön ile vurduk.

Megane 4'ün güvenliksiz olduğunu mu söylemişim? Hayır. Param olsa Accent Blue değil, Megane 4 alırım. Yorum yapar iken birilerini gömmeye çalışmayın. Sadece markanın kötülenmesinin haksız olduğunu söyledim o kadar.

R21TURBO 41
15-05-2018, 19:36
Sattigim rakamin 30K ustune BRZ almak mantiksiz geldiginden bir suredir genesis ilanlarini takip ediyorum. Hatta Izmir de mat siyah kaplama var bir tane KM si en dusuk o oldugu icin ilk favorim o . Turkiye ye dondugumde hafta sonu arabasi olarak bakacagim ilk model olacak kendileri.

yesil
15-05-2018, 22:57
Merak ediyorsan, aracım Hyundai değil. Mesajı dikkatli okusaydın eğer arkasından girmediğini anlardın. Arkadaşla düz yolda giderken ara sokaktan önümüzden geçti ve sol yandan çamurluğa, sol ön ile vurduk.

Megane 4'ün güvenliksiz olduğunu mu söylemişim? Hayır. Param olsa Accent Blue değil, Megane 4 alırım. Yorum yapar iken birilerini gömmeye çalışmayın. Sadece markanın kötülenmesinin haksız olduğunu söyledim o kadar.

arka tekere vurmuştur, tamponun köşesine ortadan dalmıştır vs. farketmez. düşük hızlı kazalarda bir aracın dağılıp diğerinin daha az hasarlı görünmesi herhangi bir şeyin kriteri değildir. eski herhangi bir amerikanın demir tamponuna düşük hızda megane’la göm bak bakalım hangisi daha fazla hasar almış. git bide 70’le beton duvara vur ikisini bir de o zaman bak hangisinden sağ çıkıyorsun. sana bir şey söylemiyorum yanlış anlama. bu muhabbeti çok fazla kişiden duyduğum için sıkıldım artık. tofaşların yeni nesil araçlardan daha güvenli olduğunu söyleyeni bile gördüm.

16EC813
15-05-2018, 23:01
maşallah kazsız belasız çok yakışıklı duruyo,sizin konuyu gördükten sonra direk ilanlara gömüldümm :D

c20let
15-05-2018, 23:54
Lpg takılıyor mu bunlara ?

Korollacı
16-05-2018, 06:47
resimleri hangi siteden yuklediniz. resimler gozukmuyor. araciniz hayirli olsun kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanin

ripaul
18-05-2018, 09:13
Sattigim rakamin 30K ustune BRZ almak mantiksiz geldiginden bir suredir genesis ilanlarini takip ediyorum. Hatta Izmir de mat siyah kaplama var bir tane KM si en dusuk o oldugu icin ilk favorim o . Turkiye ye dondugumde hafta sonu arabasi olarak bakacagim ilk model olacak kendileri.

Evvet dostum tam olarak dusundugum sey bu. Yani yurtdisinda ayni fiyat bandinda olan kiyaslanan araclar BRZ ve genesis coupe 2,0 (dikkat 3,8 coupe ile karistirmiyorum!)

Ben BRZ dusunuyordum yakin zamanda fakat uzerine bir genesis parasi daha verecek kadar fark olacagini hic sanmiyorum, kesinlikle degmez. Biri 70 digeri 130-140 bandinda, yani hic degmez yahu o kadar da degil :)

ripaul
18-05-2018, 09:14
Lpg takılıyor mu bunlara ?

Takiliyor ustad, ilanlardaki genesislerin cogu lpgli zaten. Ama olmaz yahu yazik gunah yani arabaya :)

onursumer
18-05-2018, 10:20
hayırlı olsun kategorisinde fiyat performans iyi bir araç , 3.8 olanı tr de bitane var oda beyaz renk :)

kelalper
18-05-2018, 10:31
Şanzımanı dışında güzel alet. Şanzıman rezalet.

16EC813
18-05-2018, 22:51
Şanzımanı dışında güzel alet. Şanzıman rezalet.

şanzumanına hiçbişekilde müdehale veya değişiklik sçz konusu degilmidir ? son günlerde benimde baya bi aklıma giren bi araç
tekrardan aracınıza maşallah çok güzel gerçekten

ripaul
19-05-2018, 13:42
şanzumanına hiçbişekilde müdehale veya değişiklik sçz konusu degilmidir ? son günlerde benimde baya bi aklıma giren bi araç
tekrardan aracınıza maşallah çok güzel gerçekten

Arkadasi tenzih edereek soyluyorum uzerine alinmasin ama sanzimani rezalet diyen uc bes kisiyle sohbetim olmustu hepsi kulaktan dolma, hicbirinin bir genesis'i surmuslugu ya da yan koltuguna dahi oturmuslugu yoktu. Arac bir yildir bende, ben direkt yanit vereyim, sanzimanda en ufak bir sorun gormuyorum.

ripaul
19-05-2018, 13:43
hayırlı olsun kategorisinde fiyat performans iyi bir araç , 3.8 olanı tr de bitane var oda beyaz renk :)

Kiminmis o arac ustad, 3,8'in motor kaputu ve on farlari harika yahu :)

16EC813
20-05-2018, 10:45
Arkadasi tenzih edereek soyluyorum uzerine alinmasin ama sanzimani rezalet diyen uc bes kisiyle sohbetim olmustu hepsi kulaktan dolma, hicbirinin bir genesis'i surmuslugu ya da yan koltuguna dahi oturmuslugu yoktu. Arac bir yildir bende, ben direkt yanit vereyim, sanzimanda en ufak bir sorun gormuyorum.

sizinki mi sorunsuz genel olarak mı sorunsuz ben asıl bunu ögrenmek istiyorum,

3,8 in motor kaputu ve farları 3,0 lara uymuyor mu ?

BirolAYDIN
20-05-2018, 11:29
maşallah kazasız belasız kullanın.

onursumer
21-05-2018, 00:00

Genesıs tr de satısa cıkmadan once ozel ıthalat olarak geldı bayagı galerılerde bekledı sımdı kımde bılmıyorum

ripaul
25-05-2018, 15:55
sizinki mi sorunsuz genel olarak mı sorunsuz ben asıl bunu ögrenmek istiyorum,

3,8 in motor kaputu ve farları 3,0 lara uymuyor mu ?

Ben baska genesis kullanmadim, ancak benimki sorunsuz. Sorunlu gearboxa sahip bircok arac kullandim, yani "sorunlu sanziman" nedir biliyorum :)

Uyuyor mu bilgim yok ancak bunu ben de dusundum, yetkili servisten getirtebilme sansimiz var mi acaba?

onursumer
25-05-2018, 16:39
Ben baska genesis kullanmadim, ancak benimki sorunsuz. Sorunlu gearboxa sahip bircok arac kullandim, yani "sorunlu sanziman" nedir biliyorum :)

Uyuyor mu bilgim yok ancak bunu ben de dusundum, yetkili servisten getirtebilme sansimiz var mi acaba?

sase veya parça no ile getirtilebilir belki

çünkü yanlış hatırlamyorsam 1 tane makyajlıya çevrilmiş genesis mevcuttu tr de aracı gormeyeli 2 sene olmuştur ama

R21TURBO 41
25-05-2018, 21:11
2011 model genesis lerin 2.0T ve 3.8L arasinda kaporta farkliligi yok. Sadece on panjurda ufak bir farklilik var oda dikkatli bakinca anlasiliyor sadece.

Kaput havalandirmasi olan ve farlar degisik olan 2013 model makyajli kasa. Kaput , tampon , panjur , farlar farkli. 2.0T - 260 hp ve 8 ileri otomatik olarak cikti. Turkiye ye gelmedi.

Bu sase numarasi 2013 makyajli modele ait servisten sordurabilirsin. KMHHT6KD6EU113685

kalipson
25-05-2018, 21:15
Aslında tam f/p aracı. Bi dönem düşünmedim değil; ama hem otomatik oluşu hem de sorumlu diye dilden dile dolaşan söylentiler sebebiyle rafa kaldırdığım bi düşünceden öteye geçemedi.

dragstar
25-05-2018, 21:34
ülkemizde değeri bilinmeyen belki 10 yıl sonra değerlenebilcek bir araba, zamanındaki 200sx ler, taunus motorlu rx7 ler gibi

ripaul
26-05-2018, 08:41
2011 model genesis lerin 2.0T ve 3.8L arasinda kaporta farkliligi yok. Sadece on panjurda ufak bir farklilik var oda dikkatli bakinca anlasiliyor sadece.

Kaput havalandirmasi olan ve farlar degisik olan 2013 model makyajli kasa. Kaput , tampon , panjur , farlar farkli. 2.0T - 260 hp ve 8 ileri otomatik olarak cikti. Turkiye ye gelmedi.

Bu sase numarasi 2013 makyajli modele ait servisten sordurabilirsin. KMHHT6KD6EU113685

Ustad coupe 3,8 V6 olanlar da 2013'den itibaren sozunu ettigin 2,0 260 hp versiyon ile ayni degil mi?

Su linkteki gibi,

2013 Hyundai Genesis Coupe 3.8 Track A/T Review By John Heilig (https://www.theautochannel.com/news/2013/10/24/094013-2013-hyundai-genesis-coupe-3-8-track-t-review-by.html)

Ayrica yetkili serviste araci bu kasaya cevirmemiz mumkun olabilir mi?

Plaka degisikligi yaptim bu arada sonunda, 35 BBB 22 olarak degisti, Izmir'de goren arkadaslar selam edebilir :)

R21TURBO 41
26-05-2018, 09:49
Evet aynılar.
Linkteki ilk sıradaki beyaz araç 2013 makyajlı 2.0T 260hp 8 ileri.

Used Hyundai Genesis Coupe For Sale Pinehurst, NC - CarGurus (https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Hyundai-Genesis-Coupe-Pinehurst-d2034_L25468)

Bağzen Türkiye girişi olmayan modellerin şasi numaraları siparişe kapalı olabiliyor. Servise sorman gerekli. Mümkün olsa bile maliyeti birhayli fazla çıkabilir astarı yüzünü aşar gibi geliyo bana. Zaten bu hali ile de gayet başarılı. Piyasada fazla olmadığı için insanların göz aşınalığı yok. Genelde hyundai yerine genesis amblemi kullanıldığından o bile başka bir hava katıyor araca. Plakan da hayırlı olsun bu arada güzel seçim olmuş

ripaul
26-05-2018, 09:56
Evet aynılar.
Linkteki ilk sıradaki beyaz araç 2013 makyajlı 2.0T 260hp 8 ileri.

Used Hyundai Genesis Coupe For Sale Pinehurst, NC - CarGurus (https://www.cargurus.com/Cars/l-Used-Hyundai-Genesis-Coupe-Pinehurst-d2034_L25468)

Bağzen Türkiye girişi olmayan modellerin şasi numaraları siparişe kapalı olabiliyor. Servise sorman gerekli. Mümkün olsa bile maliyeti birhayli fazla çıkabilir astarı yüzünü aşar gibi geliyo bana. Zaten bu hali ile de gayet başarılı. Piyasada fazla olmadığı için insanların göz aşınalığı yok. Genelde hyundai yerine genesis amblemi kullanıldığından o bile başka bir hava katıyor araca. Plakan da hayırlı olsun bu arada güzel seçim olmuş

Konusmadan bir sey soylemek cok akillica degil tabi ama asagi yukari 10-12bin liraya hallolabilir gibime geliyor, yetkili servisteki tanidik ustayi arayip fiyat almasini rica etmek lazim. Mutlaka aklimda ve oneriler icin tesekkur ederim.

Ayrica aliexpress'ten jantlardaki kapaklari da genesis logosu ile degistirdim, aracin on arka logolari zaten genesis. Bir tek hyundai fren kaliperleri kaldi :)

-Murat Özcan-
26-05-2018, 16:40
Maşallah kazasız belasız sürüşler dilerim

ripaul
27-05-2018, 12:41

Ustadim tekrar tesekkur edeyim, yetkili servisteki abimle konustum cevrilmisinin sase nosunu istedi ona gore parca isteyebiliriz dedi, sase no vermissin direkt kendisine pasladim ben de. Tahmininden yuksek cikabilir yalniz genesislerin farlari 4 civari zaten teki dedi, ben 10-12'yi gozden cikarmistim ancak 20'yi bulabilir sanirim, o zaman da dusundurucu zaten. Fikrini alayim :)

onursumer
27-05-2018, 13:20
Ustadim tekrar tesekkur edeyim, yetkili servisteki abimle konustum cevrilmisinin sase nosunu istedi ona gore parca isteyebiliriz dedi, sase no vermissin direkt kendisine pasladim ben de. Tahmininden yuksek cikabilir yalniz genesislerin farlari 4 civari zaten teki dedi, ben 10-12'yi gozden cikarmistim ancak 20'yi bulabilir sanirim, o zaman da dusundurucu zaten. Fikrini alayim :)

ön tampon

Genesis Coupe Body/Bumper & Components - Front Parts | Genesis Coupe 2014 Hyundai | hyundaiparts (https://www.hyundaioemparts.com/auto-parts/2014/hyundai/genesis-coupe/2-0t-r-spec-trim/2-0l-l4-gas-engine/body-cat/bumper-and-components-front-scat)

ön farlar

Genesis Coupe Electrical/Headlamp Components Parts | Genesis Coupe 2014 Hyundai | hyundaiparts (https://www.hyundaioemparts.com/auto-parts/2014/hyundai/genesis-coupe/2-0t-r-spec-trim/2-0l-l4-gas-engine/electrical-cat/headlamp-components-scat)

sağ sol çamurlukta gerekicektir tam eksik çıkarmak gerek

ripaul
27-05-2018, 17:22
ön tampon

Genesis Coupe Body/Bumper & Components - Front Parts | Genesis Coupe 2014 Hyundai | hyundaiparts (https://www.hyundaioemparts.com/auto-parts/2014/hyundai/genesis-coupe/2-0t-r-spec-trim/2-0l-l4-gas-engine/body-cat/bumper-and-components-front-scat)

ön farlar

Genesis Coupe Electrical/Headlamp Components Parts | Genesis Coupe 2014 Hyundai | hyundaiparts (https://www.hyundaioemparts.com/auto-parts/2014/hyundai/genesis-coupe/2-0t-r-spec-trim/2-0l-l4-gas-engine/electrical-cat/headlamp-components-scat)

sağ sol çamurlukta gerekicektir tam eksik çıkarmak gerek

Camurluklar da degismek zorunda kalacak sanirim emin degilim ancak yuksek masraf cikacak muhtemelen. Sase nodan kiyaslama yapip parcalar ona gore hesaplanip bana iletilecek

ripaul
31-05-2018, 17:48
Bu sase icin parca getirilemiyor bilgisi geldi arkadaslar. Anlasilan bir sekilde eger mumkunse kendim getirmem gerekecek makyajli kasanin parcalarini, yetkili servis getirmiyor. Baska bir yetkili servisle goruseyim mi yoksa diger Hyundai yetkili servislerinden de ayni yaniti mi alirim?