PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTİ tavsiyeleriniz ?

4LaRKaD
15-05-2018, 07:58
Selamun Aleykum.

Arkadaşlar 99 Model 106 GTi aracım için sizlerden fikir almak istiyorum. Aracımda kaza değişen yok, Birçok yeri boyasız Kaput, Tavan, Bagaj, Kapı araları, Motor için , Bagaj içi v.s. Ama yanı sıra güneş yanıklarıda mevcut. Aracımı boyatmayı düşünüyorum çünkü uzun yıllar satma gibi bir düşüncem yok. Sizce Renk değişimi yaparsam aracı öldürmüş olurmuyum ? Araç arkadasından zaten kazalıydı yok taklalıydı boyalıydı gibi dedikodular dönermi ? Şuan boya makinası ile ölçülmüş fotolar elimde mevcut.

PiscocuK
15-05-2018, 08:04
Madem uzun yıllar bineceksin gönlüne göre yap gitsin
Merak etme alacak kişi taklalı kazalı ile boyalı aracın arasındaki farkı anlar

Günkut
15-05-2018, 08:48
instagramda restorefx diye bir yer var konuş derim teknoloji gelişiyor boya kalitemiz ortada ülke olarak :)

Volkann
15-05-2018, 08:50
bana sorarsanız renk değişimi yaptırmayın , çok enteresan bir ülkeyiz renk değişimi olan araçlar arabadan bile anlamayan bebelerin ağzına düşüyor , iyi bir boyacıda aynı rengine boyatmanızı öneririr. araç fotolarını paylaşırsanız kozmetik olarakta konuşabiliriz yapılabilcekleri.

Grimlord
15-05-2018, 09:03
Renk değişimi yapılmış arabaya 2ye bölünmüş muamelesi yapılıyor, tavsiye etmem.
Gider tavanı 4 kat soyulmuş arabayı orjinal diye alırlar, senin arabanı da pert diye moklarlar.

4LaRKaD
15-05-2018, 09:13
Konuya foto yukleyemıyorum aracımın plakası 34 uz 0830

MeRtCaN
15-05-2018, 09:37
Arabaya sen bıneceksın baskalarının ne dusundugu hıc onemlı degıl

Hangı renk ıcıne sınıyorsa bence degıstır

ben 2 parça boyalı Cıvıc vtı ım ın rengını degıstırdım Tr de tek olarak gosterılıyordu hatta aracı ılana koydum 1 saat ıcınde sattım

kalipson
15-05-2018, 10:03
Bişeycik olmaz. Aracın önceden bol bol fotosunu çekin, kenara koyun. Yapım aşamasını da çekin. Öncesi ve Sonrası şeklinde foto olmasın yani sadece.
Ustanız da iyiyse tamamdır. Güle güle kullanın :)

M U R A T
15-05-2018, 10:03
ben 2007 de 2002 model saxo vts mi komple boyattım satarkende ilk gelen aldı zaten şimdiden o kadar düşünürsen boyatamazsın söyleyeyim

b.arica
15-05-2018, 10:16
Renk değişimi yapılmış arabaya 2ye bölünmüş muamelesi yapılıyor, tavsiye etmem.
Gider tavanı 4 kat soyulmuş arabayı orjinal diye alırlar, senin arabanı da pert diye moklarlar.

Şuan aynısıyla karşı kaşıyayım :) Siyahtan kahverengine döndürüldü diye kimse almıyor ama satan Ü.T olsaydı kesin çoktan satılmıştı. :)

EREN34
15-05-2018, 10:22
Bende zamanında 92 model bir arabamı sıfırdan toplayıp yürütürken renk değiştirecektim. Son anda milletin ağzının torba olmamasından dolayı vazgeçmiştim. Ben vazgeçene kadar boyacı sol kapı içini komple zımparalamıştı.

Özet: Araba kendi rengine boyandı ama sol kapı içi ile beraber boyandı.

Satarken direk satıldı. Satıldığı an pişman oldum. Keşke gönlümden geçen renge çevirip binseydim diye

Grimlord
15-05-2018, 13:44
Şuan aynısıyla karşı kaşıyayım :) Siyahtan kahverengine döndürüldü diye kimse almıyor ama satan Ü.T olsaydı kesin çoktan satılmıştı. :)

Aynısıyla ben de karşı karşıyayım hocam :D Hele bi de kapı içleri orjinalse tamam, taksi muamelesi bile yapıyorlar :D

b.arica
15-05-2018, 14:06
Aynısıyla ben de karşı karşıyayım hocam :D Hele bi de kapı içleri orjinalse tamam, taksi muamelesi bile yapıyorlar :D

Dmax kanalında tadilat tamirat diye bir program var adam dün akşam arabanın şasesini yeniledi diye arabanın değerine 1000 pound koydu. Bizde şasesine rüzgar esse tamam pert o araba. :D

Bundan sonra araba almaya niyetim yok zaten alırsam da kuş serisi alıp değişen boya sorunu yaşamak istemiyorum.

CafCaf
15-05-2018, 14:29
Dmax kanalında tadilat tamirat diye bir program var adam dün akşam arabanın şasesini yeniledi diye arabanın değerine 1000 pound koydu. Bizde şasesine rüzgar esse tamam pert o araba. :D

Bundan sonra araba almaya niyetim yok zaten alırsam da kuş serisi alıp değişen boya sorunu yaşamak istemiyorum.

onlar daha hassas bu konulara :D :D

fthdrn
15-05-2018, 15:03
Kafana göre takıl ne yapsan yaranamazsın öyle kaşar insanlar var o piyasada. Değişenli araba alırsın değişeni varmış diye bahsederler. Ama yerinde olsam kendi renginde güzel bir sedefli boya atarım temiz temiz binerim.

hddsheriff
15-05-2018, 16:02
Bol bol foto çek , güneş yanığı olan yerleri saca kadar kazıtıp boya yaptır. Sonra benim gibi 3 kere tavan boyatırsın :D Boyacına inanma 10-15 güne boya çatlamaya başlıyor.

drago
15-05-2018, 16:41
İlk aldığım audi a4 tavan hariç boyalıydı, ama öyle güzel duruyordu ki boyanmış hali, iyi ki boyatmış dedim. Kaza namına en ufak şey yoktu araçta.

Satarken de boyasız piyasasının fiyatını yazdım, umrumda değil dedim.

En rahat sattığım araçlardan biriydi.

MetalliHead
15-05-2018, 17:19
boya öncesi tarih belirli şekilde foto çeksen işe yarar mı acaba ? bu haldeydi ondan boyattım diye

hddsheriff
15-05-2018, 18:01
boya öncesi tarih belirli şekilde foto çeksen işe yarar mı acaba ? bu haldeydi ondan boyattım diye

yarar tabi ki ama, almak isteyen "çakal" tayfa fiyat kırmaya çalışabilir.

ggtoker
16-05-2018, 10:54
Sen olsan renk degismis arabayi alirmiydin??

Ertuu
16-05-2018, 20:33
Ömür kısa, kafanızdakini hayata geçirip keyif almaya bakın, boşverin milleti.

4LaRKaD
17-05-2018, 08:56
Araç güzelse tabıkı alırdım

4LaRKaD
17-05-2018, 08:57
Herkesın yorumuna teşekkür ederim arkdaslar ama galıba en güzeli orijinal renk kalması

SkY
17-05-2018, 09:24
Herkesın yorumuna teşekkür ederim arkdaslar ama galıba en güzeli orijinal renk kalması

orjinal renk yeni boya en iyisi bence :)

4LaRKaD
17-05-2018, 09:35
Kesinlikle aynı kanıya vardım (:

4LaRKaD
17-05-2018, 09:38
Img 8490 - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/RnaRra) / https://i.hizliresim.com/JQ5BWE.jpg Boyasız halimiz (:

cdogu
17-05-2018, 16:26
2005 Model Citroen C2 sahibiyim. Aracımı aldığımda boyasına hiç bakmadım bile. Yürüyen, motor kısmı temiz mi önemli olan bunlardı benim açımdan.

Malesef ülkemizdeki algı böyle ve düzeltemiyoruz. Yurtdışında, benim de örneklerini bolca gördüğüm, insanlar araçlarının ilk günkü gibi kalması için boya durumuna çok önem veriyorlar, hasarların onarımını anında yapıyorlar. Orada işin ehli insanlar işlerini çok uygun fiyata ve düzgün bir şekilde yaptıkları için, işçiliklerinde kusur vs. olmuyor.

Burada ise kaskodan yaptırdığım, cebimden para vererek yaptırsam daha ucuza yaptırabileceğim bir işte binbir türlü kusur görebiliyorsun. Adam teknolojisini araştırmamış, bilmiyor, kendini geliştirmiyor. Senelerdir uygulanan eski yöntemlerle işini devam ettiriyor. Kötü ışık ve havalandırma koşullarında, sallamasyon karışım oranlarıyla boya işleri yapıyor, fark ederek ya da etmeyerek bu şekilde geçimini sağlıyor.

Oysa eğitimi verilse, imkan verilse ve sanayi bölgelerindek şu köhne eski kafadan bir kurtulsak, kim bilir ne araçlar hayata döndürülüp, güvenle yola çıkarılabilir.

Bu arada fiyatı ekonomik olan boyacı bulmak ta çok zor. Özellikle iyi, ismi yayılmış boya ustaları artık ateş pahasına araç boyuyor. 10 bin liralara varan fiyatlar var. Benim küçücük Citroen C2 aracım için 2.500 TL tavan hariç boya fiyatı veriliyor mesela.

İmkanım olsa ben de mutlaka renk değişimi yapmak istiyorum. Gri'yi çok seviyorum ancak uzun yıllar bineceğim aracım için daha iddialı renkler kullanmayı isterim. Kaplama, plastidip bilmemne kesinlikle konvansiyonel boyama yöntemlerinin çok gerisinde gerek kullanışlılık, gerekse bakım vs. prosedürleri sebebiyle.

GKS
18-05-2018, 15:54
bence normal gri gostermiyor 106yı
bunun yerine nardo grey, koyu metalik füme yada siyah renk
uzun vadeli binilicekse ben olsam istediğim renge boyatırdım

axcel
19-05-2018, 18:57
3 sene önce bende aracımı boyatırken ani bir kararla orj honda civic gümüş gri yerine mercedesin iridum silver rengini kullandım hem renk dolgunluğu olsun hemde standart rengine göre daha modern bi renk olması daha hoşuma gitti açıkcası ayrıyetten iç kısımlada ayırt etmek pek zor bugüne kadar a içi farklı diyen olmadı mesala