Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfor Skoda octavia 1.6 tdı can tavan mı? Honda civic mi

pashaboy
15-05-2018, 20:47
1.6 tdı manuel cam tavanlı octavia için bugun kapora verdim sizce iyi mi yoksa honda civic e mi bakmam daha mı mantıklı olur?

BarışSever
15-05-2018, 20:51
Bu soruyu kaporadan önce sormanız gerekmez mi

207_TR
15-05-2018, 20:55
Octavia dan vazgeçmeyin. Mümkünse otomatiğini alın :)

pashaboy
15-05-2018, 21:02
Hocam aynı bayide honda da satılıyor çevirebilirim yanlız dsgden başım ağrıdı aynı şeyleri yaşarım diye çekiniyorum çok fazla km yapıyorum hem yakıt hem masraf açısından daha iyi olur diye manueli tercih ettim 17 jan manuel cam tavan 1.6 tdi 134 bin tl

8.000rpm
15-05-2018, 21:04
Octavia iyidir
Başka araba size artık hep dar gelecek
Ama otomatik alsaydınız keşke
Sıfır araç zaten şanzımandan da endişeniz olmazdı hiç

G.U.Z.
15-05-2018, 21:13
Anladığım kadarıyla efe den alıyorsunuz, bakım konusunda aklınızda olsun, yetkili servis değiller, bizim arkadaş yetkili satıcıdan yetkili servistir diye düşünüp orda yaptırmış hep, mağdur oldu sonra..

denizhandinc
15-05-2018, 21:18
skoda benim gözümde son yıllarda baya prestij kazandı. Bence Skoda daha agır basıyor. Civic tek önemli artısı LPG olması sanırım

individual
15-05-2018, 21:34
skoda octavia.

civic göçük sorunu devam ediyor bildiğim kadarıyla.

Grimlord
15-05-2018, 21:34
Civic rs yada dizel olmayacaksa hala nuh nebiden kalma motoru kullanıyor. Üstelik göçük problemi hala var sanıyorum. Bence o kadar para veriyorsanız kesinlikle otomatik olmalı.

8.000rpm
15-05-2018, 21:37
Sıfırdan 66.000 km kullandım
Sıfırdan 5.000-25.000 km arası kullandım
Şimdi de 32.000 km olana geçtim , daha yeni 40.000 devrildi
Bunların hepsi tdi dsg
Ayrıca diğer arkadaşlarda 6 tane daha var , ortalama 40.000 olmuşlardır onlar da
Dsg sıkıntımız hiçbirinde yok henüz
Ha bu arada skodalarda fabrika biraz daha güzel kalitede çalışmış sanırım
Hatta servis passata göre daha sorunsuz diyor octavialar için
Hem şanzıman hem de süspansiyonlar daha iyiymiş

DOHC
16-05-2018, 07:31
Babamda civic bende octavia tdi dsg var.
DSG üzmedi beni ama dikkatli kullanılırım. Üşenmem hiç. Yokuş yukarı kalkarken manuel kalkarım, ara hız/devirde kaldıysa araba S konumuna alır kullanırım.
2-3 haftada bir partikul temizliği yaparım (düşük vites-yüksek devir kullanım).
Civic ise bildiğin klasik atmosferik benzinli motor.

MCN21
16-05-2018, 07:38
Rs olacaksa en büyük avantajı motor gücü. Geri kalan herşey için octavia tercih ederdim.

SkY
16-05-2018, 07:40
benimde şahsi tercihim octavia dan yana olurdu açıkcası

KÖROĞLU
16-05-2018, 07:44
Ben olsa skoda alırım, hatta şimdi baktım 140 gibi rakamlara 1.6 tdi manuel karoq varmış, onu da değerlendirirdim.

Bi abisine baktım 140 gibi 1.6 tdi var ama boşun boşu :S c.control bile yok. Hayırlı olsun yeni araç.

bilalMW
16-05-2018, 07:55
Ben olsa skoda alırım, hatta şimdi baktım 140 gibi rakamlara 1.6 tdi manuel karoq varmış, onu da değerlendirirdim.

Bi abisine baktım 140 gibi 1.6 tdi var ama boşun boşu :S c.control bile yok. Hayırlı olsun yeni araç.

Karoq almak istesen bile şuan araç yok. Gemi inmeden araçlar bitti.

Octavia'dan devam edin en azından konforu olan,düşük tüketimi olan,performans olarakta üzmeyecek bir araca bindim derseniz.

baskan96
16-05-2018, 08:16
Uzunca yıllar envai çeşit (Eg,Ek,Es,Fd) hepsini aralıklarla kullanmış biri olarak;

Bir video vardı bilirsiniz Bmw'ci Honda'ya binince çıldırıyor gibi bir başlığı vardı, civic hiç şaşmaz her kasada aynı atmosferik eşşekliğe devam eder..
Dizel motor gibisi varken Honda'nın H'sini bile telaffuz etmek yanlış olur çünkü ne aralarda hızlanır, ne uzun yolda akar, cayır cayır ses alır, gitmez basarsın yakmaya başlar vs vs... Honda'nın motoru sağlamdır, şanzımanı gerçekten çiçek gibidir ama benim gözümde 125 Hp'lik bir eşektir.

Dizele gelince, Skoda bilindik araba oldu artık motoru zaten envai çeşit parçasıyla birlikte piyasada.. Ha bana kalsa üste 15 lira daha (eğer bütçemi zorlamayacaksa) verir Karoq alırdım çünkü Skoda'da tek dezavantajınız ilerde satarken insanlar şirket arabası gözüyle bakacaklar arabaya zamanında Linealara olduğu gibi... Onun dışında güzel arabadır bir depoyla dünyayı gezersiniz hayırlı olur inşallah..

DOHC
16-05-2018, 08:27
Uzunca yıllar envai çeşit (Eg,Ek,Es,Fd) hepsini aralıklarla kullanmış biri olarak;

Bir video vardı bilirsiniz Bmw'ci Honda'ya binince çıldırıyor gibi bir başlığı vardı, civic hiç şaşmaz her kasada aynı atmosferik eşşekliğe devam eder..
Dizel motor gibisi varken Honda'nın H'sini bile telaffuz etmek yanlış olur çünkü ne aralarda hızlanır, ne uzun yolda akar, cayır cayır ses alır, gitmez basarsın yakmaya başlar vs vs... Honda'nın motoru sağlamdır, şanzımanı gerçekten çiçek gibidir ama benim gözümde 125 Hp'lik bir eşektir.

Dizele gelince, Skoda bilindik araba oldu artık motoru zaten envai çeşit parçasıyla birlikte piyasada.. Ha bana kalsa üste 15 lira daha (eğer bütçemi zorlamayacaksa) verir Karoq alırdım çünkü Skoda'da tek dezavantajınız ilerde satarken insanlar şirket arabası gözüyle bakacaklar arabaya zamanında Linealara olduğu gibi... Onun dışında güzel arabadır bir depoyla dünyayı gezersiniz hayırlı olur inşallah..

Bir depo ile dünya gezmesi hayal malesef. 50 lt depo ve 6.5 ortalama ile 700 km anca gidiyor :).
1000 km falan hayal ötesi......

mimarsertac
16-05-2018, 09:54
Octavia varken Civic alinmaz.

umut01
16-05-2018, 13:15
Arkadaşlar civiclerin dizeli nasıl ? crv ile aynı motor sanırım. Piyasada çok görmedim .

sercanavcı
16-05-2018, 13:52
ticari olarak bakarsanız civic her zaman iyi bir yatırım , yok biniciyim diyorsanız bir cıvıc kullanıcı olarak skoda alın derim :)

GokhanRS
16-05-2018, 13:56
o değilde adam fena ters köşe yaptı haa... benimde aynı bayinin honda da satabileceği aklıma gelmemişti :D

bende skoda diyenlerdenim. otomatik olanı da sıkıntı yaşatmaz. hele sıfır alıyorsan kafan rahat olsun.

kwanc
16-05-2018, 16:26
80.000 km düz vites Octavia dizel kullanmış biri olarak kesinlikle DSG alın. 6 ileri olsaydı düz vites düşünün derdim fakat 5 ileri octavia dizel alınmaz, satarken de kayıp çok olur. DSG çok daha konforlu ve kabin içi ses çok daha az.

onn_dear
16-05-2018, 16:57
Bir depo ile dünya gezmesi hayal malesef. 50 lt depo ve 6.5 ortalama ile 700 km anca gidiyor :).
1000 km falan hayal ötesi......

+1 şirkette tdi dsg octavia kullanıyoruz. Ortalama 7.2 lt. Kesinlikle az yakmıyor. Öncesinde Fluence dci vardı o çok çok daha ekonomikti.

onn_dear
16-05-2018, 16:58
+1 şirkette tdi dsg octavia kullanıyoruz. Ortalama 7.2 lt. Kesinlikle az yakmıyor. Öncesinde Fluence dci vardı o çok çok daha ekonomikti.

Ben olsam varsa 1.4tsi 150hp alırdım. Litre bazında dizelle aynı yakacak. En azından bastin mi gider aslan gibi. Tek fark benzinle dizel arasındaki 50 krş fark.

Emrecan-R
16-05-2018, 17:09
Skoda Octavia 1.4 TSI Sport 2017 Model 120.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 567262788 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ilk-sahibinden-hatasiz-arac-567262788/detay)
Bu araba varken neden fr ya da civic alınırki? Ben olsam tsi alırdım

altugkocer
16-05-2018, 17:14

Yıllarca 6 litre şehir içi ortalamayla gezdik tdi dsg octavia ile. Kışın 6.5 e çıkardı bazen.

Bende 105 lik motor, peder beyde 110 luk motor vardı. Bence sizin ortalamanız biraz yüksek normale göre.

DOHC
16-05-2018, 17:55

7.2 çok.
Ben tatlı-sert kullanırım. Cam açmam, klima hep açıktır. 6- 6.5 max ortalamam.

EOZDAG
16-05-2018, 19:03
7.2 çok.
Ben tatlı-sert kullanırım. Cam açmam, klima hep açıktır. 6- 6.5 max ortalamam.

Şirket aracı, bide taşıt tanıma varsa özensiz kullanılıyor olabilir. Bu yüzden normal bence.

onn_dear
16-05-2018, 20:45
Şirket aracı, bide taşıt tanıma varsa özensiz kullanılıyor olabilir. Bu yüzden normal bence.

Aynen öyle özensiz kullanım. Birde araçlar 0 km geldi şu an yeni 5 bin oldu.

By_Carizma
16-05-2018, 21:03
skoda octavia.

civic göçük sorunu devam ediyor bildiğim kadarıyla.

civic göçük sorununu o kısıma daha kalın sac koyarak çözdüklerini iddia ettiler geçenlerde honda bayisindeki arkadaşlar :) ( ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem )

bu arada bende octavia sahibiyim kesinlikle pişman olmayacaksın :)

Otodr
17-05-2018, 08:40
Civic'deki göçük sorunu 2017 Kasım ayı itibariyle bittiği söyleniyor ki mağdurlar grubunda bile şikayetler belirgin şekilde kesildi.

Zaten kapora verildiğine göre karar verilmiş demektir. Ancak düz vites olacaksa neden Civic dizeli değilde lpg'li motoru karşılaştırıyorsunuz? Civic'deki dizel motor en düşük tüketim rekoru kırıp rekorlar kitabına adını yazdırmış bir motordur.

HONDA'DA 100 KM'DE 2.82 LİTRE İLE TÜKETİM REKORU (https://www.ototeknikveri.com/haber/5160/hondada-100-kmde-282-litre-ile-tuketim-rekoru)

GokhanRS
17-05-2018, 11:10
Civic'deki göçük sorunu 2017 Kasım ayı itibariyle bittiği söyleniyor ki mağdurlar grubunda bile şikayetler belirgin şekilde kesildi.

Zaten kapora verildiğine göre karar verilmiş demektir. Ancak düz vites olacaksa neden Civic dizeli değilde lpg'li motoru karşılaştırıyorsunuz? Civic'deki dizel motor en düşük tüketim rekoru kırıp rekorlar kitabına adını yazdırmış bir motordur.

HONDA'DA 100 KM'DE 2.82 LİTRE İLE TÜKETİM REKORU (https://www.ototeknikveri.com/haber/5160/hondada-100-kmde-282-litre-ile-tuketim-rekoru)

bütçe/marka denklemi olabilir. kıyas kriteri bütçe olunca civic dizel daha pahalı değil mi?

DOHC
17-05-2018, 15:31

Günde 7.5 saat 540-600 km. Ortalama hız 74-75 km/h yapar ki bunlar otobanda bu hızda gitmiştir.
Benim araba da bu kadar yakar zaten bu sabit hızda.

DOHC
17-05-2018, 15:32
Aynen öyle özensiz kullanım. Birde araçlar 0 km geldi şu an yeni 5 bin oldu.

Valla benimki de şirket arabası, benzin shell'den, OGS-yıkama şirketten ama kendi arabam gibi bakıyorum.

Otodr
18-05-2018, 00:54
bütçe/marka denklemi olabilir. kıyas kriteri bütçe olunca civic dizel daha pahalı değil mi?

Octavia için 134 bin TL'ye anlaşmışlar Civic ise 133 bin TL.

Otodr
18-05-2018, 01:04
Günde 7.5 saat 540-600 km. Ortalama hız 74-75 km/h yapar ki bunlar otobanda bu hızda gitmiştir.
Benim araba da bu kadar yakar zaten bu sabit hızda.

Muhtemelen 90 km sabit hızla gitmişlerdir ama 24 ülkeyi geçerken sadece otobanda gitmiş olamazlar. Muhakkak bir yerlerde otoyola da girmişlerdir. Sürüş esnasında ekonomik sürüş tekniklerini uyguladıklarını zaten haberde yazıyor.

Sizin araçta aynı tüketimi gerçekleştirebilir mi bilmiyorum. Tüketim konusunda iddialı firmalar eminim ki bu rekoru daha aşağı çekip rekorlar kitabına girmek ister.

CemBerk
20-05-2018, 20:03
Muhtemelen 90 km sabit hızla gitmişlerdir ama 24 ülkeyi geçerken sadece otobanda gitmiş olamazlar. Muhakkak bir yerlerde otoyola da girmişlerdir. Sürüş esnasında ekonomik sürüş tekniklerini uyguladıklarını zaten haberde yazıyor.

Sizin araçta aynı tüketimi gerçekleştirebilir mi bilmiyorum. Tüketim konusunda iddialı firmalar eminim ki bu rekoru daha aşağı çekip rekorlar kitabına girmek ister.

Bizim civic aşığı gagamartı aka otodr buraya da el atmış dayıcım yol al senin gözün kör.

Octavia al geç DSG 110'luk kullandık uzun yolda klima açık 4.8lt şehir içi ise 6.5lt yakar konfor donanım mutlu eder. Civic gibi kalitesiz değildir. Ama ikinci elde civic gibi tutulmuyor şuanlık ilerde ne olur bilemem.

marikan
20-05-2018, 23:46
Geçen gün park halinde tavanı göçen (C sütunu değil bildiğiniz tavan) Civic gördükten sonra hala azda olsa Civic alma düşüncesi olan otursun tekrar tekrar düşünsün :)

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UYTYb_a84ac&feature=share)

Otodr
21-05-2018, 09:30
Bizim civic aşığı gagamartı aka otodr buraya da el atmış dayıcım yol al senin gözün kör.

Octavia al geç DSG 110'luk kullandık uzun yolda klima açık 4.8lt şehir içi ise 6.5lt yakar konfor donanım mutlu eder. Civic gibi kalitesiz değildir. Ama ikinci elde civic gibi tutulmuyor şuanlık ilerde ne olur bilemem.

Patlak DSG aşıkları geldiğine göre Civic'i boşverip vag grubunun ikinci sınıf yan ürünlerini alabilirsiniz.

Yazık lan henüz Civic'in koltuğuna oturmadığı için dandik Skoda'yı daha kaliteli zannediyor. Kıyamam ya...

SametYkn
21-05-2018, 10:33
Geçen gün park halinde tavanı göçen (C sütunu değil bildiğiniz tavan) Civic gördükten sonra hala azda olsa Civic alma düşüncesi olan otursun tekrar tekrar düşünsün :)

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UYTYb_a84ac&feature=share)

Hass..... O nedir öyle kutsal güçler iş başında :)

CemBerk
21-05-2018, 20:28
Patlak DSG aşıkları geldiğine göre Civic'i boşverip vag grubunun ikinci sınıf yan ürünlerini alabilirsiniz.

Yazık lan henüz Civic'in koltuğuna oturmadığı için dandik Skoda'yı daha kaliteli zannediyor. Kıyamam ya...

Ya güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. İki tane DSG aracımız oldu bugüne kadar 2014 Leon ve 2015 Octavia ikisinde de gram sorun yaşamadık. Vag grubunun ikinci sınıf yan ürünü dediğin aracı bir gör incele öyle uzaktan atmakla olmaz.

Ben bugüne kadar bir çok araca bindim belki yaşım küçük ama senden çok araba deneyimim olmuştur bu yüzden ne kaliteli ne kalitesiz emin ol senden iyi kavrıyorum. Marka fanatikliği peşinde koşmuyorum.

Ayrıca helal olsun honda türkiyeye göçüklü araçları sizin gibi kerizlere iyi kitlediler acısı çıkmamış hala.

Otodr
21-05-2018, 20:42
Sen biraz büyü baba parası yemeyi bırakıp cebinden araba al bakalım korkmadan dsg'li bir araç alabilecek misin.

Bu arada benim Octavia'ya binmediğimi nereden biliyorsun? Arkadaşımda 1.0 tsi düz vitesli Octavia var. Binmediğim araçlar hakkında bu kadar net konuşmam.

Üstün Alman kalitesini görmek için Octavia'nın camlarını yarıya indirip kapıyı bir çarp istersen. Üstün Alman kalitesi kaputtaki verniğin akması ile de hissediliyor. Sıfır aracın kaputunu boyatıp kazalı muamelesi görüyor. Sağında solunda oluşan bir sürü sorun var hepsini yazayım mı?

CemBerk
21-05-2018, 22:56
Sen biraz büyü baba parası yemeyi bırakıp cebinden araba al bakalım korkmadan dsg'li bir araç alabilecek misin.

Bu arada benim Octavia'ya binmediğimi nereden biliyorsun? Arkadaşımda 1.0 tsi düz vitesli Octavia var. Binmediğim araçlar hakkında bu kadar net konuşmam.

Üstün Alman kalitesini görmek için Octavia'nın camlarını yarıya indirip kapıyı bir çarp istersen. Üstün Alman kalitesi kaputtaki verniğin akması ile de hissediliyor. Sıfır aracın kaputunu boyatıp kazalı muamelesi görüyor. Sağında solunda oluşan bir sürü sorun var hepsini yazayım mı?

TAMAM dayı TAMAM sen de onlar gibisin anladık.