Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : dizel eksoz kararsızlığı

mikelazi
18-05-2018, 10:11
aracım yazılım,dpf boş,egr contalı

eksoz boru çapım 48lik,sonda std susturucu var.

1-son susturucum arka dingilin ordan flanşlı.
flanştan söktürüp freeflow bir son güzel bir uç takıp bırakayımmı

maliyet tahmini 200-250tutar gibi

2-dpf zaten boş.dpf dibinden sona kadar(esnek borusu-flanşları ile) 60lık düz boru çektirip,sona gene 60mm son taktırsammı....bu işleminde maliyeti 700tl.

daha önceki 1.1crdi aracımda 2.şıkkı yaptırmıştım,son freeflow susturucu vardı.devir bariz artmıştı.o yüzden aklım 2 den yana.ama diğer yanımda hç uğraşma 1 i yaptır geç diyor.

bu arada uzun yola çok çıktığım için yüksek ses istemiyorum.kullanılıcak malzeme paslanmaz...krom değil ama :)

nedersiniz gençler.

onurc
18-05-2018, 10:21
aracım yazılım,dpf boş,egr contalı

eksoz boru çapım 48lik,sonda std susturucu var.

1-son susturucum arka dingilin ordan flanşlı.
flanştan söktürüp freeflow bir son güzel bir uç takıp bırakayımmı

maliyet tahmini 200-250tutar gibi

2-dpf zaten boş.dpf dibinden sona kadar(esnek borusu-flanşları ile) 60lık düz boru çektirip,sona gene 60mm son taktırsammı....bu işleminde maliyeti 700tl.

daha önceki 1.1crdi aracımda 2.şıkkı yaptırmıştım,son freeflow susturucu vardı.devir bariz artmıştı.o yüzden aklım 2 den yana.ama diğer yanımda hç uğraşma 1 i yaptır geç diyor.

bu arada uzun yola çok çıktığım için yüksek ses istemiyorum.kullanılıcak malzeme paslanmaz...krom değil ama :)

nedersiniz gençler.

Bence hiç gerek yok dızelde.Sessız sessız uzamak daha guzel :)

Bu arada sona kadar düz paslanmaz boru rakamı cok geldi.Ben headers catalından ıtıbaren sona kadar krom + orta spor susturucu 600 tl fiyat aldım.Boru çapı 51.
İstersen özelden paylaşabilirim abi,Maslak'ta.

cnzdmr
18-05-2018, 10:31
Dizelde egzoz sesi çok kötü oluyor bence.

Gerçi duman muman atmayında ıslık sesine razıyım ben yine.

mikelazi
18-05-2018, 10:33
Bence hiç gerek yok dızelde.Sessız sessız uzamak daha guzel :)

Bu arada sona kadar düz paslanmaz boru rakamı cok geldi.Ben headers catalından ıtıbaren sona kadar krom + orta spor susturucu 600 tl fiyat aldım.Boru çapı 51.
İstersen özelden paylaşabilirim abi,Maslak'ta.

2 flanş(dpf ve sonda)+ortada 60mm esnek boru+son 60mm (hangi aracın bilmiyorum) 700tl.

1 sene önce paslanmazdan.sizinkine benzer işlemi çataldan sona kadar 51mm boru+esnek boru+son toyota ortası+paslanmaz uc 250tl ye yaptırmıştım.

valla doları bahane ediyorlar ve arkaya takıcağım oem 60mm son fiyatlı biraz anladığım.

mikelazi
18-05-2018, 10:37
Dizelde egzoz sesi çok kötü oluyor bence.

Gerçi duman muman atmayında ıslık sesine razıyım ben yine.

60mm yaptırırsam o yüzden son oem 60mm kapalı.ses zati istemiyorum.

4000-4100 gibi hayat bitiyor.4300ü bir görsün istiyorum.

levent
18-05-2018, 11:15
2. seçenek abi, ortaya 60 lık bi susturucu sona da freeflow .

mikelazi
18-05-2018, 11:44
2. seçenek abi, ortaya 60 lık bi susturucu sona da freeflow .

yarın sabah erkenden yaptırıcam.baya arada kaldım.dediğin gibi 60lık yapayım,zaten yaptırmazsam aklımda kalır :)

std.ta orta yok zaten.kaynaktır flanştır uğraşmak istemiyorum.o yüzden ortasız std.60lık son takıcam.seside bir nebze olsun keser.

direk dpf sonrasını sökersem çıkan ses...YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2k8b38EKOyM)

Ufuk
18-05-2018, 12:49
Gökhan abi, bence dpf'nin çıkışına cut out yapıp borusunun ucunda iyice yere doğru çevirttir. Orj susturucuda takılı kalsın, ses istediğinde açarsın, istemezsen kapatırsın.Bu arada egzozcun nerede abi ?

mikelazi
18-05-2018, 12:59
Gökhan abi, bence dpf'nin çıkışına cut out yapıp borusunun ucunda iyice yere doğru çevirttir. Orj susturucuda takılı kalsın, ses istediğinde açarsın, istemezsen kapatırsın.Bu arada egzozcun nerede abi ?

videoyumu izledin :)
ufuk yeminle aklımı okudun.kafama bu işide çok taktım.ama şu aç kapa işlerini çok sevmiyorum.

kadıköyü biliyormusun.

üsküdar-natülüs tarafından, fenerbahçe stadı-kızıltoprağa inerken sağda.işçiliği ve malzemesi iyidir.parayı sever.hangimiz sevmiyoruz ki.

Ufuk
18-05-2018, 13:19
videoyumu izledin :)
ufuk yeminle aklımı okudun.kafama bu işide çok taktım.ama şu aç kapa işlerini çok sevmiyorum.

kadıköyü biliyormusun.

üsküdar-natülüs tarafından, fenerbahçe stadı-kızıltoprağa inerken sağda.işçiliği ve malzemesi iyidir.parayı sever.hangimiz sevmiyoruz ki.
Acıbademdeyim abi doğma büyüme kadıköylüyüm :)
Birlik egzoz rıfat abi, aşkın jeepin karşı çaprazında yeldeğirmeni ışıkların orası dediğin yer sanırım. Benim eski 2 arabamında egzozunu onlar yaptı. İşçilik ve malzeme iyi ama dediğin gibi fiyatları da var biraz.

mikelazi
18-05-2018, 15:54
Acıbademdeyim abi doğma büyüme kadıköylüyüm :)
Birlik egzoz rıfat abi, aşkın jeepin karşı çaprazında yeldeğirmeni ışıkların orası dediğin yer sanırım. Benim eski 2 arabamında egzozunu onlar yaptı. İşçilik ve malzeme iyi ama dediğin gibi fiyatları da var biraz.

hadi yaa sen bana baya yakınmışsın.42 senedir kadıköylüyüm :) dershanelerin orda,halitağada dükkanım

rıfat ustası cemil.yarın sabah 2 venga ordayız.uzun zamandır onlara gidiyorum,bana yakınlar oda avantaj benim için.

bostancı sanayiden sadece borulama işine (flanşlar-esnek boru)700tl fiyat aldık.

mikelazi
19-05-2018, 11:19
2. seçeneği yaptırdım bitti.deneme şansım olmadı.
oem eksozla sürelerim belli,aynı yolda bu haliyle denicem bakalım ne çıkıcak.
ses tam istediğim gibi.içeride hiç duyulmuyor.dışarda biraz boğuk bir ses,arkadan turbonun sesi geliyor.

:o:o

levent
19-05-2018, 14:20
2. seçeneği yaptırdım bitti.deneme şansım olmadı.
oem eksozla sürelerim belli,aynı yolda bu haliyle denicem bakalım ne çıkıcak.
ses tam istediğim gibi.içeride hiç duyulmuyor.dışarda biraz boğuk bir ses,arkadan turbonun sesi geliyor.

:o:o

Bi ses videosu alırız abi :)

Hayırlı olsun güle güle kullan

Ufuk
19-05-2018, 16:35
Hayırlı olsun abi, son susturucunun fotoğrafı var mı merak ettim ?

mikelazi
21-05-2018, 07:39
https://i.hizliresim.com/0zj6z8.jpg (https://hizliresim.com/0zj6z8)

resim yüklemeyi beceremiyorum.inş olmuştur Ufuk

susturucu içi düz 60mm ama full elyaflı.
picantodada bu susturucuyu kullanmıştım.o acayip böğürüyordu.

mikelazi
21-05-2018, 07:45
Bi ses videosu alırız abi :)

Hayırlı olsun güle güle kullan

araç içinde ses standart.3000 devir sonrası hem ufaktan tekme hissediliyor,hemde ses kalınlaşıyor.
ceed var bir iki tane(128-136lık yazılımlı)denemek istiyorlar.fırsatım olur buluşursak, video çeker paylaşırım.

bu arada poww sesi kesildi :) boruyla alakalıymış anladığım.

teşekkürler leo :)

Ufuk
21-05-2018, 11:35
Olmuş abi gayette güzel olmuş sistem. Bakalım ya, yakındır benimde bir egzoz yapmam.Hayırlı olsun abi güle güle kullan.