Orijinalini görmek için tıklayınız : dizel eksoz kararsızlığı
mikelazi
18-05-2018, 10:11
aracım yazılım,dpf boş,egr contalı
eksoz boru çapım 48lik,sonda std susturucu var.
1-son susturucum arka dingilin ordan flanşlı.
flanştan söktürüp freeflow bir son güzel bir uç takıp bırakayımmı
maliyet tahmini 200-250tutar gibi
2-dpf zaten boş.dpf dibinden sona kadar(esnek borusu-flanşları ile) 60lık düz boru çektirip,sona gene 60mm son taktırsammı....bu işleminde maliyeti 700tl.
daha önceki 1.1crdi aracımda 2.şıkkı yaptırmıştım,son freeflow susturucu vardı.devir bariz artmıştı.o yüzden aklım 2 den yana.ama diğer yanımda hç uğraşma 1 i yaptır geç diyor.
bu arada uzun yola çok çıktığım için yüksek ses istemiyorum.kullanılıcak malzeme paslanmaz...krom değil ama :)
nedersiniz gençler.
aracım yazılım,dpf boş,egr contalı
eksoz boru çapım 48lik,sonda std susturucu var.
1-son susturucum arka dingilin ordan flanşlı.
flanştan söktürüp freeflow bir son güzel bir uç takıp bırakayımmı
maliyet tahmini 200-250tutar gibi
2-dpf zaten boş.dpf dibinden sona kadar(esnek borusu-flanşları ile) 60lık düz boru çektirip,sona gene 60mm son taktırsammı....bu işleminde maliyeti 700tl.
daha önceki 1.1crdi aracımda 2.şıkkı yaptırmıştım,son freeflow susturucu vardı.devir bariz artmıştı.o yüzden aklım 2 den yana.ama diğer yanımda hç uğraşma 1 i yaptır geç diyor.
bu arada uzun yola çok çıktığım için yüksek ses istemiyorum.kullanılıcak malzeme paslanmaz...krom değil ama :)
nedersiniz gençler.
Bence hiç gerek yok dızelde.Sessız sessız uzamak daha guzel :)
Bu arada sona kadar düz paslanmaz boru rakamı cok geldi.Ben headers catalından ıtıbaren sona kadar krom + orta spor susturucu 600 tl fiyat aldım.Boru çapı 51.
İstersen özelden paylaşabilirim abi,Maslak'ta.
Dizelde egzoz sesi çok kötü oluyor bence.
Gerçi duman muman atmayında ıslık sesine razıyım ben yine.
mikelazi
18-05-2018, 10:33
Bence hiç gerek yok dızelde.Sessız sessız uzamak daha guzel :)
Bu arada sona kadar düz paslanmaz boru rakamı cok geldi.Ben headers catalından ıtıbaren sona kadar krom + orta spor susturucu 600 tl fiyat aldım.Boru çapı 51.
İstersen özelden paylaşabilirim abi,Maslak'ta.
2 flanş(dpf ve sonda)+ortada 60mm esnek boru+son 60mm (hangi aracın bilmiyorum) 700tl.
1 sene önce paslanmazdan.sizinkine benzer işlemi çataldan sona kadar 51mm boru+esnek boru+son toyota ortası+paslanmaz uc 250tl ye yaptırmıştım.
valla doları bahane ediyorlar ve arkaya takıcağım oem 60mm son fiyatlı biraz anladığım.
mikelazi
18-05-2018, 10:37
Dizelde egzoz sesi çok kötü oluyor bence.
Gerçi duman muman atmayında ıslık sesine razıyım ben yine.
60mm yaptırırsam o yüzden son oem 60mm kapalı.ses zati istemiyorum.
4000-4100 gibi hayat bitiyor.4300ü bir görsün istiyorum.
2. seçenek abi, ortaya 60 lık bi susturucu sona da freeflow .
mikelazi
18-05-2018, 11:44
2. seçenek abi, ortaya 60 lık bi susturucu sona da freeflow .
yarın sabah erkenden yaptırıcam.baya arada kaldım.dediğin gibi 60lık yapayım,zaten yaptırmazsam aklımda kalır :)
std.ta orta yok zaten.kaynaktır flanştır uğraşmak istemiyorum.o yüzden ortasız std.60lık son takıcam.seside bir nebze olsun keser.
direk dpf sonrasını sökersem çıkan ses...YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2k8b38EKOyM)
Gökhan abi, bence dpf'nin çıkışına cut out yapıp borusunun ucunda iyice yere doğru çevirttir. Orj susturucuda takılı kalsın, ses istediğinde açarsın, istemezsen kapatırsın.Bu arada egzozcun nerede abi ?
mikelazi
18-05-2018, 12:59
Gökhan abi, bence dpf'nin çıkışına cut out yapıp borusunun ucunda iyice yere doğru çevirttir. Orj susturucuda takılı kalsın, ses istediğinde açarsın, istemezsen kapatırsın.Bu arada egzozcun nerede abi ?
videoyumu izledin :)
ufuk yeminle aklımı okudun.kafama bu işide çok taktım.ama şu aç kapa işlerini çok sevmiyorum.
kadıköyü biliyormusun.
üsküdar-natülüs tarafından, fenerbahçe stadı-kızıltoprağa inerken sağda.işçiliği ve malzemesi iyidir.parayı sever.hangimiz sevmiyoruz ki.
videoyumu izledin :)
ufuk yeminle aklımı okudun.kafama bu işide çok taktım.ama şu aç kapa işlerini çok sevmiyorum.
kadıköyü biliyormusun.
üsküdar-natülüs tarafından, fenerbahçe stadı-kızıltoprağa inerken sağda.işçiliği ve malzemesi iyidir.parayı sever.hangimiz sevmiyoruz ki.
Acıbademdeyim abi doğma büyüme kadıköylüyüm :)
Birlik egzoz rıfat abi, aşkın jeepin karşı çaprazında yeldeğirmeni ışıkların orası dediğin yer sanırım. Benim eski 2 arabamında egzozunu onlar yaptı. İşçilik ve malzeme iyi ama dediğin gibi fiyatları da var biraz.
mikelazi
18-05-2018, 15:54
Acıbademdeyim abi doğma büyüme kadıköylüyüm :)
Birlik egzoz rıfat abi, aşkın jeepin karşı çaprazında yeldeğirmeni ışıkların orası dediğin yer sanırım. Benim eski 2 arabamında egzozunu onlar yaptı. İşçilik ve malzeme iyi ama dediğin gibi fiyatları da var biraz.
hadi yaa sen bana baya yakınmışsın.42 senedir kadıköylüyüm :) dershanelerin orda,halitağada dükkanım
rıfat ustası cemil.yarın sabah 2 venga ordayız.uzun zamandır onlara gidiyorum,bana yakınlar oda avantaj benim için.
bostancı sanayiden sadece borulama işine (flanşlar-esnek boru)700tl fiyat aldık.
mikelazi
19-05-2018, 11:19
2. seçeneği yaptırdım bitti.deneme şansım olmadı.
oem eksozla sürelerim belli,aynı yolda bu haliyle denicem bakalım ne çıkıcak.
ses tam istediğim gibi.içeride hiç duyulmuyor.dışarda biraz boğuk bir ses,arkadan turbonun sesi geliyor.
:o:o
2. seçeneği yaptırdım bitti.deneme şansım olmadı.
oem eksozla sürelerim belli,aynı yolda bu haliyle denicem bakalım ne çıkıcak.
ses tam istediğim gibi.içeride hiç duyulmuyor.dışarda biraz boğuk bir ses,arkadan turbonun sesi geliyor.
:o:o
Bi ses videosu alırız abi :)
Hayırlı olsun güle güle kullan
Hayırlı olsun abi, son susturucunun fotoğrafı var mı merak ettim ?
mikelazi
21-05-2018, 07:39
https://i.hizliresim.com/0zj6z8.jpg (https://hizliresim.com/0zj6z8)
resim yüklemeyi beceremiyorum.inş olmuştur Ufuk
susturucu içi düz 60mm ama full elyaflı.
picantodada bu susturucuyu kullanmıştım.o acayip böğürüyordu.
mikelazi
21-05-2018, 07:45
Bi ses videosu alırız abi :)
Hayırlı olsun güle güle kullan
araç içinde ses standart.3000 devir sonrası hem ufaktan tekme hissediliyor,hemde ses kalınlaşıyor.
ceed var bir iki tane(128-136lık yazılımlı)denemek istiyorlar.fırsatım olur buluşursak, video çeker paylaşırım.
bu arada poww sesi kesildi :) boruyla alakalıymış anladığım.
teşekkürler leo :)
Olmuş abi gayette güzel olmuş sistem. Bakalım ya, yakındır benimde bir egzoz yapmam.Hayırlı olsun abi güle güle kullan.