Orijinalini görmek için tıklayınız : Baba Olmak
17 gün önce yavrumuza kavuştuk herşey yolunda saglıklı bir şekilde büyüyor ama adam uyku problemi yaşıyor ve yaşatıyor !
Doktor gaz için bir ilaç verdi fakat gazla ilgili bir derdi yok illaki kucakta gezerek uyuma gibi bir huy edindi beşige koyuldugu an basıyor yayagarayı.
İnanacım var ama kalkıp okutcak yada muska yazdırcak kadar degil eşimde daha cok küçük kimyasala alışmasın cok kafasında ilaçsız bir ve hocasız nasıl yapılır fikri olan varmı ?
free-hifi
28-05-2018, 10:06
Anne Yediğine içtiğine dikkat etmeli gaz yapıcı yiyeceklerden kesinlikle uzak duracak. Onların listesi hastanede verilmiştir veya internetten bakabilir siniz. Muhtemelen zinco vermiştir zinco da ilaç değildir. Başka bir takviye vs vardı ismini bulursam yazarım. Kucak konusunda sıcağa alışmış o sıcaklığı arıyor. maalesef o öyle gider kucaktan yanınıza yatırmayı deneyin yatakta size yanaşmış olsun ama vucudu yatakta olsun. Bir de öyle deneyin bakalım belki yavaş yavaş bırakır.
AhmetKadir
28-05-2018, 10:07
bahsettiğiniz olay normal, bikaç haftaya duzene girer uykuları.
9 aydır anne karnında alıstıgı bır hareket ve sıcaklık var ve suan onu arıyor gıbı dusunebılırsınız, eşiniz de haklı kucucuk bebege sadece uyumuyor dıye ılaç vermek mantıklı degıl.
sabredeceksiniz
baba ve ya anne olmak ki özellikle anne olmak öyle kolay değil
18 aylık bebeğimiz var
daha 1 haftadır deliksiz uyuyoruz o da arada sırada
geceleri 4 saat salladığımı bilirim kollarım kopuyordu
ama değiyor çektirdiği her sıkıntısına değiyor
ilk etapta alışmanız biraz zaman alıyor ben baba olduğumu farkettiğimde 1 ay olmuştu
size ve özellikle eşinize tavsiye ev işlerini bıraksın hiç ilgilenmesin ve bebek uyuduğu anda tvnin telefonun olmadığı bi odada muhtemelen bebeğin yanında uyusun
artık akşamları 12 de yatayım sabah 7de kalkayım diye birşey yok :)
o uyudukça dinlenmeye çalışın uykunuz olmadığında da ev işi yapın
hahaha ben bi an geçen seneye gitmişim bildiğin bizim oğlana göre akıl vermişim :D
yukarıda arkadaşın dediği gibi sıcaklığa alışmış
hepsi zamanla geçecek inanın bu sıkıntıları herkes yaşadı yaşayacak
sabırdan başka çözüm yok
eyvallah abilerim.
ben hiç bukadar üzülmemiştim adam aglayınca dünya başımıza yıkıyor.
karanlık oda denedik,klasik müzik dinlettik,kolik şarkıları dinliyor en sevdigi sey dün farkettim kettle suyun kaynama sesi :D
uyku yalan evde ruh gibi geziyoruz sabah işyerinde içtigim kahvenin haddi hesabı yok IQ'lar yarı yarıya düştü
emzik için erken diyorlar.süt gelse adam benide emicek sürekli aranıyor adam ilk haftada 400 gr almıştı az besleyin diyor doktorda
ilaçsız ve hocasız kurtarırız bu süreci umarım
Hocam şimdi durmadan huyları değişecek bi süre, daha çok yeni, Allah analı babalı büyütsün :)
2-3 aydan sonra biraz daha düzene girersiniz. Bizimki de 20-21 aylık, yatağına alıştırmaya çalışıyoruz, bi süredir bizimle yatıyor :) Emzirmeyi de bıraktırmak lazım, sigara gibi, bağımlı hale geldi çünkü :) Uyku düzeni fena değil, bazen sabaha karşı 4-5'te cin gibi uyanıp oyun falan oynamaya çalışıyor :D
Sanıyorum biraz daha böyle 3 yaştan sonra komple rahat edilmeye başlanıyor, onda da başka dertler geliyor :)
20 ay öncesi geldi aklıma, hafif bir tebessüm oluştu.
Daha çok küçük. Dünyaya ve size alışma çabasında.
Tek ihtiyacı olan şey anne kokusu.
Allah anneli babalı sağlıkla büyütsün.
GokhanRS
28-05-2018, 10:30
sabır edicek ve uykusuz kalıcaksınız, yaşına gelene kadar çok uykusuz bırakır. hanım sürekli strese girer. bebeğin ilk yılı ailelerde çok sıkıntılara sebep olur. v.s v.s tonla şey.
çocuk sahibi olmak kolay değil. sadece sabır diliyorum. şunu hep hatırlayın. bu sorunu tek yaşayan siz değilsiniz. bende dahil çok aile aynı sıkıntıları yaşadı veya yaşıyor. tek gereken sabır. zamanla düzelicek. her yaşın ayrı problemi var.
hayırlı olsun. umarım vatana millete hayırlı bir evlat yetişir ve sizi gururlandırır ilerde.
i-vtec07
28-05-2018, 10:32
Bi gün benide uyutmaz inşallah böyle bi ufaklık:)
Allah analı babalı büyütsün. Büyüklerim tavsiye vermiş zaten abi illaki düzene girer benim ufak bilader den az çok aklımda zamanla düzene girer. Tadını çıkar bence
Hocam öncelikle vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmeniz dileği ile. Bunlar tatlı telaşlar. Daha neler neler göreceksiniz. Anne de sizde biraz sabırlı olun. Oğlumun yanında bi ara saç kurutma makinesi çalıştırıyorduk. Her nedense uyuyordu.
bende 2.5 aydır babayım şükürler olsun bizim kızımızın hiç öyle bir şeyi olmadı 1 kez eşim acılı adana yedi 2 gün o da uyumadı bizde, eşiniz yediklerine çok dikkat etsin gaz yapan yiyecek içecek kesinlikle birde anne sütünden başka hiçbir şey vermeyin saatinizi kurun her 2.5,3 saat de uyandırmadan annesini emsin tekrar yatırın anne biraz zorlanıyor ama alışıyor 1 haftada. tekrar geçmiş olsun.
Hocam öncelikle vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmeniz dileği ile. Bunlar tatlı telaşlar. Daha neler neler göreceksiniz. Anne de sizde biraz sabırlı olun. Oğlumun yanında bi ara saç kurutma makinesi çalıştırıyorduk. Her nedense uyuyordu.
anne karnında elektrik süpürgesi saç kurutma makinası gibi ses çıktığı için aynı ortamda olduğunu düşünüyor.
bende 2.5 aydır babayım şükürler olsun bizim kızımızın hiç öyle bir şeyi olmadı 1 kez eşim acılı adana yedi 2 gün o da uyumadı bizde, eşiniz yediklerine çok dikkat etsin gaz yapan yiyecek içecek kesinlikle birde anne sütünden başka hiçbir şey vermeyin saatinizi kurun her 2.5,3 saat de uyandırmadan annesini emsin tekrar yatırın anne biraz zorlanıyor ama alışıyor 1 haftada. tekrar geçmiş olsun.
adam kimsenin yemek yemesine izin vermiyor :o aynen dikkat etmeye calısıyor yediiklerine. alarmın calmasına müsade etmeden başlıyor bagırmaya aglamıyorda bagırıyor :)
bütün abilerimin kardeşlerimin güzel dileklerin için teşekkür ederim tek tek alıntı yapıp kalabalık yapmak istemedim :o
Vatanıma ve Milettime elimden geldignce hayırlı yetiştirmek isterim
2,5 - 3aylık olduğunda geceleri ışık açmadan emzirin. Bizim sıpa koridorun ışığını açsak bile uyanır sabaha kadar uyumazdı. :D
eşinizle iletişimi sıkı tutun o sizin çektiğinizin 2 katını çekiyor birde hormonal olarak kadınlar annelikten sonra değişiyor
eğer anneler yanınızdaysa akşamları bebeği bırakıp eşinizle yürüyüşe falan çıkın 10-15 dakika bile olsa biraz hava değiştirin
biz evliliğimizde nerdeyse çocuk olana kadar hiç sıkıntı yaşamamıştık çocuk olunca tüm dengeler alt üst oldu
yeni yeni toparlıyoruz walla :D
imprezaWRC
28-05-2018, 11:02
17 gün önce yavrumuza kavuştuk herşey yolunda saglıklı bir şekilde büyüyor ama adam uyku problemi yaşıyor ve yaşatıyor !
Doktor gaz için bir ilaç verdi fakat gazla ilgili bir derdi yok illaki kucakta gezerek uyuma gibi bir huy edindi beşige koyuldugu an basıyor yayagarayı.
İnanacım var ama kalkıp okutcak yada muska yazdırcak kadar degil eşimde daha cok küçük kimyasala alışmasın cok kafasında ilaçsız bir ve hocasız nasıl yapılır fikri olan varmı ?
Yahu daha ne çabuk pes etmişsin. Bırak sana veya annesine sarılsın, kucakta uyusun. Yavaş, yavaş uyku düzenini oturtursunuz. Okula başladığında sen istesende kucağına gelmeyecek, ne ara büyüdü diyeceksin. Şu zamanlarının tadını çıkarın.
eşinizle iletişimi sıkı tutun o sizin çektiğinizin 2 katını çekiyor birde hormonal olarak kadınlar annelikten sonra değişiyor
eğer anneler yanınızdaysa akşamları bebeği bırakıp eşinizle yürüyüşe falan çıkın 10-15 dakika bile olsa biraz hava değiştirin
biz evliliğimizde nerdeyse çocuk olana kadar hiç sıkıntı yaşamamıştık çocuk olunca tüm dengeler alt üst oldu
yeni yeni toparlıyoruz walla :D
aynen abi hanımla kayınco olduk resmen :o
Yahu daha ne çabuk pes etmişsin. Bırak sana veya annesine sarılsın, kucakta uyusun. Yavaş, yavaş uyku düzenini oturtursunuz. Okula başladığında sen istesende kucağına gelmeyecek, ne ara büyüdü diyeceksin. Şu zamanlarının tadını çıkarın.
pes etmek yok abi yılmıycaz ama insan üzülüyor sanki dünyası yıkılmışcasına bagırınca panik oluyorum biraz
imprezaWRC
28-05-2018, 11:10
Hocam şimdi durmadan huyları değişecek bi süre, daha çok yeni, Allah analı babalı büyütsün :)
2-3 aydan sonra biraz daha düzene girersiniz. Bizimki de 20-21 aylık, yatağına alıştırmaya çalışıyoruz, bi süredir bizimle yatıyor :) Emzirmeyi de bıraktırmak lazım, sigara gibi, bağımlı hale geldi çünkü :) Uyku düzeni fena değil, bazen sabaha karşı 4-5'te cin gibi uyanıp oyun falan oynamaya çalışıyor :D
Sanıyorum biraz daha böyle 3 yaştan sonra komple rahat edilmeye başlanıyor, onda da başka dertler geliyor :)
Yalan o yalan :D :D Kim dediyse külli yalan :D Yok öyle rahat etme gibi birşey. Asıl sorunlar o zaman başlıyor. O zamanda kıyafet seçecek, evden sen istediğinde çıkmayacak, evde uyutamayacaksın ama otomobile biner binmez uyuyacak...vs vs
Üniversite bitecek, iş bulacak belki o zaman rahat edersin :D :D Sonra da evlenecek çoluk çocuğa karışacak bu seferde torun bakacaksın :D :D
Birde 40 ı çıksın derler. Ben buna sonuna kadar katılıyorum. 32. günde çıktık dolaştık. piknik yaptık. Akşamı eşimi acile kaldırdık. Safra yolları tıkanmış. Safra kesesini aldılar. Şimdi 5 yaşında sıpa hangi ara büyüdü hangi anlaşılmıyor. Araba maç muhabbeti yapıyoruz şu anda :D Hatta arabanın kredisi ne zaman bitecek bitince bi offroad aracı alalım diyor. Nazar değmesin evlatlarımıza ...
ahmet3425
28-05-2018, 12:14
19 aylık ikiz bebek sahibi olarak tek cocuk sahibi arkadaslara rica ediyorum lutfen sikayet etmeyin. ''hani biz ölelim'' :)
ne yaparsanız yapın cocuk ozellikle ilk 6 ayında surekli aglayacak zırlayacak anne kucagındansa baba kucagı daha rahatlatıcı olur bebek icin özellikle sol gogus ve omuz hizasına aldıgınızda sus pus olur direkt.
ben neler cektim neler az daha bosanıyorduk esimle cok zor bir surecti gercekten o yuzden sikayet etmeyin katlanın sabr edin sizinki daha cabuk gececek.
19 aylık ikiz bebek sahibi olarak tek cocuk sahibi arkadaslara rica ediyorum lutfen sikayet etmeyin. ''hani biz ölelim'' :)
ne yaparsanız yapın cocuk ozellikle ilk 6 ayında surekli aglayacak zırlayacak anne kucagındansa baba kucagı daha rahatlatıcı olur bebek icin özellikle sol gogus ve omuz hizasına aldıgınızda sus pus olur direkt.
ben neler cektim neler az daha bosanıyorduk esimle cok zor bir surecti gercekten o yuzden sikayet etmeyin katlanın sabr edin sizinki daha cabuk gececek.
daha dün aynı muhabbet evde geçti ikiz üçüz fln olanlar neler yapıyor diye düşündük herşey x2 x3
ayrılıkların cogu evlilik arifesinde diger kısmıda cocuk büyütürken oluyormuş sabrın sonu selamet moddosuyla ilerliyoruz :)
Yalan o yalan :D :D Kim dediyse külli yalan :D Yok öyle rahat etme gibi birşey. Asıl sorunlar o zaman başlıyor. O zamanda kıyafet seçecek, evden sen istediğinde çıkmayacak, evde uyutamayacaksın ama otomobile biner binmez uyuyacak...vs vs
Üniversite bitecek, iş bulacak belki o zaman rahat edersin :D :D Sonra da evlenecek çoluk çocuğa karışacak bu seferde torun bakacaksın :D :D
cok dogru sölüyorsun benim hala babama danıştıgım ve yardım aldıgım tecrübe gerektiren şeyler oluyor
Black_Eagle
28-05-2018, 12:34
Konu süper baya faydalı bilgiler var :D Bu arada inşallah saat 16 gibi baba olmaya ilk adımı atıyorum sancılarımız düzenli bir şekilde gidiyor sabah hastanedeydik doktor eve yolladı bizi. Son dinlenmenizin uykunuzun tadına varın iyice dinlenin uzunca bir süre iyi uyku, düzenli hayat yok dedi. Akşama inşallah kucağımıza alıcaz kızımızı dualarınızı esirgemeyin.
Konu süper baya faydalı bilgiler var :D Bu arada inşallah saat 16 gibi baba olmaya ilk adımı atıyorum sancılarımız düzenli bir şekilde gidiyor sabah hastanedeydik doktor eve yolladı bizi. Son dinlenmenizin uykunuzun tadına varın iyice dinlenin uzunca bir süre iyi uyku, düzenli hayat yok dedi. Akşama inşallah kucağımıza alıcaz kızımızı dualarınızı esirgemeyin.
şu hayatta yaşayabileceğiniz en güzel duyguya hazır olun
hayırlı uğurlu olsun sağlıklı doğsun analı babalı büyüsün inşallah :)
eyvallah abilerim.
ben hiç bukadar üzülmemiştim adam aglayınca dünya başımıza yıkıyor.
karanlık oda denedik,klasik müzik dinlettik,kolik şarkıları dinliyor en sevdigi sey dün farkettim kettle suyun kaynama sesi :D
uyku yalan evde ruh gibi geziyoruz sabah işyerinde içtigim kahvenin haddi hesabı yok IQ'lar yarı yarıya düştü
emzik için erken diyorlar.süt gelse adam benide emicek sürekli aranıyor adam ilk haftada 400 gr almıştı az besleyin diyor doktorda
ilaçsız ve hocasız kurtarırız bu süreci umarım
allah bağışlasın. bizimki de 4 aylık oldu, her ay biraz daha yerli yerine oturmaya başlıyor huyları, ama emzik için erken diye bir şey yok. eğer alıyorsa hemen verin, iyi bir doktora gidiyoruz, ona kalsa direk doğar doğmaz başlamasını bile öneriyor. gerçekten uyutma ve sakinleştirme konusunda en etkili şey emzik. diğer ses, müzik vb. hikaye
rahmitanir
28-05-2018, 13:02
Her şeyden önce hayrlı uğurlu olsun.
bizim oğlan da neredeyse 1,5 yaşına geldi. Hala en az haftada 3 gün gece mesaimiz oluyor:) İlk 3 ay gerçekten zor oluyor. Hem çocuğun algısı çok kapalı oluyor, hem de annenin kafa gidik oluyor. sonrası daha kolay ama kesinlikle her şey çok kolay olmuyor.
Ama gerçekten tarif edilemez bir duygu, her şeye değer.
oof ki off
Dert tasa bitmez çocuk sahibi olunca tatlı mı tatlı ama aması can yakar
Uykusuzluk sebebi gazdan başak bişey değil bi anımızı anlatayım
Kızım gazdan dolayı uyumuyordu arabayla gezdirince uyuyor kontağı kapatır kapatmaz uyanıyordu doktora götürdük
Hemşire aldı kızımı ki baçağını arasına yan vaziyet koydu bel bölgesinde sırtına doğru iki kere vurdu paat paaat diye
kadına saldırmamak için kendimi zor tuttum zim sıpa alttan ayrı üstten ayrı bi braktı gazları allahım
Sabah kadar deliksiz uyudu.
gaz işi mühim kiminde 40 gün kiminde bir sene sürer.
Bitkisel gaz gidericiler var rahatlatıyor.
Anne ve bebeğe rezene çayı içirebilirsiniz rahatlatıyor baya ama çok kullanımda bağırsak tembelliği yapıyor.
En güzeli emzirdikten sonra masaj ve esneme hareketleri
alacaksın omsuna sırtına ne çok yumuşak ne çok sert, vuracakcaksın pıt pıt sonra pırt ve gark ohh :)
Saç kurutma makinası, elektrik süpürgesi ve motor sesi sana çok yardımcı olur.
Başka birinin osurmasından ve geğirmesinden bu kadar nasıl mutlu olduğunu anlamaya çalışarak geçecek günler :)
Eşinin yükünü almaya ve rahatlatmaya çalış yoksa bugünler yol su elektrik olarak döner
En güzel günler bunlar iyi değerlendir hergeçen gün dertler değişecek ve artacak
Allah analı babalı büyütsün
denizhandinc
28-05-2018, 13:07
aynı yastayız ben hala bodrumda bu sene hangi beachde patlasak planı yapıyorum :D Allah analı babalı büyütsün
En kötü zamanları diş çıkarma evreleri. Dakka başı ateşine bakardık gece
ahmet3425
28-05-2018, 13:11
oof ki off
Kızım gazdan dolayı uyumuyordu arabayla gezdirince uyuyor kontağı kapatır kapatmaz uyanıyordu doktora götürdük
Hemşire aldı kızımı ki baçağını arasına yan vaziyet koydu bel bölgesinde sırtına doğru iki kere vurdu paat paaat diye
kadına saldırmamak için kendimi zor tuttum zim sıpa alttan ayrı üstten ayrı bi braktı gazları allahım
Anne ve bebeğe rezene çayı içirebilirsiniz rahatlatıyor baya ama çok kullanımda bağırsak tembelliği yapıyor.
alacaksın omsuna sırtına ne çok yumuşak ne çok sert, vuracakcaksın pıt pıt sonra pırt ve gark ohh :)
Başka birinin osurmasından ve geğirmesinden bu kadar nasıl mutlu olduğunu anlamaya çalışarak geçecek günler :)
Eşinin yükünü almaya ve rahatlatmaya çalış yoksa bugünler yol su elektrik olarak döner
En güzel günler bunlar iyi değerlendir hergeçen gün dertler değişecek ve artacak
evet gaz kısmı onemli, bi kuzenimiz yenidoğan bebek hemsiresi, onun verdigi taktikler sayesinde ki seninde bahsettiğin gibi biraz sert davranmak gerekebiliyor o gazın cıkması icin, icim ne kadar acısada evin gaz cıkarıcısı hep ben oldum bam gum girisiyordum sırttan assagı dogru gart gurt cıkıyor gazı kıyamamak konusu biraz sıkıntı.
gaz için nurse harweys şurup var bitkisel kullanabilirsiniz
inşallah hersey yolunda gecer oo ameliyathanenin kapısından gelen mutluluk kadar güzeli yok resmen cenneten güzelligi getiriyorlar bütün duyguları aynı anda yaşanıyor gülme,aglama,telaş,panik
oof ki off
saglık calışanları gercekten benide cok tedirgin ediyor cok rahatlar işleri o oldugu ve bildikleri için heralde
muayeneye götürdük doktorun bir soyuşu var dedim şimdi biyerini kırıcak bende 2 sayfa haberine cıkıcam saglık personeli katli diye
osurunca evde bir bayram havası esiyor resmen
hersey için teşşekürler abicim
aynı yastayız ben hala bodrumda bu sene hangi beachde patlasak planı yapıyorum :D Allah analı babalı büyütsün
bizde beachlerden festivallerden buralara nasıl geldik anlamadık.;)
Darısı başına ozaman:)
ahmet3425
28-05-2018, 14:02
Kurban olsun babaniz size😍 - Ahmet Topaloğluu | Facebook (https://www.facebook.com/21turbo/posts/10156331888072350?comment_id=10156331902102350¬if_id=1527507676694303¬if_t=feed_comment)
19 aylık oldular bundan sonraki ugrasımızda zaptetmeye calısmak heryer kilit altında surekli göz onunde olmaları gerekiyor x2 x2 x2
butun zorlukları bi kenara bırakacak olusak bazen kendimi dunyanın en sanslı insanıymıs gibi hissediyorum. :)
Kurban olsun babaniz size - Ahmet Topaloğluu | Facebook (https://www.facebook.com/21turbo/posts/10156331888072350?comment_id=10156331902102350¬if_ id=1527507676694303¬if_t=feed_comment)
19 aylık oldular bundan sonraki ugrasımızda zaptetmeye calısmak heryer kilit altında surekli göz onunde olmaları gerekiyor x2 x2 x2
butun zorlukları bi kenara bırakacak olusak bazen kendimi dunyanın en sanslı insanıymıs gibi hissediyorum. :)
abi resmen cennet meyvesi :D
Bundan daha güzel bir duygu olamaz..Allah olmayan herkese nasip etsin..ilk 6 ay gaz sorunu olabiliyor, bazı bebeklerde hiç olmuyor..sabırlı olacaksın ve eşine elinden geldiğince destek olmaya çalışacaksın.
GokhanRS
28-05-2018, 19:18
Bundan daha güzel bir duygu olamaz..Allah olmayan herkese nasip etsin..ilk 6 ay gaz sorunu olabiliyor, bazı bebeklerde hiç olmuyor..sabırlı olacaksın ve eşine elinden geldiğince destek olmaya çalışacaksın.
Bence 6ay diye umutlandirmayin, benim kız yaşına kadar yaşattı gaz sorunu, böyle 6aydan sonra geçer yorumları Internette binlerce olunca, hanım 6nci aydan sonra ben kötü bir anneyim bilmem ne tarzı bir psikolojik bunalıma girdi, doktor İnternete inanma her bebekte değişir uzun yıllar süren bile var desede sırf bu yorumlar yüzünden binlerce insan yalan mı söylüyor belliki ben beceriksizim kafasından kurtulamadı, ne zaman yaşına girdi gaz bitti sonra düzelmeye başladı problemleri.
O yüzden tavsiyem kadınlara 6ay gibi kısa umutlar verilmemeli günü kurtarmak adına.
Tanrı hepimizin çocuklarını korusun ve gözetsin. Bu kötü zamanda çocuk yetiştirmenin eskiye nazaran daha zor olduğu apaçık gerçek sizlerinde yardımcısı olsun :)
hddsheriff
28-05-2018, 20:19
İlk kızımda 40 gün zombi gibi gezmiştik meğerse annesinin kokusunu istermiş zilli beni attılar odadan rahata kavuştuk, şu an 5.5 yaşında.
2 numara perşembe günü doğdu şuan için normal gidiyoruz 2 saate bir emip kaka yapıyor o kadar. 24 saatte 30 tane bez harcadı minik cadı :D
Öncelikle hayırlı olsun. Allah anali babali büyütsün.
Gaz peoblemi için dr brown marka biberon alın. Biz gaz problemini bu biberonla çözdük. Ayrıca besik sallama makinasi aldim. Besige monte ettim. Sese duyarlı cocuk aglayinca sallanmaya başlıyor. Bi kac modu var kendi duruyor sonra. Ateşten sonraki en büyük icad bana kalırsa.
kesik_çizgi
28-05-2018, 23:01
Erkek bebek ise sünnet de çözüm olabilir. 4 ay çektik damla ilaç kullanmadığımız birsey kalmadı ot çöp dahil. Aciller filmler herşey normal olduğu halde. En son bi komşumuz zaten ağlıyor devamli bari sünnetini yaptırın ilerde bide onun icin ağlamasın, hazır ağlarken aradan çıksın dedi :) hakverdik, yaptırdık :) sünneti takip eden günlerde herşey duzene girdi, cok garip, çünkü darlık falan var mi diye ürolojiye de göstermiştik, ama fazla kurcalamadık sustu cok şükür diye. Erkekse tavsiye edebilirim erken sunneti
Öncelikle hayırlı olsun. Allah anali babali büyütsün.
Gaz peoblemi için dr brown marka biberon alın. Biz gaz problemini bu biberonla çözdük. Ayrıca besik sallama makinasi aldim. Besige monte ettim. Sese duyarlı cocuk aglayinca sallanmaya başlıyor. Bi kac modu var kendi duruyor sonra. Ateşten sonraki en büyük icad bana kalırsa.
sallamaya alıştırmayın dediler cok ugrasırsınız diye tavsiyeler oldu okadarda sallanan beşik almıştım yalan oldu
Erkek bebek ise sünnet de çözüm olabilir. 4 ay çektik damla ilaç kullanmadığımız birsey kalmadı ot çöp dahil. Aciller filmler herşey normal olduğu halde. En son bi komşumuz zaten ağlıyor devamli bari sünnetini yaptırın ilerde bide onun icin ağlamasın, hazır ağlarken aradan çıksın dedi :) hakverdik, yaptırdık :) sünneti takip eden günlerde herşey duzene girdi, cok garip, çünkü darlık falan var mi diye ürolojiye de göstermiştik, ama fazla kurcalamadık sustu cok şükür diye. Erkekse tavsiye edebilirim erken sunneti
evet erkek bende 6 ay gibi düşünüyorum sünneti doktor arayışındayım ürologmu yapsın cocuk ceraahımı bir sürü sölendi var
Çocuk cerrahı yapmalı bence
Sallama işinde sıkıntı ilerleyen yıllarda oluyor
Loş bir ortamda emzirirken uyutmak en güzeli
Benim hanım müzikle uyutuyor doğduğundan beri
8 ay bitirdik bizde
Emeklemeye başladı
Kolik diye bir müzikle uyuyor
Ben sağlıklı bulmuyorum
Ama eşim başka türlü uyutamıyor
1 yaşına kadar devam edecek bu müzik işi :)
rahmitanir
29-05-2018, 07:29
Sünnet konsunda şöyle örnek vereyim, oğlan daha 7 günlükken çocuk cerahı sünnetini yaptı. Çocuk en ufak acı çekmedi. Sadece 1 hafta boyunca yaraya bolca krem sürmek gerekiyor. Onun dışında hem aile hem de çocuk için çok zahmetsiz bir süreç.
Sünnet konsunda şöyle örnek vereyim, oğlan daha 7 günlükken çocuk cerahı sünnetini yaptı. Çocuk en ufak acı çekmedi. Sadece 1 hafta boyunca yaraya bolca krem sürmek gerekiyor. Onun dışında hem aile hem de çocuk için çok zahmetsiz bir süreç.
En güzeli yapmışsınız
6,7 yaşında düğün yaparsınız
Baba neden eğleniyoruz diye sorar :):)
Benim hanım müzikle uyutuyor doğduğundan beri
8 ay bitirdik bizde
Emeklemeye başladı
Kolik diye bir müzikle uyuyor
Ben sağlıklı bulmuyorum
Ama eşim başka türlü uyutamıyor
1 yaşına kadar devam edecek bu müzik işi :)
kolik buzuki orhan resmen trip ya adam nasıl bir sound yapmış adeta shpongel :D
burdaki tavsiyelerede uyup kesin cerah arıyacagım nekadar erken okadar iyi
Oğlumun sünneti 6 aylıkken yaptırdım
5 yaşındayken de düğünü yaptım
Şimdi soruyor bu sene de yapacakmıyız diye
Çok eğlendi sıpa :D
evet erkek bende 6 ay gibi düşünüyorum sünneti doktor arayışındayım ürologmu yapsın cocuk ceraahımı bir sürü sölendi var
6 ay geç ilk 4 ay içinde ya da 4 yaşından sonra mı ne yaptırmanız gerekiyor
psikolojik etkileri olabiliyormuş 6. ayı beklemeyin farkında değilken çıkartın aradan
Maşallah allah analı babalı büyütsün.
Benimde 3,5 yaşında bi kızım var büyütürken çok şükür hiç sorun yaşamadık akşam 9 da uyuyup sabah 9 da kalkıyodu sadece annesi gece uyanıp emziriyordu.
Eski tahta beşikler olur köy beşiği bizimde çok karşı çıktığımız birşeydi ama anne karnındaki sıcaklığı başka türlü yakalayamıyorsunuz. Tavsiyem köy beşiği eğer yoksa annesinin tişörtünü yanına koyun uyurken.Birde gaz için masaj hareketleri var onlar çok işe yarıyor ayrıca papatya çayı da..
Benimde 3,5 yaşında bi kızım var büyütürken çok şükür hiç sorun yaşamadık akşam 9 da uyuyup sabah 9 da kalkıyodu sadece annesi gece uyanıp emziriyordu.
Eski tahta beşikler olur köy beşiği bizimde çok karşı çıktığımız birşeydi ama anne karnındaki sıcaklığı başka türlü yakalayamıyorsunuz. Tavsiyem köy beşiği eğer yoksa annesinin tişörtünü yanına koyun uyurken.Birde gaz için masaj hareketleri var onlar çok işe yarıyor ayrıca papatya çayı da..
Bizde 5. ayımızdayız çok şükür, uyku ve gaz olayı bebeklerde çok göreceli. Kimisi 12 saat uyur kimisi 12 dk, bazısı rahat gazını çıkarır bazısı etinden et koparır. Henüz o kadar başındasınız ki, ama çok çabuk toparlıyorlar ve Allah o gücü kuvveti veriyor. Geceyi gündüzü ayırt etmeye başladığında siz de kendi rutininizi bulacaksınız, 40ı denilen şey saçma derecede gerçek :) 40 ından sonra baya rahatlayacaksınız, kendi gazını bi nebze de olsa çıkarabilmeye başlayacak. Daha sonra büyüme pikleri 2. ay 3. ay birde aşı günleri olacak ( 1-2 gün zor geçer ) daha sonrası diş çıkarma mevzuları ( biz de daha yeni geliyoruz bu evreye pek bir şey diyemeyeceğim ) Allah herkesin çocuğuna sağlıklı sıhhatli bir ömür versin.
Baba olmak;
Yukarıda yeni babaların ilk heyecanları ve ilk deneyimlerini okudum ,dana dün gibi bende benzer şeyleri yaşadım ve şu an 2 erkek evlat babasıyım 26 ve 18 yaşlarında oğullarım, var Allah bağışlarsa.
26 yaşında olan arabaya el koydu olsun ondan kıymetli değil, geç saatlerde arabayla dışarda olunca uykularım kaçar söylenirim sırf meraktan bana fırça atar , olsun baba yüreği bunu da kaldırır. Küçük oğlan üni hazırlığında lise son , dersane okul mekik halinde gece PC başında ya da cep telefonu elinde yat artık sabah okul var derim offf babaaaaa derler desin kırılsakta baba kalıbını devreye sokup fırçayı bassakta onlar bizim bir uzvumuz kadar kıymetli. küçüğü halı sağada ayak baş parmağını çatlattı 2 hafta alçılı dolaştı , benim ayağım kırılsa canım bu kadar yanmazdı. Alçılı ayakla okul dersane /( artık adı dersane değil oldu ya ; alışkanlık ) arası mekik dokudu, acıdım haline . Diyeceğim şu kısaca çocuk her devirde çocuk. Bende çocuktum taa 1998 aralığına kadar , babam öldü ve ben büyüdüm. hadi sağlıcakla..
ahmet3425
29-05-2018, 09:33
tek bebeklerde ek mama ihtiyacı cok fazla duyulmasada eger ek mama kullanma durumunuz olur ise marka olarak EVOLVİA biberon olarak da Dr Brown kullanmanızı tavsiye ederim. evolvia en az gaz yapan mama turu biberon da gaz yapmayı engelleyen biberondur.
tabiki her zaman ilk tercihiniz anne sutu olsun. olurda sut az geliyor bebek doymuyor diye dusunuyorsanız 1 adet sağma makinası alın ve 2 saat aralıklarla sut cekin bebek icemese bile özel posetleri var stoklayıp dolaba koyun belli bir bekleme suresi icerisinde özellikle geceleri anenin rahatı acısından cok onemli biberonu dayayın icsin cocuk :)
Benimde 4 aylık kızım var. Dünyamız oldu resmen :)
Gaz sorunu yaşadık 2. ayda geçti şükür bizden ayrı odası var gece uyumadan önce banyo yaptırıyoruz rahat uyuyor.
Süt stoklama işini tavsiye ederim bizde yaptık ne zaman kesileceği belli olmuyor. Elinizden geldiğince mama işine geç başlayın.
Ben oldum olası doğal olmayan herşeye karşıyım. İlaç mama vs.
G6pd enzim eksikliği var araştırmalarımız devam ediyor. Herkese evlat/evlatlarıyla güzel günler dilerim :)
biberon kaynaklı gaz probleminde dr. brown gerçekten hayat kurtarır. Allah bağışlasın tüm yavrucukları, maşallah hepsine.
ahmet3425
29-05-2018, 11:09
anlatırlardı da cok kulak asmazdım kız cocugu baska oluyormus gercekten. ayrım yapmıyorum ama icten ice kızım bana ben kızıma daha duskunuz :)
GokhanRS
29-05-2018, 11:30
anlatırlardı da cok kulak asmazdım kız cocugu baska oluyormus gercekten. ayrım yapmıyorum ama icten ice kızım bana ben kızıma daha duskunuz :)
ayırmamak diye bir şey yok kanka, bu bilinen bir gerçek. kız çocuğu her zaman daha vefalıdır özellikle büyüyüp evlenip gidenlere bir bak. ben annemi hafta bir anca ararken kadınlar ailelerini gün aşırı arayıp sorar örneğin.
her zaman kız çocuğu erkek çocuktan daha düşkündür babaya anneye v.s
Hep bi kızım olsun istedim rabbim de çok şükür sağlıklı bir evlat nasip etti.
Geçen gün parkta bisiklete binerken yanından geçen yaşıtı (3) bir kız bana baktı.
Tepki direkt geldi "bakma babaya, baba benim". Bana dünyaları bahşetseler o an aldığım hazzı alamazdım sanırım, değişik varlıklar gerçekten.
kesik_çizgi
01-06-2018, 20:14
Geçen gün parkta bisiklete binerken yanından geçen yaşıtı (3) bir kız bana baktı.
Tepki direkt geldi "bakma babaya, baba benim". Bana dünyaları bahşetseler o an aldığım hazzı alamazdım sanırım, değişik varlıklar gerçekten.
Kardeşlerimle toplandığımız zaman evde 4 3 2 yasında 3 erkek birde daha 1 yasında kız bebek oluyor. Kapıdan içeri girdiğim zaman oğlanlar, benim oğlan dahil, bi bakış atıp oyuna kavgaya devam ederken o daha yeni yasına giren kız yeğenim paytak paytak gelip kucağıma çıkıyor direk. Dayısına böyle davranan kız bebek demek ki babası olsak hep sevdirecek kendini :) yoksa bizim oğlan keyfi olacak da gelecek uzanacak yanıma da sevdirecek kendini, o da 5 dakika anca, o da ayda bir sefer ancak, karakteri böyle demek ki diye kabullendim napayim :)
kesik_çizgi
01-06-2018, 20:20
İmkan varsa çocuk cerrahi, yoksa normal cerrah da olur derim sunnet isini biraz daha ağırlıklı olarak çalışan. Zaten bir iğne yapıyorlar pipisinin yanına, çocuk bi orada ağlıyor, o da gariban ilk başta anlamıyor ne olduğunu iğne girince, 2 sn geçtikten sonra basıyor yaygarayı :) sonra yarım saat bekletiyorlar uyuşsun diye, pesine sunnet zaten 10 dakika sürmüyor, ayıltma bayıltma da yapmıyorlar küçük diye, 4 gün sonra falan zaten normale geliyor, sadece antibiyotikli bir krem sürmüştük günde 3 sefer.
Aklı erdiği zaman da aslanlar gibi düğününü yapacağım sıkıntı stres olmadan elhamdulillah
sekizsilindir
01-06-2018, 23:02
Ruhu şad olsun, babam gelenekçiydi sünnet konusunda, tekbirlerle canlı canlı kestiler, iğne miğne yok.. dişimizi sıktık
free-hifi
02-06-2018, 00:35
https://mobile.twitter.com/incitenvideolar/status/948889416742916102
Bunu izledin mi?
hddsheriff
02-06-2018, 01:41
Bunu izledin mi?
5.5 yaşında büyük kızım aklı erdiğinden beri hanımla yanyana oturamıyoruz. Küçük kızım da büyüyünce ne yapıcaz bilemiyorum :D
Bunu izledin mi?
:) yok şimdi izledim Twitter kullanmıyorum.
Olası tüm tehtid lere karşı benzer tepkiler içinde.
En son bana başkasının babası olma dedi gözlerim doldu.
Zaten boşanma dan dolayı az görüyorum bir de bunu diyince çok fena oldum. Peki babacım diyebildim sadece.
Rabbim herkese iyi bir eş hayırlı bir evlat nasip etsin.
free-hifi
02-06-2018, 08:33
:) yok şimdi izledim Twitter kullanmıyorum.
Olası tüm tehtid lere karşı benzer tepkiler içinde.
En son bana başkasının babası olma dedi gözlerim doldu.
Zaten boşanma dan dolayı az görüyorum bir de bunu diyince çok fena oldum. Peki babacım diyebildim sadece.
Rabbim herkese iyi bir eş hayırlı bir evlat nasip etsin.
Amin insallah
Hayırlısı olsun ailen için :(
free-hifi
02-06-2018, 08:35
5.5 yaşında büyük kızım aklı erdiğinden beri hanımla yanyana oturamıyoruz. Küçük kızım da büyüyünce ne yapıcaz bilemiyorum :D
Büyük okul zamanı biraz değişir . Küçükle yeni bir macera olacak :)
Bnm de 7 yaşında kızım var. 5.5 aylık prematüre olarak dünyaya geldi. Baba olma duygusu bambaşka.
Bütün gün iş'te yorulsan da eve geldiğinde onunla oynamak, onu sevmek bambaşka bir duygu. Bu aralar işten dolayı birbirimize uzak kaldık. Teknoloji sayesinde konuşup, birbirimize görebilsek de yanında olması gibi olmuyor.
Allah hepimizin çocuklarını sağlıklı büyütmek nasip etsin.
Bnm de 7 yaşında kızım var. 5.5 aylık prematüre olarak dünyaya geldi. Baba olma duygusu bambaşka.
Bütün gün iş'te yorulsan da eve geldiğinde onunla oynamak, onu sevmek bambaşka bir duygu. Bu aralar işten dolayı birbirimize uzak kaldık. Teknoloji sayesinde konuşup, birbirimize görebilsek de yanında olması gibi olmuyor.
Allah hepimizin çocuklarını sağlıklı büyütmek nasip etsin.
insanın işten eve gelme amacını degiştiriyor daha dogrusu yaşama amacın degiştiriyormuş onu anladım
bizim küçük hanımda ilk 40 kucakta uyumuştu sadece.. zaman içerisinde herşey çok değişip yoluna giriyor hocam. Her anın keyifini çıkarmaya bakın çok hızlı büyüyorlar..