PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyonda Titreme

Mert Safa
04-06-2018, 19:19
Merhabalar,

2013 model Ibiza aracımı ikinci el 65 bin km de aldım alır almaz 4 balata ve 2 ön disk masrafı yaptım. Fakat bakımdan yaklasık 3 bin km sonra 100-110 gibi hızlarda frene hafif basınca direksiyonda titreme meydana geliyor.
Diskleri takalı 6 ay olmadı hemen servise götürdüm tekrar bugun. Önce garantiye muhtemelen girer dediler. Servis danısmanı eğrilik yok salınım yapıyor servo falan bişeyler saçmaladı.Sert frenden kaynaklıymış. Diskin değişmesi gerekiyor bizim garanti onayladı ama üst garantiden red geldi kullanıcı hatası teknik ekip yazı yazacak dedi.

Sizce böyle birşey mümkün mü ? Eğrilik harici titreme disk yapar mı ? Servis danışmanı zaten arabadan bir haber.. garanti onaylamazsa yapabileceğim birşey var mı ?

turboman
04-06-2018, 19:49
Garanti dışı derlerse sanayiye götürüp tornacıda bi tozunu aldırın düzelir
Biz jaguara taktık 1 ay sonra aynı sorun oldu diski tornalattık düzeldi

raptor
04-06-2018, 21:23
6 aylık süre içinde sıcak disk'e soğuk su olayına maruz kaldınız mı ? Uzun yolda araç yıkatma yada göl olmuş yolda gitmeye çalışmak gibi

levent
04-06-2018, 23:02
Yanlış bedding sonuçları bence.

İlk 100-150 km boyunca disk balata yeniyken sert frenden kaçının %80 pedal dozajı max diyim özetle.

youtube a yazarsanız brake bedding diye örnekler karşınıza çıkar.

Mert Safa
05-06-2018, 07:48
6 aylık süre içinde sıcak disk'e soğuk su olayına maruz kaldınız mı ? Uzun yolda araç yıkatma yada göl olmuş yolda gitmeye çalışmak gibi

Hayır hiç uzun yola dahi çıkmadı max 5 10 km lik klasik yıkamacı uzaklıkları ki dikkat ederim bende. Zaten dediklerine göre diskte eğrilik yok.

Yanlış bedding sonuçları bence.

İlk 100-150 km boyunca disk balata yeniyken sert frenden kaçının %80 pedal dozajı max diyim özetle.

youtube a yazarsanız brake bedding diye örnekler karşınıza çıkar.

Abi dediğini inceledim şuan. inan değişim sonrası sert fren hatırlamıyorum ama suya maruz kalmaktan daha mantıklı geldi. Tek çaresi değişim midir ? Torna kurtarır mı peki bu durumda ?

levent
05-06-2018, 08:13
Balata yüzeyini de bozmuş olabilirsin, eğer disk ise torna kurtarabilir. Bazı durumlara göre sonuç değişken çünkü

Mert Safa
05-06-2018, 08:37
Balata yüzeyini de bozmuş olabilirsin, eğer disk ise torna kurtarabilir. Bazı durumlara göre sonuç değişken çünkü

Servisin dediğine göre disk maalesef.

levent
05-06-2018, 22:10
Servisin dediğine göre disk maalesef.

O zaman yeni takım disk + balata, eski balatalarını üzerindeki diskler yüzey olarak bozduğu için yeni diske takarsan yeni disk yüzeyi de bozulur .. :(