Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Detaylı temizlik hakkında?

cannn22
18-06-2018, 09:39
Herkese merhaba.

Boş zamanlarımda, hafta sonları kendime bir meşgale ve uğraş olması açısından arabamı ve motorumu temizlemek için sizlere sormak istediğim bir kaç şey var.

Yıkama, kil vb diğer işlemler nasıl olmalıdır sırası ile? Tavsiye edeceğiniz ürünler nelerdir?

Boyanın matlaşmış görüntüsünü nasıl eski parlak, canlı hale getirebilirim ve bu işlemleri nasıl yapmalıyım?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

ÜSTÜNERC
19-06-2018, 20:43
Öncelikle aracında çok derin çizikler varsa bunları elle yapılan cila almaz.Aracını güzel bir detailing dükkanına verip dış cilasını boya korumasını vs yaptır.Daha sonrasında kendin cilalı sampuan ve yıkama eldiveni ile aracını yıkayarak bakımını yap.Diğer türlü kendin uğraşmak istersen zaman kaybı olur.Bu işlemleri yaptıktan sonra belli aralıklarda kaliteli bir wax ile üstünden geçersen 3-4 yıkamada bir hızlı cila ile desteklersen uzun yıllar tertemiz binersin aracına.

S-works
19-06-2018, 21:36
Merhaba.
Olması gereken sırayı ve işlemleri anlatmaya çalışayım.

Öncelikle ön yıkama ile başlayın.
Daha sonra Çift kova yöntemi ile yıkama.
Duruladıktan sonra Demir tozu temizliği (Ürünü yüzeye sıkıp markanın belirttiği perıyotta bekleyin (3-5 Dk olur genelde )
Aracı güzelce durulayın. Malzeme köpürecektir. Sorun yok.
Daha sonra kil kaydırıcı veya sabunlu su kullanarak kil hamuru ile bütün panellere uygulama yapın.Her panelden sonra kili yoğurun.
Tekrar durulayın.
Zift varsa ziftleri temizleyin

Yıkama işlemi burada bitti.

Bu kısımdan sonra eski haline dönmesinin tek çaresi polisaj işlemidir. Makinanız yoksa Dolgu yapan bir ürün temin edip biraz parlak ve daha az çizik görünmesini sağlayabilirsiniz. (dolgu yapan ürünlere çok vakıf olmadığım için tavsiye veremeyeceğim.

Daha sonra bulaşan polish kalıntılarını temizleyip koruma işlemine başlayabilirsiniz.

Bütçenize uygun bir wax veya hızlı cila ile koruma sağlayabilirsiniz.

Merak ettiğiniz danışmak istediğiniz bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. Aramaktan çekinmeyin .

S-works
19-06-2018, 21:42
Birkaç ekleme yapayım.

Aracınız çik çizikse Valet pro MAVi kil
Az çizikse Valet pro TURUNCU kil

Demir tozu temizliği için
Kochchemie
Valet pro Dragonsh breath
Auto Finesse İron out

Zift temizliği için
M600 Tiner
Valet pro Tar &glue
gyeon tar

Dolgu yapan ürünlere vakif değilim. Makineniz olduğunu var sayarak

Koch chemie H8 / Menzerna 400(çizik giderme) (Yük ped ile )
Kochchemie F5 /Mernzerna 2500(Hologram giderme) (Orta sert sünger ped ile )
Kochchemie M2 /Menzerna 3800(Boya parlatma) (Yumuşak sünger ped ile )

Wax bütcenize göre.

FreeCaptiv3
22-06-2018, 11:10
Yeni konu açmak istemedim. Sıfır kilometre alınan aracım 1 yıldır boya koruma yüzü görmedi. El ile uygulama yapmak ne kadar sağlıklı sonuç verir?

immortalboss
22-06-2018, 11:38
Yeni konu açmak istemedim. Sıfır kilometre alınan aracım 1 yıldır boya koruma yüzü görmedi. El ile uygulama yapmak ne kadar sağlıklı sonuç verir?

Aracınız fırça ile yıkandıysa fırça izleri mutlaka vardır.Ancak bu hobiye yeni girdiğinizi varsayarak konuşursak benim bu işten zevk almanızı sağlayacak tavsiyem şöyle.Eğer garajınız yoksa üstü kapalı bir yer bulun.Aracınızı bir yıkamacıda detaylı olarak yıkatın.Fırçasız,çizmemeye özen göstererek.Sonrasında ise kil işlemini uygulayın.Kil kaydırıcı olarak sabunlu su uygulanabilir.Sonrasında autoglym srp uygularsınız.Çizikleri kapatma özelliği taşır.Güzel ve çabuk sonuç verir.Sonrasında da güzel bir cila geçersiniz.Cilanızın uzun ömürlü olması için benzinlik köpüğü,pril vs. bulaşık deterjanı ile yıkamayınız. Güle güle kullanın.

FreeCaptiv3
22-06-2018, 13:05
Aracınız fırça ile yıkandıysa fırça izleri mutlaka vardır.Ancak bu hobiye yeni girdiğinizi varsayarak konuşursak benim bu işten zevk almanızı sağlayacak tavsiyem şöyle.Eğer garajınız yoksa üstü kapalı bir yer bulun.Aracınızı bir yıkamacıda detaylı olarak yıkatın.Fırçasız,çizmemeye özen göstererek.Sonrasında ise kil işlemini uygulayın.Kil kaydırıcı olarak sabunlu su uygulanabilir.Sonrasında autoglym srp uygularsınız.Çizikleri kapatma özelliği taşır.Güzel ve çabuk sonuç verir.Sonrasında da güzel bir cila geçersiniz.Cilanızın uzun ömürlü olması için benzinlik köpüğü,pril vs. bulaşık deterjanı ile yıkamayınız. Güle güle kullanın.

Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Autoglym SRP yi uyguladıktan sonra Wax ürünleri ile noktayı koymalıyım. Doğru anlamışım değil mi?

Zorbey
22-06-2018, 13:24
Dün 75 tl'ye Valet pro beading marvellous aldım.(katı wax) Boncuklanması güzel, dayanımı hakkında birşey söyleyemeyeceğim :D

immortalboss
23-06-2018, 15:20
Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Autoglym SRP yi uyguladıktan sonra Wax ürünleri ile noktayı koymalıyım. Doğru anlamışım değil mi?

Aynen öyle.Ben fk1000p kullanıyorum.Srp de bir parlaklık veriyor.Ama dolgu özellikli olduğu için mutlaka cila uygulamanızı tavsiye ederim.