Orijinalini görmek için tıklayınız : Avustralya'da Yaşam
aykutsafakyaman
23-06-2018, 14:16
6 senelik lanet olası okul serüvenim bı sıkıntı cikmazsa bu haziran sonu bitiyor. Bölümün sitesinde dolaşırken karşıma çıktı genc mühendis vizesi altında bizim okulun da diploması orda geçerli oluyor ve Avustralya da çalışma imkanı sağlıyorlar. Trabzon'da yaşadığım son olaylardan sonra anne tarafım Rizeli olmasına rağmen daha ne ktu lafını ne Karadenizi ne de 6 ve 1 rakamlarını yanyana görmek istiyorum. Buyuk lafima tövbe ama diplomayı almaya bile gelmek istemiyorum yerin dibine batsın. Okulun da yaralı parmağa işedigi sayılı görülmüş bişey böyle bir fırsat varken değerlendirmek istedim. Büyük ihtimal Sydneye yollarlar. Yaşam nasıldır ? Adapte sorunu illaki yasiycaz ama Türk insanına karşı tutumları ne şekildedir ? Aylık ne kadar parayla gecinebilirim ?
Program 2 ya da 3 sene orda vizeyi sağlıyor diye okumuştum ama yanlış da görmüş olabilirim. Ordan sonrası bize kalıyor.
İlk başta Kanadaya gitmek istemistim ama bu program olursa işlerin ilerlemesi daha da rahatliycak. Yaşayan gidip gören abilerim arkadaşlarım varsa fikirlerini almak isterim. Okul hayat enerjimi aldığı için bı çıkar yol arıyorum. Almanya da akrabalarım yanına çağırdılar ama hem dil sorunu hem de maddi açıdan daha zor olacağı için biraz uzak bakıyorum. Başınızı sisirdiysem affola.
GokhanRS
23-06-2018, 14:37
yaşam şartları tr ye göre tabi ki pahalıdır ama okumuş biri olarak orada alacağın maaş sana yetecektir. hatta gurbetçi olduğunun farkına erken varır ona göre davranıp dağıtmazsan harcama düzenini iyi para bile biriktirebileceğini düşünüyorum.
yerinde olsam karşıma imkan çıksa napardım? 1 dk düşünmezdim. kimseye sormazdım bile.
Ki öyle yaptım, hatta evliyken bile hanım kalk gidiyoruz iş çıktı dedim gittik. Kem küm zart zurt, cevabım net gelmek istersen benle gel, istemezsen mahkemeler emrine amade :D
yani açıkcası konu yurtdışı oldumu ben kimseye sormuyorum, iyi olsun kötü olsun yeterki farklı yerler göreyim.
sonuç: şuan 30 ülke gördüm 15 civarı sadece iş sayesinde, cepten biriktirip gitmek zorunda kalmadım... hedefim 150 ömrüm yeterse.
insanlar bu kadar sayıda ülke görmek için ömürlerini heba edip para biriktiriyorlar 3-5 haftalık avrupa veya dünya turu için.
hiç kaçırma. yakınım olsaydın ..... git çabuk derdim :D
Son kurlarla beraber tabiki yasamak zorlasmistir. Ama orada calisacagin icin gecinme sansin olur. Yine de disaridan personel alimi yapan firmalar baslangic icin maasina uygun ev tavsiyelerinde bulunuyorlar.
Gidebiliyorsan hic dusunme. Bir cok ulke gezdim birinci sirada hep Sydney oldu. Turklere karsi negatif bir tavirlari yok en azindan bana denk gelmedi. Inanilmaz temiz ve guzel bir ulke. Lokasyon olarak diger kitalara uzak olmasi medeniyet olarka pozitif etki etmis diye dusunuyorum. Neredeyse sokaktaki 3 insandan biri asyaliydi :D
En buyuk problemin Turkiye ye cok uzak olmasi. Ama gordugum kadariyla yasin genc. Acil bir durumun yakin zamanda olmaz diye dusunuyorum.
Kisacasi sansin varken git gor dene. Avustralya oldukca iyi bir secenek.
Sende seviyorsun bu gitme işlerini kardeşim :D
Bak burada bir konu var. Ben de elimden geldiğince 3-5 kelam bişeyler yazmıştım. Faydasının olacağını düşünüyorum sana..
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/223647-avustralyada_yasam_hakkinda_.html
Gideceğin yerde her şey toz pembe olmayacak ama burası artık simsiyah. Zamanında gitmediğime çok pişmanım.
aykutsafakyaman
23-06-2018, 19:32
Son kurlarla beraber tabiki yasamak zorlasmistir. Ama orada calisacagin icin gecinme sansin olur. Yine de disaridan personel alimi yapan firmalar baslangic icin maasina uygun ev tavsiyelerinde bulunuyorlar.
Gidebiliyorsan hic dusunme. Bir cok ulke gezdim birinci sirada hep Sydney oldu. Turklere karsi negatif bir tavirlari yok en azindan bana denk gelmedi. Inanilmaz temiz ve guzel bir ulke. Lokasyon olarak diger kitalara uzak olmasi medeniyet olarka pozitif etki etmis diye dusunuyorum. Neredeyse sokaktaki 3 insandan biri asyaliydi :D
En buyuk problemin Turkiye ye cok uzak olmasi. Ama gordugum kadariyla yasin genc. Acil bir durumun yakin zamanda olmaz diye dusunuyorum.
Kisacasi sansin varken git gor dene. Avustralya oldukca iyi bir secenek.
3 seneden fazladir bı kız arkadaşım var. Hoş kız arkadasta denmez bütün ailemle tanıştı isin adı konma kısmı kaldı. Aklım kalırsa onda kalır bı tek . Ailem en büyük destekçim gitmemi onlarda istiyor. Mühendis olarak gidecek olmamız büyük avantaj ama rezil olup geri dönmek de var işin ucunda o korkutuyor.
Mesafe dediğin gibi uzak ama mapushane hayatı gibi bı üniversite hayatı yaşadım. İnsanların yeni mühendislere de yaklasimlari ortada. Bı aksilik olmazsa şansımı demiycem.
yaşam şartları tr ye göre tabi ki pahalıdır ama okumuş biri olarak orada alacağın maaş sana yetecektir. hatta gurbetçi olduğunun farkına erken varır ona göre davranıp dağıtmazsan harcama düzenini iyi para bile biriktirebileceğini düşünüyorum.
yerinde olsam karşıma imkan çıksa napardım? 1 dk düşünmezdim. kimseye sormazdım bile.
Ki öyle yaptım, hatta evliyken bile hanım kalk gidiyoruz iş çıktı dedim gittik. Kem küm zart zurt, cevabım net gelmek istersen benle gel, istemezsen mahkemeler emrine amade :D
yani açıkcası konu yurtdışı oldumu ben kimseye sormuyorum, iyi olsun kötü olsun yeterki farklı yerler göreyim.
sonuç: şuan 30 ülke gördüm 15 civarı sadece iş sayesinde, cepten biriktirip gitmek zorunda kalmadım... hedefim 150 ömrüm yeterse.
insanlar bu kadar sayıda ülke görmek için ömürlerini heba edip para biriktiriyorlar 3-5 haftalık avrupa veya dünya turu için.
hiç kaçırma. yakınım olsaydın ..... git çabuk derdim :D
Abi geri dönsem bile en azından deneyim edinmiş olurum. Para konusu şuan benim için en büyük olay. Burda mezuniyet öncesi bı kaç olay yaşadım. İyice belim bukuldu trabzondan iyice soğudum güzel bı iş imkanı bile olsa kalmak istemiyorum. Aileme yük olmak istemesem de gidecek olursam bu tür şeyleri kafama takmamami söylüyorlar. E okul uzatmış olunca da bunu yapamiyosunuz işin vicdani boyutu var. Bakalım abi hakkımızda hayırlısı olsun.
Sende seviyorsun bu gitme işlerini kardeşim :D
Bu saatten sonra durup napalim be kardeşim :)
Bak burada bir konu var. Ben de elimden geldiğince 3-5 kelam bişeyler yazmıştım. Faydasının olacağını düşünüyorum sana..
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/223647-avustralyada_yasam_hakkinda_.html
Bu gece bakmaya çalışayım abi teşekkür ederim.
Gideceğin yerde her şey toz pembe olmayacak ama burası artık simsiyah. Zamanında gitmediğime çok pişmanım.
Şu cümle benim şuan içimi okudu. Ülkenin suanki durumu beni iyice karamsarlığa itiyor. Benim gelecek hayali kurmak gereken yaşta KYK borcumu nasıl öderim , askerlik yaparsak o borç nasıl ödenir e bunun dönüşünde iş bulabilir miyiz diye düşünmekten işin içinden cikamiyorum.
Siyasi konusmalari da çok sevmiyorum ama kıçı kırık Gürcistan'ın parası bile bizim paramizdan 2 kat değerli olmuş. Ülkenin gündemi patates soğan fiyatları olmuş. Hayra alamet bı gidisimiz olduğunu düşünmüyorum. Biz basvurumuzu yapalım da Allah büyük.
imprezaWRC
23-06-2018, 19:49
Zamanında Almanya'da yüksek lisans yapma fırsatı bulup gitmemiş birisi olarak gidebiliyorsan dakika düşünme git. Daha çok gençsin, bazı fırsatlar hayatta bir kere karşına çıkar, sonra başka trene binerim dersin ama o tren hiç oradan geçmez.
Grimlord
23-06-2018, 19:51
Kesinlikle git derim. 3 sene önce dil okulu ararken Avustralya ve Kanada arasında kalıp Kanada'ya gitmiştim. Şimdiki aklım olsa vizeyi uzatıp dönmemenin yollarını arardım. Kaybedeceğin hiç birşey yok bence,aksine kazanacağın ve göreceğin şey gırla.
aykutsafakyaman
23-06-2018, 20:10
Zamanında Almanya'da yüksek lisans yapma fırsatı bulup gitmemiş birisi olarak gidebiliyorsan dakika düşünme git. Daha çok gençsin, bazı fırsatlar hayatta bir kere karşına çıkar, sonra başka trene binerim dersin ama o tren hiç oradan geçmez.
Geçici diplomayı alayım abi bı kaç sağlık problemim var onları da halledeyim basvurucam büyük ihtimal. Önceki açılan konuda yazılanları okudum şimdi. Kiralar ve mesafe çok uzak gözüküyor. Amerika'ya gitsekte 12 saat ucakta geçecek aşağı yukarı. He şuan bana konuşmak kolay geliyor belki işin içine girince belki farklı olacak.
aykutsafakyaman
23-06-2018, 20:12
Kesinlikle git derim. 3 sene önce dil okulu ararken Avustralya ve Kanada arasında kalıp Kanada'ya gitmiştim. Şimdiki aklım olsa vizeyi uzatıp dönmemenin yollarını arardım. Kaybedeceğin hiç birşey yok bence,aksine kazanacağın ve göreceğin şey gırla.
Yaş oldu 25. Hayata zaten 15 milyar borçla başladık. Üstune askerlik bekliyor. Allah bı zeval vermezse gözümü karartip gidicem. Belki burda alamadığım motosikletlere orda sahip olurum :)
Yaşın böyle bir tecrübe için çok ideal, gidiş biletin çok geçerli, orada mülteci hayatı yaşamazsın. Ben de benzer şekilde Amerika'ya gittim, 2.5 yıl yaşadım, sonra kendi kararımla döndüm geldim. Sen de tecrübe edersin sonra bilerek karar verirsin en azından. Gidip uzun yaşamamış herkes sorgusuz sualsiz "git, ne işin var" der, senin imkanların veya değerlerin daha farklıdır belki, bakarsın seversen kalırsın sevmezsen dönersin, içinde kalmamış olur. kaybedeceğin hiçbir şey yok
Eğer yasal çalışma iznin çıkmış oluyorsa 3 yılı doldurmak için yasal çalışmalara bir an önce başla ki dönmek istersen de askerlikten ücretsiz olarak kurtulup gelmiş olursun
Aynı durumdaydım. Yüksek lisans yapacağım zaman önümde aynı seçenek vardı. Memlekete faydam olmayacaksa neden okudum diye düşündüm.
Ama bu memleketin bana hiç ihtiyacı olmadı.
Şuan bir fırsat arıyorum ama dediğin gibi şans bir kez karşına çıkıyor.
onursumer
23-06-2018, 21:35
5-6 sene once ingilizce bile bilmeden kızıp dil okuluna kayıt olup giden arkadaşım şuan orda yaşıyor makine muh. ve farklı farklı işlerle efsane güzel paralar kazanıp çokta güzel yaşam suruyor
zor olan şeyler olsa bile istedikten sonra yapamayacağın hiçbirşey yok
enes_srb
23-06-2018, 21:37
İllaki gittiğinde zorlanıcağın şeyler olur , benimde aklımda farklı bi yer var şuan eğitimimi yarıda bırakıp gitmeyi düşünüyorum bende kısa zamanda konu açıcam .Hayırlısı olsun ama aklında kalmasın benim aklımda kaldı şuan 1 sene geç kaldım ama o bile kafamı karıştırmıyo değil... okulun vs bitmiş 1 sene denersin olmadı dönersin en kötü.
aykutsafakyaman
23-06-2018, 23:12
Yaşın böyle bir tecrübe için çok ideal, gidiş biletin çok geçerli, orada mülteci hayatı yaşamazsın. Ben de benzer şekilde Amerika'ya gittim, 2.5 yıl yaşadım, sonra kendi kararımla döndüm geldim. Sen de tecrübe edersin sonra bilerek karar verirsin en azından. Gidip uzun yaşamamış herkes sorgusuz sualsiz "git, ne işin var" der, senin imkanların veya değerlerin daha farklıdır belki, bakarsın seversen kalırsın sevmezsen dönersin, içinde kalmamış olur. kaybedeceğin hiçbir şey yok
Eğer yasal çalışma iznin çıkmış oluyorsa 3 yılı doldurmak için yasal çalışmalara bir an önce başla ki dönmek istersen de askerlikten ücretsiz olarak kurtulup gelmiş olursun
3 sene olmayabilir ondan emin değilim. 3 seneye kendi cabamla orda kalıp askerliği de aradan çıkartmayı dusunuyorum. Şuan bazı şeyler maddiyata bağlı onları da halledeyim gerisi kısmet.
İllaki gittiğinde zorlanıcağın şeyler olur , benimde aklımda farklı bi yer var şuan eğitimimi yarıda bırakıp gitmeyi düşünüyorum bende kısa zamanda konu açıcam .Hayırlısı olsun ama aklında kalmasın benim aklımda kaldı şuan 1 sene geç kaldım ama o bile kafamı karıştırmıyo değil... okulun vs bitmiş 1 sene denersin olmadı dönersin en kötü.
Bende öyle düşünüyorum başka ülkede yaşamak bile benim için bı artı. Yapamazsak döneriz geriye . Şu sağlık işlerimi halledeyim gerekli evrak islerini ayarlamaya başlarım.
KTÜ'de okuyorsan, Mudek geçerliliğinden bahsediyorsun, mudek geçerliliği seni o ülkede özellikle avusturalya'da "Yetkin Mühendis" yapmıyor, yetkin mühendislik belgesi almaya diploma olarak hak kazanabileceğin anlamına geliyor. USA'de ki "PE"(Professional Engineer) gibi orada da yetkin mühendislik belgesi alman lazım. Yetkin mühendisliğin salt koşulu diploma değil maalesef.
Yani, TR'den alınmış müdek geçerliliği olan BSc diploma ile avusturalya'ya gidip, mühendis olarak çalışma fikrin, niyetin, amacın varsa tez zamanda dön bu yoldan zamanına, emeğine ve parana yazık. Mudek geçerliliği sana çalışma izni de sağlamıyor, yani çalışma izni için avusturyada yasal yollardan bir iş bulabilmen ve şirketinin senin adına çalışma izni başvurusunda bulunması lazım.
Hele ki inşaat sektöründen bahsedeyim, TR'den alınmış BSc Degree ve TR Pasaportu ile P.E. olarak Avusturalyada çalışmak, Türkiye'de yarın doların 2 tl bandına geri düşmesi ile aynı olasiliğa sahip. Matematiksel olarak olabilir mi? Olur, Realiteye vurunca olması mümkün değil.
Bir mühendis olarak, bu riskleri, sonuçları oturup hesapla, düşün, taşın. Gidiyorsan da gözünü karartıp git. Kaçak yaşayıp, oto yıkamada da çalışabilecek gibi kendini hazirla, nasıl bir şeyin seni beklediğini düşünüyorsan, "Bir Apaçi Masalı" serisi var, al o kitapları oku biraz.
aykutsafakyaman
25-06-2018, 01:46
KTÜ'de okuyorsan, Mudek geçerliliğinden bahsediyorsun, mudek geçerliliği seni o ülkede özellikle avusturalya'da "Yetkin Mühendis" yapmıyor, yetkin mühendislik belgesi almaya diploma olarak hak kazanabileceğin anlamına geliyor. USA'de ki "PE"(Professional Engineer) gibi orada da yetkin mühendislik belgesi alman lazım. Yetkin mühendisliğin salt koşulu diploma değil maalesef.
Yani, TR'den alınmış müdek geçerliliği olan BSc diploma ile avusturalya'ya gidip, mühendis olarak çalışma fikrin, niyetin, amacın varsa tez zamanda dön bu yoldan zamanına, emeğine ve parana yazık. Mudek geçerliliği sana çalışma izni de sağlamıyor, yani çalışma izni için avusturyada yasal yollardan bir iş bulabilmen ve şirketinin senin adına çalışma izni başvurusunda bulunması lazım.
Hele ki inşaat sektöründen bahsedeyim, TR'den alınmış BSc Degree ve TR Pasaportu ile P.E. olarak Avusturalyada çalışmak, Türkiye'de yarın doların 2 tl bandına geri düşmesi ile aynı olasiliğa sahip. Matematiksel olarak olabilir mi? Olur, Realiteye vurunca olması mümkün değil.
Bir mühendis olarak, bu riskleri, sonuçları oturup hesapla, düşün, taşın. Gidiyorsan da gözünü karartıp git. Kaçak yaşayıp, oto yıkamada da çalışabilecek gibi kendini hazirla, nasıl bir şeyin seni beklediğini düşünüyorsan, "Bir Apaçi Masalı" serisi var, al o kitapları oku biraz.
Yazdığınız şeylerle okuduğum şeylerin gram alakası yok. Ya başka şeylere baktık ya da ktu gene bizi tokatlamaya çalışıyor. 18 ay vize sağlıyor gerisini ben halledicem diye de yazdım araba mı yikariz pizza mi dagitiriz muamma ama bu yurt dışında yasama adım atan her insan için aynı surec buna yapacak bişey yok.
Herşeyin toz pembe olmadığını biliyorum. Ama burda da senaryo belli :)
Bugün gördüklerimden sonra bizim insanımıza hiç bişey lazım değil kucağa oturmak hoşlarına gidiyor. Belki yapamam belki uzak gelir ama denemedim demem. Kafamda bazı şeyler iyice uzaklaştı bu ülkeyle ilgili. Birkaç arkadaşımla da konuştum bugün eğer kafamizdaki işleri yapabilirsek Gürcistan'a da yonelebiliriz.
bi arkadaşım sydney de. belki 10 senedir ordadır. burda uni okumadı .Adam yollarda kaldırım kenarlarını süren araçlar vardır ya hani onlardan sürüyor.
gitmediği parti kalmadı en son david guettayı tikecek diye endişe duyuyorum.
amerikada ne kadar üretim var ise avustralyada daha fazlası var.bas git ne olcak sanki en baba geri dönersin.kek mek ısmarlarız fln işte.
aykutsafakyaman
25-06-2018, 02:14
bi arkadaşım sydney de. belki 10 senedir ordadır. burda uni okumadı .Adam yollarda kaldırım kenarlarını süren araçlar vardır ya hani onlardan sürüyor.
gitmediği parti kalmadı en son david guettayı tikecek diye endişe duyuyorum.
amerikada ne kadar üretim var ise avustralyada daha fazlası var.bas git ne olcak sanki en baba geri dönersin.kek mek ısmarlarız fln işte.
Yazmak istediğim çok şey var da banlanmayalim abi kek mevzusuna boşver :)
Mesafe olayı beni tek düşünduren olay bı belimizi doğrultalim da kismetimizde varsa olur.
24 25 yaşlarında elimde fırsatım vardı gitmedim. Şimdi ki aklım olsa hemen bavulu toplar giderim.Fırsatını bulmuşken bence git.
Allah askina git. Git kendini kurtar. Maddi destek lazimsa seni zerre kadar tanimadigim halde sozum soz bende destek olacam. Gitme imkani varken bu ulkede duran adamin aklindan suphe ederim. Dene sansini ne kaybedersin.
Yemin ediyorum copcu olarak alacaklarini bilsem gidecem. O kadar soyliyim
aykutsafakyaman
25-06-2018, 16:44
Allah askina git. Git kendini kurtar. Maddi destek lazimsa seni zerre kadar tanimadigim halde sozum soz bende destek olacam. Gitme imkani varken bu ulkede duran adamin aklindan suphe ederim. Dene sansini ne kaybedersin.
Eksik olma sağolasın :) Ülkedeki çoğu genç gibi bende gidişattan memnun değilim ve ekonomik durumumuz düzelse bile insanların kafa yapasinin duzelecegine inanmıyorum. Allah büyük bitsin okul başvuru yapicam büyük ihtimal.
muharrem7791
25-06-2018, 16:50
Ah ah banada nasib olsa keske
aykutsafakyaman
04-07-2018, 12:28
Engin abinin başını agrittim. Yurtdışına giden bi kaç arkadaşla daha konuştum. Kesin kararlıydim başvuru yapicaktim. Ama unuttuğum bişey vardı KTÜ faktörü. Mezuniyet bütünlemesinde 1 dersten bıraktılar beni. Hiç uğruna 6 ay okulumu uzattım. Allah yalvarması ettim gene fayda etmedi geçirmedi. Kullandığım mide ilaçlarını artırmaya başladım. Bütün planlarım sekteye uğradı. Staj bitimi Almanyaya akrabalarımın yanına gidicem. Ne olursa olsun eşinizi dostunuzu colugumuzla çocuğunuzu ktuye göndermeyin. Değil tercih konusu kesinlikle söz konusu bile etmeyin. 25 yaşında sinir hastası bı adam görmek istiyorsanız ornek karşınızda tercih sizin tabiki.
Engin abinin başını agrittim. Yurtdışına giden bi kaç arkadaşla daha konuştum. Kesin kararlıydim başvuru yapicaktim. Ama unuttuğum bişey vardı KTÜ faktörü. Mezuniyet bütünlemesinde 1 dersten bıraktılar beni. Hiç uğruna 6 ay okulumu uzattım. Allah yalvarması ettim gene fayda etmedi geçirmedi. Kullandığım mide ilaçlarını artırmaya başladım. Bütün planlarım sekteye uğradı. Staj bitimi Almanyaya akrabalarımın yanına gidicem. Ne olursa olsun eşinizi dostunuzu colugumuzla çocuğunuzu ktuye göndermeyin. Değil tercih konusu kesinlikle söz konusu bile etmeyin. 25 yaşında sinir hastası bı adam görmek istiyorsanız ornek karşınızda tercih sizin tabiki.
Eğer Almanya'da bir firmadan kabul alırsanız, çalışma vizesi alıp gelirseniz sizin için daha iyi olur. Bende staj için geçici çalışma vizesi aldım yaz sonuna kadar. Evrak, süreç vs. gibi konularda yardım lazım olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
indeed.de iş başvurusu yapıp şansını denemek isteyenler için Alman versiyon kariyer.net .
aykutsafakyaman
05-07-2018, 22:51
Eğer Almanya'da bir firmadan kabul alırsanız, çalışma vizesi alıp gelirseniz sizin için daha iyi olur. Bende staj için geçici çalışma vizesi aldım yaz sonuna kadar. Evrak, süreç vs. gibi konularda yardım lazım olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
indeed.de iş başvurusu yapıp şansını denemek isteyenler için Alman versiyon kariyer.net .
Numaranı özelden atabilir misin bana.
https://i.hizliresim.com/RD3Nzn.jpg (https://hizliresim.com/RD3Nzn)
Sinirlenme kardeşim,elbet bizim de yüzümüz gülecek bir gün. Çok şükür gülüyor ama daha çok gülecek herkes kıskanacak. Pes etme
Numaranı özelden atabilir misin bana.
özelden gönderdim
aykutsafakyaman
06-07-2018, 03:09
https://i.hizliresim.com/RD3Nzn.jpg (https://hizliresim.com/RD3Nzn)
Sinirlenme kardeşim,elbet bizim de yüzümüz gülecek bir gün. Çok şükür gülüyor ama daha çok gülecek herkes kıskanacak. Pes etme
Sabrimin son demlerindeyim kime patlarsa yazık olacak.
Neden sinirlendin ki? Notlarin yuksekti de mi biraktilar? Yoksa yeterli notu alamadin diye mi? Tek dersin kaldi diye birsey olmaz diplomayi verelim gonderelim demelerini beklemiyordun heralde?
Haksiz yere kaldiysan dava acabilirsin. Yok ustte yazdigim gibiyse ve bunun icin sinir yaptiysan, avustralya planlarini unut. Bu psikolojiyle orada zor tutunursun.
aykutsafakyaman
06-07-2018, 08:30
Neden sinirlendin ki? Notlarin yuksekti de mi biraktilar? Yoksa yeterli notu alamadin diye mi? Tek dersin kaldi diye birsey olmaz diplomayi verelim gonderelim demelerini beklemiyordun heralde?
Haksiz yere kaldiysan dava acabilirsin. Yok ustte yazdigim gibiyse ve bunun icin sinir yaptiysan, avustralya planlarini unut. Bu psikolojiyle orada zor tutunursun.
Burayı Avrupa zannediyosun heralde dava açtık bakalım ne zamana görülecek o dava , avukat masrafları vs uzar gider bu liste. Ordan konuşması güzel geliyor bilmediğiniz bişey var ki ben bu kadar sinir yapmışım.
GokhanRS
06-07-2018, 08:35
en ufak aksilikte bu kadar sitrese sinire girersen işin zor. emin ol hayat daha ne zorluklar çıkaracak karşına. bir ev için 10 yılımızı feda eden bir toplumda ilk sıkıntıda vazgeçemezsin.
avusturya olmaz başka bir yer olur zamanla. çok takma çıkan sıkıntıları. yeni şeylere dik gözlerini.
açık söylüyorum, 1 dil 1 yıl demektir adam gibi çalışırsan. 1 dilin profesyonel hale gelmesi 2 yıldır.
sen bu gün başlasan çalışmaya ingilizce almanca ve rusçayı 30 olmadan öğrenmiş olursun. ondan sonra zaten firmalar seni havada kapacak sen surat yapmaya başlayacaksın. ben 30undan sonra 2 dil öğrendim nerdeyse ki kafam hiç basmıyor normalde. ingilizce tamamlandı şimdi rusça kazıyorum 2ncisi daha tam öğrenmiş değilim aslında :D çat pat da sırpça var.
inan bana 29 iken bi *** bilmiyordum. çok pişmanım senin yaşında çalışmadım diye. sen bizlerden şanslısın neyi sinir yapıyorsunuz bu yaşta.
Burayı Avrupa zannediyosun heralde dava açtık bakalım ne zamana görülecek o dava , avukat masrafları vs uzar gider bu liste. Ordan konuşması güzel geliyor bilmediğiniz bişey var ki ben bu kadar sinir yapmışım.
Hayatta daha önüne çok haksızlıklar çıkacak. Sen bu kadar hırslı devam edersen hep dezavantajlı durumda kalırsın. Olan olmuş durumu nasıl toparlarım, düzeltirime konsantre olmanı tavsiye ederim. Küplere binmenin senin yada sonuç için bir faydası yok.
Evet konunun detayını bilmiyoruz. Bende yargılayıcı bir yazı yazmadım zaten(Üstüme vazife de değil zaten).
aykutsafakyaman
06-07-2018, 08:45
en ufak aksilikte bu kadar sitrese sinire girersen işin zor. emin ol hayat daha ne zorluklar çıkaracak karşına. bir ev için 10 yılımızı feda eden bir toplumda ilk sıkıntıda vazgeçemezsin.
avusturya olmaz başka bir yer olur zamanla. çok takma çıkan sıkıntıları. yeni şeylere dik gözlerini.
açık söylüyorum, 1 dil 1 yıl demektir adam gibi çalışırsan. 1 dilin profesyonel hale gelmesi 2 yıldır.
sen bu gün başlasan çalışmaya ingilizce almanca ve rusçayı 30 olmadan öğrenmiş olursun. ondan sonra zaten firmalar seni havada kapacak sen surat yapmaya başlayacaksın. ben 30undan sonra 2 dil öğrendim nerdeyse ki kafam hiç basmıyor normalde. ingilizce tamamlandı şimdi rusça kazıyorum 2ncisi daha tam öğrenmiş değilim aslında :D çat pat da sırpça var.
inan bana 29 iken bi *** bilmiyordum. çok pişmanım senin yaşında çalışmadım diye. sen bizlerden şanslısın neyi sinir yapıyorsunuz bu yaşta.
Cevap çok basit abi birini hasta etmek istiyorsan gönder ktuye bı hafta yaşasın fragmanı görsün ne diyim.
İlk bı gidip göreyim Almanya'yı bı düzen tutturabilicegimi gözüme kestirirsem dediğin gibi yaparım abi . İnsanlar böyle uzaktan niye bu kadar sinir yapiyosun ne var gibilerinden soruyor belki ben fazla takıyorum ama gram ne bu meslekten ne bu okuldan hevesim kaldı.
aykutsafakyaman
06-07-2018, 08:56
Hayatta daha önüne çok haksızlıklar çıkacak. Sen bu kadar hırslı devam edersen hep dezavantajlı durumda kalırsın. Olan olmuş durumu nasıl toparlarım, düzeltirime konsantre olmanı tavsiye ederim. Küplere binmenin senin yada sonuç için bir faydası yok.
Evet konunun detayını bilmiyoruz. Bende yargılayıcı bir yazı yazmadım zaten(Üstüme vazife de değil zaten).
6 sene boyunca sürekli haksızlığa maruz kalıyorsunuz hiç sinirlenmez miydiniz ?
6 sene boyunca sürekli haksızlığa maruz kalıyorsunuz hiç sinirlenmez miydiniz ?
Askerden geleli 3 sene olacak nerdeyse,babam mali müşavir hayatta yapmak istemediğim mesleklerden biriydi çünkü kadir kıymet bilinmiyor. Elimden geldiğince bulaşmamak için iş arayışlarına girdim. Girmiş olduğum tüm iş arayışlarında hakkım yendi açık bir şekilde. Devlet bankalarından birinde bire bir mülakata kaldım , m a l u m partiden referansın var mı diye soruldu açık bir şekilde tabii ki elendim.
Bunlar öyle şey yapmaz en azından hak hukuk bilirler dedim işbank yolunu tuttum,grup mülakatına kaldım gayet güzel geçti ve bire bir mülakata kaldım. Toplam 5 kişi kalmıştık ve bayan almayacaklarını biliyordum 3 erkek 2 bayan kalmıştık. 2 erkeği aldılar beni almadılar :) o 2 erkeğinde grup mülakatında ağzı açılmamıştı nasıl geçtiler meçhul :) o diğerinin emmisinin oğlu bu başkasının derken kaldık.
Alayına gider dedik baba mesleğine koşturuyoruz,büyük konuşmayım yine bu mesleği devam ettiremezsem bir şeyler yaparım limon satarım su satarım,birilerinin hakkımı yemesine göz yumamam .
aykutsafakyaman
06-07-2018, 10:25
Askerden geleli 3 sene olacak nerdeyse,babam mali müşavir hayatta yapmak istemediğim mesleklerden biriydi çünkü kadir kıymet bilinmiyor. Elimden geldiğince bulaşmamak için iş arayışlarına girdim. Girmiş olduğum tüm iş arayışlarında hakkım yendi açık bir şekilde. Devlet bankalarından birinde bire bir mülakata kaldım , m a l u m partiden referansın var mı diye soruldu açık bir şekilde tabii ki elendim.
Bunlar öyle şey yapmaz en azından hak hukuk bilirler dedim işbank yolunu tuttum,grup mülakatına kaldım gayet güzel geçti ve bire bir mülakata kaldım. Toplam 5 kişi kalmıştık ve bayan almayacaklarını biliyordum 3 erkek 2 bayan kalmıştık. 2 erkeği aldılar beni almadılar :) o 2 erkeğinde grup mülakatında ağzı açılmamıştı nasıl geçtiler meçhul :) o diğerinin emmisinin oğlu bu başkasının derken kaldık.
Alayına gider dedik baba mesleğine koşturuyoruz,büyük konuşmayım yine bu mesleği devam ettiremezsem bir şeyler yaparım limon satarım su satarım,birilerinin hakkımı yemesine göz yumamam .
Bu zamana kadar kasti olarak kimseyi incitmemeye elimden geliyorsa da yardım etmeye çalıştım. Yüzde 90 dikilen ben oldum. Trabzon'da okul okumaya gidene kadar gayet mutlu her insan gibi iş hayalleri olan planları olan bı insandim. 25 yaşındayım babam askeri personel. Lise hayatım boyunca babamla doğru dürüst konuşmadım. En ufak şeye parlardı sayısız kere haklı veya haksız insan içinde tartıştık. Ben sırf o olaylardan sebep babamla konuşmadım mesafeli durdum. Sonra biri çıkıp geliyor üniversiteye hoşgeldin demeden hakarete başlıyor. Dur diyosun bı tane numunelik her yerde var. Sonra başkası geliyor koca anfinin içinde itin gotune sokup konuyor. Gene sineye cekiyosun dur diyosun ilk sene sonra odalarına gidiyosun kapıdan konuşma koridorun ağzından söyle ordan diyor. Üstüme bakıyorum *** mu var yoksa köpeğe mi benziyorum diye la havle çekip gene sineye çekiyorum. Ben babamla restlesmisim sen kimsin anam mi babam mi zitlasma da zitlasamiyosun çünkü bı kağıt parçası alıp gitmek zorundasin sabır çekip duruyosun. Anlatsam roman olacak şeyler var uzatmiyorum.
Bu kadar sinir stresin içinde ailevi şeyler de üstüne biniyor vücut fire veriyor. Mide ayrı sinyal yakıyor kalp ayrı. Hadi diyoruz buna da şükür gene umudu kaybetmiyoruz koşturmaya devam ediyoruz sertifikaydi oydu buydu. 6 sene oluyor kesin niyetliyiz bitirmeye ilk dönem temiz ikinci döneme geçiyoruz tablo ortada.
İnsan hayatıyla oynamak bu kadar ucuz olmamalı. Ben bazı şeylerden de uzaklaşıp yeni bir başlangıç yaparım dedim. Gerekli prosedürleri araştırmaya başlamışım. Karşından 8 sene gel olsun gel diyip umursamaz bı gülümseme beliriyor sembolik falan değil gayet gülüyor biri karsidan. Siz sakin kalabilir misiniz ? Gerekirse ben de limon satarım Allah Kitap lafını ağzından düşürmeyen öbür yandan da kul hakkı yiyen insanlarla muhattap olmam. Hakkımızda hayırlı buymuş fırsat olursa Şubat'ta basvururuz.