Orijinalini görmek için tıklayınız : Aem & Innovate
Bu iki markanın widebandlarından
hangisini önerirsiniz?
hangisi daha kullanışlıdır?
http://www.aempower.com/ViewCategory.aspx?CategoryID=67
http://www.innovatemotorsports.com/products/db.php
http://www.innovatemotorsports.com/products/xd16.php
bence aem hem yer acısından hemde kullanabılırlık acısından aem
alışılmıs bir urun bence..
bence aem hem yer acısından hemde kullanabılırlık acısından aem
alışılmıs bir urun bence..
daha önce açılmış konulara baktım ama kafam iyice karıştı.
kimi aem hızlı ölçüyor demiş kimisi innovate daha hızlı demiş.
aem le log alınabiliyormu?
alınmıyo diye duydum ama dıger konularda alınır demısler.
birde log alınırken aem innovateye gore yavas denılmış.
Aem de rpm girişi yok, log alınması için yanına birşeyler eklemek lazım.
RPMsiz bir wideband da çok saçma birşey, kimse yolda giderken bakmak için almıyor sonuçta log çok önemli.
Innotive çok güzel ölçüyor sample rate i de iyi ama otomatik kalibrasyon yok, iki de bir kalibre etmen lazım ayarı kaçıyor. Kullanan arkadaşlarım alışana kadar gıcık oldular.
Benim tavsiyem zeitronix, ikisinden de çok hızlı ( sn de 65 sample x 4 ).EGT , boost ve tps girişleri de var. Hepsini aynı anda ölçebiliyor ve rpm e bağlı olarak log alıyor....
aem de log alamiyorsun ama
ınnovate li bi araca binmistim biraz sacmaliordu
acıkcası
aem etiketli urunlerden sasma :)
ben plx kullandim gayet hizliydi :)
aem'in seri çıkışı var, seri porttan hyperterminal aracılığıyla log alınıyor ama arkadaşların dediği gibi devir olmadan anlamı olmaz sanırım. ems varsa sanırım aem kullanılarak yine log alınabilir
onun dışında okuduğum kadarıyla aem daha hızlı.
Anlaşıla AEM i eliyoruz log alma konusunda.
Innovate mi zeitronix mi diyelim o zaman.
AEM in hyperterminal ile log alındıgı soyleniyor sitesinde fakat ne kadar denediysem alamadım.. RPM siz bile alamadım yani :)
AEM innovate il karsılastırdıgımızda cok daga buyuk bir cihaz. Montaj olarak innovate in kadranları cok daha ince ve yeri geldiginde arkasına cift taraflı bant kullanıp uygun bir yere sabitleyebilecegin kadar ince. AEM için mecburen bir pod yapmak zorundasın. AEM gercekten hızlı ve dogru gosterdigini dusunuyorum. Fakat diğerleri kötü demek değil. Innovate kullandıgımda yavas oldugunu gozlemlemiştim ama bir arkadas onunda yeni firmware ile çözüldüğünü söyledi. O zaman Innovate almamakiçin hiçbir neden yok. Kalibrasyonda öyle ikidebir fln değil . 6 ayda bir gerekiyor :D
Zeitronix içinse, güzel bencede. Ama ibo için gereksiz. Fazla büyük yerlestirmek için. aracı atmosferik ve keyfe keder olarak alıyor. ne EGT ye nede BOost a ihtiyacı var. TPS yide ayagıyla hisseder insan araca alıstıktan sonra zaten. Herhangi bir kalibrasyona ihtiyac yok yani ;)
GokhanErol
30-12-2008, 15:54
bence wimmer yaptırsan daha iyi olur...
illaki alcaksan xd-16... :)
duramıyosun yerinde ya hayırlısı bakalım...
M_PROJECT
30-12-2008, 15:57
aem in populerligi hizli olmasinin yaninda markasinin bilinmesi ve ucuz olmasi . hic arabadan anlamayan bi adam bile sirf aem die alabilir . piyasada markasiz ama bir cok ihtiyaci giderecek wide bandlar mevcut .
fiyatlarını da yazarsan ona göre bir karşılaştırma yapabiliriz.
PLX in güzel ürünleri vardı ama fiyatlar nasıl acaba
kickboxer
30-12-2008, 19:56
plx r 500 aldım bnde hem egt hem wideband aynı anda okuya bılıyosun:D
daha takmadım dıger ozellıklerını bilmiyorum :D