Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco orta susturucu - yakıt iliskisi
denizhandinc
07-07-2018, 01:12
160 lık scirocco icin konusuyorum orta susturucu iptalinden sonra ( son zaten iptaldi) yakıt tüketiminin artması normal midir? Ayrıca arac uzun yolda yaklasık 3-4 km sabit hızda gitmesine ragmen anlık tüketim kesinlikle 6.0 ın altına bi gram dahi düsmüyor. Bu konuda özellikle scirocco kullanıp tecrübe eden arkadasların yorumlarını bekliyorum.
Bu tamamen duygusal bir durum. Orta susturucu iptalinin yakıt ile çok bir alakası yok. Siz sadece orta susturucu iptal ettirdikten sonra daha belirgin olan patırdamaları duymak için daha çok gaza basıyor olabilirsiniz.
Öte yandan araç zaten dururken bile ortalama saatte 0.7-0.8 litre yakıt tüketiyor. 3-4 bilemediniz 5km/h saat hızla giderken 100km mesafeyi yaklaşık 20 saatte alacaksınız ki buıda kabacak ((100km/(5km/h))*(0.6 lt/h)) denkleminden kabacak 12litre yapar.
Cagri B.
07-07-2018, 07:33
3-4 km derken yol uzunluğu olarak belirtti sanırım, hız olarak 3-4 km/h değildir o :)
Yakıt tüketimi biraz artabilir ama fark edilecek düzeyde artmaz.
denizhandinc
07-07-2018, 11:27
Aynen arkadaslar 3-4 km derken yolun uzunlugundan bahsettim. Uzun sure sabit hizda gitsemde 6.0 altina dusmuyor kesinlikle ortalama tuketim.
Sehir icin tuketimi dur kalklardan zaten dusuremiyoruzda uzun yolda 6.0 in altina hic inmemesi kafami kurcaladi
terzifikri
07-07-2018, 13:13
Aynen arkadaslar 3-4 km derken yolun uzunlugundan bahsettim. Uzun sure sabit hizda gitsemde 6.0 altina dusmuyor kesinlikle ortalama tuketim.
Sehir icin tuketimi dur kalklardan zaten dusuremiyoruzda uzun yolda 6.0 in altina hic inmemesi kafami kurcaladi
Olabildiğince düz bi yerde mi denediniz. ?
onursumer
07-07-2018, 13:16
Alt devirlerde guc kaybi olucagindan ayni hizda gitmek icin belki cok azda olsa gaza oncekinden fazla basman gerekiyor olabilir
Sabit hız kaç? 90 km/h mi?
Cruise control ile de denedin mi?
golgeoyunu03
07-07-2018, 17:05
Alt devirlerde guc kaybi olucagindan ayni hizda gitmek icin belki cok azda olsa gaza oncekinden fazla basman gerekiyor olabilir
Aynı fikirdeyim.
MertSerhanÖ.
07-07-2018, 18:14
+1111111111111111
160 lık scirocco icin konusuyorum orta susturucu iptalinden sonra ( son zaten iptaldi) yakıt tüketiminin artması normal midir? Ayrıca arac uzun yolda yaklasık 3-4 km sabit hızda gitmesine ragmen anlık tüketim kesinlikle 6.0 ın altına bi gram dahi düsmüyor. Bu konuda özellikle scirocco kullanıp tecrübe eden arkadasların yorumlarını bekliyorum.
hem son yok hem orta yok sonuç olarak back pressure baya düşük bu da gaza daha çok basmana sebep oluyor. İbizada yaşadım aynı şeyi ses ve keyif için katlanılabilir.