PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F/P oranı iyi lastik önerisi

EserBodrum
08-07-2018, 10:32
Merhabalar,

Lastik arama sürecine girdim, Fiesta aracımda kullanmakta olduğum Continental Premium Contact 5 lastiklerden oldukça memnunum. Ancak fiyatlarının fazlaca yükselmesi ve araba değişikliğine gidebilecek olmamdan dolayı lastiğe o kadar para vermek istemiyorum başka marka model arayışlarına girdim,

195 50 15 ölçüleri olarak;

Hankook Ventus Prime 3,
Falken Ze914

modellerini kafamda belirledim sizlerin tavsiyesi hangisinden yana olur veya başka marka/model önerilerine de açığım.

Teşekkürler.

psychologist
08-07-2018, 11:44
Kendi aracıma lastiik arama sürecinde Hvp 3 hakkında olumlu yorumlar okumuştum. Kullananlar tabi daha iyi tavsiyede bulunacaktır.

onn_dear
08-07-2018, 12:07
Hankook Ventus Prime 0 km aldığım Golf7 de gelmişti. 18000 km kullandım 1.2 tsi comfort golfte iyiydi bir sorun yaşatmadi. 205 55 16 'di sanırım.

TarikS
08-07-2018, 14:12
Petlas Velox Sport 741 kullanıyoruz E320'de, kuruda da ıslakta da beklentimin üzerinde tutuş sağlıyor, hiçbir zaman beklenmedik bir tepki vermedi. Ki otobanda hardcore makaslı, şehir içinde sürekli açılı gitmeye meyilli olduğumu farz edersek epey başarılı. Baktım 195/50/15 olarak da varmış.

Yakıt tüketimi olarak etikette E sınıfı görünüyor ama ben gözle görülür bir fark hissetmedim Michelin Primacy 3'le kıyasladığımda(C sınıfı). Tutuş olarak da fark hissetmedim desem yeridir. Michelin'in kopmadığı yerde bu da kopmuyor, onun tutmadığı yerde bu da tutmuyor. :D

Elinizdeki seçeneklerden de memnun olmayan duymadım, Hankook ve Falken alan herkes genelde memnun.

Nokianların fiyatlar hala uygun mu bilmiyorum ama genel olarak Nokianın lastikler de şaşırtıcı performans sergiliyor

FreeCaptiv3
08-07-2018, 14:20
Eski aracımda Falken Ze914 kullanıyordum. Özellikle ıslaktaki performansına hayran kalmıştım.

Grimlord
08-07-2018, 14:59
Aynı ebat Nexen kullanıyorum, ıslakta fena değil ama kuruda çok iyi. Hamuru yumuşak, yol sesi falan yok. Geçen sene 600-630 lira arası bir rakama almıştım yanılmıyorsam. Tavsiye ederim.

Ramcho®
09-07-2018, 09:36
dunlop sp sport fm800

Volkann
09-07-2018, 10:38
aracım ibiza cupra falken ze914 kullanıyorum bu fiyata gerçekten süper.

300E
09-07-2018, 11:14
205/55/16 2.4 Accord, Falken ZE914 kullandım, mükemmel diyemesem de F/P olarak uygun bir lastikti.

Ufuk
09-07-2018, 11:18
Petlas Velox Sport 741 kullanıyoruz E320'de, kuruda da ıslakta da beklentimin üzerinde tutuş sağlıyor, hiçbir zaman beklenmedik bir tepki vermedi. Ki otobanda hardcore makaslı, şehir içinde sürekli açılı gitmeye meyilli olduğumu farz edersek epey başarılı. Baktım 195/50/15 olarak da varmış.

Yakıt tüketimi olarak etikette E sınıfı görünüyor ama ben gözle görülür bir fark hissetmedim Michelin Primacy 3'le kıyasladığımda(C sınıfı). Tutuş olarak da fark hissetmedim desem yeridir. Michelin'in kopmadığı yerde bu da kopmuyor, onun tutmadığı yerde bu da tutmuyor. :D

Elinizdeki seçeneklerden de memnun olmayan duymadım, Hankook ve Falken alan herkes genelde memnun.

Nokianların fiyatlar hala uygun mu bilmiyorum ama genel olarak Nokianın lastikler de şaşırtıcı performans sergiliyor

Abi o senin mercodan dolayıdır iyi gelmesi hissi. Ben o lastiği 2013te focusa sonrasında poloya taktım focus ile 20k+1 seans ist park, polo ile tam 100k+ 2 seans ist park yaptım. Ömrü uzun lastik.
Pistte bitsin diye lift off yaptım 2defa ondan sonra bitti. 100k boyunca da sakin gitmedim az buçuk tahmin edersin beni.
Aça aça gitmeye iyide tutuş falan yalan hep. Merco değilde daha az yol tutan bir arabada deneyebilirsen hak vereceğine eminim. Senin sürüş karakterini de tanıdığımdan söylüyorum. Islakta biraz sert fren yaptın mı? Çok erken kitliyor abs hemen devrede. Falken çok övülüyor merak ediyorum.

dkaya87
09-07-2018, 11:47
nankang deneyebilirsiniz. araştırmanızı öneririm

TarikS
09-07-2018, 17:53
Abi o senin mercodan dolayıdır iyi gelmesi hissi. Ben o lastiği 2013te focusa sonrasında poloya taktım focus ile 20k+1 seans ist park, polo ile tam 100k+ 2 seans ist park yaptım. Ömrü uzun lastik.
Pistte bitsin diye lift off yaptım 2defa ondan sonra bitti. 100k boyunca da sakin gitmedim az buçuk tahmin edersin beni.
Aça aça gitmeye iyide tutuş falan yalan hep. Merco değilde daha az yol tutan bir arabada deneyebilirsen hak vereceğine eminim. Senin sürüş karakterini de tanıdığımdan söylüyorum. Islakta biraz sert fren yaptın mı? Çok erken kitliyor abs hemen devrede. Falken çok övülüyor merak ediyorum.

Haklı olabilirsin, Mercedes'in süspansiyon esnekliği bir çok olumsuzluğu tolere edebiliyor, daha sert arabalarda lastiğe daha çok iş düşüyor.

Hayır biliyosun genelde fren kullanmadığım için hiç hatırlamıyorum ıslakta nasıl bir tepki veriyor. :D Sadece kuru ve kötü asfaltta dediğin şekilde durduğum zamanlar hatırlıyorum ama orada yine başka lastik de tutmuyor zaten.

O zaman esnek süspansiyonlu araçlara tavsiye ederim Petlas'ı diyelim :)

sfa
10-07-2018, 10:11
2 ay önce nexen aldım memnumun yumuşak hamuru var ve sessiz

Ormanci
10-07-2018, 10:58
Valla F/P olarak Çinli hede hödö lastikleri niye/nasıl öneriyorsunuz bilemiyorum ama ben olsam bulaşmam. Falken vs. bile bana faullü gelen lastikler.

Michelin, Conti, Pirelli, Nokian, GoodYear, vs.vs.vs şeklinde bilindik ve A sınıfı markaları tercih etmek bence her zaman iyi.

Bazı lastikler bir de başta iyi görünse de 10bin km sonunda bile özelliklerini kaybediyorlar. Yani ucuz f/p görünen lastik elinizde patlayabilir. Bu anlamda bu tip lastiklerin tavsiyesini hiçbir zaman vermem.

Petlas'a, Lassa'ya bile bir sürü soru işareti ile yaklaşıyorum.

Ki düşünün "marka" lastiklerde bile memnun olmayan çok var, süper memnun olunan lastik için "hadi canım o berbat" diyen var mesela.

Tabi burada aslında kimse aracının sınıfını falan dikkate almıyor genelde. Ha ne kadar ihmal edilebilir bilemem ama adam atıyorum H sınıfı lastik alacakken V sınıfı alıyor, lastik ısınmıyor kullandığı araçta, tutmuyor, şikayet ediyor.

mikelazi
10-07-2018, 11:27
2 hafta önce,205-55r16 nokian line 275 e aldım.
185-55r15 falken 210tl ye buldum.bu hafta sonu onlarıda taktırıcam.

mertxx
12-07-2018, 17:14
2 hafta önce,205-55r16 nokian line 275 e aldım.
185-55r15 falken 210tl ye buldum.bu hafta sonu onlarıda taktırıcam.

Nerede buldun? Bana da lazım 195/55/15

mikelazi
12-07-2018, 17:23
Nerede buldun? Bana da lazım 195/55/15

örnek mah.

bri-lassa-nokian bayisi

185-55r15 leri c.tesi taktırıcaz.istersen numara verebilirim ararsın.

.::EmrE::.
12-07-2018, 18:01
KUMHO PS91 hakkında bilgisi olan var mıdır?

mertxx
12-07-2018, 19:48
örnek mah.

bri-lassa-nokian bayisi

185-55r15 leri c.tesi taktırıcaz.istersen numara verebilirim ararsın.

Valla süper olur sağolasın, Ctesi belki bende gelebilirim

mikelazi
13-07-2018, 08:50
Valla süper olur sağolasın, Ctesi belki bende gelebilirim

biraderin yazılım işide var.1-2gibi lastikleri taktırır herhalde.ben denk gelseydim tanışmak isterdim 1.6 8v ile :D

0530 640 71 90 muhittin.numaranı pazar günü dükkan açtıran gökhan verdi dersin ;)

malkoc
13-07-2018, 13:42
205/55 r16 ebatındaki falken ze914 modelini 1 yıl ve 20 bin km dir kullanıyorum. İster kuru ister ıslak zemin olsun performansından memnunum. Bundan önce goodyear efficentgrip performance kullanıyordum. Abs çok çabuk devreye giriyordu ve patinaja çok düşüyordu falken de böyle bir sorun yok. Bende de marka takıntısı vardı çok övülen bi lastik olduğu için merak ettim denemek istedim memnun kaldım özellikle goodyearlardan sonra

tuFAN
13-07-2018, 14:07
Falken Ziex ze914 yerine ziex ze310 ecorun diye yeni bir deseni çıkmış varmı kullanan ?
Falken ZIEX ZE310 EcoRun - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/ZIEX-ZE310-EcoRun.htm)

SinanAdalı
13-07-2018, 19:01
bende falken ziex914 ecorun kullanıyorum.. etiket verisinden daha sessiz ve konforlu tavsiye ederim.

gökberk
13-07-2018, 19:18
Impetus Revo+'ya şans verebilirsiniz.

rahmitanir
13-07-2018, 19:51
Fiyat performans deyinc Kumho KU36.

EserBodrum
26-07-2018, 15:15
Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Hepinizin yorumlarını bir kenara not alıp değerlendirerek fiyatlarını karşılaştırdığımda ve ayrıca etiket değerine baktığımda Hankook Ventus Prime 3 tercihe ettim. Tercih etmemdeki diğer bir etmen ise kullandığım 195 genişliğindeki testten birinci çıkmış olması benim için daha çekici hale getirdi.
Şu ana kadar ailecek Michelin ve Continental'den başka marka kullanmadığımız hatta lastikte marka fanatikliği gibi olacak şekilde bende Continental e aşırı güven vardı. Ancak lastiğe çok para vermek istememem ve ilerde araba değiştirme ihtimalimin olması sebebiyle daha ucuz ve Continental Premium Contact 5 ten aşağı kalmayacak modellere yönelmiştim ve bence buldum. Falken ze914 fiyat olarak baya iyiydi ancak ıslak zemin performansı benim ölçülerimde B değerinde olmasından dolayı tercih etmedim. Kumho ku31 yanlış hatırlamıyorsam benim ölçülerimde ıslak zeminde B değerindeydi o yüzden eledim. Yerli üretim markalara da bakmadım açıkcası.

Ventus Prime 3 ile ilgili kısa süreli fikrimi söylemek gerekirse ilk başta görünüş olarak 195 lastik taban genişliği Continental'e göre daha geniş ancak yere basan yüzeyi Continental ile aynı. Yani burada demek istediğim görüntü olarak daha geniş görünüyor. Pc5 modeline göre birazcık daha sert geldi ve bu benim için iyi birşey çünkü Pc5 kullanırken 2 defa balon yaptığı için değiştirmek zorunda kalmıştım.

Kimine göre doğru kimine göre yanlış gelebilecek fikirlerim bunlardı. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.

malkoc
26-07-2018, 15:57
Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Hepinizin yorumlarını bir kenara not alıp değerlendirerek fiyatlarını karşılaştırdığımda ve ayrıca etiket değerine baktığımda Hankook Ventus Prime 3 tercihe ettim. Tercih etmemdeki diğer bir etmen ise kullandığım 195 genişliğindeki testten birinci çıkmış olması benim için daha çekici hale getirdi.
Şu ana kadar ailecek Michelin ve Continental'den başka marka kullanmadığımız hatta lastikte marka fanatikliği gibi olacak şekilde bende Continental e aşırı güven vardı. Ancak lastiğe çok para vermek istememem ve ilerde araba değiştirme ihtimalimin olması sebebiyle daha ucuz ve Continental Premium Contact 5 ten aşağı kalmayacak modellere yönelmiştim ve bence buldum. Falken ze914 fiyat olarak baya iyiydi ancak ıslak zemin performansı benim ölçülerimde B değerinde olmasından dolayı tercih etmedim. Kumho ku31 yanlış hatırlamıyorsam benim ölçülerimde ıslak zeminde B değerindeydi o yüzden eledim. Yerli üretim markalara da bakmadım açıkcası.

Ventus Prime 3 ile ilgili kısa süreli fikrimi söylemek gerekirse ilk başta görünüş olarak 195 lastik taban genişliği Continental'e göre daha geniş ancak yere basan yüzeyi Continental ile aynı. Yani burada demek istediğim görüntü olarak daha geniş görünüyor. Pc5 modeline göre birazcık daha sert geldi ve bu benim için iyi birşey çünkü Pc5 kullanırken 2 defa balon yaptığı için değiştirmek zorunda kalmıştım.

Kimine göre doğru kimine göre yanlış gelebilecek fikirlerim bunlardı. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.

Ventus prime 3 ün ses seviyesi ne durumda peki continental ya da michelin e göre?

ottoman32
26-07-2018, 16:04
yeni konu açmak istemedim burdan yazayım bende 225/45/17 lastik önerisi olan var mı? şuan kullanmakta olduğum lastik goodyear eagle f1 asymmetric 3 lastikten genel olarak memnunum ama yaklaşık 25 30 bin olmadı alalı eskidi malesef ve 393 tl olmuş tanesi.. Bu yol tutuş ve sessizlikte lastik tavsiyelerinizi bekliyorum

mertxx
26-07-2018, 19:43

Nereden ve kaça temin ettiniz acaba?

mertxx
28-07-2018, 15:57
Arkadaşlar ben de Hankook Ventus Prime 3 taktırdım 195/55/15 ölçülerinde. Kendime referans olarak Autobild 2018 test sonuçlarını aldım. Linki paylaşıyorum;

2018 Auto Bild 15 inch Summer Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-15-inch-Summer-Tyre-Test.htm)

Conti premium contact 5 düşünüyordum ama fiyat ve test sonucuna bakarak bu marka ve modelde karar kıldım.

İstanbul anadolu yakası Go Motorsport tan temin ettim. Kadosan sanayi sitesi içinde. Sahibi eski co-pilot mekanı tavsiye ederim, muhabbet te güzeldi. 4 lastik rot balans ile beraber 1350 tuttu.
Bilginize .

mikelazi
30-07-2018, 08:59
Arkadaşlar ben de Hankook Ventus Prime 3 taktırdım 195/55/15 ölçülerinde. Kendime referans olarak Autobild 2018 test sonuçlarını aldım. Linki paylaşıyorum;

2018 Auto Bild 15 inch Summer Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-15-inch-Summer-Tyre-Test.htm)

Conti premium contact 5 düşünüyordum ama fiyat ve test sonucuna bakarak bu marka ve modelde karar kıldım.

İstanbul anadolu yakası Go Motorsport tan temin ettim. Kadosan sanayi sitesi içinde. Sahibi eski co-pilot mekanı tavsiye ederim, muhabbet te güzeldi. 4 lastik rot balans ile beraber 1350 tuttu.
Bilginize .

kullanmıştım güzel lastiktir

hayırlı olsun,güle güle eskit

pazar açıyormuymuş.

mertxx
30-07-2018, 10:09
kullanmıştım güzel lastiktir

hayırlı olsun,güle güle eskit

pazar açıyormuymuş.

Sağolasın, Sormadım ama muhtemelen kapalıdır.

EserBodrum
31-07-2018, 08:50
Ventus prime 3 ün ses seviyesi ne durumda peki continental ya da michelin e göre?

Valla ben bi fark anlayamadim iki markada da yol sesi aliyor fiesta ancak dedigim gibi benim duyabilecegim bir ses farki olmadi.

Nereden ve kaça temin ettiniz acaba?

Kusura bakmayin gec cevap verebildim lastigi almissiniz hayirli olsun. Topkapi’da Gaziantepli lastikten aldim. Fiyat sordugum diger bayiilerden daha uyguna veriyor

mertxx
31-07-2018, 15:33
Valla ben bi fark anlayamadim iki markada da yol sesi aliyor fiesta ancak dedigim gibi benim duyabilecegim bir ses farki olmadi.

Kusura bakmayin gec cevap verebildim lastigi almissiniz hayirli olsun. Topkapi’da Gaziantepli lastikten aldim. Fiyat sordugum diger bayiilerden daha uyguna veriyor

Rica ederim, lastikten memnunum şu an, uzun yola çıktım direkt yumuşak hamurlu bir lastik gayet iyi

bilalMW
02-08-2018, 01:01
Nexen derim VAG'da OEM zaten. Baya satıyoruz fiyatına karşın çok başarılı.

malkoc
02-08-2018, 07:39

Bilginize .

Hocam gürültü seviyesi ne durumda lastiklerin memnun musunuz? Yol tutuş, kuru , ıslak performansını test edebildiniz mi?

Ufuk
02-08-2018, 07:41
Alanlar almış fakat yazayım belki sonradan konuyu okuyanlar olur.
Nexen n blue HD Plus
Nexen N Blue HD Plus - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N-Blue-HD-Plus.htm)
İsim olarak çok aşırı ön yargım vardı. Arkadaşımın arabasına taktırdık takılırken bile hala lan bari falken neyin alsaydık olm diye çekiştiriyordum. İlk 100-200km geçtikten sonra baya güzel lastikmiş dedim. Petlas pt741 den sonra ilaç gibi geldi arabaya. Arabada fiesta s tdci. Güzel tutuyor frende güven veriyor bilerek ıslakta 2-3 defa kazık fren yaptık denemek için kızaklama baya azaldı eskiye göre. Yol sesi konusunu bilemem çünkü biz pek fark anlamadık zaten sessiz olması çokta önemli değil.
İsim olarak aşırı ön yargılı olmama rağmen beni şaşırttı. Kesinlikle iyi tutuyor. Kalkışta tutunması süper olmasa da virajda handling olarak memnun ediyor. Kolay kolay Nexen'e iyi lastik diyeceğim aklıma gelmezdi. Uygun fiyatı, 195/50r16 olan takımı 1050tl ye karta 4 taksit aldık,2018 16.hafta üretimi.

kalipson
02-08-2018, 07:47
Falken'i geçen yaz doğuş showroom.da sıfır passat üzerinde görmüştüm.

mertxx
03-08-2018, 20:36
Hocam gürültü seviyesi ne durumda lastiklerin memnun musunuz? Yol tutuş, kuru , ıslak performansını test edebildiniz mi?

Gürültü Conti ler ile aynı ne daha az ne daha fazla, Uzun yola çıktım direkt Ve yavaş kullandığım için zorlamadım, ilerde daha detaylı bilgi yazabilirim

ottoman32
03-08-2018, 21:40
michelin pilot sport 4 mü nokian line mı ? lastik ebatı 225-45-17 olacak

EserBodrum
05-08-2018, 00:14
Daha önce fiyatı uygun olan bayii olarak Gaziantepli'yi yazmıştım, Zeytinburnu'da Osman Demir Lastik' i de tavsiye ederim fiyatta yardımcı oluyorlar arkadaşım oradan aldı esnaflığı daha iyi diyebilirim en azından sibop değişiminden ücret almıyor.

Özgür Güneş
05-08-2018, 09:52
Arkadaşlara arabaları değiştik, arabasında Falken ZE914 var, hasta oldum lastiğe, f/p olarak muhteşem ötesi bir lastikmiş.

Nokian Line iyi bir lastik değilmiş, ne yazık ki alarak tecrübe ettim :(

Sinan'S2k
06-08-2018, 09:28
Hankook Ventus Prime 3

Falken Ziex Ze310

Firestone Roadhawk

Son dönemin en iyi f/p lastikleri

ottoman32
06-08-2018, 09:33
Arkadaşlara arabaları değiştik, arabasında Falken ZE914 var, hasta oldum lastiğe, f/p olarak muhteşem ötesi bir lastikmiş.

Nokian Line iyi bir lastik değilmiş, ne yazık ki alarak tecrübe ettim :(

ne gibi eksileri var acaba?

ottoman32
06-08-2018, 09:35
Hankook Ventus Prime 3

Falken Ziex Ze310

Firestone Roadhawk

Son dönemin en iyi f/p lastikleri

abi sürekli uzun yola gidiyorum hem ses bakımından üzmeyecek hem de virajlar da salmayacak güzel bi lastik bakıyorum var mıdır bi önerin ? 225-45-17 olacak skoda superb araç

Sinan'S2k
06-08-2018, 10:33
abi sürekli uzun yola gidiyorum hem ses bakımından üzmeyecek hem de virajlar da salmayacak güzel bi lastik bakıyorum var mıdır bi önerin ? 225-45-17 olacak skoda superb araç

Son dönemin en iyi 5 binek lastiğinden 3 ü üstte yazdığım lastikler. Özellikle Hankook fren konusunda efsane derece iyi. Bu lastikler performans lastiği değil ancak kesinlikle. Onu belirteyim.

Sinan'S2k
06-08-2018, 10:36

Ses konusu bambaşka bir test unsuru. Onu araştırmak lazım. Ancak herşeyin çok iyi olduğu lastik ne yazık ki yok. Kimisi fren konusunda çok iyi aquaplaning konusunda kötü. Kimisi pistte iyi, ses konusunda kötü. Tercihte bulunmak zor hakikaten.

levent
06-08-2018, 10:43

Ventus Prime S1 Evo2 , Golf 7 de dediğin ebatlarda kullanıyoruz acayip memnunuz. Şöyle diyim Premium Contact 5 ten daha iyi yol tutuyor, yakın sessizlikte.

Islak, kuru, kaymak asfalt performansı etkileyici, frende de yeterli ABS yi zorlamıyor

PULAT
06-08-2018, 11:48
f7r da Taurus high performance serisini kullanıyorum çok memnunum. yumuşak ve sessiz bir lastik. fiyatıda en uygun olandı 195-50-16 ölçüsünde.

Özgür Güneş
06-08-2018, 15:54
ne gibi eksileri var acaba?

İlk olarak piste girdim bu lastiklerle, 205/55 R16, yolu ne yazık ki tutmuyor(F20 116i aracım), ayrıca dandik lastiklerde fazlasıyla gördüğüm limitte aşırı yüksek ses çıkarma olayı çok rahatsız edici, yumuşak ve orta düzeyde gürültü seviyesine sahip lastikler, yakıt tüketimine iyi kötü bir etkisi olmadı. Kışlıklardan sonra epey olumlu oldu elbette.

Özgür Güneş
06-08-2018, 15:56
Benim şu anda piyasada yazlık olarak almak isteyeceğim lastikler:

Conti cpc-sc 5-6
Michelin pilot sport serisi
Falken ze914

Kışlık
Nokian wr d4
Goodyear ug9
Conti wintercontact ts850-860 vs...
Yani emin değilim ama michelin alpin 5

levent
06-08-2018, 18:33
İlk olarak piste girdim bu lastiklerle, 205/55 R16, yolu ne yazık ki tutmuyor(F20 116i aracım), ayrıca dandik lastiklerde fazlasıyla gördüğüm limitte aşırı yüksek ses çıkarma olayı çok rahatsız edici, yumuşak ve orta düzeyde gürültü seviyesine sahip lastikler, yakıt tüketimine iyi kötü bir etkisi olmadı. Kışlıklardan sonra epey olumlu oldu elbette.

Benim şu anda piyasada yazlık olarak almak isteyeceğim lastikler:

Conti cpc-sc 5-6
Michelin pilot sport serisi
Falken ze914

Kışlık
Nokian wr d4
Goodyear ug9
Conti wintercontact ts850-860 vs...
Yani emin değilim ama michelin alpin 5

İşaretlediğim yerde tabir yanlış, o hamur yumuşaklığı ile alakalı bir durum. Ayrıca altta kaliteli olarak gördüğün lastikler de cayır cayır ötüyor.

Nokian V, CSC5, CSP5, ZE914, PS2 hepsini kullandım aynı / farklı marka araçlarda :)

Mesela Kumho KU39 lar ve Bridgestone Turanza Er300 ler ötmüyordu, çünkü sertler fazlasıyla :)

CSC5, CSP5, KU39, ZE914 ile piste de girdim ayrıca.. Hatta son seanslarımın birinde B serisi ile 3-4-5 kombinde bana yol vermiştin, videosu var bende :D

ottoman32
06-08-2018, 23:40
ben yine eagle f1 aldım ya sevdiğim bi lastik kendileri 1 yılda bitti diye hayıflanıyordum ama 54k km yapmışım normal herhalde :D

ottoman32
06-08-2018, 23:42
Ventus Prime S1 Evo2 , Golf 7 de dediğin ebatlarda kullanıyoruz acayip memnunuz. Şöyle diyim Premium Contact 5 ten daha iyi yol tutuyor, yakın sessizlikte.

Islak, kuru, kaymak asfalt performansı etkileyici, frende de yeterli ABS yi zorlamıyor

eskiden hankook u herkes kötülerdi ya geliştirmişler demekki seneye de onu denemek lazım bu arada 420 tl tanesi 2018 12. hafta üretimi

levent
07-08-2018, 00:45
eskiden hankook u herkes kötülerdi ya geliştirmişler demekki seneye de onu denemek lazım bu arada 420 tl tanesi 2018 12. hafta üretimi

Nisan'ın ilk haftası takımını 1400'e almıştık biz. Tanıdık vs indirimi ile, 1550 den düşmüştü.

altugkocer
16-08-2018, 14:34
Yeni konu açmayım burdan sorayım. 3 buçuk ay önce sıfır aldığım, yaklaşık 5000 km yaptığım lastiklerimden biri yarıldı. Ön taraftaki yarılan lastik yerine tek sıfır lastik alsam diğeriyle arasındaki km farkı sıkıntıya neden olur mu?

TarikS
16-08-2018, 21:00
Yeni konu açmayım burdan sorayım. 3 buçuk ay önce sıfır aldığım, yaklaşık 5000 km yaptığım lastiklerimden biri yarıldı. Ön taraftaki yarılan lastik yerine tek sıfır lastik alsam diğeriyle arasındaki km farkı sıkıntıya neden olur mu?

Lastik modeli ve kullanım tarzınızdan dolayı km'den ziyade aşınmışlık miktarı önemli :) Ekonomi sınıfı lastikse fark %10 civarına tekabul eder o da çok acıtmaz

Tek lastik yenileyip rot ayarlarına bakmak lazım bilgisayarda tüm ayarlar düzgün tutarsa araba sağa sola çekmezse devam bence

altugkocer
17-08-2018, 08:38
Lastik modeli ve kullanım tarzınızdan dolayı km'den ziyade aşınmışlık miktarı önemli :) Ekonomi sınıfı lastikse fark %10 civarına tekabul eder o da çok acıtmaz

Tek lastik yenileyip rot ayarlarına bakmak lazım bilgisayarda tüm ayarlar düzgün tutarsa araba sağa sola çekmezse devam bence

5binin 3500 ünü uzun yolda yaptım, kalanı da şehir içi normal kullanım :) lastik conti pc6. Tek değiştirip denemekte fayda var bence de

Ome_RS
17-08-2018, 09:28

4 lastik aynı zamanda alındıysa arkadaki lastikleri öne tak. arkaya da bir tane aynısından al. en mantıklı ve sorun yaşamayacağın çözüm bu olur.

altugkocer
17-08-2018, 09:32
4 lastik aynı zamanda alındıysa arkadaki lastikleri öne tak. arkaya da bir tane aynısından al. en mantıklı ve sorun yaşamayacağın çözüm bu olur.

ön arka ebat farklı maalesef :)

Ome_RS
17-08-2018, 09:41
ön arka ebat farklı maalesef :)

o zaman tek al geç. bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

rebelh
17-10-2019, 12:55
205/55/16 lastik alacağım
yol tutuşu ve sessizliği önemli
tavsiyelerinize açığım tam bir f/p ürünü olmasını isterim
uzun yolda sürat yaparken güvenmeliyim

rebeloghy
17-10-2019, 13:10
205/55/16 lastik alacağım
yol tutuşu ve sessizliği önemli
tavsiyelerinize açığım tam bir f/p ürünü olmasını isterim
uzun yolda sürat yaparken güvenmeliyim

Güncel fiyatlarını bilmiyorum ancak 307 de Goodyear Efficientgrip Performance lastikten çok araştırarak alıp çok memnun kalmıştım. Sessizlik, yakıt ekonomisi, tutuş olarak son derece başarılı bir lastikti.

rebelh
17-10-2019, 13:18
Güncel fiyatlarını bilmiyorum ancak 307 de Goodyear Efficientgrip Performance lastikten çok araştırarak alıp çok memnun kalmıştım. Sessizlik, yakıt ekonomisi, tutuş olarak son derece başarılı bir lastikti.

4 kanallı bu var ;Goodyear 205/55r16 91v Effıcıentgrıp Performance 4kanal 2019 Urtm - n11.com (https://urun.n11.com/oto-lastik/goodyear-20555r16-91v-efficientgrip-performance-4kanal-2019-urtm-P326631739?gclid=Cj0KCQjwoqDtBRD-ARIsAL4pviCToeTNxuINCXVcq5rqSyVaXj_HIQQOQxzJuunSbC i9G6qWXf224uYaAm8TEALw_wcB&gclsrc=aw.ds)
2 de falken attım fava yorumları okuduktan sonra; Falken 205/55 R16 91V Ziex Ze914 Ecorun (Uretim Yılı: 2018) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/falken-205-55-r16-91v-ziex-ze914-ecorun-uretim-yili-2018-pm-HB000004RQCE)
Falken 205/55 R16 91V Ziex ZE310 Ecorun Oto Lastik (Uretim: Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/falken-205-55-r16-91v-ziex-ze310-ecorun-oto-lastik-uretim-2019-p-HBV00000C84NM?magaza=weblas&wt_gl=cpc.68xx.shop.all.genel-universal-campaign&gclid=Cj0KCQjwoqDtBRD-ARIsAL4pviDHmxHVEImii4UVkYNubjMXkLCJtIPmcnxSwPB8Wz w7zGI4NKnPBuYaAkgwEALw_wcB)

Oznsrl
17-10-2019, 15:58
4 kanallı bu var ;Goodyear 205/55r16 91v Effıcıentgrıp Performance 4kanal 2019 Urtm - n11.com (https://urun.n11.com/oto-lastik/goodyear-20555r16-91v-efficientgrip-performance-4kanal-2019-urtm-P326631739?gclid=Cj0KCQjwoqDtBRD-ARIsAL4pviCToeTNxuINCXVcq5rqSyVaXj_HIQQOQxzJuunSbC i9G6qWXf224uYaAm8TEALw_wcB&gclsrc=aw.ds)
2 de falken attım fava yorumları okuduktan sonra; Falken 205/55 R16 91V Ziex Ze914 Ecorun (Uretim Yılı: 2018) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/falken-205-55-r16-91v-ziex-ze914-ecorun-uretim-yili-2018-pm-HB000004RQCE)
Falken 205/55 R16 91V Ziex ZE310 Ecorun Oto Lastik (Uretim: Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/falken-205-55-r16-91v-ziex-ze310-ecorun-oto-lastik-uretim-2019-p-HBV00000C84NM?magaza=weblas&wt_gl=cpc.68xx.shop.all.genel-universal-campaign&gclid=Cj0KCQjwoqDtBRD-ARIsAL4pviDHmxHVEImii4UVkYNubjMXkLCJtIPmcnxSwPB8Wz w7zGI4NKnPBuYaAkgwEALw_wcB)

Bridgestone t001 tavsiye edicektim ama goodyearın etiket değerleri daha iyi fiyatıda daha uygun hızlıca bi testlere baktım goodyear 1 tık daha iyi. bu ebatta ben olsam falken a falan bulaşmazdım falken kötü demiyorum ama fiyatlar uygun zaten almışken en iyilerden tercih etmek mantıklı olur :)

kalipson
20-03-2023, 11:18
245 40 18
Michelin PS5 veya Goodyear
4 adet alınacak

Var mı uyguna veren bir yer?