Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracın Üzerine Toz Boya Uçması
BATAK-RC
13-07-2018, 10:29
Merhaba
Çalıştığım yer hep fabrika bölgesi olduğu için tabi birde fabrikalar ***** boyahanelerinde filtre kullanmadıkları için ( o kadar rahatlar ki ) sürekli havadan aracın üzerine beyaz toz boya yapışıyor.
Aracım siyah bide uçan boya da beyaz olunca artık kozmetik olarak gerçekten çok kötü oldu. Özellikle kaput ve Tavan 800'lük zımpara gibi oldu. Kaç sefer sonaxtan meiguars'tan cila aldım denediysem çıkmıyor.
Bunun kolay bir yöntemi var mı yoksa tek çözüm pasta yaptırmak mı ? Asetonla sil diyenler felan oldu ama cesaret edemedim size danışmak istedim
Şimdiden teşekkür ederim.
osmanaydo
13-07-2018, 10:32
Kader ortağıyız.
Ara sıra arabamı seviyim diye elimi tavana sürüyorum. Pütür pütür boya.
Akıllarına düşer de boya atmadan önce çek şu arabanı derlerse ne ala :)
Gökhan Bilgin
13-07-2018, 10:36
Demir tozu temizliği ardından kil yaparsanız düzelecektir
punto_multijet
13-07-2018, 10:36
kil denediniz mi?
BATAK-RC
13-07-2018, 10:38
Kader ortağıyız.
Ara sıra arabamı seviyim diye elimi tavana sürüyorum. Pütür pütür boya.
Akıllarına düşer de boya atmadan önce çek şu arabanı derlerse ne ala :)
Abi ne kadar can sıkıcı bişey ya :) siyah araba şöyle temizleyim parlak parlak gezeyim diyorum tavan güneş yanığı gibi duruyo artık yıkamıyorum bende :D
BATAK-RC
13-07-2018, 10:40
kil denediniz mi?
Kil denemedim ama kil uygulamasından sonra el ile cila parlatamayabilir yine pasta gerekir diyenler oldu o yüzden yapmadım ama eğer el ile cila tekrar hare izlerini alabilirse yaparım haftasonu. Renk siyah olunca çekindim biraz
punto_multijet
13-07-2018, 10:43
Kil denemedim ama kil uygulamasından sonra el ile cila parlatamayabilir yine pasta gerekir diyenler oldu o yüzden yapmadım ama eğer el ile cila tekrar hare izlerini alabilirse yaparım haftasonu. Renk siyah olunca çekindim biraz
ben kırmızı aracta kil yapmıstım üzerine cila vs hiçbirşey yapmamıstım ona ragmen sorun olmamıstı
BATAK-RC
13-07-2018, 10:48
ben kırmızı aracta kil yapmıstım üzerine cila vs hiçbirşey yapmamıstım ona ragmen sorun olmamıstı
Dediğiniz gibiyse bu haftasonu ilk işim o olur zımpara gibi olan pütürlüğü alabilirmi kil ?
Boyanın türü nedir. M600 Tinerle çıkabilir. Çıkmazsa kil yaparsınız. Eğer aracınız çizikse sorun teşkil etmez. Sert kil kullanın . Yok ama aracınızda çizik yoksa. o zaman soft kil kullanın .
BATAK-RC
13-07-2018, 13:17
Boyanın türü nedir. M600 Tinerle çıkabilir. Çıkmazsa kil yaparsınız. Eğer aracınız çizikse sorun teşkil etmez. Sert kil kullanın . Yok ama aracınızda çizik yoksa. o zaman soft kil kullanın .
Araç modeli audi a3 metalik siyah herhalde boyası da. Çizik şeklinde değilde fırça ve hare şeklinde izler mevcut sizin önerdiğiniz bir kil markası var mı ?
zaten cila ile o üstündekini alamazsınız ki ? Kil deneyin, eğer olmaz ile pasta ile sorununuz çözülür kanımca
canatakann
13-07-2018, 23:09
Araç modeli audi a3 metalik siyah herhalde boyası da. Çizik şeklinde değilde fırça ve hare şeklinde izler mevcut sizin önerdiğiniz bir kil markası var mı ?
Bayram abi (S-works) Eğer hareniz çoksa yıkama çiziklerinizi çok dert etmeyecekseniz Valet Pro Mavi kil önerecektir veya daha da çoğalmasın derseniz Valet Pro Turuncu renkli kili önerecektir fakat öncesinde dediği gibi M600 le deneyebilirsiniz belki başarılı sonuç verebilir.
Kaportacıya girdiğinde düzgün maskelemedikleri için heryerine astar toz halinde yapışmıştı. Gazyağı m600 ve m700 tiner rahatlıkla çıkarır.Gazyağını petrolde diğer ikisini oto boyacıda ve ya AkzoNobel bayilerinde bulabilirsiniz. Yukarda zaten söylenmiş kil de çıkarır fakat. Bir kere çok etkilemese de kil yapıldıktan sonra polisaj gerekiyor.
BATAK-RC
14-07-2018, 08:58
Kaportacıya girdiğinde düzgün maskelemedikleri için heryerine astar toz halinde yapışmıştı. Gazyağı m600 ve m700 tiner rahatlıkla çıkarır.Gazyağını petrolde diğer ikisini oto boyacıda ve ya AkzoNobel bayilerinde bulabilirsiniz. Yukarda zaten söylenmiş kil de çıkarır fakat. Bir kere çok etkilemese de kil yapıldıktan sonra polisaj gerekiyor.
Teşekkür ederim bu haftasonu bulabilirsem uygularım bakalım sonuç ne olacak
Boldenon
14-07-2018, 09:53
Sabunlu su ile kil derdinizi çözecektir. Sonrasında da pasta gerekmez. Cila geçersiniz olur biter.
immortalboss
15-07-2018, 08:32
Bende sabunlu su ve kilden yana oyumu kullanırım.Demirtozu + kil yaparsınız.Üstüne de tekrar cilanızı atar geçersiniz.Ancak çizikler çoksa ve polisaj gerekiyorsa kil sonrası bunları da aradan çıkarmanızı öneririm.
arkadaşım aynı sorun benim başıma da geldi. tek çözümü pasta cila. Cam kısımlarda kalanlar olacaklardır onları da jilet ve kar küreyici yardımı ile kazımaktan başka çaren yok.
ayarını tuttururum verniğe ve boyaya zarar vermeden yaparım dersen selülozik tiner bu iş için biçilmiş kaftan ama sonrasında aracın boyasını komple kaldırmak var.
Kusura bakmayın bu ara giremedim foruma. Araç yüzeyine gelen boyadan bahsetmiştim.
Kil olarak Valet pro veya gyeon alabilirsiniz .
arkadaşım aynı sorun benim başıma da geldi. tek çözümü pasta cila. Cam kısımlarda kalanlar olacaklardır onları da jilet ve kar küreyici yardımı ile kazımaktan başka çaren yok.
ayarını tuttururum verniğe ve boyaya zarar vermeden yaparım dersen selülozik tiner bu iş için biçilmiş kaftan ama sonrasında aracın boyasını komple kaldırmak var.
Yüzey temizlenmeden araca polisaj yapılmaz. (Sizin tabirinizle pasta cila) Yüzeydeki boya ,kir ,zift,reçine, boya tozu gibi maddeleri vernik yüzeyine saplarsınız.Bununda maalesef dönüşü yok. Kir şiddetine göre boya yüzeyinde derin noktalar oluşur. Boyanız matlaşır.
Yüzey temizlenmeden araca polisaj yapılmaz. (Sizin tabirinizle pasta cila) Yüzeydeki boya ,kir ,zift,reçine, boya tozu gibi maddeleri vernik yüzeyine saplarsınız.Bununda maalesef dönüşü yok. Kir şiddetine göre boya yüzeyinde derin noktalar oluşur. Boyanız matlaşır.
avatardan anladığım kadarıyla siz bu işi, iş olarak yapıyorsunuz mutlaka ki tecrübeleriniz bilginiz benden fazladır.
Ben damdan düştüm, diğer damdan düşen arkadaş ile tecrübeme istinaden derdime çare olan reçeteyi paylaşıyorum, buna ek olabilir tabiki. Haklısınız belirttiğiniz diğer kirler için kil lazım ama kuruyan boya tozlarının çaresi değil. Aldığını düşünsek bile, nokta nokta binlerce yani baya uğraşması gerek. Kili diğer görünmeyen kirler için yapabilir ve yapmalı tabii ki, benim başıma aynı şey geldi önce kil denedim sonuç alamadım ince pasta + finishing ile geçtik üstünden belirttiğiniz sıkıntılar oluşmadı.
Sorun yaşamamanız sevindirici. Kil harici çeşitli malzemelerle temizlenmesi gerekir.
Olması gereken temizlenip polisaj yapılması .
Merhaba geçmiş olsun Muhtemelen epoksi boya olabilir boyalı üzerinden çıkması epey uğraştırır buhar makinası olan bir uygulama ustasını ziyaret etmenizde fayda olacaktır 120° buhar üfleyen makinalar işinizi göre bilir