Orijinalini görmek için tıklayınız : Camlardaki çizikler
Öncelikle herkese iyi günler,
Aracımın önceki sahibi sağolsun silecekleri değiştirmeden çok güzel kullanmış ve camda malesef silecek hizalarında çizikler mevcut. Yan camlarda da malesef açılıp kapanmaktan dolayı çizikler mevcut bunları giderebileceğim bir yöntem var mıdır?
Mehmetmert
15-07-2018, 12:30
Ozel cam polisah pedleri var, boyaya dokunda kaldirir herhalde oyle bisey
Ondan alip, en asindirici pasta ile tam guc tam kuvvet ile bastirip deneyeceksiniz.Olursa boyle olur sanirim cam cok zorlu
Ozel cam polisah pedleri var, boyaya dokunda kaldirir herhalde oyle bisey
Ondan alip, en asindirici pasta ile tam guc tam kuvvet ile bastirip deneyeceksiniz.Olursa boyle olur sanirim cam cok zorlu
elle uygulanabilir mi? tek başıma iyice mahvetmeyeyim birde
Grimlord
15-07-2018, 14:24
elle uygulanabilir mi? tek başıma iyice mahvetmeyeyim birde
Elle cam çiziği gidermen imkansıza yakın. Polisaj makinesi kullanman gerekir
Fazla ısıtmadan nazik davranmak lazım, saatler sürüyor
seryum oksit tek çaresi
seryum oksit ile cama polisaj - Google-Suche (https://www.google.com.tr/search?safe=off&source=hp&ei=dTNLW9fDFsWQsAHXzYUQ&q=seryum+oksit+ile+cama+polisaj&oq=seryum+oksit+ile+ca&gs_l=psy-ab.3.0.0i22i30i19k1.2577062.2581221.0.2582036.17.1 0.0.4.4.0.145.1262.0j10.10.0....0...1c.1.64.psy-ab..3.14.1289.0..0j35i39k1j0i67k1j0i10k1j0i203k1j0 i10i203k1j0i22i30k1.0.P9LC3XicduA)
Çok zor tek başıma altından kalkamayacağım bir işe benziyor. En kolay yoldan bir gün cam cilası deneyip olmazsa öyle bırakırım :D
immortalboss
15-07-2018, 15:54
Camınızda çatlak vs. varsa değiştirme yoluna gidin hiç uğraşmayın derim. Çok zor ve zaman alıcı bir uygulama ve camınız eski haline gelmez. Yan camlarda çok fazla çizik yoksa kurtarılabilir. Seryum oksit tek çaresi.Attığınız pasta ciladan üzerine atarsanız sadece üstündeki pisliği alabilirsiniz.Aşındırıp temiz katmana indirmeniz çok zor.
Camınızda çatlak vs. varsa değiştirme yoluna gidin hiç uğraşmayın derim. Çok zor ve zaman alıcı bir uygulama ve camınız eski haline gelmez. Yan camlarda çok fazla çizik yoksa kurtarılabilir. Seryum oksit tek çaresi.Attığınız pasta ciladan üzerine atarsanız sadece üstündeki pisliği alabilirsiniz.Aşındırıp temiz katmana indirmeniz çok zor.
Camlarda çatlak vs yok dediğim gibi aşırı bir boyutta değil cilayı denicem olmazsa bu şekilde kullanmak daha mantıklı.
canatakann
15-07-2018, 19:32
Seryum oksit ve rayon ped (polisaj makinasıyla ) sonuç alabilirsiniz ancak daha önce yapmadığınız bir uygulama ise sonuç hüsranla bitebilir.
Pasta (kalın,ince ) ve makina ile sakın denemeyin eskisinden kötü duruma gelip geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açacaktır.
Gökhan Bilgin
15-07-2018, 19:55
Benim ön camdada ufak bir silecek çiziği vardı rayon ped auto finesse vision aldım denedim tek yararı kireçleri temizlemek oldu ben alırken soracağım kimse yoktu. Tavsiyem boşa uğraşmayın gitmiyor
İbrahim33
15-07-2018, 22:38
babamın arabadada var ön camında silecek çiziği. baya kötü hemde. sonaxın ürünü işe yarar mı acaba ? en kolay o temin edilebiliyor çünkü.
imprezaWRC
16-07-2018, 10:04
babamın arabadada var ön camında silecek çiziği. baya kötü hemde. sonaxın ürünü işe yarar mı acaba ? en kolay o temin edilebiliyor çünkü.
Sonax'ın siyah kutuda yani profiline serisi olarak fahiş fiyata sattığı cam pastası işe yarayabilir ama rayon ped, makina ve camın fazla ısınmasını engellemek için su dolu fısfıs şişe lazım.
Daha önce böyle birşey yapmadıysan, tavsiyem hiç uğraşma, bu işi ehli ile yapan birine teslim et. Ben yaparım ederim dersin, dikkat etmezsin cam fazla ısınır bu seferde telafisi cam değişimi ile bitecek hasarlar oluşabilir. Özellikle ön ve arka camda böyle bir operasyonu tecrübe etmeden yapmak büyük risk.
canatakann
16-07-2018, 18:30
Car Pro ceriglass isimli ürün bölünmüş olarak daha uygun ve kullanımda güzel sonuçları var düşünürseniz bakabilirsiniz,fakat biraz pratik isteyen bir işlem tekrardan uyarmakta fayda var :)
salih_karali
29-07-2018, 20:38
Camdaki çizigi almak çok zordur yüksek seryum oksıt tozu ile pasta karıştırarak yapılıyor rayon ped ile makınada 2000 dd+ ile uygulanıyor uzun uzun çalışmak gerekli yeterli ısıya çıkmadan bi sonuç alınmıyor camdan duman cıkıcak yoksa çiİk gitmez cam dünyanın en sert 3 elementi oldugunu unutmayalım.
emrah-58
30-07-2018, 00:23
ne kadar başarılı bilmiyorum ama şöyle bişey izlemiştim
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6tQj2YQnhYs&t=89s)
Arabanız çok özel değilse veya camı astronomik fiyatlarda değilse camı değiştirmek daha mantıklı ve ekonomik oluyor. Çizik almak zor. (1 gün kadar sürüyor ) İşçilik malzeme derken astarı yüzünü geçiyor. Eski çalıştığım yerde bir cam yaptım. (Koleksiyon arabasıydı Cam bulamadılar ) Şuan 2 000 tl verseler yapmam :) Cam eğimli olduğu için yan çalışmak zorunda kalıyorsunuz. 3 Gün yamuk yürüdüm :)
Arabanız çok özel değilse veya camı astronomik fiyatlarda değilse camı değiştirmek daha mantıklı ve ekonomik oluyor. Çizik almak zor. (1 gün kadar sürüyor ) İşçilik malzeme derken astarı yüzünü geçiyor. Eski çalıştığım yerde bir cam yaptım. (Koleksiyon arabasıydı Cam bulamadılar ) Şuan 2 000 tl verseler yapmam :) Cam eğimli olduğu için yan çalışmak zorunda kalıyorsunuz. 3 Gün yamuk yürüdüm :)
özel bir araç değil ya sıradan bir megane 2 ama cam değiştirmeyi gerektirecek boyutta değiller bu yüzden elle uygulanabilen bir ürün deneyip bakıcam olmazsa da kalıversin :D
-Murat Özcan-
09-08-2018, 11:00
Seryum oksit dışında imkan maalesef yok oda olmadı camı değiştirin hocam
salih_karali
02-10-2018, 18:02
özel bir araç değil ya sıradan bir megane 2 ama cam değiştirmeyi gerektirecek boyutta değiller bu yüzden elle uygulanabilen bir ürün deneyip bakıcam olmazsa da kalıversin :D
elle camdaki su lekeleri bile çıkmıyor çiziigi sadece okşarsınız
imprezaWRC
04-10-2018, 09:46
elle camdaki su lekeleri bile çıkmıyor çiziigi sadece okşarsınız
O kadar da değil, doğru ürün kullanıldığında su lekeleri zahmetsizce çıkıyor :)