PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz dumani temizligi

srkns
19-07-2018, 19:14
Biraz dumanli yazilim sonrasi bagaj kapagi ve arka tampon epey is oluyor, aracta beyaz oldugu icin haftada iki kez temizliyorum. Cif ve atas vinet denedim iÅŸe yaramadi. Surekli pasta ata ata boyayi incelttik.. sadece bagaji ve tamponu folyo kaplatmak veya seramik dusunuyorum ya da en basit temizleme yolu nedir?

ottoman32
19-07-2018, 19:33
2 side kurtarmıyor abi, eksozun kafasını yere veriyorsun sorun çözülüyor :)

srkns
19-07-2018, 20:41
2 side kurtarmıyor abi, eksozun kafasını yere veriyorsun sorun çözülüyor :)

orjinal st difüzör aradık bulduk taktık, egzozu sağ sol çift çıkış ayırdık o kadar parçalandık şimdi ctrl+z mi yapıcaz :)

bu arada aspirix biraz işe yarıyor gibi, yani gazladık geldik dumanı üstünde kurumadan fıs fıs yaparsak çıkıyor ama çok bulaşıyor

Zorbey
19-07-2018, 21:21
şeffaf folyo çektirip, düzenli olarak onu yıkarsınız :) Seramikte olsa zamanla incelecektir. Kaliteli bir şekilde bagaj kapağını en azından lumar ppf(sanırım) folyo ile kaplatabilirsiniz

srkns
19-07-2018, 21:24
bu dumanlı dizelciler n'apıyor bir ben miyim bunla uğraşan :)

Grimlord
19-07-2018, 21:30
Yazılımı dumansıza çevirseniz daha iyi değil mi? Hiç anlamış değilim şu duman olayını, çevreye rahatsızlıktan başka birşey değil.
Mazot dumanı havada asılı kalıyor resmen, kolay dağılan birşey de değil. Bir kere kapalı otoparkta corsacının biri bastı, 15 dakika öksürdüm resmen. Ciğerim çıktı

srkns
19-07-2018, 21:36
alt devirlerde bişey yok üstlerde duman başlıyor, bu şekilde egzoz ve tuv den de geçtim zaten
hard bi map yapılmadı sadece basınca göre biraz yakıt açmak zorunda kaldık

CemBerk
19-07-2018, 21:41
Gaz yağı ve üstübü ikilisi söküyor. Ama hard dumanda denemedim orta halli dumanlı araçta sıkıntı kalmıyordu.

ottoman32
19-07-2018, 22:01
orjinal st difüzör aradık bulduk taktık, egzozu sağ sol çift çıkış ayırdık o kadar parçalandık şimdi ctrl+z mi yapıcaz :)

bu arada aspirix biraz işe yarıyor gibi, yani gazladık geldik dumanı üstünde kurumadan fıs fıs yaparsak çıkıyor ama çok bulaşıyor

hepsini denedim abi en son çare bu zaten şuan da öyle hala:)

GokhanRS
19-07-2018, 22:09
1 limon suyunu beze dök sil.
2 az benzin beze döküp sil.

ikiside kolayca çıkarır.

sakın egzoz sıcakken benzin tavsiyemi kullanma.

Nightfish
20-07-2018, 00:12
Hakikaten anlayamıyorum ben bu forumu. Yeni üye olmuş birisi aracım böyle duman atıyor ve aracım pisleniyor diye konu açsa topla tüfekle girişilir konuya, yaşı büyük ve eski üye birisi girince şöyle temizle diye tavsiye veriliyor.

Trafikte bu tip dizelcilerin duman atması yüzünden nasıl nefes alacağını şaşırmış ve dumanın hangi devirde vs geldiğini zerre umursamayan bir insan olarak öncelikle kibarca yazılım vs neyse iptal etmenizi, yok ısrarla dumanla devam edeceğim demeniz durumda ise bir üstteki mesajdaki benzinle silme konusunu araç sıcakken yaparak aracı yakarak hepimizi bu dertten kurtarmanız dileklerimle...

levent
20-07-2018, 00:51
Tren gibi gezme durumu olmadığını belirtmiş, ne bu celal Nightfish az sakin.

Jantta kullanılan demir tozu sökücü spreyi tazzik öncesi sıkıp biraz beklerseniz de çözüyor rahat rahat, en azından siyah arabada öyleydi.

srkns
20-07-2018, 07:33
Tren gibi gezme durumu olmadığını belirtmiş, ne bu celal Nightfish az sakin.

Jantta kullanılan demir tozu sökücü spreyi tazzik öncesi sıkıp biraz beklerseniz de çözüyor rahat rahat, en azından siyah arabada öyleydi.

limon suyu tavsiyesinden sonra bunu da deneyim teşekkürler..

MeRtCaN
20-07-2018, 07:37
Hakikaten anlayamıyorum ben bu forumu. Yeni üye olmuş birisi aracım böyle duman atıyor ve aracım pisleniyor diye konu açsa topla tüfekle girişilir konuya, yaşı büyük ve eski üye birisi girince şöyle temizle diye tavsiye veriliyor.

Trafikte bu tip dizelcilerin duman atması yüzünden nasıl nefes alacağını şaşırmış ve dumanın hangi devirde vs geldiğini zerre umursamayan bir insan olarak öncelikle kibarca yazılım vs neyse iptal etmenizi, yok ısrarla dumanla devam edeceğim demeniz durumda ise bir üstteki mesajdaki benzinle silme konusunu araç sıcakken yaparak aracı yakarak hepimizi bu dertten kurtarmanız dileklerimle...

Hep arabalara laf söylemissin

Ankara trafiginde hic dikkat ediyormusun ?

Neredeyse tum beyaz otobusler duman atyor
hatta neredeyse tum dızel tıcarı kamyon otobus vs gıbı arabaların hepsı duman atıyor.

Sız pıyasadakı 1.7 corsalar ıle her arabayı bır tutman dızel araba duman atar euro 4-5-6 olmadıgı surece
eger hava sıkıntı gelıyorsa sana
Ege bolgesınde hıc el degmemıs guzel koylar var oraya taşınıp guzel temız bır hava da yaşamanızı tavsıye ederım

B16
20-07-2018, 09:02
Hep arabalara laf söylemissin

Ankara trafiginde hic dikkat ediyormusun ?

Neredeyse tum beyaz otobusler duman atyor
hatta neredeyse tum dızel tıcarı kamyon otobus vs gıbı arabaların hepsı duman atıyor.

Sız pıyasadakı 1.7 corsalar ıle her arabayı bır tutman dızel araba duman atar euro 4-5-6 olmadıgı surece
eger hava sıkıntı gelıyorsa sana
Ege bolgesınde hıc el degmemıs guzel koylar var oraya taşınıp guzel temız bır hava da yaşamanızı tavsıye ederım

Modifiye corsa ile otobüs dumanını bir mi tuttun az önce ben mi yanlış anladım?
o corsalar dumanı yüzünden görüş mesafesi kısalıyor onu napıcaz onun içinde il mi değiştirelim. var mı tavsiye edebiliceğiniz bir yer

bu forumun iki yüzlülüğü budur işte. şinasi olunca qanqi başka dolandırıcı olunca vurun abalıya
youtube da makas atarken tüü kaka burdan biri atınca iğne deliği

GokhanRS
20-07-2018, 09:44
abartmayalım gençlik, adam kara tren gibi gezmiyor heralde? geziyorsa da polis amcalar utansın.

ayrıca trafikte makas atma olayı bu forumda her zaman eleştirilmiştir. Hatta acımasızca. Adamına göre oo süpersin muhabbeti yapmadık. En azından ben ve benim gibi düşünen büyük kesim yapmıyor. Bir çok zaman lan gençliğimizde ne geri zekalı adamlarmışız diye kendimizi bile acımasızca eleştiriyoruz.

Öte yandan bu forumun modifiye, özellikle motor modifiye ve teknik konular forumu olduğunu kaçırıyorsunuz. Araç dizel olunca yüklemesin mi? chip yapmasınlar mı?

duyanda benzinliye bu işler yasal da dizele illegal sanacak. Trafikte kara duman atarak gezen görürseniz de polise şikayet edersiniz olur biter.

bu biraz ahlak meselesidir. arabasını en iyi şekilde modifiye edipte trafikteyken kedi gibi uslu gezende var, bizim burada 500 euro vermediğimiz corsalarla kendini kral sanıp her deliğe makasla dumanla giren de var. takılmayın bu kadar.

MeRtCaN
20-07-2018, 11:57
Modifiye corsa ile otobüs dumanını bir mi tuttun az önce ben mi yanlış anladım?
o corsalar dumanı yüzünden görüş mesafesi kısalıyor onu napıcaz onun içinde il mi değiştirelim. var mı tavsiye edebiliceğiniz bir yer

bu forumun iki yüzlülüğü budur işte. şinasi olunca qanqi başka dolandırıcı olunca vurun abalıya
youtube da makas atarken tüü kaka burdan biri atınca iğne deliği

bir tutmadım abi işte arkadaş bir tutmuş

Gko
21-07-2018, 09:14
bu egzoz dumanı aslında degreaser ürünler ile çıkmaz mı ?

MeRtCaN
23-07-2018, 08:10
bu egzoz dumanı aslında degreaser ürünler ile çıkmaz mı ?

simsiyah dumanı bilmem ama is oluyorsa araba beyaz ise Çif cok guzel temızlıyor :)

srkns
23-07-2018, 19:28
c.tesi aracı yıkamıştım pazar günü biraz gazlayınca hafif is lekeleri vardı bugün balata spreyi ile kolayca temizledim :)

arkamdaki aracın görüş mesafesini etkileyecek kadar kara tren spec gezmiyorum tabi ki, dediğim gibi bu haliyle hem egzoz hem tüv den sıkıntısız geçtim

sıfır km euro5 focus, hatta euro6 courier bile tapa gaz yapınca bir miktar siyah duman atıyor.. bazı arkadaşlar için söylemek istedim