Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren Rodajı
Aracim 535 dizele zimmermann spor delikli fren diski ve spor balata takimi aldim
Delikli ve daha cok spor odakli disklerin rodaji nasil olmali ?
Yoksa standart araclar gibi 7-8 kere 100den 20ye dusup isitsak yeter mi
Balata markaları genelde sitelerinde rodaj tavsiyesinde bulunur. Misal StopTech bu şekilde söylüyor. Aşağı yukarı her markada böyle devam edebilirsin. Bu arada umarım Zimmerman diskten memnun kalırsın.
StopTech Sport Brake Pad Bed-In Suggestions (http://www.stoptech.com/technical-support/technical-white-papers/bed-in-theory-definitions-and-procedures/stoptech-sport-brake-pad-bed-in-suggestions)
Balata markaları genelde sitelerinde rodaj tavsiyesinde bulunur. Misal StopTech bu şekilde söylüyor. Aşağı yukarı her markada böyle devam edebilirsin. Bu arada umarım Zimmerman diskten memnun kalırsın.
StopTech Sport Brake Pad Bed-In Suggestions (http://www.stoptech.com/technical-support/technical-white-papers/bed-in-theory-definitions-and-procedures/stoptech-sport-brake-pad-bed-in-suggestions)
Ben E46 330ci'a OEM muadili Zimmermann almıştım coated model, paslu görünüme karşı; beraberinde OEM balata almıştım servisten, frenlerden çok çok memnundum. Ki Amerika'daki BMWcilerden Zimmermann disk kullanan hemen herkes çok memnundu, senin olumsuz tecrübelerin mi oldu ki?
Ben E46 330ci'a OEM muadili Zimmermann almıştım coated model, paslu görünüme karşı; beraberinde OEM balata almıştım servisten, frenlerden çok çok memnundum. Ki Amerika'daki BMWcilerden Zimmermann disk kullanan hemen herkes çok memnundu, senin olumsuz tecrübelerin mi oldu ki?
Bazı arkadaşlarımda çok çabuk çarpıldı disk torna kurtarmadı. 10 bin bile olmadan hatta.
Bazı arkadaşlarımda çok çabuk çarpıldı disk torna kurtarmadı. 10 bin bile olmadan hatta.
Anladım belki marka model bazında bir zayıflık vardır üretimde. Ben 40bin km'ye yakın kullanmıştım, arabayı satarken hala hem balata hem diskler çok iyi durumdaydı
Diskleri dun taktirdim sonrasinda 100-20 seklinde 8-9 kere tatli tatli alistirmaya calistim
1 saat sogumasini bekleyip tempoyu arttirip 5-6 kerede 200-100 yapip yolda soguttukdan sonra son 2 alistirmayida 290-200 seklinde yaptim
Simdlik titreme vs yok hatta diskler balataya fazla sert geldi galiba
Disk yuzeyinde hala diskin torna izleri duruyor
Normal disklere göre pek bir farklılığı olmaz, sadece delikli olması yüzünden ağır kullanımda daha çabuk çatlayıp ömrünü kısaltabilir.
Genel olarak bu tarz fren sistemlerinde orijinal disk ve orijinal balata kullanmak daha iyi bence, özellikle aftermarket balata seçeneklerinde standart performansı sağlayacak çok az ürün var.