Orijinalini görmek için tıklayınız : Suv ve 7 kişi araç karşılaştırması
Şuan bir proje için
Captiva 2008 model bir araçla işi yapıyorum
Sorun şurda yakıt
Kardan zarar yazıyorum
Aldığım araç 55/60 bandında
Daha iyi az yakacak araç bakıyorum
Ben bulamadım
Freemont 2.0 dizel var mesela dodge la ortak üretim
Aklım oraya gitti geldi
Kesinlikle 7 kişilik ve en az 3. Sıra kapandığında captiva kadar bagaj hacmi olmalı
Benim gözümden kaçan bir araç model varmı merak ettiğim için soruyorum sizlere
Yakıt öncelikse QQ+2 olabilir.Onun dışında biraz daha eklenerek Rexton ve Santa Fe olabilir ama yakıtta değişiklik vadetmezler bence.
serhadocak
21-07-2018, 21:34
Santa Fe normalde önden çeker çalışıyor o yüzden en az yakanı o ya da ben görmedim daha az yakanı, içi gayet geniş, genel olarak problemsiz bir araç ve yumuşak captivadan vergi dezavantajı var 2.2 hacmi,ben de Santa Fe tavsiye ederim...
onursumer
21-07-2018, 21:55
Santa fe kullandım bırsure 2.2 crdi yakıtı super ekonomık degıl ama cok rahat sorunsuz
Yiğit ben Freemont'la uzun yol yapmıştım bir kere, 7 kişi tatile giderken, grupta şişman da yoktu hatta ortalamamız hafiftir ama ona rağmen 7 kişi olduğumuzdan mıdır nedir bana çok yakıyor gibi gelmişti. Temposuz gidince bile 10 litre, tempolu gidince 13-14 litre acımadan yakıyordu. Captiva da vardı bizde bi kere hiç 7 kişi kullanmadım ama onun da az yakmadığını hatırlıyorum
Ford S-MAX falan kurtarmıyor galiba di mi illa SUV lazım?
ahmet3425
21-07-2018, 22:58
İlla suv olmasi gerekmiyorsa fiat 500 living, peugeot 3008-5008 gibi araclarada bakabilirsin.
Bu araçlar araplara şöförlü kiralık veriliyor
Captivaları çok sevdiler onlarla alakalı sıkıntı yok
Captivanın içinde 1.6 dci 130 hp lik birşey olsa benim sorunum bitiyorda
Captiva 11.4 lt ortalama ile çalışıyor
Ben aslında yeni kasa xtrail sürdüm geçen hafta ihtiyaçları karşılıyor fakat o paraya 3 tane captiva alırım :)
Freemont da captiva gibi yakıyormuş
Fabrika verileri hikaye imiş
Sanırım captiva ile devam edecez :)
Çok şükür kazanıyor da devlet ortak resmen benimle :)
eko mod chip bir nebze kurtarmaz mi? %10 saglasa fazlasiyla yeter.
7 kisi tasiyan bir aracta chip faydali olur diye dusunuyorum.
İşinizin amacını klasmanını bilmiyorum ama yakıt olarak makul olabilecek 7 kişilik aklıma Lodgy geliyor fakat tabiki klasman olarak düşük.
İşinizin amacını klasmanını bilmiyorum ama yakıt olarak makul olabilecek 7 kişilik aklıma Lodgy geliyor fakat tabiki klasman olarak düşük.
o vardı zaten
arap kadınları bayan şöför arkadaşımız gezdiriyor. 11.4lt altına düşmüyor klima açık araplar kapatmıyor
siyah suv şart
yoksa lodgy vardı bende keşke kabul etseler misss :D
9 kişilik otomobil vito diyeceğim ama uber damgası ve fiyat yüksek. yakıt nedir bilmem
o vardı zaten
arap kadınları bayan şöför arkadaşımız gezdiriyor. 11.4lt altına düşmüyor klima açık araplar kapatmıyor
siyah suv şart
O zaman şartlara baktığımızda şu an en mantıklı araca sahipsiniz. Çünkü X-Trail alınsa fiyat olarak çok yüksek ve X-Trail'in de bu şartlarda 8-9lt yakacağını düşünüyorum. 5008 düşünülebilir ama aynı kalite hissini verir mi bilemedim.
o vardı zaten
siyah suv şart
Yav ayrıca 7 kişi İstanbul şartlarında adam gezdirirken 11.4 falan bence iyi yahu, 7 kişi hangi SUV'ye doldursan yakmayacak mı abi? ki bunlar açık otobandan gidilebilir yerlerle sınırlı kalmıyor turistik kalabalık keşmekeş yerlere gir çık istiyorlardır illa ki
9 kişilik otomobil vito diyeceğim ama uber damgası ve fiyat yüksek. yakıt nedir bilmem
uber zaten var :D:D:D
o yüzden uber damgası yememek için
ayrıca bayan kullanacak aracı suv otomotik şart
captivaya devam o zaman :D
Low-Rider
23-07-2018, 10:43
Senin işini bir önceki kasa Peugeot 5008 çözer illa suv olacak demiyorsan.
Captiva'nın teknik özelliklerine baktım, araba fabrika verisini yakıyor zaten senin kullanımda.
5008 katalog verisi 6.2 , hadi yaksın 8 litre. Bagajı da koltuklar kapalı halde daha büyük.
Abi bütçe 55-60 değilse xtrail bakabilirsin bence sever Araplar. Hacim olarak captiva'dan büyüktür ve az yakacağı kesin.
Edit: Pertli falan GL bak diyecektim de vazgeçtim. Fiyatlar Elon Musk'ın yolunda uzaya doğru yol almışlar.
Cuma trafiğinde Eyüp'ten Bostancı'ya gittim yeni 5008 ile 4 kişi. 6 lt civarında yaktı. 7 kişi ile bile bence 9 tl yi geçemez gibi. Donanım gırtlak zaten bayan rahat kullanır. Ama fiyatı çok pahalı yeni 5008'in.
Abi bütçe 55-60 değilse xtrail bakabilirsin bence sever Araplar. Hacim olarak captiva'dan büyüktür ve az yakacağı kesin.
Edit: Pertli falan GL bak diyecektim de vazgeçtim. Fiyatlar Elon Musk'ın yolunda uzaya doğru yol almışlar.
Malesef öyle
Captiva şuan iyi iş yapıyor
Derdim yakıttan tasarruf
Ama segmentinde rakam bakımından alternatif yok
Xtrail çok para malesef
5008 de uymuyor
Aslında olay şu
Markayı söyleyince jiple beraber ooookk no problem diyorlar
Audi Q7 baktım onlarda füze olmuş
Captiva ile yola devam edeceğiz
11.5 lt klima açık şehiriçi dizel sürekli 4 çeker için çok değil
Sıkıntı mazot pahalı 3 tl olsa mazot
Konu sonsuza kadar kilit aslında :)
Emrecan-R
26-07-2018, 22:42
kadın şöför nerden buldun reis :D her işe el atıyorsun helal olsun
kadın şöför nerden buldun reis :D her işe el atıyorsun helal olsun
Arkadaşım hanımı arapça biliyordu aktif araçda kullanıyordu
Bende turizm firması olan arkadaşlarla irtibata geçtim
Onada ekmek kapısı oldu
Bir kaç araba daha almayı düşünüyoruz
Captivadan devam mı edelim diye konu açayim dedim :)
Captiva'yı 2 çekere çevir. :)
Captiva'yı 2 çekere çevir. :)
Makyajlı kasasında 4*2 seçeneği var
9,5 lt yakıt diyor kullananlar
Fakat 2 katı rakam
Mevcut sistemi dokunmakta istemiyorum
Kahrını çekeceğiz ne yapalım el mahkum
orkuteren
27-07-2018, 07:38
seat alhambra
alphamzagil
27-07-2018, 07:58
7 kişilik SUV konusunda Captiva'dan başka seçenek yok. 10 sene kullandık ailecek. O fiyata o donanımı sunan bir araç daha yok. Hele şimdi 2. elleri 50-60 tl arasında dönüyor, şaka gibi.
Konuya bilgi olsun diye düşüyorum, sizin derdinize çare değil ama. 7 kişilik olarak BMW'nin X5 modeli nadir de olsa var piyasada. O cüsseye X5'in yakıt harcaması şaka gibi. Tatile filan gittiğinizde 2 aile iseniz eğer tek araba ile akşam yemeğe gitmek filan çok keyifli oluyor 7 kişilik araçta. Bir de yeni Peugeot Traveller (https://www.peugeot.com.tr/peugeot-modelleri/peugeot-nuzu-secin/yeni-expert-traveller.html) çıktı, konsept SUV değil, daha çok Transporter tarzında, onun da yakıt yönünden cimri olacağını düşünüyorum. Arkadaki en son sıra koltuklar sökülünce dev gibi bagaj hacmi oluşuyor. Aile için uzun yolda süper olacaktır.