Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin basınc barı
orhan_guney
30-12-2008, 22:06
Merhaba arkadaşlar bişey sormak ıstıyorum benzın pompam walbro 6,0 barlık benzin basın saatim ise su anda ayarsızlıkdan 80 gösterıyor yanı 8 bar anlamına gelıyor bu sekılde kullanımda kesıcıye yaklaştıgımda tuhaf bır ses gelıyor sankı ıkıncı bır turbo acıyor gıbı motordan ses gelıyor fena gıdıyor sanırsam benzın basıncı cok acık bu sekılde bıraz bınmemde sızce skaınca varmı ?
basınç saatinizin basınç birimi nedir psi mı ? eğer psi ise 80 psi yaklaşık 5.3 5.4 lere gelir eğer düzgün olursa ve enjektör seçimi iyiyse düzgün çalışabilir afrnizi izliyormusunuz ne durumda?
orhan_guney
30-12-2008, 22:40
kanka psi gösterge enjektörler RC 1000 CC afr ise widebant arızalı bazen okuyor bazne okumuyor sanırsam 11,5 ile 13,0 arası okuyor
basınç saatinizin basınç birimi nedir psi mı ? eğer psi ise 80 psi yaklaşık 5.3 5.4 lere gelir eğer düzgün olursa ve enjektör seçimi iyiyse düzgün çalışabilir afrnizi izliyormusunuz ne durumda?
mapinizi gözden geçirmenizi öneririm şu an sizin dediğinize göre ve uygun koşullarda eğer basınç doğru yerden okunuyorsa enjektörleriniz 1000ccden daha yüksek kapasiteli şekilde çalışıyor duty cycle eğer normal seviyelerden çok düşük değilse
normalde 43 psida durması gerekir basınc bastıkca yükselmesi gerekiyor o motordan gelen sesler nezaman yani hangi devirde geliyor arabanın egsozt sesi boğuluyor gibimi
orhan_guney
30-12-2008, 22:47
su an rodajdayım 7 bınde kesıcıdeyım 5 ile 6,5 devır arası yapıyor sankı egsoz kacırıyor gıbı
normalde 43 psida durması gerekir basınc bastıkca yükselmesi gerekiyor o motordan gelen sesler nezaman yani hangi devirde geliyor arabanın egsozt sesi boğuluyor gibimi
Kaç km oldu rodajda? Rodajda 7000 lere doğru geliyor olman sorun yaratmaz mı uzun vade de?
rodaj ve 7000 ? nasıl yani ?
sesi duymak lazımda mrodajda 7000 büyük rakam yahu
orhan_guney
30-12-2008, 22:52
kendım belırledım 2000 km olarak ilk 1000km 4,5 kadar gıtdım sonra 1000 den 1500 km 6 devırde kullandım şimdide son 500 km 7000 devrı olarak ayarladm ve rodajım bıtdı hava ısınınca ayarını yaptırıcam.
Kaç km oldu rodajda? Rodajda 7000 lere doğru geliyor olman sorun yaratmaz mı uzun vade de?
orhan_guney
30-12-2008, 22:53
yani yavaş yavaş acdım aracımı yormadan asla.
orhan_guney
30-12-2008, 22:56
başlangıcda 10- 40 sonra 1000 km de 5-50 enos japon 1 kere degışdım
ne yağ kullandın peki ?
pekı o üst devirlere göre ayar yaptınız mı daha önce arabanıza yanı 7000 devırlere göre yada motor yapıldıktan sora herhangi bi ayar yapıldımı safe sekılde?
orhan_guney
30-12-2008, 23:02
acıkcası sunu soylıyım cumartesıye kadar bıseyım yoktu cumartesı benzın basınc regiletörü ile benzın basınc saatım geldı baglandıkdan sonra arac teklemeye basladı bugunde pompayı soktuk bıraz ayarını acdım ve bu duruma geldı.
hmm bence kullanma derim düzelttir öyle kullan bence
orhan_guney
30-12-2008, 23:18
tavsıyen için çok teşekkür ederim yanlız bir sorum olucak bu tekleme olayını nedne cıkardı ?
hmm bence kullanma derim düzelttir öyle kullan bence
tavsıyen için çok teşekkür ederim yanlız bir sorum olucak bu tekleme olayını nedne cıkardı ?
afr zenginde ise yapar veya ateşlemeden yapabilir , rölantide veya belli devir aralıklarındamı yapıyor ? veya afr tekleme yaparken nerde oluyor...
Kısaca bunlar çok normal şeyler kardeşim 1000 cc enjektörlerin var bastığın basınca göre fazla gelebilir kısman lazım ona göre ateşlemeni düzenlemen lazım vs. vs. ...güzel bir ayar yaptırırsan bu sorunların hepsi gider takma kafana. ve kesinlikle bu durumda basma hatda kullanma... beyin olarak ne kullanıyorsun ?
Birde wideband ım bozuk demişsin. Bence onuda yaptır derim.
orhan_guney
31-12-2008, 07:34
tşk ederim arkadaşlar. bılgılerınız için.
BrakeHorsePower
31-12-2008, 20:02
Artı olarak zengin karışımdan bujiler hasar görmüşte olabilir, buji de tekleme yapar. Ona da bi bak bence...