PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : m50 debriyaj sorunsalı

Enverbah
09-08-2018, 12:06
Merhaba abiler arkadaşlar,

e30 m50 için hangi baskı balata takımı önerirsiniz?
tahmini 220 230 hp civarı 6800 kesici
getrag şanzıman bağlı.

son 1 haftadır boştayken tıkır tıkır ses geliyor alttan fakat debriyaja basınca ses kesiliyor.
Vites yükseltirken hiçbir sorun yok.(1 2 3 kesici) ama 50 60 ile giderken 4 den 3 e çekeceğim de cartlıyor. 20 30 ile giderken 2 ye çekeceğimde yine cartliyor.
3. vitesde dip gaz yapınca kaçırıyor.

Dün gece dar biryere yanışırken debriyajı fazlaca kullanınca dumanladı sanırım balata gitti. ;)

Bu arızaların sebebi baskı balatadan mı kaynaklanıyor yoksa baktırmam gereken başka biyer var mı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Grimlord
09-08-2018, 12:14
Cart curt ses geliyorsa senkromeçlerin bozulmuş olabilir, ayrıca debriyaja basınca ses gidiyor diyorsun, bilyan da eskimiş olabilir.
Bence komple baskı balata bilya, volan falan hepsine baktır.

Enverbah
09-08-2018, 13:33
Cart curt ses geliyorsa senkromeçlerin bozulmuş olabilir, ayrıca debriyaja basınca ses gidiyor diyorsun, bilyan da eskimiş olabilir.
Bence komple baskı balata bilya, volan falan hepsine baktır.

vites yükseltirken herhangi bir sorun yok sekromeçlerde olsa vites yükseltirken de cartlaması gerekmez mi

rain man
09-08-2018, 17:14
Merhaba abiler arkadaşlar,

e30 m50 için hangi baskı balata takımı önerirsiniz?
tahmini 220 230 hp civarı 6800 kesici
getrag şanzıman bağlı.

son 1 haftadır boştayken tıkır tıkır ses geliyor alttan fakat debriyaja basınca ses kesiliyor.
Vites yükseltirken hiçbir sorun yok.(1 2 3 kesici) ama 50 60 ile giderken 4 den 3 e çekeceğim de cartlıyor. 20 30 ile giderken 2 ye çekeceğimde yine cartliyor.
3. vitesde dip gaz yapınca kaçırıyor.

Dün gece dar biryere yanışırken debriyajı fazlaca kullanınca dumanladı sanırım balata gitti. ;)

Bu arızaların sebebi baskı balatadan mı kaynaklanıyor yoksa baktırmam gereken başka biyer var mı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Bana sorun şanzımanla alakalı geldi ama vites düşürürken ses mi çıkıyor sadece? Alakasız olabilir ama bronz baskı balata var mı? Ben downshift esnasında devir vermezsem titreşim oluyor mesela.

Enverbah
10-08-2018, 09:23
Bana sorun şanzımanla alakalı geldi ama vites düşürürken ses mi çıkıyor sadece? Alakasız olabilir ama bronz baskı balata var mı? Ben downshift esnasında devir vermezsem titreşim oluyor mesela.

vites düşürürken devir versemde cartlama var.vites yükseltirken hiçbir sorun yok.
Bronz yok.tamircim bronz çakalım diyor ama ben orjinal baskıdan yanayım.daha sökmedik aracı pazartesi sökeceğiz.
Bronz sağlıklı değil,ilerde aşırı sert diyen çok, orjinal balata birkaç yarım debriyaj da sıyırır diyen çok napacağımı bilmiyorum :D

Grimlord
10-08-2018, 09:29
Bronz takman daha yerinde olur gibi, aracın yüklü olduğu için orjinal balatayla aktarma kaybın da olabilir zamanla.

Enverbah
10-08-2018, 09:53
Bronz takman daha yerinde olur gibi, aracın yüklü olduğu için orjinal balatayla aktarma kaybın da olabilir zamanla.

sanırım bronz takacağız.

rain man
10-08-2018, 10:44
vites düşürürken devir versemde cartlama var.vites yükseltirken hiçbir sorun yok.
Bronz yok.tamircim bronz çakalım diyor ama ben orjinal baskıdan yanayım.daha sökmedik aracı pazartesi sökeceğiz.
Bronz sağlıklı değil,ilerde aşırı sert diyen çok, orjinal balata birkaç yarım debriyaj da sıyırır diyen çok napacağımı bilmiyorum :D

Aracın çok ütopik yüklü değilse stage 1 balata takmani öneririm. Kendim de yaptırdığım için reklam olmaz diye düşünüyorum. Ankarada performans iyi debriyaj şahin usta var. Bronz yapacaksan da ona yaptır ama benim tavsiyem stage 1 baskı balatasini yaptırabilirsin. Benim aracımda çok ciddi güç yok kevlar ve bronz caktirdim ama devir vermeden vites düşüremiyor ve aracı sarsıntısız kaldıramıyorum. Keşke stage 1 yapsaydım diyorum hala.

Zorbey
10-08-2018, 11:23
220-230 hp de orjinal balata yetiyor. Kendinize eziyet etmeyin.

Enverbah
10-08-2018, 18:14
220-230 hp de orjinal balata yetiyor. Kendinize eziyet etmeyin.

Zorbey biraz daha detay verip bilgilendire bilir misin?
İlkkez böyle bir araba aldım etraftaki eşin dostun yönlendirmesiyle bişeyler yapmaya çalışıyorum çok bilgim yok.
Bende orjinal taraftarıyım ama tamirci 1 kere bronz takalım bir daha uğraşma diyor.

Zorbey
10-08-2018, 21:20
Ben m52b20 kullanıyorum. Arkadaşlarım m50 swap e30'a bindi. Çoğu orjinal baskı balata kullandı. Hatta bu işlem yapılırken volantı hafifletiyorlar. Araban hızlı devir çevirir.

Ben arabayla sürekli yanlarım, kalkış yaparım diyorsan bronz yaptır. Ama ara sıra keyfine yapıyorsan orijinal baskı balata kullan.

Konya'da Emre erdinç , Taha Gürbilek bu 2 isim sana her konuda yardımcı olur.