Orijinalini görmek için tıklayınız : Wurth dizel katkısı hakkında bir soru
Merhaba
230 binde dizel aracima dizel katkisini kullansam bir sıkinti olur mu. Daha once kullanmadi. Hic. Enjektorler yada motkra anahtar hic degmedi
sekizsilindir
11-08-2018, 02:56
Sıkıntı nedir? Ne için kullanmak istiyorsun.
Piyasada carbon clean işleminde kullanılan ilacın kutulanmış halı. Etkili, iş yapan bir ürün.
https://i.hizliresim.com/5yq5ol.jpg (https://hizliresim.com/5yq5ol)
230 binde dizel, 1.4 hdi motora sahip bir Citroen C2 sahibi olarak, özellikle uzun yolda kullanımını tavsiye ederim. 160 binden beri belli aralıklarla kullanıyorum. 8-10 depo arasında tam dolduracağım depoya koyuyorum. O depoyu da ekonomi gözetmeden, yüksek devirlerde kullanıyorum.
GokhanRS
15-08-2018, 17:25
Tıkanıklık varsa temizler, ancak işeme dedikleri kaçırma varsa dahada açılır ve zaten bozuk olan enjektörü hızlıca pert edebilir. Bu ilacın suçu değil tabi, sadece bozuk ama fark etmediğin arıza gün yüzüne çıkar. Bende wurth tavsiye ederim.
760 km lik bir yolculuga cikacagim haftasonu. Bu sefer denemek istiyorum risk alarak. Daha once kullanmadim illaki tikaniklik vs busey vardir. Cozerken beni 300. Km de birakirsa ayvayi yerom :)))
Ben 2 defa würth temizleyici koydum. 1inde araba baya güzel yürüdü. Diğeri performansı aynıydı. İkisinde aynı kutuydu. İkiside temizleyiciydi. Birinde araba yazılımlı gibi yürüyordu diğerini koyduğumda hiç fark etmedi aynı gibiydi. Sonra hadi dedim bu seferde iyi yürütür diye aldım 1 kutu daha ama olmadı. İlk aldığımı tutmadı hiç. Özellik olarak performansa katkısı var mı bilmiyorum ama, araba baya iyi yürüyordu. Placebo ile alakası yok çok barizdi.
Eski aracım 2.5 tdi’dı 220 bin km’de ilk kez kullanmıştım. Biraz duman yapıyo etkisini gösterdiğinde sonra düzeliyor. Bizdeki yakıt kalitesiyle düzenli olarak kullanılması gerekli bence.
O zaman bi kere olsun kullanayim bakim neler olacak. Berner katkiyi da cok ovuyorlar ama wurth dillerde en cok. Bakalim birinden birini alacağım 10 litre mazot sonra katkiyi koyup fulleyecegim
175.000km’den 238.000km’ye geldim. Düzenli olarak uzun yolda kullanıyorum.
Performansı artırıyor bir miktar.
Sadece uzun yolda kullanıyorum zaten en geç 2 günde depo bitiyor.
Faydası olup olmadığını kısa vadede anlamanız zor. Ben faydalı olduğunu düşünerek kullanıyorum.
Evet haklisiniz ilk kullanımda anlamak zor olabilir.
ama ben 230 bindeki araca ilk defa kullanirsam elbet bi degisiklik olursa hissederim. 5 senedir arac bende sonucta.
GokhanRS
19-08-2018, 23:21
O zaman bi kere olsun kullanayim bakim neler olacak. Berner katkiyi da cok ovuyorlar ama wurth dillerde en cok. Bakalim birinden birini alacağım 10 litre mazot sonra katkiyi koyup fulleyecegim
:) Berner veya wurth Farketmez. Sahibi aynı fabrikası aynı formülü aynı. İkisinde de aslında aynı katkıyı kullanmış olursun.
bunlar dpf temizleyici mi acaba ?
ben bir de tunap 184 duydum 45 binde dizel aracım var ağırlıklı şehir içi kullanılanıyorum
daha önce kullanmış olan vs var mı ?
Dpf temizleyicileri farklı.
Bunların yanında liqui moly de var. Ben önceden wurth koyuyordum 3-4 defadır liqui moly kullanıyorum. Araçta yazılım olduğu için dumanı azaltıyor
Yıllardır kullanıyorum 3 farklı 1.3cdti motorda kullandım toplamdaki tecrübem 200bin km olmuştur problem yaşamadım ama hiçbirisi o km’lerde değildi. Dpfsiz motorda uzun vadeli kullanımda duman atma durumunu azalttığını/bitirdiğini gördüm. 20-25bin km’de bir kutu kullanırım
Peki setan artırıcı veya dizeller için güç artırıcı önerisi olan varmı?
Dpf temizleyicileri farklı.
Bunların yanında liqui moly de var. Ben önceden wurth koyuyordum 3-4 defadır liqui moly kullanıyorum. Araçta yazılım olduğu için dumanı azaltıyor
Liqui Moly +1 diyorum
İlk defa full depya attım yarısnı
alt devırlerde duman vardı cıddı anlamda kesildi
peki 1.5 dci 45k km de araca ne kullanmamı önerirsiniz ?
herhangi bi problem hissetmiyorum ama kullanmalı mıyım?
Liqui Moly +1 diyorum
İlk defa full depya attım yarısnı
alt devırlerde duman vardı cıddı anlamda kesildi
Hangi katkisini kullandiniz üstad?
Bu aralar dumanim artti da
Hangi katkisini kullandiniz üstad?
Bu aralar dumanim artti da
https://productimages.hepsiburada.net/s/12/431/9155474227250.jpg
speed tech kullanıyorum
serhadocak
20-08-2018, 15:35
Bu tarz ürünleri her depoda kullanmak problem çıkarır bilginiz olsun arkadaşlar. 5 6 depoda bir kutu tavsiye ediliyor, ben benzinli aracımda kullandım uzun süre faydasını gördüm tavsiye ederim...
Ben normal süper dizel katkısını kullanıyorum. Speed tech te denerim
Arkadaslar merhaba. Konu sahibi olarak wurth commnrail katkisini bugun itibariyle 231 bini deviren aracimda ilk defa kullandim
Sonuc : olumlu yada olumsuz hic bir degisiklik yok. Ben sistemde pislik vardir belki diye aldim ama galiba pislik yoktu. Nitelik kat bos aracimda tek damla duman bile atmadi
İşini yapmayan ürün olarak değerlendirmiyorum. 5 yildir aracin tek şoförüyum. Muntazam bakima sokarim. Devirli ve normal kullanima ozen gosteririm.
Bendeki durum bu.
dragstar
27-08-2018, 19:22
daha önce böyle katkı kullanılmamış araçta genelde pek tavsiye edimiyor
yıldırımbyzt
28-08-2018, 19:18
daha önce böyle katkı kullanılmamış araçta genelde pek tavsiye edimiyor
sebebi nedir abi hani daha önce kullanılmamıştan asıt belli bir km süreci mi
Liqui Moly Speed Tec Dizel Katkısı
Bundan aldım.Deneyeceğim
sebebi nedir abi hani daha önce kullanılmamıştan asıt belli bir km süreci mi
Enjektörlerde işemeye sebep oluyor bildiğim kadarıyla.
yıldırımbyzt
28-08-2018, 20:10
Enjektörlerde işemeye sebep oluyor bildiğim kadarıyla.
Yok şundan kasıt söyledim sonuçta bunun bir ilki oluyor her zaman hani 100bin öncesi sıkıntı olmuyor ama sonrası olmuyor mu
GokhanRS
28-08-2018, 20:13
Yok şundan kasıt söyledim sonuçta bunun bir ilki oluyor her zaman hani 100bin öncesi sıkıntı olmuyor ama sonrası olmuyor mu
km tam olarak söylemek doğru değil. ancak bizzat würth satış personeli bile yüksek kmler de değil düzenli kullanımı tavsiye eder.
aslında ilaç bir zarar vermiyor. uzun süre bakım yaptırmadığın temizlemediğin enjektörler bozulmaya yüz tutmuş halde oluyor. işeme denilen arıza zaten başlamış ancak tıkanıklıktan az miktarda olduğu için henüz fark etmiyorsun. yani aslında saatli bomba aracın, ne zaman patlak vereceği belli değil iken bu ilaçlar kurumu pisliği temizleyince bir anda arıza ortaya çıkıyor ve sen ilaca suç atabilirsin kötüleyebilirsin diye tavsiye etmemeye çalışıyorlar bakımsız çok yüksek km araçlara.
Grimlord
28-08-2018, 20:17
3 ayrı arabada denedim, ilki 2011 focus tdci ,100 bin kmdeydi. Felaket duman attı ilk 15 dk, hakikaten faydası olmuş gibiydi. Ustayla beraber koyduk, biraz sıkıştırdıktan sonra usta bile şaşırdı :D Araç doğu tarafına çok gitmiş, sanırım kötü mazottan olabilir.
İkincisi 2011 1.5 dci Fluence, 65 bin ve 69 bin kmdeyken 2 kez depoya attım. Gidiş hissedilir derece değişti, ancak bu etki 1 hafta sonra bitti. Duman gözlemleyemedim. Temizlediğini sanmıyorum :D
Üçüncüsü 2009 1.5 crdi Getz, çoğu zaman yatan bir araba. 60 bin kmdeyken attım, ilk yarım saatte aşırı duman vardı. Uzun yolda epey sıkıştırdım. Performansa etkisi olmuştu.
Bu katkının mantığı sanırım mazotun yanıcılığını arttırarak iç kısımda temizlik yapmak, ancak sürekli kullanmakta zarar verebilir diye düşünüyorum. 5-6 ayda bir kullanmak iyi olur gibi.
Yada kullandığınız mazotun kalitesinden şüpheliyseniz daha sık kullanılabilir.
yıldırımbyzt
29-08-2018, 15:48
Bu katkıyı boş depoya döküp üstünü mu dolduruyoruz yoksa dolu depoya mı katıyoruz sistem nasıl çalışıyor
Bu katkıyı boş depoya döküp üstünü mu dolduruyoruz yoksa dolu depoya mı katıyoruz sistem nasıl çalışıyor
Yakıt almadan önce katkı sonra yakıt.
Önce katkıyı döküp üstüne depoyu doldurursanız sanırım daha iyi karışır.
1.4 hdi 68 hp aracımda her 2000 kmde bir kullanıyorum. Bir zararı olmadı araçta duman atma vs de yok. Ancak düzenli olarak kullanılması gerektiğini belirtmişti satan bayi. Performans ve yakıt tasarrufuna etkisi hiçbir kutuda hissetmedim.
dragstar
02-09-2018, 13:59
ben depoyu doldururken yarıda koyuyorum
yıldırımbyzt
02-09-2018, 20:13
Kafalar karışık abi bu konuda birisi diyor zaten karışıyor hertürlü koy gitsin birisi depo en az çeyrek olsun diyor ben garanti olsun diye depo bitsin koyucam :)
ya özkütlesi mazottan daha fazlaysa?
siz full depoya koysanız bile dibe çökmez mi :)
GokhanRS
02-09-2018, 20:29
yollarımız gayet güzel performans sergiliyor karışımı sağlamak için, bırak depoyu insanın bile içini altüst edebiliyor. boşa mühendislik hesapları yapmaya gerek yok şimdi :D koca depoyu hiç sallanmasına sebep olmadan bitirebileceği yol yoktur sanırım.
o yüzden önce sonra çok fark edeceğini sanmıyorum.
halilcan9455
02-09-2018, 20:44
Würth katkıların üzerinde yazıyor arkadaşlar ilk önce katkı sonra yakıt.
Kendi gözlemlerimi aktarmak gerekirse;
2001 Astra G ye sahibim aracımın LPG de daha iyi gittiğini hissediyordum.Bu katkıyı kullandıktan sonra benzinde çekişte iyileşme olduğunu gözlemledim.
yıldırımbyzt
02-09-2018, 21:29
Paşa çayı hesabı karıştırıp kullanırız abi :D
GokhanRS
02-09-2018, 21:56
Würth katkıların üzerinde yazıyor arkadaşlar ilk önce katkı sonra yakıt.
Kendi gözlemlerimi aktarmak gerekirse;
2001 Astra G ye sahibim aracımın LPG de daha iyi gittiğini hissediyordum.Bu katkıyı kullandıktan sonra benzinde çekişte iyileşme olduğunu gözlemledim.
zaten en çok bu tür araçlarda etkili oluyor. lpgli araçların benzin enjektörleri ciddi tıkanmalar kurumlanmalar yaşıyor lpg sebepli. Bazı insanların benim aracım lpgyi daha çok seviyor daha iyi gidiyor demeleri bu yüzden. aslında sevgi değil enjektör tıkanıklığı söz konusu. geçmişte ultrasonic cihazda çok benzinli enjektörü temizledim, temizlik sonrası işeme test sonuçları %30-40 farklara çıkabiliyordu.
mikelazi
03-09-2018, 12:31
depo metalse sıkıntı yaratabilir
uzun yolda,depoda bekletmeden,full depoya konulması daha sağlıklı bence
depoyu fullemeden önce koydum hep.ama çeyrek çizgisine kadar bitiririm depoyu.sonra tekrar full.